0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba arkadaslar. Toyota yaris almadan önce çok araştırdım. Herkes tavsiye etmişti. Arabayı ilk aldığımda bende çok memnundum ama yavaş yavaş pişman olmaya başladım. İlk önce pahalı yedek parça olayı canımı sıkmıştı ama şimdide pahalıyı geçtim, yedek parça bulamıyorum. Arabanın debriyaj ust merkezi arizaliymis. Servis parçanın Türkiye'de bulunmadığını, yurt disından siparişle getireceğini ve 15 gunü bulacağın söyledi. Parçacılara sordum fakat kimsenin elinde yok. Bu konuda ne düşünüyorsunuz. Aracı tez elden satıp fiatamı dönmek gerek? Gerçi Fiat şart değil, BMW Mercedes bile ucuz ve bulunabilir görünüyor yedek parça konusunda, yarise nazaran.
Gicirti gelmiyor. Debriyaj takilma yapiyor. Bazen asagida kaliyor bazende yarisinda takiliyor. Cikmacilara bakmak aklima geldi ama parcanin sifiri turkiyede yokken cikmasini bulamam gibi geldi. Servise siparis verdim. Parcayi alip kendi ustama taktiracagim. Yolda kalmadan hallederim insallah en kisa zamanda
Arkadaşlar,arıza başka yerde aranmasın..Debriyaj alt merkez kaçırır pedal aşağıda kalır..El ile yukarı çekersiniz,bu kezde yukarda kalır..Bazen bu baston direksiyon kilitlerini fren yerine debriyaja takıp,aradaki boşluğu çekincede debriyajın yukarı gelmesiylede ayar bozulur..Bunada dikkat edin..İkinci elede sıfır gibi bakmayın..Çıkmacılarda Hasarlı yarisler mevcut..Bence buralardan temin edebilirsiniz..Hiç yoktan bir şansınızı deneyin..Birşey kaybetmezsiniz..
İstanbul da isen,İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Atatürk Oto Sanayi Sitesiydi sanırım,çıkmacılar var..