Gönderen Konu: 2012 model corolla 1.4 d4d M/M yakıt tüketimindeki anormallik?  (Okunma sayısı 2590 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
Herkese merhaba,
15 günce 2012 model 35.000 km de bir corolla 1.4 d4d M/M sahibi oldum. Araç şirketimin ancak ben kendi aracım gibi hissettiğim için, aracın her noktası ile titizlikle ilgilenmekteyim. Yakıt tüketimini katalog değerleri, forumlar ve çevremdeki kullanıcılar ile karşılaştırdığımda ciddi anormallik hissettim. Aracı teslim aldığımda A Trip: 2.800 de idi ve tüketim ortalaması 7,7 lt/100 dü.

Aracın servis kayıtlarını incelediğimde;

Araç benden önce, normal bakımlarına girmiş ama en son bakımında hava filtresi değiştirilmemiş, fark edince hemen servis de değiştirdim. (Servisde motor kontrol edildi ve hiç bir anormallik olmadığını, hava filtresinden kaynaklandığı bildirildi)

Değiştirmeden sonra tam dolu depo (servisin verdiği enjektör temizleyici de koyarak) ile şehir içi (Ankara- 3 defa havaalanı, Eskişehir yolu ağırlıklı) 650 km yol yaptım. Yol bilgisayarı şu an 6,8 lt/100 göstermekte, hala memnun olduğum söylenemez.

Servise değerleri bildirdiğimde, bu filtre olayından dolayı biraz daha sabretmem gerektiğini, en az 2 depo daha yakıt tüketiminden sonra normale bineceğini söylemekte.  Hoş filtreden önce 7,5-7,7 gibiydi tüketim.

İş yerimizde 2008 model 280.000 km de aynı özelliklerde bir araç daha var, şehir içi aynı güzergahları kullanıyor ve tüketimi 5,1 seviyesinde. Şehir dışında ise 4,7 den yukarı çıkmıyor.

Tavsiyelerinizi, önerilerinizi bekliyorum. Bu işte bir problem var ama anlayamadım. Sabretmem mi gerekiyor? Yoksa bu sorunla karşılaşan, ve tedavisi bilen üstadlar varmı?

(Servis 2008-2012 arasında ciddi bir motor performans farkı olduğunu bundan da kaynaklanabileceğini söylüyor ama araştırmalarıma göre tork-ps-hacim her şey aynı. Sizce de aynı mı? )

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 model corolla 1.4 d4d M/M yakıt tüketimindeki anormallik?
« Yanıtla #1 : Ocak 23, 2013, 13:51:00 »
Motor yağı markası ve lastik kaliteside büyük ölçüde yakıtı etkileyen faktörler arasında geliyor. Bence uygun bir mobil marka yağ değişimiyle işe başlayabilirsiniz. Lastik markanız nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 23, 2013, 14:02:32 »
Merhaba Hasan bey,

Yağ değişimi serviste yapılıyor, servisin orjinal yağı kullanılmakta. Lastik Toyo marka, kışlık lastik aldım. Servisin onay verdiği sıkıntı olmaz dediği bir model. Ölçülerde orjinal durumda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 23, 2013, 14:21:26 »
Merhaba Hasan bey,

Yağ değişimi serviste yapılıyor, servisin orjinal yağı kullanılmakta. Lastik Toyo marka, kışlık lastik aldım. Servisin onay verdiği sıkıntı olmaz dediği bir model. Ölçülerde orjinal durumda.

Servis uygun yağı koyar evet tabii. Ancak bence yağ değişim zamanı geldiğinde Mobil'in yağlarını deneyebilirsiniz. Şahsen benim benzinli toyota avensis 1.6 aracımın yakıt tüketimi bir önceki orjinal servis yağına göre Mobil koyduktan sonra 1.1 litre kadar düştü. Bu çok ciddi bir rakam. Böyle denemeler yapabilirsiniz. Kışlık lastik zaten yakıt tüketimini bir miktar arttırabiliyor. Üretim tarihide çok önemli lastiklerin. Rafda yıllarca kalmış ve özelliğini yitirmiş olabilir ve bu lastik yakıt tüketiminide yol tutuşunuda olumsuz etkiler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 23, 2013, 15:29:17 »
Bu yakıt tüketimi, araç bana gelmeden önce yaz şartlarında da böyleydi, yazlık orjinal lastikleri vardı aracın. Hangi yağı kullanıyor servis bilmiyorum ama mobil tavsiye edeceğim ilk bakımda bakalım ne diyecekler. Kışlık lastiklerim 15 günlük dü taktığımda üretim tarihinde sorun yok. Az evvel tekrar depoyu fulledim boğazına kadar. Aynı yakıt cinsinden ve bayiden aldım (Opet-eco euro diesel). 630 km yol 42 lt yakıt tüketmişim. Ortalama 6,6 ama yol bilgisayarı 6,8 göstermekte. Yakıt alırken 2011 aynı öz. başka bir toyota vardı sordum. Adam multimod ne ki ben basar giderim, hor kullanırım deviri falan dedi, ortalamasına baktık, 6,5 gösteriyordu.

O kadar hassas kullanmama rağmen ve multimod özelliğini de dikkatli bir şekilde uygulamam neticesinde 6,6 lt/100 km tüketim var. Bana hala normal gelmiyor.

Bu model ve özellikte araç kullanan arkadaşlardan da yorum bekliyorum ama malesef kimsenin ilgilendiği yok  :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 23, 2013, 15:38:33 »
Bu yakıt tüketimi, araç bana gelmeden önce yaz şartlarında da böyleydi, yazlık orjinal lastikleri vardı aracın. Hangi yağı kullanıyor servis bilmiyorum ama mobil tavsiye edeceğim ilk bakımda bakalım ne diyecekler. Kışlık lastiklerim 15 günlük dü taktığımda üretim tarihinde sorun yok. Az evvel tekrar depoyu fulledim boğazına kadar. Aynı yakıt cinsinden ve bayiden aldım (Opet-eco euro diesel). 630 km yol 42 lt yakıt tüketmişim. Ortalama 6,6 ama yol bilgisayarı 6,8 göstermekte. Yakıt alırken 2011 aynı öz. başka bir toyota vardı sordum. Adam multimod ne ki ben basar giderim, hor kullanırım deviri falan dedi, ortalamasına baktık, 6,5 gösteriyordu.

O kadar hassas kullanmama rağmen ve multimod özelliğini de dikkatli bir şekilde uygulamam neticesinde 6,6 lt/100 km tüketim var. Bana hala normal gelmiyor.

Bu model ve özellikte araç kullanan arkadaşlardan da yorum bekliyorum ama malesef kimsenin ilgilendiği yok  :(

Yani aslında çokta yüksek değil 6.6 litre şehir içinde. Dizel corollalar ne yakar bilmiyorum tabide..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 23, 2013, 15:50:18 »
Bizim şirketteki 2008 aynı öz araç, şehir içi 5,2 civarında, şehir dışı ise 4,7. Daha bir çok örnek var bu modellerde, bu nedenle ben fazla tükettiğimi düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 24, 2013, 14:14:42 »
Anlaşılan sitede ya bu model araç kullanan yok, yada kimsenin böyle bir sorunu yok:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 24, 2013, 14:53:41 »

niçin eco euro diesel ?  aracınızın fazla yakmasının sebebi  bu eco eurodiesel olabilir. bu ürün şayet kırsal motorin ise...
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 24, 2013, 15:01:59 »
niçin eco euro diesel ?  aracınızın fazla yakmasının sebebi  bu eco eurodiesel olabilir. bu ürün şayet kırsal motorin ise...

Opet eco euro diesel alıyorum. Kırsal motorin değil tabiki, ofisde bir toyota daha var 2008 model sürekli bu yakıtı kullanıyor. Çok hassas bir arkadaşım, kaç marka ve yakıt denedi sonunda buna karar kıldı. Bu araç şehir içi 5,1-5,2 şehir dışı 4,7-4,8 gibi aralıklarda yakıt tüketiyor (araç 300,000 km de ayrıca)

Benim 6,8 tüketmem haliyle sinir bozucu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 03, 2013, 13:15:54 »
4 aralikta 0 km dizel aldim. suan 2200 km de ve ort.  7.6 lt. servis kis sartlari icin norm. dedi. malum yol ve lastik de bayagi etki ediyor yakita.
3 elipsten yapılmış amblem Toyota'nın geleceğe yönelik kararlılığını gösterir. İlk elips Toyota sahibini, ikinci elips Toyota'yı iki elipsi çevreleyen üçüncü elips ise Toyota teknolojisi ve yeniliğinin sınırsız olanaklarını ve yaratıcı ruhunu simgeler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 03, 2013, 13:27:33 »
öncelikle servis yağı 10w40 koyuyor bu 0 motor için yeterince kalın bir yağ. Ya castrol edge yada mobil new life 5w30 5w40 vs koydurun derim. Benim aracım 137.500deyken castrol edge 5w40 konuldu yakıt daha da aşağıya çekildi. eskişehirden izmite kadar hep topu 4.2 litre yaktık araç 2001 1.6 vvt-i benzinli. Yağ önemli  bir husus sonra lastik basınçlarınızı kontrol edin eğer az ise onları tamamlayın. Ayrıca devir aralıklarınız nedir araç 1.4 olduğu için sürekli 3000-4000 kullanıyorsanız bu yakıt tüketimleri normaldir çok fazla düşürmeden yeterince kullanın derim açıkçası...
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 06, 2013, 17:25:29 »
Dün tekrar ölçüm yaptım.
Araç: 2012 Corolla Dizel
Yük: 4 Kişi
Mesafe: 140 + 134 kilometre
Lastik: Kar tipi
Yol Durumu: en  az 50 viraj en az 15 sert viraj 600 metre yükseğe tırmanış, 10 dakika bekleme 1-2. vites (Ah Kamyonlar)
Sürüş: 120- 130 Arası
Hava Durumu: Açık min 1C maksimum 15 C
iL: Kahramanmaraş
Gidiş: Ortalama 5,3 Lt
Geliş: Ortalama 5,6 Lt
3 elipsten yapılmış amblem Toyota'nın geleceğe yönelik kararlılığını gösterir. İlk elips Toyota sahibini, ikinci elips Toyota'yı iki elipsi çevreleyen üçüncü elips ise Toyota teknolojisi ve yeniliğinin sınırsız olanaklarını ve yaratıcı ruhunu simgeler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 09, 2013, 16:30:24 »
Özkan bey,
değerleriniz bence normal. ben bu sıkıntıyı fark ettikten sonra km tuttum ve toplamda aynı firmadan aynı tür yakıt cinsi ile 547 tl lik yakıt aldım toplamda 2,80 km yol yaptım. 547/2,80 =0,263 krş yakıt tüketmişim. Bu km nin 800 km si uzun yolda geçti bunu da hesaba katarsak hala tüketim değerlerimin yüksek olduğunu düşünüyorum.
(Ayrıca 2 defa enjektör temizleyici de kattım, bu yakıtları alırken) Hala çok mutsuzum :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 12, 2013, 13:06:44 »
Özkan bey,
değerleriniz bence normal. ben bu sıkıntıyı fark ettikten sonra km tuttum ve toplamda aynı firmadan aynı tür yakıt cinsi ile 547 tl lik yakıt aldım toplamda 2,80 km yol yaptım. 547/2,80 =0,263 krş yakıt tüketmişim. Bu km nin 800 km si uzun yolda geçti bunu da hesaba katarsak hala tüketim değerlerimin yüksek olduğunu düşünüyorum.
(Ayrıca 2 defa enjektör temizleyici de kattım, bu yakıtları alırken) Hala çok mutsuzum :(
Benim ki 0,251 Tl sizinki 0,263 ve çoğu şehir içi üstelik otomatik, fazla olduğunu düşünmüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 33 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 12, 2013, 17:21:28 »
özkan bey aracı nasıl kullandığınızı bilemiyorum ama 6,5 lar çok yoğun trafikse çok değil ben adapazarında yaşıyorum burda trafik yok 2010 makyajlı kasa mmt aracım sizinki si ile aynı motor ve şanjuman a sahip 5,6 yı hiç geçmedim yazın bu rakam 5-5,3 gibi oluyor ben lukoil ecto dizel kullanıyorum ve yakıttan çok memnunum opet ve p.o yu denedim ama hiç memnun kalmadım üstelik siz opetin eko dizelini kullanıyorsunuz verimli olacağını sanmıyorum zira opet ve po aracımı çekişten düşürmüştü shel v pover güzel ama pahalı 3,95 lukoil dizel 4,30 v pover aynı memnuniyeti lukoil bana veriyor 10 bin kmdir memnunum 4 tl nin altında yakıt almakta cabası:))
2013 corolla advance cvt. 30 binde 7 binden sonra lpg li...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 13, 2013, 10:47:39 »
Ben aracı biraz süratli kullanıyorum, servise 1000 bakımına gittiğimde aracın sehir içi 7,5, 7,6 gösterdiğini söylediğimde şehir içi normal olduğunu söylediler. Şu anda 5,3 Lt şehirlerarası yakıt sarfiyatı var ama havalar ısınınca bunun 4,5 -5,0 arasında olacağını düşünüyorum. Zaten fabrika verisi 4,2 lt/100km . Sonuçta bu test değerleri özel şartlarda elde ediliyor, bunu beklememek lazım. Araçta yakıt olarak shell kullanıyorum.