Gönderen Konu: Opel 1.6 CDTI Tanıtıldı  (Okunma sayısı 14989 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Ynt: Opel 1.6 CDTI Tanıtıldı
« Yanıtla #40 : Ocak 24, 2013, 02:39:49 »

opelin bir dönem gt, gsi gibi iddaalı araçlarında kullanmış olduğu motor, sequantial fuel injection(sıralı yakıt enjeksiyonu). Fakat ondan sonra üretilen araçlar, Maksimum sürat dışında, hiçbir performans konusunda iddaalı olamadılar.

şu "gırmızı motor" dedikleri şey bu olsa gerek...
özellikle A kasa vectra  GT'lerde satılık ilanlarında sıkça görüyorum...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ocak 24, 2013, 02:39:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ocak 24, 2013, 04:25:37 »
şu "gırmızı motor" dedikleri şey bu olsa gerek...
özellikle A kasa vectra  GT'lerde satılık ilanlarında sıkça görüyorum...
kesinlikle, üretildiği dönemde haleflerine göre çok ciddi bir performans sergilemişlerdi, özellikle 92-93 model araçlar muhteşemdi. Fakat maalesef yavaş yavaş ömürlerini tamamlayıp piyasadan siliniyorlar.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ocak 24, 2013, 10:49:02 »
kesinlikle, üretildiği dönemde haleflerine göre çok ciddi bir performans sergilemişlerdi, özellikle 92-93 model araçlar muhteşemdi. Fakat maalesef yavaş yavaş ömürlerini tamamlayıp piyasadan siliniyorlar. 
   Bu dediğin motor 93-94-95 model gri,beyaz ve sadece siyah renklere sahip Vectra Gt'ler de olan motor mu? Eğer öyleyse mükemmel bir motor sesi var.Otobanda iki üç defa çok yüksek hızda gidenlere şahit oldum.Büyükeyici bir sesi var  :asikadam:  :asikadam:  :asikadam: Sahibi olamadığım için üzüldüğüm tek Opel...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ocak 24, 2013, 11:09:18 »
Astra GSI'larda da var.

Hatta Calibralarda da var.

resim koyalım o zaman madem o kadar konuşuldu:
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ocak 24, 2013, 11:53:17 »
   Bu dediğin motor 93-94-95 model gri,beyaz ve sadece siyah renklere sahip Vectra Gt'ler de olan motor mu? Eğer öyleyse mükemmel bir motor sesi var.Otobanda iki üç defa çok yüksek hızda gidenlere şahit oldum.Büyükeyici bir sesi var  :asikadam:  :asikadam:  :asikadam: Sahibi olamadığım için üzüldüğüm tek Opel...

Bir defasında otobanda böyle bir vectra ile karşılaştım, yan yana geldik o bastı ben bastım ne kadar hızlı gidebilir ki kaç senelik araba diye düşünürken araç gözden kayboldu :D
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ocak 24, 2013, 15:15:06 »
Bir defasında otobanda böyle bir vectra ile karşılaştım, yan yana geldik o bastı ben bastım ne kadar hızlı gidebilir ki kaç senelik araba diye düşünürken araç gözden kayboldu :D
   Diyorum ya Serkan sahibi olamadım diye üzüldüğüm tek Opel modeli bu.Ben ilk sesi duyduğumda uçak geçiyor diye yukarı baktım sonra o ses önümde bir anda geçti.Ağzım açıkta kalmıştı :) Daha iki yaşındayken bile dörtlü flaşör düğmeleri bozulmuş,bastın mı bir daha yerinden çıkmayanlara çok denk geldim.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ocak 24, 2013, 18:17:11 »
sen f23 şanzımanlı bir opel kullan aktarmanın ne olduğunu gör ;) ayrıca tsi aktarmayla alakası yok. direk kompressor + turbo beslemeli motor olduğundan... ;)
Abi bana gelip alamayacağım arabayı söyleme 1.6 ile 1.4 benzinlideki performansını gayet iyi biliyorum.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ocak 25, 2013, 14:47:08 »
Abi bana gelip alamayacağım arabayı söyleme 1.6 ile 1.4 benzinlideki performansını gayet iyi biliyorum.
niye alamayasın altındaki araba belkide daha pahalıdır ;)
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Ocak 25, 2013, 14:51:43 »
Birşeyin kafasını yaşamıyorum, olanı söylüyorum. Bundan önceki aracım opeldi. Opel elektronik promblemlerini çözsün önce.

Motoruna lafımiz yok, ancak yakıta bakarsak "Yeni motor şirketin 2,0 litrelik dizelleriyle karşılaştırıldığında yüzde 10 daha az yakıt tüketiyor" diyor, fabrika verilerine göre 2,0 litrelik motoru şehirici 8.1 lt yakıyor. Paran varsa binersin.
1.6 dizeller zaten 6-7 lt arası yakıyorki ? çok daha az yaksın diyorsan 1.3 cdti alacaksın performans aramayacaksın yada  1.6 dizel alacaksın performans alacaksın yakıtı düşünmeyeceksin.
ki üstüne basa basa diyorum bu araba taş çatlasın 6 lt yakar. ;)
ve kedi ciğer yapmayın lütfen opelin elektrik aksamı sorunluysa toyotanın motoru sıkınılı yağ yakıyor deli gibi . bizim opellerin sorunları bilgisayarla giderken siz komple motor segman piston giriyorsunuz.;)
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Ocak 25, 2013, 14:57:18 »
1.6 dizeller zaten 6-7 lt arası yakıyorki ? çok daha az yaksın diyorsan 1.3 cdti alacaksın performans aramayacaksın yada  1.6 dizel alacaksın performans alacaksın yakıtı düşünmeyeceksin.
ve kedi ciğer yapmayın lütfen opelin elektrik aksamı sorunluysa toyotanın motoru sıkınılı yağ yakıyor deli gibi . bizim opellerin sorunları bilgisayarla giderken siz komple motor segman piston giriyorsunuz.;)

toyota dizel konusunda başarılı değil ama bmw anlaşması ile bu sıkıntıyı aşacak sanırım.. benzinli motorlarından bakımlı binileni 1 milyonu görüyor... toyota fanatikliği yapacak değilim bende bazı noktalarda eleştiriyorum ama opeli de savunma şimdi :D.. opel insignia çıktı millet tipine ve donanımına bakıp aldı 10 lt niin altında yakmıyor diye dert yanıyor herkes.. 1.6 lt lik dizel focusların yakıt ekonomisine bak sonra tekrar yorumunu yaz :D

ayrıca firmalar hep en düşük değerleri yazar.. 7 lt den bahsediyorsa en düşük değeri olduğuna emin olabilirsin
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Ocak 25, 2013, 15:49:04 »
ayrıca firmalar hep en düşük değerleri yazar.. 7 lt den bahsediyorsa en düşük değeri olduğuna emin olabilirsin

bu kısma katılmıyorum. aracın tüketim değerlerinde yakıt ölçümünün hangi normlara göre hangi koşullarda yazması yasal bir zorunluluktur ve çoğunda yazar. aynı rakamları yakalamak sürücünün kullanım tarzına bağlıdır. insignia 1.4 lt turbo ile uzun yolda 5.0 litre/100 km değerini yakalayan insanlar da var hatta videosunu paylaşmıştım. performanslı kullanınca bizim corolla da 8-9 litre yakıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Ocak 25, 2013, 15:57:29 »
bu kısma katılmıyorum. aracın tüketim değerlerinde yakıt ölçümünün hangi normlara göre hangi koşullarda yazması yasal bir zorunluluktur ve çoğunda yazar. aynı rakamları yakalamak sürücünün kullanım tarzına bağlıdır. insignia 1.4 lt turbo ile uzun yolda 5.0 litre/100 km değerini yakalayan insanlar da var hatta videosunu paylaşmıştım. performanslı kullanınca bizim corolla da 8-9 litre yakıyor.

uzun yolda o 12 silindirlik süper spor otomobillerde az yakar hakan 4-5 lt kadar olmasa da düşük değerleri bulur.. uzun yolda hiçbir otomobil çok yakmıyor çok basmadığın takdirde tabiki.. yakıt ölçümünün yapıldığı pistler rüzgardan uzak rampasız bir yolda  70 kg lık bir şoför ile araç tamamen boşken yapılıyor.. evet belli normlara göre testler yapılıyor ama o normları gündelik yaşamda yakalamak zor oluyor çoğu zaman şüphen olmasın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37683.0
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Ocak 25, 2013, 22:38:24 »
Astra GSI'larda da var.

Hatta Calibralarda da var.

resim koyalım o zaman madem o kadar konuşuldu:

Off bu motor hastalığımdır.Opel'in tarihinde yaptığı bence en güzel araç A Vectra GT dir.İlk versiyonları 150 bg sonraları emisyondan 136 Bg düştü.Sıfır bulsam alırım o denli severim yani..
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Toyota Club Tr
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '08
  • 50 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Ocak 26, 2013, 00:28:21 »

Sana örnek vereyim opelin 2.0 motorunu kullananların yakaladığı ortalama değerler. 2.0 ın aracın fabrika verisi 5.8 L./100 km. Nedense bu değeri hiç tutturan yok.

Benim aracımda yağ problemi yok, rutin bakımı haricindede bir masrafım olmadı. Evet opel bilgisayarla hata kodunu siliyor, 1-2 hafta sonra yine aynı sorun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota Corolla 1.6 elegant A/T
  • Kilometre: 35000
  • 33 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Ocak 26, 2013, 13:00:35 »
122 hp'lik golf'te kompresör yok malesef.

opel'e laf söyleyenleri de anlayamıyorum. toyota önce yağ yakmayan motor yapsın derler adama.

toyota nın yağyaktığı kanısına nerden vardınız anlamadım doğrusu sadece 2000-2002 vvti motorlarda vardı yağ yakma sorunu oysa opellerin benzinli bütün araçları aşırı derece yağ yakmata kendine ait olmayan dizel motorlu bir araç üretiyor. bence adama ilk önce dizel motor üret derler. 1,3 cdti= fiat
Today Tomorrow  E15 :)
0w20 Petronas

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Ocak 26, 2013, 14:21:56 »
toyota nın yağyaktığı kanısına nerden vardınız anlamadım doğrusu sadece 2000-2002 vvti motorlarda vardı yağ yakma sorunu oysa opellerin benzinli bütün araçları aşırı derece yağ yakmata kendine ait olmayan dizel motorlu bir araç üretiyor. bence adama ilk önce dizel motor üret derler. 1,3 cdti= fiat
Siz bence hiç bu tartışmalara girmeyin çünkü çok geride kalmışsınız. Toyota'nın d4-d sinin yağı içtiğinden, yepyeni araçlara sekman piston değişimi yaptığından, hatta en son forumdan bir abinin aracını zorla geri aldığından da mı haberiniz yok? Ayrıca son 3 kasa opel astraya uzun zaman bindim(hala benzinli astraya sahibim) hiç yağ yaktığını görmedim? Kendine ait olmayan dizel motorlu dediğiniz, Fiatla yaptıkları anlaşmayla üzerinde ufak oynamalar yaparak multijet motoru kullanmasıdır. Toyotanın da bmw ile anlaşma yapması gibi? ya da peugeot-citroen-ford-volvo'nun kullandığı dizel motorlar gibi? Bunlar gayet normal şeyler. Ayrıca konuda bahse geçen motor tamamen Opel tarafından yapılmış bir motor. Bence siz iyice bir bilgilenin bu bahsettiğim konularda... şu konuyu da okuyun bence...http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=49104.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Toyota Club Tr
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '08
  • 50 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Ocak 26, 2013, 17:31:52 »
Opelin bitmek bilmeyen türlü türlü kronik arızaları bir toyotaya göre çok daha fazla. Son aracım vectra idi. Elektronik arıza vermeye başladığı an o opel bitmiştir. Servis bana en son dediki aracın beynini değiştireceksin, ortalama 5-6 yılda bir değiştirmeniz gerekir. Sanki rutin değişim periyodları olan bir parça. Güldüm geçtim ve sattım kurtuldum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Ocak 26, 2013, 17:37:40 »
Opelin bitmek bilmeyen türlü türlü kronik arızaları bir toyotaya göre çok daha fazla. Son aracım vectra idi. Elektronik arıza vermeye başladığı an o opel bitmiştir. Servis bana en son dediki aracın beynini değiştireceksin, ortalama 5-6 yılda bir değiştirmeniz gerekir. Sanki rutin değişim periyodları olan bir parça. Güldüm geçtim ve sattım kurtuldum.
:alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #58 : Ocak 26, 2013, 19:18:23 »
1,6 dizel ve 136 hp gerçekten kulağa hoş geliyor. şunu belirtmek istiyorum ülkemizde ki yaygın vede yanlış bir kanı opelin sıcak motoru sevdiği yönündedir, sıkıntıların temel sebebide budur 100 derceyi gecen sıcaklıklarda ne elektronik devre kalır nede kablo tesisatı o yüzden bi çok kişi termostat ve hareret müşürü değişimiyle bu sıkıntılardan kurtulabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Ocak 26, 2013, 19:26:05 »
Vectranın önceki kasası ile opele karşı içimde bir sempati oluşmuştu. Çorlu Opel Bayisinde, CDX 2.5 V6 modeline bindik ve daha bir sevmiştim.
3. viteste 180, 4 230, 5 e gerenk galmadı zaten :D Hızları, ibret olsun diye yazdım. Silmeyin, opeli kötüleyenler böööööyle baksın :D
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.