Gönderen Konu: Bir otomobil sahibinin 10 yıllık ortalama gideri ne kadardır?  (Okunma sayısı 4018 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Ynt: Bir otomobil sahibinin 10 yıllık ortalama gideri ne kadardır?
« Yanıtla #20 : Ocak 25, 2013, 23:07:54 »
40 yıllık Muhasebeciyim böyle hesap görmedim :D

Daha bi 40 yılın var demekki.. Ayrıca 40 fırın la alakalı bi durum da söz konusu sen anladın onu...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 25, 2013, 23:07:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 25, 2013, 23:49:25 »
Daha bir 40 yılın var demekki.. Ayrıca 40 fırın la alakalı bir durum da söz konusu sen anladın onu...

Gazlı sağa çek :P

Sen normal bir bakımını ne kadara maal ediyorsun Syn Karrip. :P Malum sanayicide adamsın.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Ocak 26, 2013, 00:56:25 »
Şimdi herkes giderini hesaplamışta getirisini hesaplayan yok.Yılda 10 bin km yol yapan bir insan bu yolu ticari taksi ile veya otobüs şirketleri toplu taşıma her neyse kullanarak yapsa kaça mal olur.Bunuda hesaplamak lazım ben en basiti evden çarşıya çıkarken verdigim minübüs parasına acıyorum 1,5km bile degil ama 1buçuk lira aracım km'de ne yakıyor sallıyorum 25 kuruş git gel 75 kuruş minübüs 3 lira uzun yola her yaz çıkıyorum en yakın gittigim yerin otobüs bileti kelle başı 65 liraydı 2sene önce 4kişilik bir ailem var 260 lira sadece gidiş için bilet parası geri dönüşle beraber 520 lira bu fiyata ben kendi aracımla neredeyse 2 kere gidip gelirim.

Hem böyle düşünürseniz aracınızdanda sogumazsınız belki :P :)))
Hayat bir şarkı bam telinden çalıyorum söz ve müzik bana ait ben böyle yaşıyorum corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 26, 2013, 00:59:00 »
arabayla bir tur atmak paha piçilemez :)
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 26, 2013, 03:54:58 »
Şimdi herkes giderini hesaplamışta getirisini hesaplayan yok.Yılda 10 bin km yol yapan bir insan bu yolu ticari taksi ile veya otobüs şirketleri toplu taşıma her neyse kullanarak yapsa kaça mal olur.Bunuda hesaplamak lazım ben en basiti evden çarşıya çıkarken verdigim minübüs parasına acıyorum 1,5km bile degil ama 1buçuk lira aracım km'de ne yakıyor sallıyorum 25 kuruş git gel 75 kuruş minübüs 3 lira uzun yola her yaz çıkıyorum en yakın gittigim yerin otobüs bileti kelle başı 65 liraydı 2sene önce 4kişilik bir ailem var 260 lira sadece gidiş için bilet parası geri dönüşle beraber 520 lira bu fiyata ben kendi aracımla neredeyse 2 kere gidip gelirim.

Hem böyle düşünürseniz aracınızdanda sogumazsınız belki :P :)))
Çok güzel bir noktaya değinmişsiniz, En basitinden hesaplamak gerekirse, şu an 1.6atmosferik binek araçla istanbula gidip gelmek, eğer araçta 2 kişi varsa daha uyguna geliyor. Diğer hatlar içinde bu geçerli. 2kişi tam denk geliyor. 3 kişi varsa zaten kar oluşuyor. Türkiyedeki çekirdek ailelerinde ortalama 4 kişi olduğunu düşünürsek, binek otomobille seyahat oldukça karlı. Dizel araçları hiç hesaba katmıyorum, onlar yeri geldiğinde tek kişiyken bile karlı olabilir.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio