Gönderen Konu: 2005 MODEL COROLLA SOL OTOMATİK VİTES CRUİSE CONTROL YAPIMI.  (Okunma sayısı 4531 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
Bu forumdaki sayfaları inceledikten sonra bende aracıma cruise kontrol yapmaya karar verdim ve koyuldum çalışmalara tabi çalışmalarıma çok büyük katkıları olan serkan taşkın beye çok teşekkür ederim.çalışmalar esnasında fotoğraflarda koyarak sizlere faydalı olmaya çalışacağım.devre yapımında serkan beyin vermiş olduğu devre şemasını kullandım.http://

Mesaj Birleştirildi: Kasım 09, 2013, 09:04:16
daha sonra serkan beyim mail ve telefon ile destekleriyle direksiyon simidi üzerindeki airbag'i söktüm direksiyon altında bir adet boşluk bulunmakta bu boşluktan bir düz tornavida ile orada görünen düz bir pim benzeri olan parçayı ileri doğru kuvvetlice ittirerek airbag'in direksiyondan ayırma işlemini yapıyoruz.
burada bulunan iki adet soket var.biri airbag soketi diğer sokette direksiyon kumandası (daha büyük ve siyah)bu sokette 6 adet kablo bağlı bağlı soketi yerinden sökerek direksiyonda kalan pinlerin iki tanesini bu pinler alt kısımda - ucun (mavi renkli direksiyo simidindeçıplak kısma bağlı)yanındaki yan yana olan pinler bunları kısa devre ederek cruise ışığının yandığını gözlemliyoruz.ışığı yaktıktan sonra direksiyonun alt kısmındaki iki parçalı plastik kısmı( 3 vidası var 2 si direksiyon simidinin altında sağ ve solunda diğeri ise direksiyon ayar kısmına doğru yani alt kısımda)sökerek airbag içinde daha önce bahsettiğim siyah büyük olan soketin aynısı olan soketi sökerek oradaki( sarı kırmızı renkli bir kablo ve kahverengi renkli kablo)karşılıklarını buluyoruz bu işlem için sıradan bir kablo ile  telefon kablosu olabilir kısa devre yaparak cruise ışığının yandığınıu görüyoruz.daha sonra bu iki kabloya yaptığımız devreyi bağlayarak sadece kontak anahtarını açarak on-off tuşuna baştığımızda cruise ışıgının yandığını görüyoruz.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 09, 2013, 09:12:13

Mesaj Birleştirildi: Kasım 09, 2013, 09:11:26

Mesaj Birleştirildi: Kasım 09, 2013, 09:12:06

Mesaj Birleştirildi: Kasım 09, 2013, 09:11:01
yapılması gereken devre.
buradaki e13 soketiyle ilgili bağlantı veya başka bir bağlantıya gerek yok.sol modellerde tüm tesisatlar çekilidir.sadecedevreyi yapıp direksiyondaki cruise kablolarını anlattığım şekilde resimlerdeki gibi bulup bağlamak yeterlidir.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '05
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 MODEL COROLLA SOL OTOMATİK VİTES CRUİSE CONTROL YAPIMI.
« Yanıtla #1 : Ocak 27, 2013, 23:23:28 »
Cem bey, elinize sağlık, güle güle kullanın inşallah.  peki gerekli olan malzemeleri nerden aldınız. Ben de düşünüyorum da. 2005 sol düz vites var bende. Hız Sabitleyici için gerekli olan altyapı var mı, sadece kol mu lazım ? siz nasıl yaptınız ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 28, 2013, 21:13:30 »
önder bey merhabalar gerekli olan malzemeleri bir elektronikçiden temin edebilirsiniz.sol otomatiklerde sadece kol veya yapılan devreyi anlattığım gibi takmanız yeterli ancak düz vitesler için debriyaj sivici gerekli bu konuda forumda yapılmış olanlarla ilgili bilgiler mevcut cruise control diye aratırsanız gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz eğer ulaşamazsanız yardımcı olurum.ancak bende serkan beyin uyarılarıyla devreyi sadeleştirdim resimlerini tekrar yükleyeceğim.takip ederseniz buradaki devreyi yapabilirsiniz.sizin ilave olarak yapmanız gereken bir siviç olacak o kadar.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 09, 2013, 09:12:28
önder bey bu topici inceleyin.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=39534.0

Mesaj Birleştirildi: Kasım 09, 2013, 09:08:40

devre bu şekilde olacak.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 09, 2013, 09:10:43
test sürüsünüde yaptık çok zevkli çok güzel...

Mesaj Birleştirildi: Kasım 09, 2013, 09:10:53

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 30, 2013, 00:45:18 »
Cem bey ellerinize sağlık, başarılı olmuş yaptım oldu tadında birazda :)

Aracınız A/T ya da MMT şanzıman mı?
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 31, 2013, 09:47:02 »
evet sercan bey ::)aracım sol a/t şanzıman

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '06
  • 38 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 05, 2013, 12:19:02 »
Tebrikler cem bey bitirdiğinize sevindim...
2006 corolla 1,6 terra oto.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 teker ruhu, 4 teker bedeni taşır.
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '18
  • 29 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 13, 2013, 22:05:29 »
merhaba. 2005 corolla terra sedan 1.6 benzinli/gazlı aracım var. Gaz pedalı elektronik, araç tipi:ZZE121 MANÜEL VİTES

e10 soketine +12v verdim (çakmaklıktan),
C12 soketine kablo çektim-aracım terra olduğu için-
c.c. kumandasından e13'e bağlantı yaptım.
c.c. kumandasının boşta kalan kısmına da - 12V verdim.

ON/OFF tuşuna basınca cruise ışığı yanıyor. tekrar basarsam devreden çıkıyor. ancak - set tuşuna basınca nedense hızı sabitlemedi. Kumandayı kendim yaptım, 240 ohm ve 630 (510+120) ohm direnç var. Tek 630 olmadığı için seri 2 tane direnç bağladım... 3. direnci takmadım, nasıl olsa CANCEL tuşuna ihtiyacım yok on-off butonuna bir kere daha basarım iptal etmek istersem...

sizce neden sabitleme yapmıyor olabilir?

bir de cruise ışığı hep sabit ışıkta yanmıyor, gece dikkatli bakılınca on-off tuşuna basılı tutarsam ışık şiddeti bir miktar artıyor. sizin de böyle mi? ışık şiddeti ile ilgili bir video çektim belki algılamak daha kolay olur:
http://youtu.be/2OZimxlA4GY

bu parça uyumlu mudur??
http://www.ebay.com/itm/330766201116?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649
2005 Corolla Terra Sedan M/T 170000 km
2015 Corolla 1.6 Advance M/T 70000 km
2018 Corolla 1.6 Life M/T :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 24, 2013, 16:19:59 »
Ozgur bey merhaba 2 adet direnc veya 1adet yeterli 2adet olursa 240 ve 390 ohm olacak tek olursa 630 ohm siz yanlis bir direnc kullanmis olabilirsiniz.linkteki bence uyar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 05, 2013, 16:29:49 »
cem bey birşey sormak istiyorum.
2007 sol benzin otomatik aracıma bende cruise control takmayı düşünüyorum. servise sordum ve parçayı getirebiliriz, takarızda ama bu kasada genellikle beyinle ilgili sıkıntı çıkıyor dediler. sormak istediğim şey ise malumunuz " siz aracınıza cruise control yaptıktan sonra özellikle beyinle ilgili hiç sıkıntı yaşadınız mı?"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 05, 2013, 16:32:27 »
amma taktınız kafaya şu CC yi
sonradan yapılan hiç bir zaman orijinali gibi olamaz :rofl: