0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ben geçenlerde yegane megane'nin bizde kaldığı süre boyunca (4.5 sene) olan yakıt masrafını hesaplamıştım kabaca, arabanın kendi değerinden fazla çıkıyordu neredeyse...
Hesaplarsaniz, arabadan sogursunuz. Benden söylemesi.
Bu işin bence matematiği olmaz. Keyif, ihtiyaç ve özgürlüğü bu formulde hangi maliyetle hesaplayacağız? (böyle hesaplarda kikare mi ne vardı...)
Katılıyorum. giderler hesaplanarak arabadan soğur insan ve almakla iyi etmedik deriz ayrıca gider tablosu yapılacaksa gelir kısmını da yazmak gerekir. "T" tablosunu çizmek iyi olur.
Elbette bunun net bir hesabı olmaz, yukarıda da bunu belirtmiştim. Ama yaklaşık bir değer bulunabilir. Ve halk tabakasındaki insanlar için gayet bilgilendirici olur. Tabiki aylık geliri onbinlerce dolar olan insanların böyle hesaplarla işi olmaz ama dediğim gibi halk tabakası için güzel bilgiler çıkar diye düşünüyorum.
Yanlış anlama, tabikide bir veri olur böyle bir şey. Benim söylemek istediğim; herşey para değil. Otomobil yerine göre lüks, yerine göre gerçekten keyif, özgürlük ve ihtiyaç bence.
hasan naptın yabeni dünyadan soğuttun5-10 kuruş benzin zammı ile geçinip gidiyoduk