Gönderen Konu: 2000 Corolla 1.4 Terra Special 1. ve 2. Viteste Gelen Uğultu Sesi  (Okunma sayısı 4487 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Herşeyin Bir Vakti Var...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '00
  • 4 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
1. ve 2. viteste Acayip ıslık sesi şeklinde uğultulu bir ses geliyor...özellikle 2. viteste çok fazla... baskı balata kaçırıyordu usta ondan olabileceğini söyledi ...baskı balata bilya şeklinde tüm seti değiştirdim... Ama Ses Hala devam ediyor sizce bu sesi kesmek için ne yapmam gerekli?
2000 Corolla 1.4 Terra Special

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Çıkarım senle her yola Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 30500
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
1. ve 2. viteste Acayip ıslık sesi şeklinde uğultulu bir ses geliyor...özellikle 2. viteste çok fazla... baskı balata kaçırıyordu usta ondan olabileceğini söyledi ...baskı balata bilya şeklinde tüm seti değiştirdim... Ama Ses Hala devam ediyor sizce bu sesi kesmek için ne yapmam gerekli?
Merhaba 99 model Corolla 1,3 16V terra aracımda da aynı sorun var.Sizin aracınızdaki şanzımanla aynımıdır bilmiyorum.BURSA'da özel Toyota servisindeki ustama sorunu anlattım.Birlikte binip test ettik.Bu arada aracım 114bin kmde.Bu sesin şanzıman vites dişlilerindeki boşluktan kaynaklandığını söyledi.Şanzıman yağını yenileyip şanzıman katkısı koyarak sesin %10 kadar azalabileceğini söyledi.Genelde kullanıcılar şanzıman yağını pek önemsemiyor ama 50-60 bin kmde değişmesi gerekli dedi.Uygun bir zamanda şanzıman yağını değiştirmeyi düşünüyorum.Değiştirdiğimde tekrar sizide bilgilendiririm.Fakat kaç numara ve kaç litre şanzıman yağı almalıyım bilmiyorum.Arkadaşlar arasında bilen varsa yardımcı olabilir mi?
2015 Corolla life 1.33

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
AE101 Kasa bahsi geçen sesten bir dönem muzdariptin bu sesin başlama sebebi arka şanzuma takozu kopuktu bende orjinali pahalı oldugu için yan sanayi taktırmıştım arkadaş tam 2 ay ugraştım sonuç olarak bir usta bu kasıntı yapabilir dedi ve şanzıman takozu orjinal çıkmasını bulup taktık ses tık kesildi tabi kesilen kadar benim 1000 lira param gitti baskı blatadan orjinal janzuman yagına kadar hepsi denendi sonuç olarak  arıza kulaktan çıktı .Sizin aracınız da bu tip bir işlem var ondan kaynaklı bir sıkıntı olabilir veya sizde kopuk olabilir oda yapabilir şanzumana el degdirmeden mutlaka bunlar abaktırın hiçbir toyota 114 binde şanzıman bşlugu yapma z duymadımda şahin dogan bile 200 binden sonra yapıyor bunu.Ses şanzıman giriş çıkış bilyalarından da gelebilir birde sesin tespiti önemli mesela ramapa aşagı inerken ses geliyorsa aracı boşa atın ses geliyormu bakın eger boşat da geliyorsa debriyaja basın debriyaja bastıgınızda ses kesiliyorsa çok yüksek ihtimal debriyaj bilyası arızalı demeketir
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
AE101 Kasa bahsi geçen sesten bir dönem muzdariptin bu sesin başlama sebebi arka şanzuma takozu kopuktu bende orjinali pahalı oldugu için yan sanayi taktırmıştım arkadaş tam 2 ay ugraştım sonuç olarak bir usta bu kasıntı yapabilir dedi ve şanzıman takozu orjinal çıkmasını bulup taktık ses tık kesildi tabi kesilen kadar benim 1000 lira param gitti baskı blatadan orjinal janzuman yagına kadar hepsi denendi sonuç olarak  arıza kulaktan çıktı .Sizin aracınız da bu tip bir işlem var ondan kaynaklı bir sıkıntı olabilir veya sizde kopuk olabilir oda yapabilir şanzumana el degdirmeden mutlaka bunlar abaktırın hiçbir toyota 114 binde şanzıman bşlugu yapma z duymadımda şahin dogan bile 200 binden sonra yapıyor bunu.Ses şanzıman giriş çıkış bilyalarından da gelebilir birde sesin tespiti önemli mesela ramapa aşagı inerken ses geliyorsa aracı boşa atın ses geliyormu bakın eger boşat da geliyorsa debriyaja basın debriyaja bastıgınızda ses kesiliyorsa çok yüksek ihtimal debriyaj bilyası arızalı demeketir

Baskı Balata Seti ve Şanzıman Yağını Değiştirdim Onun Bir Etkisini Göremedim . Büyük Bir İhtimalle Dişlilerden Süpheliyim Ama Şanzımanı Söktürmek konusunda kararsızım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi

Baskı Balata Seti ve Şanzıman Yağını Değiştirdim Onun Bir Etkisini Göremedim . Büyük Bir İhtimalle Dişlilerden Süpheliyim Ama Şanzımanı Söktürmek konusunda kararsızım

Baskı Balata Ve Şanzıman Yağı Değişimi Yaptım Etkisi Olmadı. Dişlilerden Şüpheliyim Şanzımanı söktürmek konusunda kararsızım . söktürürsem eskisi gibi olur mu onarılır mı yoksa daha mı kötü olur şüpheli bi durum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Çıkarım senle her yola Toyota
  • Kilometre: 30500
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Baskı Balata Ve Şanzıman Yağı Değişimi Yaptım Etkisi Olmadı. Dişlilerden Şüpheliyim Şanzımanı söktürmek konusunda kararsızım . söktürürsem eskisi gibi olur mu onarılır mı yoksa daha mı kötü olur şüpheli bir durum
Yetkili servise ve diğer özel servisteki ustalara danıştım.Henüz senin durum başlangıç.Çok önemli değil ama 1-2 yıla kadar bu ses artacak dediler.Şanzımanı açarız muhtemelen çıkıştaki rulmanda sorun vardır diyorlar.Hazır açılmışken 3 tane rulman var onlarıda değiştiririz sorunun çözülür diyorlar.Servis 600 tl sadece işçilik istedi.Sanayide Toyota özel servis 300 tl işçilik istedi.Parça konusunda en iyi ihtimal 500 tl gibi  bir rakam beni bekliyordu.Şanzıman yağı filan derken asgari 1000 tl masraf vardı.Çok düşündüm kararsız kaldım.En sonunda sattıııım gitti.İyimi yaptım kötümü yaptım bilmiyorum ama kafam rahatladı sonuçta.Karar sizin ama 800-1000 tl arası bir masraf çıkacaktır.Bilginize.
2015 Corolla life 1.33

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: 2000 Corolla 1.4 Terra Special 1. ve 2. Viteste Gelen Uğultu Sesi
« Yanıtla #6 : Haziran 10, 2013, 00:19:54 »
Yetkili servise ve diğer özel servisteki ustalara danıştım.Henüz senin durum başlangıç.Çok önemli değil ama 1-2 yıla kadar bu ses artacak dediler.Şanzımanı açarız muhtemelen çıkıştaki rulmanda sorun vardır diyorlar.Hazır açılmışken 3 tane rulman var onlarıda değiştiririz sorunun çözülür diyorlar.Servis 600 tl sadece işçilik istedi.Sanayide Toyota özel servis 300 tl işçilik istedi.Parça konusunda en iyi ihtimal 500 tl gibi  bir rakam beni bekliyordu.Şanzıman yağı filan derken asgari 1000 tl masraf vardı.Çok düşündüm kararsız kaldım.En sonunda sattıııım gitti.İyimi yaptım kötümü yaptım bilmiyorum ama kafam rahatladı sonuçta.Karar sizin ama 800-1000 tl arası bir masraf çıkacaktır.Bilginize.

araştırıp bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim ... bu kadar söktürüp taktırmadan sonra fazla verimli oalcağını sanmıyorum... gittiği yere kadar kullanırım . olmadı çıkma şanzıman bulup taktırırım ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: 2000 Corolla 1.4 Terra Special 1. ve 2. Viteste Gelen Uğultu Sesi
« Yanıtla #7 : Haziran 10, 2013, 10:59:58 »
araştırıp bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim ... bu kadar söktürüp taktırmadan sonra fazla verimli oalcağını sanmıyorum... gittiği yere kadar kullanırım . olmadı çıkma şanzıman bulup taktırırım ...

Cikma sanzimana ne.kadar guvenebilirsiniz ? sokup taktirip bilyalari degistirip devam edin derim bilyalar surekli calisan parcalar bozulmasi dogal o yuzden iyi bir ustaya sokum takim yaptirirsaniz sikinti olmaz ama gercekten iyi bir usta gerek
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)