Gönderen Konu: auris bagaj su alıyor  (Okunma sayısı 8528 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ynt: auris bagaj su alıyor
« Yanıtla #20 : Ocak 28, 2013, 13:17:28 »
Ümit Bey yakın zamanda gönderdiğiniz üç mesaj ile konuya hiçbir katkınız olmadığı gibi, konu ile ilgili sıkıntısı olan arkadaşların can sıkıntılarını arttırdığınızı düşünüyorum. Konuya çözüm katkılarınızı bekliyoruz.

Aksüyek sendromu demişti bu durum için Muhammet abi doğru demiş. ;)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 28, 2013, 13:17:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 28, 2013, 13:53:19 »
Ben buldum zaten suyun girdiği yeri.
Bagajı tamamen boşalttım. Koltukları yatırdım. Yağmur yağarken aldım elime feneri girdim içine suyun girdiği aktığı yeri buldum. Siperlikten giriyor plastik aksamın içinden geçip sol yandaki kapağın içinden ve sol avadanlık gözünün üstünden akıyor. Bu yüzden park sensörüne su girmiş abuk sabuk sinyal veriyordu. Onu kurutup plastik torbaya koymuştum hatta.

En güzelini yapmışsınız. Servisler bu kadar yakından ilgilenecegini zannetmiyorum. Ama yinede servise gidilmeli bence kayıt tutanak bişey olmalı.
Peki suyun girdiği yere nasıl bişey uyguladınız. Nasıl kestiniz suyun akışını.
2000 şahin 1.4 i.e > 2011 honda civic i-Vtec > 2012 toyota corolla D-4D Comfort > ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 28, 2013, 14:44:43 »
Ümit Bey yakın zamanda gönderdiğiniz üç mesaj ile konuya hiçbir katkınız olmadığı gibi, konu ile ilgili sıkıntısı olan arkadaşların can sıkıntılarını arttırdığınızı düşünüyorum. Konuya çözüm katkılarınızı bekliyoruz.

çözüm katkısımı... arkadaşım servise götürsen servis çözemez bunu benden ne tür bi katkı bekliyorsun :D
“fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 28, 2013, 15:13:59 »
çözüm katkısımı... arkadaşım servise götürsen servis çözemez bunu benden ne tür bir katkı bekliyorsun :D

Aslında haklısın sizden bir çözüm katkısı beklemek hatalı bir davranıştı :( Siz gölge etmeyin yeter Ümit Bey.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 28, 2013, 15:22:52 »
abicim doğru söylüyorsunda bildiklerimizi yazıyoruz ne yapalım yazmayalımmı, siz neden bu kadar karşı savunmaya geçtiniz toyota kullanıcısı değilsiniz ki...
“fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 28, 2013, 15:56:39 »
abicim doğru söylüyorsunda bildiklerimizi yazıyoruz ne yapalım yazmayalımmı, siz neden bu kadar karşı savunmaya geçtiniz toyota kullanıcısı değilsiniz ki...

Sorun bildikleriniz yazmanız ya da hiçbir şey yazmamanız değil ya da benim Toyota kullanıcısı olmamam değil. Burası Toyota forumu ve insanlar sorunları için çözüm arıyorlar, sizin her başlık altına aynı şeyi yazarak diğer üyeleri rahatsız ettiğinizi fark etmemiş olmanız. Başka bir başlıkta yine bu konuda sizin mesajınızı alıntılayarak açıklayıcı bir mesaj yazdım.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 28, 2013, 23:39:03 »
Çözüm yazdığım gibi: Bagajı boşalt.... arka koltukları yatır.... el feneri al.... aracın içine pusuya yat.... suyun girdiği yeri takip et....
Kesin çözüm yaptığım gibi: iade et kurtul...
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Auris 1.6 Comfort Extra
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Şubat 08, 2013, 20:07:23 »
arkadaşlar bugun servise gittim ve bagajın su alma problemı ni cözdüler farların yanında conta varmış ordan sızıyormus stepnenın ıcıne daha once arka tamponuma carpılmıstı komple degısmıstı yazın herhalde ondan dolayı servıs normalde garantı kapsamı olmaz dedıler ama arka tampon degıstı ıcın sıneye cektıler 20000 bakımı yaptırdım 360 tl cıvarı tuttu bılgılerınıze arkadaşlar ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Şubat 08, 2013, 20:40:26 »
Bu konuyu okuduktan sonra bende de böyle bir durum olabilir mi endişesiyle stepnenin altına baktım, sorun yok çok şükür. Bu sorunu yaşayan Mehmet Bey ve Özer abi araçlarının bagaj bölümünde bir tamirat (kaza, bir parça değişimi-montajı vs.) gördü mü? Bu işlem sonrası mı yaşandı yoksa üretim aşamasında kaynaklanan bir durum mu onu merak ettim.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Şubat 11, 2013, 01:13:15 »
Antalyadan yazıyorum bende.1 haftadır yagmur yagıyor burada.cuma günü tüp takdırmak için gittiğimde usta bagajda su oldugunu farketti.bagajdaki yan kapakları açtıgımızda içlerinde su damlalarını farkettik.servise götürdüm su testi diye birşey yapıldı ve yaklaşık 1 bucuk saat sonra bana arka stopların contalarından su geldiği söylendi.ellerinde olmadıgı için bugun git biz arayınca gel dediler.Bakalım bugun pazar 3. gün ne zaman haber gelecek bekliyoruz.Arabamda kaza felan da yok can sıkıcı imalat hatası çünkü.Servise gittim araç kabule sıkıntımı anlatırken tam 3 çalışan ben söylemeden auris mi dedi.benim surat o zaman düştü bakalımdegiştiğinde hayırlısıyla yazarım size arabam 2012 model bu arada (132bg)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Şubat 11, 2013, 01:20:37 »
Vay anasını ne aurismiş bee..  :)

(Sinirimden gülüyorum. yanlış anlamayın.)
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mart 01, 2013, 00:39:31 »
Çok şükür yaptılar .arka farların contalarından su alıyormus.gecen gene yagmur vardı tüm akşam gezdim gram su almamış.şimdide park sensörü çalışmıyor.offffffffff  ufak tefek şeyler ama çok can sıkıyor.Çok şükür ki daha büyük sıkıntımız yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '07
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Nisan 15, 2014, 22:05:29 »
Konuyu hortlartmış olacağım ama benim de başıma geldi. Bakım zamanı şikayetimi söylemiştim. Serviste kontrol edip tamir ettiler. Arabam devamlı sokakta ama gram su almıyor artık.
Bazı kişilerin bu aracı kötülese de ben geniş iç hacmi, donanımı, kokpit görünümü ve dış tasarımı olarak aracı beğendiğim için aldım ve üç senedir kullanıyorum. Ha illaki sorunlar oluyor ama bizim insanımız istiyor ki yağını suyunu koyayım 20 sene bineyim. Ya kul yapımı bir araçtan (adı üstünde ARAÇ, amaç değil) fazla şey beklemeyin. Yolda bırakmasın yeter.
Şükürsüz bir milletiz işte. Halbuki sahip olduğumuz bu varlıkların hayaliyle yatıp kalkan binlerce insan var. Yapmayın Allah aşkına.

Neyse, herkese kazasız belasız sağlıklı sürüşler diliyorum.
AURIS 1.6 MMT Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Nisan 15, 2014, 22:18:35 »
Serkan bey ne gibi bi işlem uyguladılar.Geçen cumartesi aşırı yağmurlu havada maalesef stepnenin orda birazcık su birikmişti aracımda contadan geldiğini düşünüyordum çünkü hiçbir yer ıslak değildi ama stop contasından gelme ihtimalide olabilir herhalde.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D