Gönderen Konu: Hararet ve yağ basınç için sesli uyarı  (Okunma sayısı 1164 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Hararet ve yağ basınç için sesli uyarı
« : Ocak 20, 2013, 16:54:31 »
Eskilerini bimem ama bizim yeni nesil araçlarımızda kadranda  görsel uyarıya eşlik eden bir de sesli uyarı var, örneğin yakıt çok azaldığında kısa bir uyarı sesi duyuluyor. Bu kısa sesi kalabalık gürültülü ortamlarda duyabilmek zor. 

Bundan daha hayati olan hararetin kritik seviyeye yaklaşması ve yağ basıncı düştüğünde kırmızı ışığın yandığı durumlarda da sesli uyarı olduğunu varsayıyorum da bunun da yakıt uyarısındaki gibi kısa bir uyarı olması durumunda sonuçları vahim olabilir. Bu durumdaki sesli uyarının şekli konusunda bilgi sahibi olan var mı?

Toyota Club Türkiye

Hararet ve yağ basınç için sesli uyarı
« : Ocak 20, 2013, 16:54:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 254 kere teşekkür etti
  • 720 kere teşekkür edildi
Ynt: Hararet ve yağ basınç için sesli uyarı
« Yanıtla #1 : Ocak 20, 2013, 18:05:19 »
ben yağ lambasına alarm bağladım.

geçen kendim gaz ayarını yaparken birden alarm sesini duydum. baktımki stop etmiş :)  bakın uyarı olmasa kimbilir neler olabilirdi :)

sizin hassasiyetiniz çok yerinde. yağ lambası yolda az bile yansa mutlaka kenara dikkatlice çekip kontrol etmek lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Hararet ve yağ basınç için sesli uyarı
« Yanıtla #2 : Ocak 21, 2013, 18:54:56 »
O kadarını da artık düşünmüşlerdir diye umit ediyorum ama Japon'dur bu arkadaşlar ,yapmamış da olabilirler. Bilen çıkmazsa artık iyi bir havada sensörleri bulup kandırarak ne olduğuna bakacağım.

Direkt alarma bağladığınızda ilk kontağı açtığınızda marşa basmadan  alarm çalıyor mu? Bizim alarmı da nereye yerleştirdiler bilmiyorum, onu da bulmak lazım.

Bir de bizim araçların tam şemasını bulamadık galiba. Bir ara Selçuk yollamıştı ama sanki orada da tam olmayan yerler vardı.