Gönderen Konu: şanzıman VE BEYİN SORUNLU RAV4 LERE YARDIM.  (Okunma sayısı 13694 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
şanzıman VE BEYİN SORUNLU RAV4 LERE YARDIM.
« : Ocak 28, 2013, 02:11:59 »
arkadaşlar öncelikle merhaba 10 gün önce ankara dışından 2001 model rav4 165000 km te bir araç satın aldım aracı çok iyi tanımadığım için sorunlarını ilk etapta anlayamadım ama şimdi forum desteğiyle anladım ki şanzıman beyni sorunu yaşıyorum değişim ücretleri bi hayli pahalı olduğundan farklı bir çözüme ulaşan arkadaşımız var mı aramızda şimdiden teşekkürler...

Toyota Club Türkiye

şanzıman VE BEYİN SORUNLU RAV4 LERE YARDIM.
« : Ocak 28, 2013, 02:11:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 8 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: Acil yardım şanzıman beyni hakkında
« Yanıtla #1 : Şubat 10, 2013, 14:25:37 »
onur bey öncelikle aracınız hayırlı olsun.2003 model rav 4 aracım var ve şanzıman beyni arızasını yaşamış biri olarak tüm sorularınıza cevap verebilirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 17, 2013, 00:06:19 »
Kardeş öncelikle geçmiş olsun. Sorunun araçta tam olarak ne olduğunu yazarsan sana en ucuz yolu göstereyim (şanzıman ve şanzıman beyni sorunu bende yaşadım yetkili ve özel servislerin istediği fiyatın 3 te birine 14 şubat 2013 te yaptırdım.) özelden telefonunu yazarsan arar yardımcı olurum.
   Vitesler hepsi geçiyor ancak vuruntu yapıyor ise fazla yürütme benim gibi şanzumanada zarar verirsin. cüzi bir paraya helledebilirsin hemde 2-3 gün gibi bir zamanda.

Mesaj Birleştirildi: Mart 20, 2014, 16:56:07
Merhaba Sayın rav4 çü arkadaşlar benim 2003 model toyota rav4 aracımın şanzıman ve beyin sorununu Özel ve yetkili servislerin istediği fahiş fiyatların yarısına hatta bazılarının istediği fiyatın 3 te biri fiyatına hemde sıfır araç ayarında yapdırdığım için sorunu olan arkadaşlara yardımcı olabilirim. Örneğin beyin sıfırlaması ve kodlaması 350-450tl  :) civarında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 24, 2013, 18:07:11 »
Ali Erdoğan bey sizin çözüme ulaştığınız yer aşağıdaki linkteki yer mi?

http://simaotobeyin.com

Birde aşağıdaki linkten ulaşabileceğiniz bir Toyota teknik bülteni mevcut, benim araştırmalarımda teknik bültendeki parça numaralarını katalog vermiyor ancak katalogdaki numaranın siparişi yapıldığı taktirde bültendeki numaralı ECU'nun sevkiyatı yapılıyor.Bu durumda revize edilmiş ECU'daki program şayet eski ECU'ya kodlanabilirse (ki EEPROM olduğundan kopyalanbilir gibi görünüyor) sorun kökten çözülecektir diye düşünüyorum.

http://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=TC002-06.pdf&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CC0QFjAA&url=http%3A%2F%2Frav4faq.kerkerinck.de%2Fxa2%2Ftsb%2Ffiles%2FTC002-06.pdf&ei=NCsqUaHiA8GbtQbVkIDYCQ&usg=AFQjCNFZpEDh3UOkwhndumTWVJRUnOiflg&bvm=bv.42768644,d.Yms

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 27, 2013, 16:52:28 »
Maalesefe UFUK Sönmez kardeşim ben yurt dışında yaptırdım.
ECU da bildiğiniz gibi program falan hikaye:..:) bozulan diyot lehimleri yenileniyor başkada bir şey yok.varsa bozuk diyot ve bağlantı devresi değiştiriliyor. araba sıfır gibi oluyor. Program lama sıfırlama gibi milleti sövüşleyerek yolma politikası laflar kanmayalım lütfen..

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Şubat 27, 2013, 17:51:32 »
Ali Erdoğan bey sizin çözüme ulaştığınız yer aşağıdaki linkteki yer mi?

http://simaotobeyin.com

Birde aşağıdaki linkten ulaşabileceğiniz bir Toyota teknik bülteni mevcut, benim araştırmalarımda teknik bültendeki parça numaralarını katalog vermiyor ancak katalogdaki numaranın siparişi yapıldığı taktirde bültendeki numaralı ECU'nun sevkiyatı yapılıyor.Bu durumda revize edilmiş ECU'daki program şayet eski ECU'ya kodlanabilirse (ki EEPROM olduğundan kopyalanbilir gibi görünüyor) sorun kökten çözülecektir diye düşünüyorum.

http://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=TC002-06.pdf&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CC0QFjAA&url=http%3A%2F%2Frav4faq.kerkerinck.de%2Fxa2%2Ftsb%2Ffiles%2FTC002-06.pdf&ei=NCsqUaHiA8GbtQbVkIDYCQ&usg=AFQjCNFZpEDh3UOkwhndumTWVJRUnOiflg&bvm=bv.42768644,d.Yms
vallahi bir kez daha saygı duydum. Hemen bülteni koydunuz konu ile ilgili. :)))
Bende şimdi 98 rav4 ve 2009,5 (değişken geometrili turbolu) corolla lar için herhangi bir bülten olup olmadığını merak ettim. Paylaşırsanız çok sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 27, 2013, 18:09:27 »
Maalesefe UFUK Sönmez kardeşim ben yurt dışında yaptırdım.
ECU da bildiğiniz gibi program falan hikaye:..:) bozulan diyot lehimleri yenileniyor başkada bir şey yok.varsa bozuk diyot ve bağlantı devresi değiştiriliyor. araba sıfır gibi oluyor. Program lama sıfırlama gibi milleti sövüşleyerek yolma politikası laflar kanmayalım lütfen..

Ecu programlama hikaye değil de bu araç için demek ki öyle, vay be ECU'da iki lehim bir diyot ver 800 lira he, güzel işmiş mesleği değiştirmek lazım:) şaka bir yana allah o paradan uzak tutsun bizi.

vallahi bir kez daha saygı duydum. Hemen bülteni koydunuz konu ile ilgili. :)))
Bende şimdi 98 rav4 ve 2009,5 (değişken geometrili turbolu) corolla lar için herhangi bir bülten olup olmadığını merak ettim. Paylaşırsanız çok sevinirim.

Estağfirullah saygı duyulacak birşey değil ama teşekkür ederim, değişken geometrili 1ND-TV'ler için servis bültenini paylaşmıştım ancak konu kaldırıldı forum yönetimi de ben de (forum yönetimi ile alakam olmamasına rağmen) Toyota'dan uyarı aldık, dolayısı ile garanti kapsamındaki araçlar ile ilgili bülten paylaşamıyorum maalesef mazur görün.

SXA1x araçlar için bültenler elimde yok ama aklımda kalan en önemli bülteni buji kablosu değişimiydi, o da muhtemelen sizin aracınızda yapılmıştır, yoksa tekleme şikayetiniz olurdu.

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: şanzıman VE BEYİN SORUNLU RAV4 LERE YARDIM.
« Yanıtla #7 : Mart 07, 2013, 16:36:32 »
şanzıman ve beyin arıza belirtileri nelerdir?
2002 TOYOTA RAV4 2.0 Otomatik Siyah 95oktan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 10, 2013, 00:03:25 »
şanzıman ve beyin arıza belirtileri nelerdir?
aracın beyin arızası vites geçişlerinde vuruntu, şanzıman ise vites geçmemesi gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 10, 2013, 16:52:38 »
konu ile alakalı uzun bir konu vardı. iki konu birleşse daha yararlı olacağına eminim.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)