Gönderen Konu: auris bagaj su alıyor  (Okunma sayısı 8531 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Auris 1.6 Comfort Extra
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
auris bagaj su alıyor
« : Ocak 25, 2013, 11:20:08 »
arkadaşlar herkese hayırlı cumalar öncelikle 1 haftadır izmir yagışlı gecen lerde bagajı temızlerken stepneye bakin dedım ne farkedıyım içerde 1 parmak su cıkarttım herse yı baktım 2 tane plastık var kapak ordan su almıs 2 saat temızlemek ıcın ugrastım fark etmesem bagajı curutecek poşetle sıkıştırıp tekrar koydum bugun tekrar baktım yıne almış 1 saat ugraştım bagajı curutecek daha once başına gelen varmı yoksada kontrol edın bagajinız curuyebılir 20000 bakımına gıdıcem 1 hafta sonra servıse gosterıcem bılgılerınıze arkadaşlar moralım bozuldu

Toyota Club Türkiye

auris bagaj su alıyor
« : Ocak 25, 2013, 11:20:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
Ynt: auris bagaj su alıyor
« Yanıtla #1 : Ocak 25, 2013, 11:26:52 »
bu konu hakkında özer abininde sıkıntısı vardı ama sonuç olarak ne yapıldı bilmiyorum. geçmiş olsun bence sulu halde direk servise gidin canlı canlı görsünler incelesinler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Grafik Tasarımcı
  • Kan Grubu: A+
  • 28 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 25, 2013, 11:29:59 »
arkadaşlar herkese hayırlı cumalar öncelikle 1 haftadır izmir yagışlı gecen lerde bagajı temızlerken stepneye bakin dedım ne farkedıyım içerde 1 parmak su cıkarttım herse yı baktım 2 tane plastık var kapak ordan su almıs 2 saat temızlemek ıcın ugrastım fark etmesem bagajı curutecek poşetle sıkıştırıp tekrar koydum bugun tekrar baktım yıne almış 1 saat ugraştım bagajı curutecek daha once başına gelen varmı yoksada kontrol edın bagajinız curuyebılir 20000 bakımına gıdıcem 1 hafta sonra servıse gosterıcem bılgılerınıze arkadaşlar moralım bozuldu

Tam gözümün önüne getiremiyorum ama alttaki su tahliye tıpalarını kontrol edin. Oradan hareket halinde girmeyeceğini düşünseniz bile inanın çok güzel su giriyor küçücük yerden. Arkadaşımın Golf IV'üne sol arka koltuğun oraya denk gelen bir tıpa vardı ne alaka ise oradan araç su almıştı.
2011 Toyota Auris     1.4 D4-D Comfort Plus                      http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43857.0
2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant Executive Otm.                http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37978.0
1999 Toyota Corolla  1.6 Luna                                           http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42078.0         Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 27, 2013, 15:26:46 »
bu konu hakkında özer abininde sıkıntısı vardı ama sonuç olarak ne yapıldı bilmiyorum. geçmiş olsun bence sulu halde direk servise gidin canlı canlı görsünler incelesinler.

Valla aracı verdiğimde 2 parmak su vardı stepne çukurunda. Nereden girdiğini bulamadık ama taban yalıtımı çok iyi(!) bir ayda damla su çıkartmamış dışarı.

Bizim yaptığımız incelemeye göre arka rüzgarlık tırnaklarından giriyor olabilir.
Bir arkadaşım da arka cam fitillerinden olabilir dedi. Onun başına da gelmiş camı söktürüp tekrar taktırmış sorun giderilmiş.
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #4 : Ocak 27, 2013, 15:29:56 »
Tam gözümün önüne getiremiyorum ama alttaki su tahliye tıpalarını kontrol edin. Oradan hareket halinde girmeyeceğini düşünseniz bile inanın çok güzel su giriyor küçücük yerden. Arkadaşımın Golf IV'üne sol arka koltuğun oraya denk gelen bir tıpa vardı ne alaka ise oradan araç su almıştı.

Auris için yazıyorum....
Araç kupkuru bir mevsimden sonra garajdayken gece yağan yağmurdan sonra sabah su almış halde bulundu. Yani alttan su alması mümkün değil. Zaten alt-taban sacının altında bir de alt kapatma levhası var. Ordan su alması mümkün değil. Daha önce de yazdığım gibi o plastik tıpaları çıkartmadan içerdeki su günlerce dışarı damla çıkmıyor. Yani altta su izi hiç yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 27, 2013, 16:34:21 »
Auris için yazıyorum....
Araç kupkuru bir mevsimden sonra garajdayken gece yağan yağmurdan sonra sabah su almış halde bulundu. Yani alttan su alması mümkün değil. Zaten alt-taban sacının altında bir de alt kapatma levhası var. Ordan su alması mümkün değil. Daha önce de yazdığım gibi o plastik tıpaları çıkartmadan içerdeki su günlerce dışarı damla çıkmıyor. Yani altta su izi hiç yok.
Stepne çukurunda var ise kesinlikle stepnenin oradaki lastik tıpa kontrol edilmeli.Daha önce arkadaşımın başına geldi o lastik sertleşiyor ve çatlayarak su almaya başlıyor.Üst kısımdan olma ihtimalide şöyle olabilir eğer bahaj kanalı çamurluysa çamurdan dolayı akamayan su içeri dolar.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 27, 2013, 17:01:26 »
Bagajın altındaki tapalardan alması imkansız tapalar lastik conta şeklinde ve takılı halde o kadar suyu nasıl oradan alabilir ki kesinlikle olanaksız ve altta plastik korumalar var ve tamamen kapalı o bahsedilen tapaları aracın altından göremezsiniz. Cam fitillerinden, bagaj kapağından veya spoilerin bağlantılarından almış olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 27, 2013, 17:50:05 »
Yavw amma çürük çıktı bu aurisler ha

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 27, 2013, 22:17:36 »
Yavw amma çürük çıktı bu aurisler ha
Bizimkiler almıyor ama :D
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 27, 2013, 22:36:45 »
sat kurtul
“fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 27, 2013, 23:37:12 »
Auris için yazıyorum....

Özer bey'in de deiği gibi o tıpalardan su almaz da cıkmazda. Benim eski şahinimin bagajı su alırdı. Sağ tarafa çamurluk içine birikirdi hatta orada da tıpa vardı tahliye için çıkartmıştım geri takamamıştım sertleiştigi için kırılmıştı. O tıpa olmadıgı halde alttan su almıyordu. Bencede camdan gelme olasılıgı yüksek. Bence suyu falan boşaltmadan doğrudan servise gidin. Kaldıki benim şahinim çamurluk tarafından dogrultamsı oldugu için alıyordu bu yaşlarda ve böyle modelli araçlarda bu tarz sorunları görmek beni şaşırtıyor.
2000 şahin 1.4 i.e > 2011 honda civic i-Vtec > 2012 toyota corolla D-4D Comfort > ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #11 : Ocak 28, 2013, 00:04:08 »
Özer bey'in de deiği gibi o tıpalardan su almaz da cıkmazda. Benim eski şahinimin bagajı su alırdı. Sağ tarafa çamurluk içine birikirdi hatta orada da tıpa vardı tahliye için çıkartmıştım geri takamamıştım sertleiştigi için kırılmıştı. O tıpa olmadıgı halde alttan su almıyordu. Bencede camdan gelme olasılıgı yüksek. Bence suyu falan boşaltmadan doğrudan servise gidin. Kaldıki benim şahinim çamurluk tarafından dogrultamsı oldugu için alıyordu bu yaşlarda ve böyle modelli araçlarda bu tarz sorunları görmek beni şaşırtıyor.

Ben buldum zaten suyun girdiği yeri.
Bagajı tamamen boşalttım. Koltukları yatırdım. Yağmur yağarken aldım elime feneri girdim içine suyun girdiği aktığı yeri buldum. Siperlikten giriyor plastik aksamın içinden geçip sol yandaki kapağın içinden ve sol avadanlık gözünün üstünden akıyor. Bu yüzden park sensörüne su girmiş abuk sabuk sinyal veriyordu. Onu kurutup plastik torbaya koymuştum hatta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 28, 2013, 10:25:40 »
tıpalardan almaz benimde başıma gelmişti corolla hb eski arabamda servis bile çözüm bulamadı en sonunda ben baktım olacak gibi değil araştırdım ve suyun tampon bağlantı yerlerinden geldiğini gördüm oraları iyicene silikonladım ve çözüm buldum daha hiç su alamadı.Deneme yapmak için bagajı boşpaltın üstünden su verin ve bagajın içie girin tabi bagaj içindeki döşemeleri sökmeniz gerekiyor
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 28, 2013, 12:28:18 »
bagaj nasıl su alır ya bu kadar dandiklik olmaz. ver kurtul
“fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 28, 2013, 12:37:53 »
Bagajın su alması dandik olmasından değil birşeylerin hatalı montaj yada yıpranmasından kaynaklanır.Öncelikle yukarıda yapılanlar gibi sebebini bulmak lazım.Araba yeni ise yada servis gördükten sonra bu tarz sıkıntılar olursa her zaman şikayet hakkınız var.Tabi şikayeti takipte etmek lazım.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 28, 2013, 12:40:28 »
yinede bu toyotaların dandik olduğu gerçeğini değiştirmiyor. >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2012 VVT-I Corolla C.Extra (Beyaz)
  • Kan Grubu: B-
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 28, 2013, 12:44:42 »
Aslında bu toyotanın dandikliği değil, türk montajının dandikliği.
1) 2000 Hyundai accent 1.3 lx  2) 1999 Opel vectra 2.0 cd  3) 2006 Honda civic 1.6 vtec  4) 2009 Honda civic 1.6 elegance  5) 2010 Toyota corolla 1.6 c.extra  6) 2012 Toyota corolla 1.6 c.extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 28, 2013, 12:50:00 »
Ümit sana dandik gelen noktaları bir listelesene buraya.Merak ettim dünyanın en çok satan markasının neresini beğemiyorsun.Yada dandik ise aynı fiyata daha donanımlı aaçlar varken auris satıyor?

Seni kızdıranı yakalasam bir iki lafım olurdu tabi :)
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 28, 2013, 12:50:25 »
Bu tip sıkıntılar Ford gibi sırf üretim hatasından ibaret araçlarda oluyor sanırdım şahsen Toyota ya yakıştıramadım bunu .Hafta sonu lastiğimi çıkartıp bakayım bi benim kini de merak ettim şimdi.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 28, 2013, 12:53:11 »
sat kurtul

Ümit Bey yakın zamanda gönderdiğiniz üç mesaj ile konuya hiçbir katkınız olmadığı gibi, konu ile ilgili sıkıntısı olan arkadaşların can sıkıntılarını arttırdığınızı düşünüyorum. Konuya çözüm katkılarınızı bekliyoruz.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"