Gönderen Konu: Trafik sigortasında ile göre farklı prim kalkıyor..  (Okunma sayısı 1676 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
İnş.Bu bize iyi olarak yansır..Yani yaşa ve kaza oranına göre düşer..
http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2013/01/19/trafik-sigortasinda-ile-gore-farkli-prim-kalkiyor
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Ynt: Trafik sigortasında ile göre farklı prim kalkıyor..
« Yanıtla #1 : Ocak 19, 2013, 15:34:17 »
o zaman plakayı 34 yapalım 20 ile dolaşmanın bir anlamı kalmıyor artık demekki  :(
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 19, 2013, 17:44:04 »
ben izmirde yeni yaptırdım 200 Tl aldılar
geçen sene bu katekulliler yokken 180 idi
normal yani
bu arada geçen sene hiç kazam yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 19, 2013, 18:23:29 »
o zaman plakayı 34 yapalım 20 ile dolaşmanın bir anlamı kalmıyor artık demekki  :(
Eğer ikamet adresiniz doğru değilse normalde bununda cezası var.Plakanız hangi ilde ikamet ediyorsanız o ilde olmalı.Eğer taşınma gibi bir durum olursada bildirmek zorundasınız.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 19, 2013, 18:36:25 »
Eğer ikamet adresiniz doğru değilse normalde bununda cezası var.Plakanız hangi ilde ikamet ediyorsanız o ilde olmalı.Eğer taşınma gibi bir durum olursada bildirmek zorundasınız.
benim 2 yıla yakın olacak 34 olması gerekirken 20 plaka ama şu ana kadar ceza yoktu burada herkes başka plaka alıyor kimse 34 istemiyor zaten :) ceza kim tarafından veriliyor ? 2 defa sigorta yaptırdım öyle bir durumla karşılaşmadım ayrıca serbestti önceden bir sıkıntı yaşamadı kimse ( başka plaka olanlar )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 19, 2013, 23:16:41 »
benim 2 yıla yakın olacak 34 olması gerekirken 20 plaka ama şu ana kadar ceza yoktu burada herkes başka plaka alıyor kimse 34 istemiyor zaten :) ceza kim tarafından veriliyor ? 2 defa sigorta yaptırdım öyle bir durumla karşılaşmadım ayrıca serbestti önceden bir sıkıntı yaşamadı kimse ( başka plaka olanlar )
Hayır normalde cezası nasılki vatandaşın ikamet adresi taşındığında güncellemesi zorunlu ise araçlarında öyle.Herhangi bir olay olduğunda ulaşılabilmesi için,cezaların adrese gelmesi için gerekli.Baya hatırı sayılır bir tutarda cezası var bu belirttiğim şeyin.Tespit edilirse kaçışı olmaz yani.Hatta şuanda baktım 329 lira cezası varmış  ikamet adresi bildirmemenin veya yanlış olması durumunda :)
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 19, 2013, 23:56:15 »
Hayır normalde cezası nasılki vatandaşın ikamet adresi taşındığında güncellemesi zorunlu ise araçlarında öyle.Herhangi bir olay olduğunda ulaşılabilmesi için,cezaların adrese gelmesi için gerekli.Baya hatırı sayılır bir tutarda cezası var bu belirttiğim şeyin.Tespit edilirse kaçışı olmaz yani.Hatta şuanda baktım 329 lira cezası varmış  ikamet adresi bildirmemenin veya yanlış olması durumunda :)
Ertan zaten ruhsatta adres belli :) ama bunların işi belli olmaz dediğin doğru bütçedeki açığı böyle uydurma işlerle kapatacaklar ...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 20, 2013, 00:00:15 »
Ertan zaten ruhsatta adres belli :) ama bunların işi belli olmaz dediğin doğru bütçedeki açığı böyle uydurma işlerle kapatacaklar ...)
Normalde bir ilden plaka alabilmeniz için ikamet adresinizin o il sınırları içerisinde olması gerekiyor.Zaten yeni alınan araçlarda geçici plakanın olmasının nedenide o dur.Yoksa plazalar hallediyor eğer o il sınırları içerisinde ikamet ediyorsanız.Orada değilsede geçici plakayla çıkıyorsunuz plazadan gidince kendiniz plaka çıkarıp geçiciyi geri gönderiyorsunuz.geçici plakaların kirası bile baya hatırı sayılır bi tutardı 4-5 sene önce.ikinci elde ise 3 ay gibi bir süresi var yanılmıyorsam satıştan sonra.Zaten plaka mevcut olduğu için o an geçiciye ihtiyaç yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 20, 2013, 00:41:28 »
Arkadaşlar adres değişikliği MERNİS üzerinden takip edildiği için, siz adresinizi güncellemeseniz bile yapılan ilk işlemde sistem adresinizi MERNİS üzerinden tekrar alabiliyor. Yeni araç için adres ve plaka eşleşmesi var ama aldığınız aracın plakasını değiştirmek istemezseniz Ankara adresinde 42 plakalı araç kullanabilirsiniz.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 20, 2013, 01:11:27 »
Arkadaşlar adres değişikliği MERNİS üzerinden takip edildiği için, siz adresinizi güncellemeseniz bile yapılan ilk işlemde sistem adresinizi MERNİS üzerinden tekrar alabiliyor. Yeni araç için adres ve plaka eşleşmesi var ama aldığınız aracın plakasını değiştirmek istemezseniz Ankara adresinde 42 plakalı araç kullanabilirsiniz.
zaten öyle kullanıyoruz 2 yıl olacak nerdeyse istanbulda 20 plaka ucuz diye sigorta Ali Bey  :) serbest dedi noterdeki arkadaş ta o zaman sigortacı eski sevgilimde bir sıkıntı  yok bu güne kadar :)) ama eğer aynı olacaksa bütün illler 34 yaparım en azından yabancı gözüyle bakmaz kimse istanbulda bilmeyenler yabancı sanıyor kornaya falan basıyor sonra inip arabadan noluyor gardaş diyorum bende :) gerçi trafik cezası kaza flan yok ama 5 yıl önce alkol cezası vardı sadece oda afflola sonuçta 5 yıl geçmiş bir hataydı o zaten cahillik :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 20, 2013, 01:49:03 »
zaten öyle kullanıyoruz 2 yıl olacak nerdeyse istanbulda 20 plaka ucuz diye sigorta Ali Bey  :) serbest dedi noterdeki arkadaş ta o zaman sigortacı eski sevgilimde bir sıkıntı  yok bu güne kadar :)) ama eğer aynı olacaksa bütün illler 34 yaparım en azından yabancı gözüyle bakmaz kimse istanbulda bilmeyenler yabancı sanıyor kornaya falan basıyor sonra inip arabadan noluyor gardaş diyorum bende :) gerçi trafik cezası kaza flan yok ama 5 yıl önce alkol cezası vardı sadece oda afflola sonuçta 5 yıl geçmiş bir hataydı o zaten cahillik :D

Şimdi de plaka değişimi için masraf yapmak zorunda kalacaksınız. Ama yaşadığınız ile şehir plakanız aynı değilse yabancı muamelesi gördüğünüz için buna değecektir.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 20, 2013, 13:48:12 »
Şimdi de plaka değişimi için masraf yapmak zorunda kalacaksınız. Ama yaşadığınız ile şehir plakanız aynı değilse yabancı muamelesi gördüğünüz için buna değecektir.

Buna naçizane bir bilgi de ben ekleyeyim; plaka değişimi olan aracın satışı için notere gitmeden önce, plaka değişim işlemi esnasında trafik şubede memurdan ek-1 alıp maliyeye gidilmesi gerekiyor. memurdan istemezseniz vermez.
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 20, 2013, 15:23:42 »
peki şimdi burada kafama takılan bir konu var plakayı değiştiremiyormuyuz satış olmadan ??