Gönderen Konu: 2012 yaris sarsıntılı çalışma.  (Okunma sayısı 3051 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '12
  • 7 kere teşekkür etti
2012 yaris sarsıntılı çalışma.
« : Ocak 21, 2013, 12:46:39 »
Arkadaşlar 2012 model 1.33 multisdrive yaris aracım var. Geçen haftasonu yaklaşık 400 km bir yola gittim. Bir ara mola verdiğimizde aracın çok sartınlı çalıştığını farkettim. Stop edecekmiş gibi oldu. Daha sonra aracı stop ettim. Moladan sonra tekrar çalıştırdığımda düzeldi ve şuanda bir problem gözükmüyor. Bunun için servise götürmedim henüz. Tekrar yapar mı? Bunun sebebi avans vurmasımıdır? Yoksa benzindeki pislikten kaynaklabilir mi? Yada başka arıza mı var?

Toyota Club Türkiye

2012 yaris sarsıntılı çalışma.
« : Ocak 21, 2013, 12:46:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: 2012 yaris sarsıntılı çalışma.
« Yanıtla #1 : Ocak 26, 2013, 00:10:24 »
Bence gecikmeden ya da tekrarlamasını beklemeden yetkili servise problemi bildirin. Bende de aynı araçtan var 5 haftadır,
dediğiniz gibi bir durumla karşılaşmadım.
Bir de ikinci bir önlem olarak benzin aldığınız istasyon yerine daha işlek ve iyi olduğu bilinen bir istasyon tercih edin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 84000
  • 24 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 26, 2013, 00:43:36 »
Benzini nereden aldiniz? Pislik filan gelmiş olabilir .
Yaris III Style CVT 1.33 VVT-i + Görüş paketi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 26, 2013, 13:28:01 »
Yine emin olmak için aracı servise götürdüm. Bilgisayara bağladılar ve herhangi bir sıkıntı olmadığını söylediler. Sizinde dediğiniz gibi benzinden kaynaklanmış olabileceğini söylediler. Zaten şuanda bir sıkıntı yok çok şükür. Yorumlarınız için teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #4 : Mart 12, 2013, 18:55:11 »
2013 yaris 1.0 life sahibiyim sanki mazotlu araba gibi calisiyor butun motor sesi sasiye vuruyor bu Neden olabilir acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 12, 2013, 19:08:29 »
Uzun zamandır benzincilerin pompalarında kullandıkları birkaç adet filtreden geçerek gelen yakıtlarda artık pislik nakil riski ortadan kaldırılmıştır, buna yenilenen depoların varlığını ve araçlarımızda çok daha kaliteli olan filtreleride katarsak, pislik nedeniyle sarsıntılı çalışma olasılığı sıfıra yakın gibi durmaktadır.

Yakıtın kalitesizliği veya içinde bulunmaması gereken sıvılar nedeniyle bu tip arızalar oluşmaktadır.

Farklı benzin markaları deneyerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #6 : Mart 14, 2013, 11:33:43 »
Ayni sorun 2012 yaris 1.0 life aracında var sanki mazotlu araba gibi calisiyor bütün motor sesi şasiye vuruyor servisde bisey yok diyor motor langir langir titriyor daha önce 2005 yaris m/m vardı calistigini bile anlamiyordum. Fikri olan varmi araç daha 2500 km civarinda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 15, 2013, 00:04:21 »
Merhabalar,

2006 yeni kasa Yaris'im var. 1.3 vvti motor. 65 bin km'de. BRC marka da lpg takılı. bugün sabah çalıştırdığımda özellikle rölantideyken bariz bir sarsıntı var. Kırmızı ışıklarda ya da duraklamalarda 2. - 3. vitese geçişlerde araç eskisi gibi hızlanamıyor. Akşam hiçbir sıkıntı yokken sabah böyle bir şeyle karşılaştım. Burada ve diğer forumlarda yazanları okudum. kimisi kronik bir sorun diyor, kimisi lpg bağlantısı diyor,kısacası herkes birşeyler söylüyor. Bu arada aracın 10 bin bakımı da geldi. 

Bu durum ilk defa başıma geldi ve açıkçası bulunduğum şehirde (Kayseri) bildiğim iyi bir usta yok, iş gereği ustalara ayıracak vaktim de yok. O nedenle bu sorunu çözmek için izlemem gereken yol konusunda yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler...
"Please, save your life / because you've only got one..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 16, 2013, 23:32:21 »
1.0 motorlar 3 silindir oldugu icin normalden fszla ses yapmalari dogakdir. baska bir ayni aracla kiyas yaparsaniz sorun olup olmadigini daha iyi anlayabilirsiniz.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1.0 VVT İ
  • Model Yılı: '13
  • 19 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 20, 2013, 17:58:01 »
Ayni sorun 2012 yaris 1.0 life aracında var sanki mazotlu araba gibi calisiyor bütün motor sesi şasiye vuruyor servisde bisey yok diyor motor langir langir titriyor daha önce 2005 yaris m/m vardı calistigini bile anlamiyordum. Fikri olan varmi araç daha 2500 km civarinda

aynı araçtan bendede vararaç 3 silindir olmasına rağmen gayet sessiz. kullandığım araçlar içinde en iyi yalıtıma sahip araba. ve kafaya takaçak kadar da titremiyor bence. bursa istanbul gidiş dönüş yaptım arabanın sessizliği son derece yeterli.3 yetişkin 1 çocuk + bir tane bebek . çok keyifli bir yolculuktu..ben arabamdan memnunum..sizde kullandığınız aracınızdan keyif almaya bakın...( not. 3 silindirli bütün arabalar biraz vibrasyonlu çalışır.fabia 1.2-micra 1.2 polo 1.2 bu arabalarda 3 silindir ve toyotadan daha fazla titriyorlar.toyotanın  yalıtımı çok iyi.)..