0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar,Söz konusu yakıt olunca konu ister istemez çok önemli oluyor 2012 dizel otomatik Auris'im var. 2000 km'de aracım ve ortalama yakıt tüketimi şuan 6.5... daha da düşürebilir miyim bilmiyorum, oldukça sakin kullanmaya çalışıyorum. hiç uzun yol yapmadım daha hep İstanbul içi kullandım.
2012 1.4 Dizel Triptonik Aurisimiz Var. 3 Hafta önce 200 Tl ye Fulledim Gösterge Dipteydi. Şuan 580 km oldu ve ışık yandı 650 km yapsa bile 307 kuruşa denk geliyor .
2012 1.4 Dizel Triptonik Aurisimiz Var. 3 Hafta önce 200 Tl ye Fulledim Gösterge Dipteydi. Şuan 580 km oldu ve ışık yandı 650 km yapsa bile 307 kuruşa denk geliyor .---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Merhaba; Kusura bakma mesajın üzerinden baya zaman geçmiş bende aynı dertden muzdaribim.Aynı veriler bendede mevcut, nasıl değişiklik oldumu km de olduysa neler yaptın.
benim veriler de maalesef aynı, Trabzon şehir içi, yokuşlu ve kısa mesafe( iş ev arası).. şehir içi yaklaşık 580-600 km'deışık yanıyor, ortalama yakıt 7lt/100km ve yaklaşık 32 kuruş/km.. forumda 2 km mesafeli yokuşlu yolda 5,5- 6lt yakanlar varmış, nasıl oluyor anlamadım
Peki depoyu full doldurduğunda range kaç gösteriyor bende 550 çıkıyor. Ama yakıt alırken sistemi hiç sıfırlamadım.Sadece trip sıfırlıyordum.Sanırım range yaptığın km ye göre belirleniyormuş. Yani en son bunuda deneyeceğim olmadı servise göstereceğim aracı. Sende yağ yakma sorunu oldumu, birde kullandığın yağ nedir.
Peki depoyu full doldurduğunda range kaç gösteriyor bende 550 çıkıyor. Ama yakıt alırken sistemi hiç sıfırlamadım.Sadece trip sıfırlıyordum.Sanırım range yaptığın km ye göre belirleniyormuş. Yani en son bunu da deneyeceğim olmadı servise göstereceğim aracı. Sende yağ yakma sorunu oldumu, birde kullandığın yağ nedir.
Aynı sorundan bende muzdaripim malesef 07' 1.6 124 hp aurisin deposunu fullemek hiç nasip olmadı ama yol bilgisayari ortalama 9.5 L gösteriyor.Uzun yolada çıkamadım daha.Şehir ici 100 tl benzinle ortalama 300 km yol gittim
aurisi alalı 1 ay oldu nerdeyse 1.5 sa yol gittim geldim hesapladım 320 km de 75 lira yakmış bilmiyorum sizce iyimidir?
arabayı yeni aldım sayılır 2012model,60.000km, yetkili serviste yapılmış tüm değişimler, önceki sahibinin özellikle bir yağ tercihinin olduğunu sanmıyorum, mart çıkışlı ve yağ eksilmesi görmedim(yağ eksilten şasi seri numaraları kontrol etmiştim, dışındayım çok şükür) açıkçası gösterge çubuğunda hangi seviyede olursa yağ eksilmiştir onu da anlamam.. yakıta gelince iki defa fulledim depoyu, (sonrasında firma kampanyaları nedeniyle az az alıyorum, henüz bir kampanya da bulamadık o ayrı ) 600-650 km mesafe tahmini gözüküyor ve yakıt ortalaması 6,6- 6,9 iken yaklaşık 600 km gidiyor.. siz de arada bir ortalama tüketimi sıfırlayın, kullanıma bağlı olarak 100 km sonra ortalamanızı doğru verecektir.. cruise range, yakıt sarfiyatına göre belirlenir ancak istikrarlı(kararlı) ortalamayı esas alır.. şöyle ki ortalama yakıt sarfiyatını sıfırladıktan sonra uzun yolda ideal şartlarda kullansanız yakıt sarfiyatı 15 km sonra 4,5 gözükse de kalan mesafe 900 km gözükmeyecektir.. yine 550 gözükür ama 100 km sonra kalan mesafe 450 değil 490 görülecektir, depoyla yaptığınız mesafe 800'ü geçecektir, sonraki depoyu fullediğinizde ortalamanızı yakıt tüketimini koruduysanız range'i 800 900 görebilirsiniz..yanlış ifade etmeyeyim istedim, bu yüzden kötü anlattım galiba ..