Gönderen Konu: TOYOTA AURİS 1.33 LPG  (Okunma sayısı 17192 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
TOYOTA AURİS 1.33 LPG
« : Ocak 26, 2013, 22:03:30 »
arakadaşlar ben aranıza yeni katıldım sizin gibi bilgi sahibi arkadaşlardan fikir almak istiyorum.bende 2012 model 1.33 auris var ve lpg taktırmak istyorum,hepiniz takdir edersiniz ki arabamızı çok seviyoruz ve böylesi bir arabaya sıfır sorunlu lpg takmak istiyorum servise sordum brc önerdi oda 1500tl civarı fiyatı sizce ne taktırmalıyım taktıran arkadaşlar varmı forumda daha önce konuşulmuş ama tekrar güncel olarak açmak istedim herkese saygılarımı sunuyorum...   
BULUNDUĞUN ORTAMA UY AMA,GELDİĞİN YERİ UNUTMA...

Toyota Club Türkiye

TOYOTA AURİS 1.33 LPG
« : Ocak 26, 2013, 22:03:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • 7 kere teşekkür etti
Ynt: TOYOTA AURİS 1.33 LPG
« Yanıtla #1 : Ocak 26, 2013, 23:37:27 »
nden kimse cevap vermiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 41 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 29, 2013, 12:14:58 »
Merhaba,

Yakıt bölümünde LPG ile ilgili bircok bilgi mevcuttur,
Ben 1,6 valvematic Auris ime gecen ay Lovato marka taktırdım, simdilik sorun yok, tasarruf %35-40 gibi,
2010 Auris Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hayat paylaşınca güzel
  • Araç: Carina
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 29, 2013, 12:23:52 »
Mustafa bey , 100 km de kaç litre LPG yakıyor sizin Auris 1,33 ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 41 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 29, 2013, 12:29:46 »

Merhaba, aracım 1,6 motor, 132 hp Valvematic Auris, yeni taktırdıgım icin cok iyi ölcüm yapamadım, fulledim, 380 km gittim, bi daha fulledim, 75 tl lik(30lt) aldı, yani 100km de 8 litre gibi yaktı(cogunluk sehirlerarası)
1,33 de sehirici belki biraz daha az yakacaktır, sehirdısı aynıdır muhtemelen,
2010 Auris Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 29, 2013, 12:34:59 »
Nadir bey yılda kaç km yapıyorsunuz?
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 29, 2013, 12:36:08 »
bence berece...
ha şimdi size yahu zaten araban az yakıyor, boşver taktırma diyenler olucak, boşverin siz onları, tasarrufun keyfine varın...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 29, 2013, 12:36:57 »
Yusuf bey başka bir başlık altında timuçin bey'in 1.33 lpg'li auris için verdiği cevap

ben de 1,33 var ş.içi LPG de 24,5 krş yakıyor zavoli marka, arkadaşta 1.6 auris var prins marka oda 25 Krş yakıyor.
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 29, 2013, 19:45:34 »
teşekkürler yanıt için ben şu anda yılda şu kadar yapıyorum diyemicem malum muş ta çalışıyorum araba hatay da o yuzden izinlerde gidip kullanıyorum ve bindiğimde yakıtın sorun olmasını istemediğden lpg istiyorum sizce taktırım mi şimdi yoksa arabamı yanıma alınca mı taktırsam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 29, 2013, 19:49:37 »
ayrıca adana da polat otogaz diye bir yer var orayı herkes çok övüyor brc akdeniz yetkili bayisiymiş.taktırırısam muhtemelen orda taktıracam kredi kartına 12 ay taksite 1500 dediler sizce pahalı mı yoksa verilen fiyat uygun mu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 30, 2013, 00:41:58 »
brc yi öneririm yada prins
“fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 31, 2013, 15:21:44 »
ben 1ay önce BRC taktırdım 1000 km bakımınada gittim şimdilik sorunum yok
en azından artık gaz pedalına korkarak basmıyorum
ortalama 22,5 ila 24 kuruş arasında yakıyor bende
Dönüşünde gözüm yok, benim aklım gidişinde...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 01, 2013, 01:54:42 »
bende 1.6 valvematic 132 bg olan aurisime ADANA polat otogazda brc taktırdım temmuz 2012 de ,ilk olarak diyebilirim ki brc parasını hakediyor bence ayrıca polat otogazda işçilik olarak üst seviye diyebilirim kaputu açıp baktığınızda lpg li olduğu belli değil nerdeyse, montaj olarak çok kaliteli bir işçilikleri var sistemin randımanına gelirsek eğer uyumluluk olarak mükemmele yakın ne arıza lambası ne tekleme nede performans eksikliği bu tür sorunlar şu ana kadar bende olmadı 15.000  km yol yaptım temmuzdan bu yana bir sorunla karşılaşmadım depom 40 litre simit depo 32 lt civarı lpg alıyor uzun yolda 380 km civarı gidiyor hatta kullanıma göre şehir içide bu kmlere yaklaştım aldığınız lpg ninde önemi oluyor km de, en iyisi shellin gazı gibi geliyor bana.tek sorun deponun yerindeki lastik bagajda çok yer kaplıyor bagaj ölüyo.r .ortalama 25 kuruş yakıyor lpg de daha azı ve çoğu sağ ayağınızın iradesine bağlı kalıyor:DD(not her ne kadar performans asla düşmüyor diye ısrarla iddia etseler de bence yüzde 1 de olsa benzine göre düşüyor en azından benzine göre azda olsa erken vites düşürebiliyorsunuz.ama yaptığınız ekonomi bu negatif yönü pekde düşündürmüyor size.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beyaz meleğimm
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 26, 2013, 14:34:38 »
arkadaşlar yaklaşık bir aydır izne ayrıldım ve aurisime adana polat otogazda brc taktım.çok memnunum hiçbir sorun yok çok şükür daha az yaktığı kesin taktırmayan arkadaşlara taktırmalarını şiddetle tavsiye ediyorum :D :Dsimit tank proje dahil 1500tl ye taktım yanlız işletmedim muayene zamanı işletmeyi düşünüyorum bi sıkıntıda olmadı arabayı aldığım toyota bayisinden de aldığım sözle garantidende çıkmadı çok memnunum toyota auris-brc on numara :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #14 : Şubat 27, 2013, 00:31:49 »
bende 1.33 aurisime brc taktırdım 1,5 yıl oldu. şehir içi ( benimki çok kısa mesafeler ) 9-9,5 lt lpg arası yakıyor.. uzun yolda minimum 120 hızla gidersem max 8 lt lpg yakıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 27, 2013, 01:24:35 »
aracınız ve taktırdığınız lpg kiti hayırlı olsun.yakıt her zaman ayağınızın altında,araç kullanma şekli ile direk olarak ilişkili.eğer aracı ivmeli kullanıyorsanız,ve  nasıl olsa lpg  ile aracım az yakıyor düşüncesi ile  (lpg taktırdığınızda toplamda yapacağınız km. de doğal olarak artacağından)  inanırmısınız totalde yapacağınız tasarruf %20  civarında kalıyor,bizzat bunu yaşıyorum,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 41 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 27, 2013, 10:15:00 »
artan km sonucta insana fayda-keyif saglıyor,
araca o kadar parayı garajda yatması icin vermiyoruz sonucta, arac artık yatırım aracı degil, madem aldık, yerine göre binilmeli bence,
2010 Auris Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 27, 2013, 10:43:53 »
Öncelikle araç 1,33 motor kullanıcı yorumlarını baktıgım zaman 320-380 krş arası yakıt tüketimi oldugu okuyoruz .Ben şahsi kanatim olarak kış aylarında bile bu yakıtı tüketen bir araca lpg taktırmayı kesinlikle düşünmem .Ha şudur araç 400 krş üzerinde tüketimi vardır kullanıcı aracı çok fazla kullanıyordur senelik 10 bin km üzerinde yol yapıyordur gerçekten lpg mantıklı derim.Birde şu yönünden bakmak lazım mesela araç yıllı 6-7 bin yapıyordur ama kullanıcı en az 5-6 sen bu araca binecektir ozaman da lpg mantıklı .Ben kendim haftada 1-2 gün arabaya biniyorum  senelik 7-8 bin yol yapıyorum eger araca 5 sene binecegimi bilsem kesinlikle taktırırım bellide olmaz yaza taktırabilirilm ama yazın yakıtım 350-380 seviyelerine düşerse gene taktırma şu an kış şartlarında malum 400-450 krş yakıyor
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mart 10, 2013, 00:16:25 »
Öncelikle araç 1,33 motor kullanıcı yorumlarını baktıgım zaman 320-380 krş arası yakıt tüketimi oldugu okuyoruz .Ben şahsi kanatim olarak kış aylarında bile bu yakıtı tüketen bir araca lpg taktırmayı kesinlikle düşünmem .Ha şudur araç 400 krş üzerinde tüketimi vardır kullanıcı aracı çok fazla kullanıyordur senelik 10 bin km üzerinde yol yapıyordur gerçekten lpg mantıklı derim.Birde şu yönünden bakmak lazım mesela araç yıllı 6-7 bin yapıyordur ama kullanıcı en az 5-6 sen bu araca binecektir ozaman da lpg mantıklı .Ben kendim haftada 1-2 gün arabaya biniyorum  senelik 7-8 bin yol yapıyorum eger araca 5 sene binecegimi bilsem kesinlikle taktırırım bellide olmaz yaza taktırabilirilm ama yazın yakıtım 350-380 seviyelerine düşerse gene taktırma şu an kış şartlarında malum 400-450 krş yakıyor

Sana kesinlikle katılıyorum Yücel; eğer 1.33 Auris'i olupta yılda 10.000km ortalama yapıyorsa birisi Lpg'ye hiç gerek yok ama bizim gibi 3 ayda 10.000km'yi devirirsen kesinlikle daha ekonomik oluyor. Ciddi anlamda 1.33 auris az yakıyor; izmit- ankara 350km de 100tl benzin yaktırdım Otoyol hız limitlerinde giderek. Hesaplamayıda şöyle yaptım: yola çıkmadan depoyu taşana kadar doldurdum 350km gittim yine depoyu ağzına kadar doldurdum, tabi yakıt fiyatı işk aldığım yerle aynı olan istasyonda.