Gönderen Konu: 97 xL yağ ışığı sorunu  (Okunma sayısı 1940 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A-
97 xL yağ ışığı sorunu
« : Ocak 26, 2013, 13:31:29 »
Arkadaşlar aracım yağ kaçırıyordu keçeler değişti sonrasında araç soğukken 5 sn arayla yağ ışığı yanıyor motor ısınınca sorun ortadan kalkıyor nedendir acaba ustam müjir olabilir dedi eğer o değilse yağ pompası sıkınıtılıdır dedi eğer öyleyse baya pahalıya patlarmış siz ne dersiniz ?

Toyota Club Türkiye

97 xL yağ ışığı sorunu
« : Ocak 26, 2013, 13:31:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Ynt: 97 xL yağ ışığı sorunu
« Yanıtla #1 : Ocak 27, 2013, 21:02:39 »
merhaba araç çalıştıktan kaç saniye sonra yağ lambası sönüyor rölantide çalışırken yanıyorsa yağ pompası arızalı olabilir yağ filtresini orijinal al oda farkeder ben geçen kış yağ pompasını değiştim aisin marka 165 tl bide 50 tl işçilik umarım müşürdendir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 27, 2013, 21:16:22 »
Arkadaşlar aracım yağ kaçırıyordu keçeler değişti sonrasında araç soğukken 5 sn arayla yağ ışığı yanıyor motor ısınınca sorun ortadan kalkıyor nedendir acaba ustam müjir olabilir dedi eğer o değilse yağ pompası sıkınıtılıdır dedi eğer öyleyse baya pahalıya patlarmış siz ne dersiniz ?
keçeler değişti sonramı başladı yağ lambası yanmaya  ? öncesinde varmıydı öyle birşey birde hangi keçeler değişti aks keçesimi , şu anda varmı yağda kaçak  ?
arkadaşında dediği gibi yağ filitresi ile alakalı daha önce de okumuştum bir ihtimal oda oda olabilir tabiki
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Ocak 28, 2013, 01:05:51 »
Keçeler değiştikten sonra oldu nasıl ve neden oldu bilmiyorum ama çok canımı sıkıyor ayrıca ustamıda değiştiricem keçeleri değiştiricem derken egsoz manifoldunun saplamasını kırdılar birşeyde demediler götürdüm bide böyle böyle oldu diye sanki onlar yapmamış gibi salağa yattılar yahu ordaki demir durduk yere nasıl kırılır ? neysede ufak yerlerde işçilik çok kötü ve pahalı aynı zamanda alternatif az olduğu için kime ne geçirirsem olayı oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 30, 2013, 12:15:00 »
geçmiş olsun  maalesef kimse kabullenmiyor suçunu yağ filtresini bide yağını değiştir o egzost olayı benimde başıma geldi ilçede manifolt civatasını yalama yaptırdılar usta çırağına bırakınca böyle oluyor yazıkki manifolt contalarını yaktılar artık mümkün olduğu kadar kayseri merkeze gidiyorum bakım olduğu zaman

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #5 : Ocak 30, 2013, 12:33:11 »
benim aracım 97 xe 4 yıldır kullanıyorum aldığımdan bu yana  yağ lambası motor ısınıncaya kadar yanıyor daha sonra sönüyor kontrol ettirdim yağ pompası sağlam yağda tamam muşulda sağlam ama nedense bir süre yanıyor, o gün bu gündür sorun çıkmadı..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Şubat 05, 2013, 23:17:07 »
Aynen benim aracımdada bir sıkıntı yokta neden yanıyor enteresan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 06, 2013, 23:25:19 »
1.3 motorların bazılarında kronik galiba ben pompayı değiştikten sonra çukurlara girince yanıp hemen sönüyordu o kadar uğraştım bulamadım bi arıza sonra kendiliğinden düzeldi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #8 : Şubat 14, 2013, 02:44:51 »
Arkadaşlar bende de 1996 xe var. Aynı sorunu ben de yaşıyordum. Uzun zaman aracı ilk çalıştırmada yağ lambası 10 saniye kadar sönmeden kullandım. Ustalar müşür arızasından yağ pompası arızasına kadar bir çok sebebinin olabileceğini söylediler. Triger kayışını değiştireceğim zaman ustaya bahsettiğimde, usta muhtemelen yağ pompası yüzücü süzgeçte hava kaçağı vardır, ondan kaynaklanıyordur dedi. Yağ pompasını söktü, süzgeç ile pompa arasındaki O-ringi söktüğünde O-ringin özelliğini kaybettiğini, bundan dolayı hava kaçağı olduğunu, bunun da yağ basıncında düşmeye sebep olduğunu söyledi. O-ring (conta) değiştirildikten sonra araba çalıştırıldığı anda yağ lambası da sönmeye başladı.
Bu arada işçilik hariç O-ring'in (conta) maliyeti 25 kuruş.