0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
toyota bu aralar çok aracı geri çağırıyor...bu tip şeyleri neden güzlü saklı yapmazlarki şirket itibarını zedelemiyor demek ki 1 milypon araç arızalı diye geri çağırıyorsun yada tam ters düşnüüyor bak adamlar malına sahip çıktı geri çağırdı tamir edecek kaçak güreşmedi gibimi düşünülüyor...
Toyota herzaman müşteri memnuniyetini düşünen bir firma politikası çizmiştir. hatırlarsanız 8 milyon aracı geri çağırmıştı yanılmıyorsam 2 yıl önce felan bundan sadece kendilerini sorumlu tuttular akio toyota çıkıp herkezden özür diledi ve söz verdi ve üstesinden geldiler bu yüzden müşteri kaybetmedi. Toyota sahiplerine sorduklarında amerikada, ben yine toyota alırım diyorlardı bunu youtubede izlemiştim
Birde şöyle düşünmek lazım;Bir bakın geri çağırılan araçlar hep Avrupa ülkeleri, türiyeden yada macaristandan hiç geri çağırma duydunuz mu ? ben duymadım ...Tamamen kendi fikrimdir;Onlar bence şu şekilde düşünmektedir, " Nasıl olsa avrupa ülkesi değil bunlar, 3.Dünya ülkelerinde dava açılsa en kötü ihtimalle aracın ücretini geri vererek kurtuluruz "Fakat bir avrupa ülkesindeki bir toyota kullanıcısının aracında, bizdeki gibi yağ yakma sorunu çıksa ve davaya verecek olsa toyotayı deli diye tabir edebileceğim şekilde zarara uğratır.Biz 3.Dünya ülkesinde olduğumuz için dava açsakta en fazla aracın ücretini alabileceğimiz için ek olarak açtığımız davalarda tabiri caizse toyotayı gıdıklamayacak kadar tazminat alacağımız için toyota bizim kazanacağımız davaları ve bize vereceği bir miktar parayı açıkça düşünmüyordur bile.Ama ne derler bilirsiniz " keser döner sap döner, gün gelir hesap döner ! " o hesabı işte o hesabı kısmetse ben döndüreceğim ! aynı zamanda Avrupa birliği vatandaşı olarak davamı kazanırsan ki kazanmamam için bir sebep yok, avrupaya kapak sayfası haberi yapmazsam bunu adım Aylin YILMAZ diğer bir değişle Nachko Rosenov STOYANOV değildir !
Ücretsiz yapılabilecek bir işlem olarak düşündüğümüzde, işleme ücret talep etseler ne kadar ederlerdi bence cuzzi bir miktar olurdu.Açıkça görüşüm şu yönde;Toyota türkiyede (bakın sadece 3.Dünya ülkelerinden bahsediyorum ) yağ yakan araçları servislere çağırıp sandık motor değişimi yapmıyor ? neden sadece piston ve segman değişimine gidiyor ? benim fikrim binlerce aracı geri çağırıp sandık motor değiştirmek biraz yürek ister açıkçası ve maddiyat gerektirir ve ekliyorum toyota müşteri memnuniyetine önem veren bir firma olsa idi bunu yapardı ama ne yapıyor, Aralık 2012 TSB yayınlamasına rağmen ayıplı olarak nitelenen araçlarını ( motor arızasından bahsediyorum-dizel araçlardaki yağ yakma problemi olan araçlar ) göz göre göre sattı... Üretim hatalı bir malı satmaktaki amaçları nedir ? yada hani diyorsunuzya toyota müşteri memnuniyetine önem veriyor diye... hala öyle düşünüyorsanız lütfen bunu okuyun - http://www.blogger.com/home