Şimdi benim yine teknik bir konu takıldı aklıma direk size yansıtmak istedim umarım cevabını beraber bulabiliriz

Şimdi malumunuz 2 senedir açık hava filtresi kullanıyoruz buraya kadar herşey çok güzel. Gel gelelim ki yazın akışkan olan bu yağ kışın acaba akışkan olur mu diye bir soru takıldı aklıma. Hadi diyelim akışkan değil tozu tutar mı hopbidii ordan bir soru daha geliyor acaba o yağ akışken filtre daha rahat mı hava çekiyor ?
Aklıma gelen soruları sordum

Ayrıca bu yağ dediğim açık hava filtresinin tozları tutması için üzerine dökülen yağı
Hacı valla benimde sorum var o kn nin yağı yerine motor yağı dökersem ne olur
filtre tıkanır
filtrenin yağlanmasının nedeni hafif nemli kalmasını sağlamak, filtre içindeki yağın akacağı yok ki, akışkanlık fark etmez. Zaten çok ince bir yağ.
Saçmalama la olur mu motor yağı...
Ercü onların spreyleri vardı bi de onlarada bakabilirsin.
Zaten yağı çok az kullanıyorsun.
Ercü onların spreyleri vardı bir de onlarada bakabilirsin.
Zaten yağı çok az kullanıyorsun.
Abi biliyorum spreyleri temizlemek için o sprey. Biliyorum o sıkıntı değil kullanılan temizlik ürünleri var K&N sadece yağ akışkan oluyor mu olmuyor mu toz tutuyor mu tutmuyor mu hava geçiriyor mu geçirmiyor mu.
Abi biliyorum spreyleri temizlemek için o sprey. Biliyorum o sıkıntı değil kullanılan temizlik ürünleri var K&N sadece yağ akışkan oluyor mu olmuyor mu toz tutuyor mu tutmuyor mu hava geçiriyor mu geçirmiyor mu.
Sıkıntı yapmaa . Kışın toz olmazz.
offff o zaman benim acil filtreyi temizlemem lazım.
yahu filtreyi temizliyorum bir güzelde yağlıyorum (kn nin setini almıştım) 1000km sonra toz çekiyor ya filtreden çıkan hava motora gidiyor ya gitmeden filtre kutusunun içi tozlanıyor yani filtre toz çekiyor. zararı ne olur. Bende biraz kalın yağ olsun diye filtreyi hafif 5-40w yağla yağladım 1200km dir hiç sorun yok
Ercü yağ kutusunun üstünde kaç derece sıcaklık arasında formunu koruduğu yazar belki ona baktınmı ? mesela -10 ila +50 derece gibi
offff o zaman benim acil filtreyi temizlemem lazım.
yahu filtreyi temizliyorum bir güzelde yağlıyorum (kn nin setini almıştım) 1000km sonra toz çekiyor ya filtreden çıkan hava motora gidiyor ya gitmeden filtre kutusunun içi tozlanıyor yani filtre toz çekiyor. zararı ne olur. Bende biraz kalın yağ olsun diye filtreyi hafif 5-40w yağla yağladım 1200km dir hiç sorun yok
Demekki tam anlamıyla yağlamıyorsun İlke bende K&N kullanıyorum hiçbir skıntı yok hatta kağıt filtreye göre gaz kelebeği daha geç kirleniyor. Birinde 10.000de kir olurken şimdi 15-20.000ni buluyor

Ercü yağ kutusunun üstünde kaç derece sıcaklık arasında formunu koruduğu yazar belki ona baktınmı ? mesela -10 ila +50 derece gibi
Baktım abide herahngi bir açıklama göremedim o yüzden açtım konuyu :/
hacı bilmiyorum ne kadar yağladığımı ama üstten yağladığım da alttan akmıştı
Temizleme spreyine girmiyorum sorulmadığı için. Yağlı tip hava filtresi(kapalı ya da açık tip) için ise; belli yağlar mevcut. Bu yağın amacı filtrenin toz tutma kapasitesini arttırmak. Yani sürtünme önleme gibi bir amacı yoktur. Bu yağ filtre üzerinde çok fazla da olmamalı, az da. Zaten fazlası kendiliğinden süzülecektir. Bu yüzden fitre uygun şekilde temizlenip, kuruduktan sonra yağlanma sonrası bir yerde dik vaziyette bekletilip fazla yağın süzülmesini beklemek daha iyi olur.
İyi bir cai almadığın sürece (ki alanlarınkinide gördük) toz çekeceksin evladım
İyi bir cai almadığın sürece (ki alanlarınkinide gördük) toz çekeceksin evladım 
Toz falan çekme durumu yok Hasan abi. Ben gaz kelebeğini daha uzun periyotlarla kirlendiğini gördüm. Önceden 10.000de olurken hafif siyahlama şimdi 15.000de yeni başlıyor.
Ben bu oğlanı döverrim
Yiğidim temizleme işleminden sonra yağlama spreyi var onlardan bahsediyorum. Toz tutmaz, hava geçer. Ama bu işin ustalarından biri Syn Akındır ona bir danış sen.
Ben bu oğlanı döverrim
Yiğidim temizleme işleminden sonra yağlama spreyi var onlardan bahsediyorum. Toz tutmaz, hava geçer. Ama bu işin ustalarından biri Syn Akındır ona bir danış sen.
Kolaydı tabi

Yahu biliyorum 2 senedir 3-4 kez temizledim biliyorum ne olduğunu abi sadece eksili derecelerde sadece donuyor mu hava geçişkenliği azalıyor mu onu soruyorum sadece sorduğum başka birşey değil.
Ben aldım alalı hiç temizlemedim

Bir ara aklımda

Dışı pis ama için tertemiz
Kolaydı tabi 
Yahu biliyorum 2 senedir 3-4 kez temizledim biliyorum ne olduğunu abi sadece eksili derecelerde sadece donuyor mu hava geçişkenliği azalıyor mu onu soruyorum sadece sorduğum başka birşey değil.
Soğukken daha güzel hava alır diye düşündüm hayal edince.
Soğukken daha güzel hava alır diye düşündüm hayal edince.
Soğuk havada güzel hava alırda yağ donarsa olur gibime gelmiyor işte. Ayrıca farkettiğim birşey var motor soğukken 3000 devire çıkmakla ısınınca 3000 devire çıkmak arasında ses konusunda büyük fark oluyor.