Gönderen Konu: corollla otomatik tüketim değeri  (Okunma sayısı 1157 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
corollla otomatik tüketim değeri
« : Ocak 20, 2013, 21:35:01 »
bugün 30 40 km lik bir yol yaptım ve bir ara yol bilgisayarına bakayım dedim ilk kalkışlta 11,6 gösteriyordu daha sonra sıfırladım tem e çıktığımda cruse control ile hızımı 100 km ye sabitledim ve yol bilgisayarı değeri 6,5 e kadar düştü bu sizce normal mi yoksa yol bilgisayarım yanlış bir değermi gösteriyor.
yine toyota inadına corolla

Toyota Club Türkiye

corollla otomatik tüketim değeri
« : Ocak 20, 2013, 21:35:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Buca Atatürk Orta Okulu
Ynt: corollla otomatik tüketim değeri
« Yanıtla #1 : Ocak 20, 2013, 23:40:40 »
Hayır yanlış değer göstermiyor.Aracın az yakmasını sağlayan etkenler:

1.Yolun düz veya yokuş aşağıya  olması...
2.Aracın aldığı ivme ile kendi hızıyla devam etmesi... (Bu düz yolda veya yokuş aşağıda mümkün)
3.Aracın 90-130 bandında sabit hızda devam etmesi (Tabii ki düz , aşağı meyilli  ve fazla dik olmayan yolda )
4.Aracın fazla yüklü olmaması
5.Yolun kuru olması. (ıslak zeminde suyun direnci , yakıtı artırır..)
6.Kullanıcının hızlanmaları ani yapmaması, araç devrini aldığında gaz pedalından hafif ayağını çekerek hızı sabitlemesi (veya Cruse Control ile sabitlemek.  )
7.Lastiklerin hava basıncının optimum oranda olması (Havanın lastikte fazla olması lastiğin sürtünme katsayısını azaltır dolayısıyla yakıtı düşürür ancak yol tutuş azalır)
8.Hava filtresinin temiz olması.
9.Aracın camlarının açık olmaması.
10.Tabi en önemlisi yoğun trafiğin olmaması veya dur kalkın fazla yapılmaması (Gerçi bu etken yukarıdaki 2.,3. ve 6. etkenlerin  birleşmesi ama yinede yazalım)

Vb. bir çok etkenler yakıt tüketimini azaltır.

Sizin yakıt tüketiminin fazla  veya az olaması yukarıdaki maddelerden  hangisine giriyor? :)

Selamlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 21, 2013, 09:35:12 »
az olması için yazdıklarınız geçerli sanırım o halde yakıt değerim çok normal

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 21, 2013, 10:08:45 »
 2012 Corolla 1.6 Elegant A/T 5250 km'de. Şehir içi 11-12 litre/100 km. Uzun yolda Bozüyük merkezi İnegöl- Eskişehir Bursa - İzmit 100km - 200 km mesafeli yolculuklarda yakıt tüketimi 4.5-5 litre /100 km. değerlerini görüyorum. Katı tutumum gereği 90 km hızı acil sağlık durumları dışında geçmem. Çok şükür buna kadar da geçmedim. Sakin sakin kullanın. Siz de bu değerleri aracınınız bakımlıysa görebileceğinizi sanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 21, 2013, 12:16:14 »
2012 Corolla 1.6 Elegant A/T 5250 km'de. Şehir içi 11-12 litre/100 km. Uzun yolda Bozüyük merkezi İnegöl- Eskişehir Bursa - İzmit 100km - 200 km mesafeli yolculuklarda yakıt tüketimi 4.5-5 litre /100 km. değerlerini görüyorum. Katı tutumum gereği 90 km hızı acil sağlık durumları dışında geçmem. Çok şükür buna kadar da geçmedim. Sakin sakin kullanın. Siz de bu değerleri aracınınız bakımlıysa görebileceğinizi sanıyorum.
evet arabam 2007 model 56000 km de servis bakımlı değerler çok normal o halde uzun yolda