Gönderen Konu: Araç içi ses yalıtımı  (Okunma sayısı 2720 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Araç içi ses yalıtımı
« : Ocak 21, 2013, 01:06:32 »
Herkeze merhaba . Haftasonu canım sıkılmıstı napalım derken aracı temızleyım dedım. Temızlerken kendımden gecmısım herhalde koltukları taban dosemelerini kapı pandızotlarını soktum temizlenmeleri ıcın eve cıkardım. Yapmısken tam olsun dedim izalasyon yapmaya karar verdım forumlarda arastırdım fakat aklımda yine sorular kaldı danısmak ıstedım.
Öğrencı işi olucagı ıcın bitüself fiyatı uygun geldı fakat kullanım amacı su yalıtımı oldugu ıcın sesi kesmez , sesi kestıgını soyleyenler psikolajıkmek etkılendıklerı yada bitüselfın ustune kullandıkları sungerin etkısınden oyle dıyolar gibi duyumlara denk geldım.
http://www.seskes.com.tr/?q=Seskes%20Fiyat Su ürün baya mantıklı geldı 3-4 m2 alayım diye dusundum sadece iç kısım ıcın. Sizce napmalıyım arac da yatıyo evın onunde bironce toplamam lazım :soru:
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Toyota Club Türkiye

Araç içi ses yalıtımı
« : Ocak 21, 2013, 01:06:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
Ynt: Araç içi ses yalıtımı
« Yanıtla #1 : Ocak 21, 2013, 02:54:55 »
sinan öncelikle iyi düşünmüşsün şimdiden eline sağlık ve kolay gelsin

10 gün önce bende ses işine kafayı taktım senin gösterdiğin ürünü ilk kez görüyorum bitüselfi henüz denemedim ama ses yalıtımı için kapı döşemelerini söküp akustik sünger koydum (ön kapılardan birer parça senin gösterdiğin ürüne benzer bir döşeme çıktı) sika marka bitüself benzeri başka bir ürün aldım yakın zamanda kapıları tekrar söküp saclara yapıştıracağım inşallah

ama bitüself işe yarıyordur yoksa onca insan boşuna uğraşmaz internette arama motoruna bitüself yaz ve görsellere tıkla adamlar neler yapmış ;) bizim forumda mesut abi yapmıştı eski aracına ben de ondan gördüm sonra ercüment var bu işi yapanlardan ve çok memnun birde yine sika marka bitüm içerikli püskürtmeli ses yalıtım malzemesi buldum tekerler sesini önlemek için kısmetse yarına deneyeceğim

Not:bitüself saca yapıştırılarak titreşim yapmasını ve dolayısıyla ses yalıtımı sağlıyor bir de kapı içlerine yalıtım süngeri koyarsan süper olur (1 cm kalınlığında 1 m2 = 7,5 liraya tekzenden aldım)
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 22, 2013, 16:05:20 »
benimde bir kaç sorum olacak bu bitüself malzemesini ısıtmadan yapıştıyoruz anladığım kadarı ile fakat havalar soğuk ve yazın havalar ısınınca bu malzeme kendini bırakır mı?

sizce tahmini bir kapıya yapıştırılan bitüself kaç kg ağırlığındadır.

çift tarafıda yapışkanlı mı ?

bitüself aslen zift mi?

Chevrolet Cruze 40,000 km 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 22, 2013, 19:32:24 »
barış bey ürün tek taraflı kendinden yapışkanlı ancak ısıtılarak ta uygulanıyor hatta daha iyi sonuç veriyor bu yüzden havalar ısınınca yapacağım kısmetse
bu arada ercüment kardeşimiz 2 yıldır kullanıyorum sorun yok demişti
ağırlık için ambalajın üzerine bakma lazım net bi şey söyleyemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 25, 2013, 07:31:44 »
Abi su havalarda bıle yapısıyor fakat tam olarak saglıklı olmuyor ben sac kurutma makınasıya ısıtarak yaptım, test ıcın sokmye calıstıgımda sokulmucek durumdaydı zorlamadım sesi %40 olarak kesti kapılarda cok olumlu sonuclar aldım kapının sesı dahı degıstı artık cok tok bi halde kapanıyor :) Fotografları bı ara tek tek paaylasırım.
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 25, 2013, 09:44:28 »
takipteyim :)
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 25, 2013, 10:27:58 »
Garajda saç kurutma makinesini bulmak zor ama yazın deneyeceğim.
Chevrolet Cruze 40,000 km 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 788 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 25, 2013, 11:47:38 »
sıcak hava tabancası daha etkili olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 25, 2013, 18:38:32 »
sıcak hava tabancası hatta pürmüz daha etkili olur ama kapı sacının arasına bunları uygulamak oldukça zor bu yüzden havaların ısınmasını bekliyoruz,malzemeyi aldım garajda bekliyor ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 26, 2013, 22:04:30 »
Pürmüze ısı tabancasına gercekten gerek yok cunku bitüself zaten kendınden yapıskanlı sac kurutma makınasıyla bıraz ısıtınca yapıstııgı yerden kaldırana ask olsun zıft zaten hamur gibi oluyor :D
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 28, 2013, 14:51:46 »
Herkeze merhaba. Haftasonu canım sıkılmıstı napalım derken aracı temızleyım dedım. Temızlerken kendımden gecmısım herhalde koltukları taban dosemelerini kapı pandızotlarını soktum temizlenmeleri ıcın eve cıkardım. Yapmısken tam olsun dedim izalasyon yapmaya karar verdım forumlarda arastırdım fakat aklımda yine sorular kaldı danısmak ıstedım.
Öğrencı işi olucagı ıcın bitüself fiyatı uygun geldı fakat kullanım amacı su yalıtımı oldugu ıcın sesi kesmez , sesi kestıgını soyleyenler psikolajıkmek etkılendıklerı yada bitüselfın ustune kullandıkları sungerin etkısınden oyle dıyolar gibi duyumlara denk geldım.
http://www.seskes.com.tr/?q=Seskes%20Fiyat Su ürün baya mantıklı geldı 3-4 m2 alayım diye dusundum sadece iç kısım ıcın. Sizce napmalıyım arac da yatıyo evın onunde bironce toplamam lazım :soru:

:) yıllrdır özlemini çektim, biraz vaktim olsa da bende uğraşsam aracımla, nasıl imreniyorum siz böyle yazınca, plakalığın ucu kırık onu bile yapıştıramadım daha.
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona