Gönderen Konu: Yaris debriyaj üst merkezi  (Okunma sayısı 2452 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
Yaris debriyaj üst merkezi
« : Ocak 24, 2013, 02:29:10 »
Merhaba arkadaslar.
Toyota yaris almadan önce çok araştırdım. Herkes tavsiye etmişti. Arabayı ilk aldığımda bende çok memnundum ama yavaş yavaş pişman olmaya başladım. İlk önce pahalı yedek parça olayı canımı sıkmıştı ama şimdide pahalıyı geçtim, yedek parça bulamıyorum. Arabanın debriyaj ust merkezi arizaliymis. Servis parçanın Türkiye'de bulunmadığını, yurt disından siparişle getireceğini ve 15 gunü bulacağın söyledi. Parçacılara sordum fakat kimsenin elinde yok.
Bu konuda ne düşünüyorsunuz. Aracı tez elden satıp fiatamı dönmek gerek? Gerçi Fiat şart değil, BMW Mercedes bile ucuz ve bulunabilir görünüyor yedek parça konusunda, yarise nazaran.
Toyota Yaris 1.4D-4 2008

Toyota Club Türkiye

Yaris debriyaj üst merkezi
« : Ocak 24, 2013, 02:29:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris debriyaj üst merkezi
« Yanıtla #1 : Ocak 24, 2013, 09:49:54 »
Bu Yaris ile değil, Türkiye distribütörü ALJ ile alakalı bir durum aslında. Maalesef yedek parça konusunda buna benzer şikayetler daha önce de duymuştum. Fakat sırf bu problem yüzünden bence aracınızdan soğumayın. Diğer markalarda da benzer sorunlar yaşamayacağınızın hiç bir garantisi yok, bu biraz da kısmet meselesi.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 24, 2013, 13:50:06 »
Merhaba arkadaslar.
Toyota yaris almadan önce çok araştırdım. Herkes tavsiye etmişti. Arabayı ilk aldığımda bende çok memnundum ama yavaş yavaş pişman olmaya başladım. İlk önce pahalı yedek parça olayı canımı sıkmıştı ama şimdide pahalıyı geçtim, yedek parça bulamıyorum. Arabanın debriyaj ust merkezi arizaliymis. Servis parçanın Türkiye'de bulunmadığını, yurt disından siparişle getireceğini ve 15 gunü bulacağın söyledi. Parçacılara sordum fakat kimsenin elinde yok.
Bu konuda ne düşünüyorsunuz. Aracı tez elden satıp fiatamı dönmek gerek? Gerçi Fiat şart değil, BMW Mercedes bile ucuz ve bulunabilir görünüyor yedek parça konusunda, yarise nazaran.
Bende aracımı dün sattım..Malesef parçaları biraz pahalı..Ama daha dayanıklı..Buda ucuz parça fiyatı olan bir markayı kapatıyor..Yani uzun vadede kar bile etmiş oluyorsunuz..Ama altı üstü bir üstmerkez ufacık parça nasıl olurda bulunmaz..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 24, 2013, 16:21:36 »
Piyasada birçok yan sanayisi var diye biliyorum biz zaman bende ae101 in alt merkezini değiştirmiştim .Yanlış bilmiyor isem birçok model aynı merkezi kullanıyor şöyle deyim mesela ae101 ile 2006 yılına kadar olan modeller aynı merkezi kullanıyor. Belki sizin aracınızda aynı merkezi kullanıyordur
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 24, 2013, 20:34:29 »
İstanbul da isen,İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Atatürk Oto Sanayi Sitesiydi sanırım,çıkmacılar var..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 24, 2013, 22:40:41 »
Merhaba arkadaslar.
Debriyaj üst merkezi derken debriyaja bastıgınızda gacur gucur ses gelıyor ve bu yüzden sevislerin abzıları debriyaj üst merkezi değişecek diyorlar.Alakası yok pedalı döktürüp üstünde mıkadan beyaz bir o ring var onu tornada yaptırıp yerıne takıp pedaldaki boşlugu alıyorlar hocaöm.eger sorununuz gıcırtı ise.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 25, 2013, 16:39:38 »
Gicirti gelmiyor. Debriyaj takilma yapiyor. Bazen asagida kaliyor bazende yarisinda takiliyor. Cikmacilara bakmak aklima geldi ama parcanin sifiri turkiyede yokken cikmasini bulamam gibi geldi. Servise siparis verdim. Parcayi alip kendi ustama taktiracagim. Yolda kalmadan hallederim insallah en kisa zamanda
Toyota Yaris 1.4D-4 2008

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 25, 2013, 18:41:52 »
Çımacılar da kesin vardır ben geçen Ankara daki yıldız sanayi ye gittim nerdeyse araba baştan toplayacak kadar parça çok her aracın bir sürü hurda yedeği var .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 27, 2013, 00:11:24 »
Gicirti gelmiyor. Debriyaj takilma yapiyor. Bazen asagida kaliyor bazende yarisinda takiliyor. Cikmacilara bakmak aklima geldi ama parcanin sifiri turkiyede yokken cikmasini bulamam gibi geldi. Servise siparis verdim. Parcayi alip kendi ustama taktiracagim. Yolda kalmadan hallederim insallah en kisa zamanda
Hulusi bey Debrıyaj pedalını söktürdüğünüzde üsütünde mika tarzı sert plastikten o ring bvar.Pedal mili burdan geçiyor.orda boşluk olustugunda ses yapıyordu.ama dediğinizgibi takılma ise gene çözülebilirdi.Servis direkt parça değişimi  yapıyor.
Yurt dışı  olayına gelince totyota türkiye yedek parça sağlaayıcısı olarak gene en iyi durumda.Bazı parçalar bozulmadıgı için ellerinde tutmuyorlar yaad az tuyuyorlar.En kötü japonyadan 15-20 gün içinde kesin gelşıyor.Önceki corolla hb min dijital göstergeleri türkiyede yoktu dışardan 20 günü bulmustu.parça olarak tanesi 12 tl idi.Pahalı veya ucuz farketmiyor.tamamıyla ürünün arıza ooranı veya başka riskleri gözönünde bulunduruyorlar.
Toyota gheen bu konuda iyi bazı diğer markalarda 1 ayı bile geçiyor.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 29, 2013, 14:24:02 »
Arkadaşlar,arıza başka yerde aranmasın..Debriyaj alt merkez kaçırır pedal aşağıda kalır..El ile yukarı çekersiniz,bu kezde yukarda kalır..Bazen bu baston direksiyon kilitlerini fren yerine debriyaja takıp,aradaki boşluğu çekincede debriyajın yukarı gelmesiylede ayar bozulur..Bunada dikkat edin..İkinci elede sıfır gibi bakmayın..Çıkmacılarda Hasarlı yarisler mevcut..Bence buralardan temin edebilirsiniz..Hiç yoktan bir şansınızı deneyin..Birşey kaybetmezsiniz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 30, 2013, 00:57:49 »
Arkadaşlar,arıza başka yerde aranmasın..Debriyaj alt merkez kaçırır pedal aşağıda kalır..El ile yukarı çekersiniz,bu kezde yukarda kalır..Bazen bu baston direksiyon kilitlerini fren yerine debriyaja takıp,aradaki boşluğu çekincede debriyajın yukarı gelmesiylede ayar bozulur..Bunada dikkat edin..İkinci elede sıfır gibi bakmayın..Çıkmacılarda Hasarlı yarisler mevcut..Bence buralardan temin edebilirsiniz..Hiç yoktan bir şansınızı deneyin..Birşey kaybetmezsiniz..

İstanbulda nerelere bakabilirim çıkma parça için?
Toyota Yaris 1.4D-4 2008

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 30, 2013, 11:42:53 »
İstanbul da isen,İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Atatürk Oto Sanayi Sitesiydi sanırım,çıkmacılar var..
++++++