Gönderen Konu: ae 101 fren sorunu çözümü  (Okunma sayısı 1113 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
ae 101 fren sorunu çözümü
« : Ocak 19, 2013, 00:06:00 »
arkadaşlar aslında konuyu jant lastik bölümüne yazmam gerekiyor belki ama e100 bölümünde fren sorunuyla ilgili çok şikayet olunca buraya yazayım dedim fren- jant -lastik hepsi aslında birbiriyle bağlantılı neyse...

eski hali                                                      yeni hali
önler: 175/65/14r michelin lastik (orj sac jantlar ile)       önler:195/50/15r michelin pilot exalto(sıfırjant+lastik
arka: 185/65/14r michelin alpin kış lastiği orj jant ile      arka:195/50/15r michel pilot exalto(sıfır jant+lastik)
yakıt uzunyol 80-90 km sabit hız lpg 193 bin lira              yakıt aynı yol uzun yol 80-90 sabit 173 bin lira

fren mesafesi inanılmaz arttı nasıl anlatsam clio dan inip megane binmiş gibi veya b segmenti bi araçtan inip c segmenti bir arabaya binmiş gibikaymıyor tutunuyor virajlara girmesinden bahsetmiyorum bile cok iyi oldu

bu arada bu testi yaptığımda 2011 yılı yazıydı lpg kaç liray dı unuttum ama değerler doğru bir de ilave araba  samsundan koceeliye eski hali ile 3 kişi gitti, kocaelinde yeni haline gecti (lastikler jantlar takıldı) tekrar samsuna donuşte araba 5 kişi geldi. ben ölçümü düzgün yaptım merak etmeyin bende inanamadım ama şuna bağlıyorum;eski halinde arka tekerler michelin alpindi yani kış lastiği ama yolculuk yazın ortasında yapıldı araba belki cok tutundu yola ondan cok yakmış olabilir.... paylaşmak istedim saygılarımı sunarım .

Toyota Club Türkiye

ae 101 fren sorunu çözümü
« : Ocak 19, 2013, 00:06:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: ae 101 fren sorunu çözümü
« Yanıtla #1 : Ocak 19, 2013, 00:22:25 »
 Öncelikle hayırlı olsun.
Eski halinde her yönden hata olduğunun eminim sende farkındasındır. Lastik tipleri, taban ve çevre ölçüleri tamamen uyumsuzmuş zaten. Yeni halinde de senden bir düzeltme isteyeceğim; "fren mesafesi  inanılmaz arttı" demişsin, herhalde yanlış yazdın.
 Keyifli kullanımlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Ocak 19, 2013, 11:23:37 »
evet bir düzeltme 'fren mesafesi inanılmaz kısaldı.' demem gerekiyormuş yanlış yazmışım frenlerim iyileşti yani :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 19, 2013, 12:13:58 »
Fren mesafesinin  iyileşmesi ve diğer artılar gayet doğal yere basan yüzeyin genişliği lastik çapı yanak mesafesi yere uygulanan güç esneme payı bunlar çok büüyk faktör zaten
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "