0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
o zaman plakayı 34 yapalım 20 ile dolaşmanın bir anlamı kalmıyor artık demekki
Eğer ikamet adresiniz doğru değilse normalde bununda cezası var.Plakanız hangi ilde ikamet ediyorsanız o ilde olmalı.Eğer taşınma gibi bir durum olursada bildirmek zorundasınız.
benim 2 yıla yakın olacak 34 olması gerekirken 20 plaka ama şu ana kadar ceza yoktu burada herkes başka plaka alıyor kimse 34 istemiyor zaten ceza kim tarafından veriliyor ? 2 defa sigorta yaptırdım öyle bir durumla karşılaşmadım ayrıca serbestti önceden bir sıkıntı yaşamadı kimse ( başka plaka olanlar )
Hayır normalde cezası nasılki vatandaşın ikamet adresi taşındığında güncellemesi zorunlu ise araçlarında öyle.Herhangi bir olay olduğunda ulaşılabilmesi için,cezaların adrese gelmesi için gerekli.Baya hatırı sayılır bir tutarda cezası var bu belirttiğim şeyin.Tespit edilirse kaçışı olmaz yani.Hatta şuanda baktım 329 lira cezası varmış ikamet adresi bildirmemenin veya yanlış olması durumunda
Ertan zaten ruhsatta adres belli ama bunların işi belli olmaz dediğin doğru bütçedeki açığı böyle uydurma işlerle kapatacaklar ...)
Arkadaşlar adres değişikliği MERNİS üzerinden takip edildiği için, siz adresinizi güncellemeseniz bile yapılan ilk işlemde sistem adresinizi MERNİS üzerinden tekrar alabiliyor. Yeni araç için adres ve plaka eşleşmesi var ama aldığınız aracın plakasını değiştirmek istemezseniz Ankara adresinde 42 plakalı araç kullanabilirsiniz.
zaten öyle kullanıyoruz 2 yıl olacak nerdeyse istanbulda 20 plaka ucuz diye sigorta Ali Bey serbest dedi noterdeki arkadaş ta o zaman sigortacı eski sevgilimde bir sıkıntı yok bu güne kadar ) ama eğer aynı olacaksa bütün illler 34 yaparım en azından yabancı gözüyle bakmaz kimse istanbulda bilmeyenler yabancı sanıyor kornaya falan basıyor sonra inip arabadan noluyor gardaş diyorum bende gerçi trafik cezası kaza flan yok ama 5 yıl önce alkol cezası vardı sadece oda afflola sonuçta 5 yıl geçmiş bir hataydı o zaten cahillik
Şimdi de plaka değişimi için masraf yapmak zorunda kalacaksınız. Ama yaşadığınız ile şehir plakanız aynı değilse yabancı muamelesi gördüğünüz için buna değecektir.