Şimdi herkes giderini hesaplamışta getirisini hesaplayan yok.Yılda 10 bin km yol yapan bir insan bu yolu ticari taksi ile veya otobüs şirketleri toplu taşıma her neyse kullanarak yapsa kaça mal olur.Bunuda hesaplamak lazım ben en basiti evden çarşıya çıkarken verdigim minübüs parasına acıyorum 1,5km bile degil ama 1buçuk lira aracım km'de ne yakıyor sallıyorum 25 kuruş git gel 75 kuruş minübüs 3 lira uzun yola her yaz çıkıyorum en yakın gittigim yerin otobüs bileti kelle başı 65 liraydı 2sene önce 4kişilik bir ailem var 260 lira sadece gidiş için bilet parası geri dönüşle beraber 520 lira bu fiyata ben kendi aracımla neredeyse 2 kere gidip gelirim.
Hem böyle düşünürseniz aracınızdanda sogumazsınız belki
))
Çok güzel bir noktaya değinmişsiniz, En basitinden hesaplamak gerekirse, şu an 1.6atmosferik binek araçla istanbula gidip gelmek, eğer araçta 2 kişi varsa daha uyguna geliyor. Diğer hatlar içinde bu geçerli. 2kişi tam denk geliyor. 3 kişi varsa zaten kar oluşuyor. Türkiyedeki çekirdek ailelerinde ortalama 4 kişi olduğunu düşünürsek, binek otomobille seyahat oldukça karlı. Dizel araçları hiç hesaba katmıyorum, onlar yeri geldiğinde tek kişiyken bile karlı olabilir.