Gönderen Konu: Toyota 1 milyonu aşkın aracını geri çağırdı  (Okunma sayısı 2956 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Toyota 1 milyonu aşkın aracını geri çağırdı
« : Ocak 30, 2013, 14:02:10 »

Japon otomobil şirketi Toyota, hatalı hava yastıkları ve defolu otomatik silecekleri bulunan 1 milyonu aşkın aracını geri çağırdı.

Toyota’dan yapılan açıklamada, çoğunluğu Corolla modelleri olmak üzere 907 bin aracın hatalı hava yastıkları, 385 bin Lexus IS model lüks otomobilin ise defolu cam silecekleri nedeniyle geri çağrıldığı bildirildi.

Şirket açıklamasında, ancak, hava yastıklarındaki sorunla ilgili olarak, Kuzey Amerika ülkelerinden 46, Japonya’dan da 1 şikayet bildiriminde bulunulduğunu belirtildi.

Araçların ön camlarındaki sileceklerle ilgili olarak da şirkete 25 şikayet geldiği kaydedilen açıklamada, defolu üretilen sileceklerin şiddetli kar yağışında sıkışabileceği bildirdildi.

Toyoto Motor Corporation sözcüsü Naoto Fuse, araçlardaki söz konusu bozukluklar nedeniyle kaza veya bununla bağlantılı yaralanmalar meydana geldiğine ilişkin kendilerine bir bildirimde bulunulmadığını belirtti.

Hava yastıkları düzgün çalışmadığı için geri çağrılan, aralık 2001-mayıs 2004 tarihleri arasında üretilen Corolla ve Corolla Matrix model araçlardan 752 bini ABD’de, binlerce benzer araç ise Japonya, Meksika ve Kanada’da bulunuyor.

http://ekonomi.milliyet.com.tr/toyota-1-milyonu-askin-aracini-geri-cagirdi/ekonomi/ekonomidetay/30.01.2013/1662341/default.htm
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Toyota Club Türkiye

Toyota 1 milyonu aşkın aracını geri çağırdı
« : Ocak 30, 2013, 14:02:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota 1 milyonu aşkın aracını geri çağırdı
« Yanıtla #1 : Ocak 30, 2013, 14:13:47 »
HAzım abim durdu durdu bombayı patlattı :)

arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 30, 2013, 14:23:09 »
toyota bu aralar çok aracı geri çağırıyor...bu tip şeyleri neden güzlü saklı yapmazlarki şirket itibarını zedelemiyor demek ki 1 milypon araç arızalı diye geri çağırıyorsun :) yada tam ters düşnüüyor bak adamlar malına sahip çıktı geri çağırdı tamir edecek kaçak güreşmedi gibimi düşünülüyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 30, 2013, 14:45:59 »
toyota bu aralar çok aracı geri çağırıyor...bu tip şeyleri neden güzlü saklı yapmazlarki şirket itibarını zedelemiyor demek ki 1 milypon araç arızalı diye geri çağırıyorsun :) yada tam ters düşnüüyor bak adamlar malına sahip çıktı geri çağırdı tamir edecek kaçak güreşmedi gibimi düşünülüyor...

Toyota herzaman müşteri memnuniyetini düşünen bir firma politikası çizmiştir. hatırlarsanız 8 milyon aracı geri çağırmıştı yanılmıyorsam 2 yıl önce felan bundan sadece kendilerini sorumlu tuttular akio toyota çıkıp herkezden özür diledi ve söz verdi ve üstesinden geldiler bu yüzden müşteri kaybetmedi. Toyota sahiplerine sorduklarında amerikada, ben yine toyota alırım diyorlardı bunu youtubede izlemiştim :)
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 30, 2013, 14:54:05 »
Toyota herzaman müşteri memnuniyetini düşünen bir firma politikası çizmiştir. hatırlarsanız 8 milyon aracı geri çağırmıştı yanılmıyorsam 2 yıl önce felan bundan sadece kendilerini sorumlu tuttular akio toyota çıkıp herkezden özür diledi ve söz verdi ve üstesinden geldiler bu yüzden müşteri kaybetmedi. Toyota sahiplerine sorduklarında amerikada, ben yine toyota alırım diyorlardı bunu youtubede izlemiştim :)

reklamın kötüsü olmaz lafının doğruluğunu ispatlıyor...adam sattığı malın arkasında duruyor helal olsun...bu japonlara ayrı bir ilgim var zaten :):):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 30, 2013, 16:05:43 »
Sanki dediğiniz gibi reklam kokan hareketler bunlar. Ben araçların arkasındayım mesajı veriyor gibi :D
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • Kan Grubu: AB+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 30, 2013, 16:44:49 »
Ben araçlarımın arkasındayım demeye çalışacaklarsa, D-4D lerdeki yağ yakma sorunu - Direksiyon deri kısmının soyulmasından dolayı - Ön amortisörlerdeki boşluklardan dolayı - Direksiyon kutusundaki (mafsaldaki ) boşluktan dolayıda birçok aracını geri çağırması gerekir.
Toyota son 3 yılda kendi kendine imajını çok kötü zedeledi.
3 aracımızda toyotaydı ancak 4. ve sonrası kesinlikle toyota olmayacaktır. Böyle bir firmaya nasıl güvenebilirim ki bundan sonra ?

Saygılar
Aylin YILMAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 30, 2013, 16:55:04 »
Birde şöyle düşünmek lazım;
Bir bakın geri çağırılan araçlara,  hep Avrupa ülkelerindeki araçlar geri çağırılmış, Türkiye'den yada Macaristan'dan hiç geri çağırma duydunuz mu ? ben duymadım ...

Tamamen kendi fikrimdir;
Onlar bence şu şekilde düşünmektedir, " Nasıl olsa avrupa ülkesi değil bunlar, 3.Dünya ülkelerinde dava açılsa en kötü ihtimalle aracın ücretini geri vererek kurtuluruz "
Fakat bir avrupa ülkesindeki bir toyota kullanıcısının aracında, bizdeki gibi yağ yakma sorunu çıksa ve davaya verecek olsa toyotayı deli diye tabir edebileceğim şekilde zarara uğratır.
Biz 3.Dünya ülkesinde olduğumuz için dava açsakta en fazla aracın ücretini alabileceğimiz için ek olarak açtığımız davalarda tabiri caizse toyotayı gıdıklamayacak kadar tazminat alacağımız için toyota bizim kazanacağımız davaları ve bize vereceği bir miktar parayı açıkça düşünmüyordur bile.
Ama ne derler bilirsiniz " keser döner sap döner, gün gelir hesap döner ! "

işte o hesabı kısmetse ben döndüreceğim !
aynı zamanda Avrupa birliği vatandaşı olarak davamı kazanırsan ki kazanmamam için bir sebep yok, avrupaya kapak sayfası haberi yapmazsam bunu adım Aylin YILMAZ diğer bir değişle Nachko Rosenov STOYANOV değildir !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 30, 2013, 16:59:18 »
Birde şöyle düşünmek lazım;
Bir bakın geri çağırılan araçlar hep Avrupa ülkeleri, türiyeden yada macaristandan hiç geri çağırma duydunuz mu ? ben duymadım ...
Tamamen kendi fikrimdir;
Onlar bence şu şekilde düşünmektedir, " Nasıl olsa avrupa ülkesi değil bunlar, 3.Dünya ülkelerinde dava açılsa en kötü ihtimalle aracın ücretini geri vererek kurtuluruz "
Fakat bir avrupa ülkesindeki bir toyota kullanıcısının aracında, bizdeki gibi yağ yakma sorunu çıksa ve davaya verecek olsa toyotayı deli diye tabir edebileceğim şekilde zarara uğratır.
Biz 3.Dünya ülkesinde olduğumuz için dava açsakta en fazla aracın ücretini alabileceğimiz için ek olarak açtığımız davalarda tabiri caizse toyotayı gıdıklamayacak kadar tazminat alacağımız için toyota bizim kazanacağımız davaları ve bize vereceği bir miktar parayı açıkça düşünmüyordur bile.
Ama ne derler bilirsiniz " keser döner sap döner, gün gelir hesap döner ! "  o hesabı
işte o hesabı kısmetse ben döndüreceğim !
aynı zamanda Avrupa birliği vatandaşı olarak davamı kazanırsan ki kazanmamam için bir sebep yok, avrupaya kapak sayfası haberi yapmazsam bunu adım Aylin YILMAZ diğer bir değişle Nachko Rosenov STOYANOV değildir !

Yanılıyorsunuz 8 milyon araç çağrıldığında türkiye yede yansıdı yaklaşık 52.000 araç servise gitti pedalları değişti. Hatta toyota türkiye sitesinde motor şasi numarasına göre araçında sorun olup olmadığını araç sahipleri sorgulayıp bilgi sahibi oldu servislerde işlemi yarım saatte halledip ücretsiz olarak araçları araç sahiplerine teslim etti.
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 30, 2013, 17:10:29 »

Aslında ellerinde olsa bu işleri gizli kapaklı yapmak isteyebilirler ama hisseleri borsalarda işlem gören tüm firmalar gibi şeffaf olmak zorunda kalıyorlar :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 30, 2013, 17:15:16 »
Ücretsiz yapılabilecek bir işlem olarak düşündüğümüzde, işleme ücret talep etseler ne kadar ederlerdi bence cuzzi bir miktar olurdu.
Açıkça görüşüm şu yönde;
Toyota türkiyede (bakın sadece 3.Dünya ülkelerinden bahsediyorum ) yağ yakan araçları servislere çağırıp sandık motor değişimi yapmıyor ? neden sadece piston ve segman değişimine gidiyor ?  benim fikrim binlerce aracı geri çağırıp sandık motor değiştirmek biraz yürek ister açıkçası ve maddiyat gerektirir ve ekliyorum toyota müşteri memnuniyetine önem veren bir firma olsa idi bunu yapardı ama ne yapıyor,  Aralık 2012 TSB yayınlamasına rağmen ayıplı olarak nitelenen araçlarını ( motor arızasından bahsediyorum-dizel araçlardaki yağ yakma problemi olan araçlar ) göz göre göre sattı... Üretim hatalı bir malı satmaktaki amaçları nedir ? yada hani diyorsunuzya toyota müşteri memnuniyetine önem veriyor diye... hala öyle düşünüyorsanız lütfen bunu okuyun - http://www.blogger.com/home

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 30, 2013, 17:26:00 »
Ücretsiz yapılabilecek bir işlem olarak düşündüğümüzde, işleme ücret talep etseler ne kadar ederlerdi bence cuzzi bir miktar olurdu.
Açıkça görüşüm şu yönde;
Toyota türkiyede (bakın sadece 3.Dünya ülkelerinden bahsediyorum ) yağ yakan araçları servislere çağırıp sandık motor değişimi yapmıyor ? neden sadece piston ve segman değişimine gidiyor ?  benim fikrim binlerce aracı geri çağırıp sandık motor değiştirmek biraz yürek ister açıkçası ve maddiyat gerektirir ve ekliyorum toyota müşteri memnuniyetine önem veren bir firma olsa idi bunu yapardı ama ne yapıyor,  Aralık 2012 TSB yayınlamasına rağmen ayıplı olarak nitelenen araçlarını ( motor arızasından bahsediyorum-dizel araçlardaki yağ yakma problemi olan araçlar ) göz göre göre sattı... Üretim hatalı bir malı satmaktaki amaçları nedir ? yada hani diyorsunuzya toyota müşteri memnuniyetine önem veriyor diye... hala öyle düşünüyorsanız lütfen bunu okuyun - http://www.blogger.com/home

Aslında böyle konuşabilmemin sebebi 2004 model corollamızın 2013e kadar herhangi bir sorun çıkartmamasıdır. Dizel toyota sahibi olmadığımız için yağ yakma konusuna fransızız o yüzden yorum yapmıyorum tabiki her firma gibi hatalar vardır. Benimde şahsi düşüncem amerikadaki ve japonyadaki servis elemanları bizim burdaki servis elemanlarından oldukça daha deneyimli ve bilgili olduklarını sanıyorum. Ben sadece 8 milyon aracın altından başarlı bir şekilde kalktılar hizmet verdiler bunu vurguluyorum. Ama bile bile sorunlu motorlar satıldı ise bu toyotaya asla ve asla yakışmaz.
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 30, 2013, 20:37:24 »
 Böyle bir işin gizli kalması pek olası değil. Ama kısa zamanda unutulması(özellikle kimi kültürlerde) daha olası.

Bence bu durum; Kaisen'in artık yeterince uygulanamadığını, büyümenin sancılarını gösteriyor. Böyle bir geri çağırma teknik olarak sorunun göstergesi, idari olarak müşterilerinin yanında olduğunun. Ancak geri çağırma maliyetleri inanılmaz boyutlara varabilir ve bunun sadece reklam amaçlı yapılması çok rasyonel olmaz. Ancak çıkacak sorunların sonucunda ödenebilecek(özellikle kimi ülkelerde) tazminatlar düşünülünce bu maliyetlere katlanma yolu seçilebilir.
 Herkesin sorunlarının iyi bir şekilde bertaraf edilmesi dileğiyle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 30, 2013, 22:14:32 »
yag yakma sorununu Toyota-Japan'a bildiren oldu mu acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 31, 2013, 00:25:18 »
her böyle bir haber sonrası arabamdan daha da soğuyorum kim arabama binse nasıl memnun musun diyor kitlenip kalıyorum. memnunum desem olmuyor memnun değilim desem olmuyor.
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '12
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 31, 2013, 04:04:29 »
Biraz araştırırsanız Mercedes Porshe Bmw hatta daha yüksek markaların da geri çağırma yaptıklarını görebilirsiniz. Türkiye ve Macaristan da niye olmuyor sorusu örneklere bakılırsa çok fazla bloggerlara takıldığınızı gösteriyor. Bundan önce toyota gerek daha son kullanıcıya ulaştırmadığı galerilerden ve adapazarındaki fabrikadan gerekse son kullanıcılardan Türkiye'de de geri çağırmalar yaptı elindeki araçların daha piyasaya satmadan  fiyatlarının düşüceğini göze alarak yaptı ve yapacaktır da diğer birçok markada olduğu ya da olması gerektiği gibi.
Bu markanın malının arkasında durduğunu gösteriyor. Günümüz teknolojisinde ve elektronik sağlık gıda ilaç gibi birçok sektörde maalesef kaçınılmaz durum bu.

Buradaki bence asıl sorun Toyotayı yıllarca insanlar gözlerinde çok büyüttükleri için şimdi kullanıcı olduklarından hem deneyim hem de algıda seçicilikten dolayı hataları görüyorlar aynı fiyat aralığında diğer araçlara diğer markaları hiç değerlendirmeden hayal kırıklığına uğradıklarını düşünüyorlar. Hatasız ideal araç yok henüz maalesef . Hele ki bu fiyatlara hiç yok.

Toyota hiçbir zaman bir Mercedes olmadı bunu da düşünmek lazım. Aynı kader şimdilerde vw için geçerli insanlar vw yi o kadar gözlerinde büyütüyorlar ki her geçen gün hayal kırıklıklarıda aynı oranda büyüyor.

Adamlar 37 bin liraya C segmenti 55 bin Tl ye D segmenti araç satıyorlar. Evet son 2-3 yıldır kötü şeyler yaptıkları bir gerçek ama o kadarda acımasız eleştirileri henüz haketmiyorlar.

Bu hayal kırıklığının başka sebebleri de var tabii ki ;
Örneğin Auris gibi bir aracın alınabilir fiyatı Türkiye şartlarında en fazla 40bin bence. Siz dizel olsun yarı otomatik olsun falan filan diye 55 tl verdiğinizde hayal kırıklığınız daha da artıyor. Bu toyotanın suçu değil Türkiye şartlarının suçu. Aurisin en alınabilecek modeli 1.33 ekonomik modelidir. renault fiat opel gibi markalara baktığınızda C segmenti için başarılı ve ucuz bir araçtır. Ama çok km yapmak için dizel alınacaksa Türkiye şartlarında dizele konan korkunç farklardan dolayı astarı yüzünden pahalıya geliyor. 37 binden 55 bine çıkınca kalite beklentisini karşılamıyor. Bir de buna yukarıda yazdığım Toyota markasına gereğinden fazla beklenti yüklemesi yapılınca tabii ki hayal kırıklıkları kallavi oluyor.

TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 31, 2013, 11:18:34 »
Akgün beyin tespiti gayet yerinde olmuş. Dünyada  "dünya devi" olarak tanımlanan firmalarda da geri çağırma oluyor. Ayrıca 3. dünya ülkesi muamelesi yaptıkları yorumu da pek kabul edemiyorum. Arada bir farkı kaçırıyoruz gibi geliyor. Bütün firmalar buna Toyota da dahil ürettiği araçları ülke kullanımına uygun olarak aksesuar ve özllik ekler. Toyota kullananların en büyük tepkisi de bir takım özelliklerin diğer arabalarda olmasına rağmen Toyotada olmamasıydı. İşte bu basitlik aslında Türkiyede daha az aracın çağırılmasına neden oluyor. Diğer bir husus da bahsedilen avrupa ve Amerikada araç sahipleri kolay kolay sanayiye gitmez. İşlerini servislerde halleder. Dolayısı ile biz meydana gelen arızayı servise götürüp değişim istemek yerine sanayiye gider tamir ettirmeye çalışır sonra da arızadan şikayet ederiz. Bir diğer sebep de maalesef biz hakkımızı aramıyoruz. Motor yağ yakma ile ilgili en ufak bir sıkıntıda servisi sıkıştırıp değişim isteyen var mı? Hakkımızı aramayı öğrendiğimizde bir çok sıkıntımızı da çözmüş olacağız.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,