Toyota güce dayalı motordan çok ekonomik sorunsuz araç yapma peşinde. Piyasa da yer etmesinin de en büyük nedeni bu bence dün bir tane dizel passat kullandım otamatik araç gerçekten güçlü olduğunu hissettiriyor amma velakin araba bana takır tukur geldi kasislerde felan geçrken dangır dungur gidiyo valla ne yalan söyleyim ford havası verdi bana.Valla nerdeyse lan bu ford mu yoksa diyecektim.Akşam kendi aracıma bindim bir acayip sessiz geldi.Ama Toyota son dönem ürettiği araçlarda şu motor sesini çözemedi abi arbanın benzinlisi dizeli fark etmeksizin resmen bögürüyo ha 3000 devri geçirmez alt devirde kullanırsanız iyi fakat üst devirlerde resmen bağırıyor ama nedense motor ısınıca bir iki basmadan sonra çok tatlı bir motor sesi oluyo ne yalan söyleyim bastıkça basasım geliyor .Ama malum benzin pahalı
Bırakın yeni motorlar çıka dursun piyasaya "Ultrasonic enjektor" leri ilk kullanan marka piyasayı alt üst edecek...
Görüşünüze saygı duyuyorum ama Passat'ın liderliğini almak kolay değildir.Çünkü Passat 1,6 olduğu için değil Passat olduğu için satıyor.İnsignia satışları yükselebilir ama Passat'ı tahtından etmez 
+1 özcan abiye katılıyorum bu konuda, Türkiyede D sınıfı dendi mi akla Passat gelir, bunun değişeceğini hiç sanmıyorum...
öte yandan toyota da artık birşeyler yapmalı, beğenmediğimiz markalar bile neler neler yapıyor yahu, Hyundai, Renault, Fiat hepsinin gayet güzel ve güçlü dizel motorları vardı, bunlara bir de Opel eklendi...
Toyota Türkiyedeki pazar payını pek umursamıyor anlaşılan...
+1 özcan abiye katılıyorum bu konuda, Türkiyede D sınıfı dendi mi akla Passat gelir, bunun değişeceğini hiç sanmıyorum...
Toyota Türkiyedeki pazar payını pek umursamıyor anlaşılan...
Bence de umursamıyor Oğuzhan.Elinde güç var,mükemmel bir geçmiş var,teknoloji var ama işte ama...
Önce aktarmayı düzeltmeleri lazım.İsterse 180 hp dizel yapsınlar sütçü beygiri olduktan sonra.
sen f23 şanzımanlı bir opel kullan aktarmanın ne olduğunu gör

ayrıca tsi aktarmayla alakası yok. direk kompressor + turbo beslemeli motor olduğundan...
1.4 turbo ile 1.4 tsi olayını bilmiyorum ama o tsi da kompresor yok
yüksek basınçlı turboya sahip.
Opel her zamanki gibi yapabileceğinden fazlasını vaat ediyor
Opel her zamanki gibi yapabileceğinden fazlasını vaat ediyor 
adamlar yapmış sen neyin kafasını yaşıyorsun...
Astra j 1.6 136 bg 320nm ve insignia 1.6 136bg 320 nm. çok can yakar bu motor
sfi motorlardan sonra opel hiç performanslı bir araç üretemedi, aynı seride devam ediyor, allah kullananlara sabır versin.
Aslında içimden keşke bu motorda fiatın da payı olsa diye geçiriyorum. Daha sorunsuz olurdu 1.3 Cdti gibi
sfi 94 yılına kadar gsi modellerinde kullanılan motordur.
ama ondan sonrada opelin performanslı motorları vardır. ve 16. 136 bg dizel motor nasıl performanssız olur hayret !
adamlar yapmış sen neyin kafasını yaşıyorsun...
Astra j 1.6 136 bg 320nm ve insignia 1.6 136bg 320 nm. çok can yakar bu motor 
Birşeyin kafasını yaşamıyorum, olanı söylüyorum. Bundan önceki aracım opeldi. Opel elektronik promblemlerini çözsün önce.
Motoruna lafımiz yok, ancak yakıta bakarsak "Yeni motor şirketin 2,0 litrelik dizelleriyle karşılaştırıldığında yüzde 10 daha az yakıt tüketiyor" diyor, fabrika verilerine göre 2,0 litrelik motoru şehirici 8.1 lt yakıyor. Paran varsa binersin.
Birşeyin kafasını yaşamıyorum, olanı söylüyorum. Bundan önceki aracım opeldi. Opel elektronik promblemlerini çözsün önce.
Motoruna lafımiz yok, ancak yakıta bakarsak "Yeni motor şirketin 2,0 litrelik dizelleriyle karşılaştırıldığında yüzde 10 daha az yakıt tüketiyor" diyor, fabrika verilerine göre 2,0 litrelik motoru şehirici 8.1 lt yakıyor. Paran varsa binersin.
can söylediğine bakılırsa tırt bu motor

.. 7 lt çok yüksek bir rakam dizel için
can söylediğine bakılırsa tırt bu motor
.. 7 lt çok yüksek bir rakam dizel için
7 litreden daha fazla yakacağı kesin. Opelin motorunada laf etmiş değilim

Araç sadece motordan ibaret değil sonuçta?
Eski Ecotec motorlarının çoğu Lotus tasarımlıdır
sfi 94 yılına kadar gsi modellerinde kullanılan motordur.
ama ondan sonrada opelin performanslı motorları vardır. ve 16. 136 bg dizel motor nasıl performanssız olur hayret !
cevap: 1.6t 180hp motor nasıl performanssız olur nedir.
sfi ne ola ki??
opelin bi dönem gt, gsi gibi iddaalı araçlarında kullanmış olduğu motor, sequantial fuel injection(sıralı yakıt enjeksiyonu). Fakat ondan sonra üretilen araçlar, Maksimum sürat dışında, hiçbir performans konusunda iddaalı olamadılar.