0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Peki aracınızın aydınlatmasında şu "Göz kırpma" olarak tabir edilen durum var mı ? Devir saati yükseldiğinde aydınlanmanın artması, düştüğünde azalması. Veya klimayı açtığınızda, otomatik camları açıp kapattığınızda far aydınlatmanızın şiddetinin azalması gibi ?
Bahsettiğiniz olaylarda aydınlamanın azaldığını hiç farketmedim ama araç dururken direksiyonu çevirdiğimde çok az da olsa farlar soluklaşıyor. Bunu da direksiyonun elektrik motorunun çalışmasına bağladığımdan çok üzerinde durmadım. Bu konuda Ercüment beye kısmen katılıyorum. Elektrik motoru veya elektrikli herhangi bir teçhizat çalışırken elektrik tüketeceğinden araçtaki elektrik geriliminde bir azalma olması ve buna bağlı olarak farların soluklaşması normaldir. Ama bunun sebebinin akünün ömrünü tüketmesi olduğunu sanmıyorum çünkü aküyü 2 ay önce değiştirdim. Lakin gerilimdeki ufak bir düşüşün bile farlara etki etmesinin sebebi akünün 40W olması olabilir.
O tamamen akünün zayıflığından kaynaklanıyor akü ölmüş ise malesef araba çalışsada böyle şeyler yaratabiliyor...
45 amperlik malesef gerçekten yetersiz kalıyor bizim araçta da var ömrünü doldurdu gibi geliyor ama hala işlev görüyor fakat rölantide çalışırken farlar açıyorum aracı 1200 rpme çıkarttığımda farlar kendine geliyor resmen en güzeli 60 amperlik alıp kullanmak lazım ama sanırım şarj dinamosuyla alakalı yada akü kutup başlarında bir paslanma oksitlenme var onları güzelce zımparalayıp üzerine çok ince bir tabaka gres yağı sürüldüğünde paslanma önlenmiş oluyor akü kutup başlarına bir bakmanızı tavsiye ederim.
Ercu benim aku 38amper ve gayet basarili.
direksiyonu neden aküye bağlıyorsunuz anlamak zoraknün görevi motoru çalıştırmak için ilk elektriği sağlamakmotor çalıştıktan sonra araç her türlü elektrik ihtiyacını kendi ürettiği elektrikten sağlaraküyle ilgisi kalmazmotor çalışmıyor durumdayken zaten power direksiyon devrede değilmotor çalıştıktan sonra elektrikli direksiyon sistemi devreye girer ve ihtiyaç duyduğu elektriği motordan alır aküden değil
?ilginçbenim honda da öyle değilancak motor çalıştıktan sonra devreye giriyor