Gönderen Konu: Ganglion Kisti Ameliyatı  (Okunma sayısı 11887 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ganglion Kisti Ameliyatı
« : Ocak 18, 2013, 23:21:39 »
Merhabalar arkadaşlar aramızda ganglion kisti ameliyatı olan var mı? Benim bileğimde 2 senedir beliren bu kistten artık bıktım usandım.Biraz kolumu fazla kullansam pırt diye çıkıyor.Sürekli olarak zaten var ama dahada büyüyor.Geçen yaz doktora gittiğimde enjektörle çekti sıvısını ve sarmamı söyledi bir süre.2 ay geçmedi tekrar bir baktım çıkıvermiş.Bende kararttım gözümü bir gece kitap okurken aklıma geldi ve kitabı vurmak suretiyle patlattım.1.5 ay kadar yine ses seda yok derken bir ağrı oldu bileğimde ve yine çıktı.Ben yine patlattım zaten hafif dokununca kitapla sıvı dağılıyor.1 aydır yine çıktı ve artık elimde güç kaybı,uyuşma yapıyor.Kısmetse önümüzdeki hafta bir doktora gidip aldırayım diyorum.Ama ne kadar sürer iyileşmesi ve sonrasında tekrarlama durumu ne olur,ne kadar süre sonra elimi kullanabilirim bunlar benim için çok önemli.Sınavlara giriyorum çünkü önümüzdeki haftadan sonra 2-3 hafta aram var.O arada halletmeyi düşünüyorum.Kısacası tecrubesi olan bilen var mıdır?Doktorla konuştum aynı gün halaya bile girersin dedi ama yinede bir hasta veya hasta yakınından duymak daha objektif olur diye düşünüyorum.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Toyota Club Türkiye

Ganglion Kisti Ameliyatı
« : Ocak 18, 2013, 23:21:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Ganglion Kisti Ameliyatı
« Yanıtla #1 : Ocak 18, 2013, 23:29:12 »
eger güç kaybı ve uyusma  var ise ganglıon kisti olmayabilir.karpal tünel de olabilir.bunun için emg çektırmenız gerekebilir.yag bezesi bu olay aldırsanızda tekrarlayabilir.Siz en iyisi bir ortopedist ten fikir alın.küçük bir operasyon.hepsi rahatlıkla yapar.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 18, 2013, 23:33:17 »
eger güç kaybı ve uyusma  var ise ganglıon kisti olmayabilir.karpal tünel de olabilir.bunun için emg çektırmenız gerekebilir.yag bezesi bu olay aldırsanızda tekrarlayabilir.Siz en iyisi bir ortopedist ten fikir alın.küçük bir operasyon.hepsi rahatlıkla yapar.
Daha önce gittim doktora zaten ve dediğim gibi enjektörle çekti sıvıyı.Bir süre sonra tekrar çıktı.O zamanda kendisi söylemişti bana ameliyat yapalım istersen diye ama o dönem rahatsız etmiyordu.Araştırdığım kadarıyla sinirlere baskı yapar hale geliyormuş ve bu durumda uyuşma güç kaybı oluyormuş.Benim için önemli olan dediğim gibi iyleşme süresi ve sonrasında tekrarlama durumu gibi şeyler.Doktorlara pek güvenemiyorum bu durumu yaşayan birisinin ağzından ameliyat sonrasını duymak bana daha mantıklı geliyor.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 18, 2013, 23:37:56 »
Daha önce gittim doktora zaten ve dediğim gibi enjektörle çekti sıvıyı.Bir süre sonra tekrar çıktı.O zamanda kendisi söylemişti bana ameliyat yapalım istersen diye ama o dönem rahatsız etmiyordu.Araştırdığım kadarıyla sinirlere baskı yapar hale geliyormuş ve bu durumda uyuşma güç kaybı oluyormuş.Benim için önemli olan dediğim gibi iyleşme süresi ve sonrasında tekrarlama durumu gibi şeyler.Doktorlara pek güvenemiyorum bu durumu yaşayan birisinin ağzından ameliyat sonrasını duymak bana daha mantıklı geliyor.
eger bilek kısmına yakınsa dediğini muhtemelen olur.Doktora güvenmekten başka çare kalmıyor.
Her ortopedist bunla ilgilenmez.El cerraghisi ile ilgilenen ler var ama onlar içinde küçük bir operasyon.doktoru çok uzmanlaşmıs olmasına gerek yokdiye düşünüyorum.Her uzman doktor rahatlıkla yapar.ortopedistler de yaopabilir genel cerrahlarda yapar.İyi bir hastanede lopkal anestesiz ile 15-20 dk da aldırırsın.Hande ablamız gelse doktor olarak daha iyi fikir verebilir size.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 18, 2013, 23:44:08 »
eger bilek kısmına yakınsa dediğini muhtemelen olur.Doktora güvenmekten başka çare kalmıyor.
Her ortopedist bunla ilgilenmez.El cerraghisi ile ilgilenen ler var ama onlar içinde küçük bir operasyon.doktoru çok uzmanlaşmıs olmasına gerek yokdiye düşünüyorum.Her uzman doktor rahatlıkla yapar.ortopedistler de yaopabilir genel cerrahlarda yapar.İyi bir hastanede lopkal anestesiz ile 15-20 dk da aldırırsın.Hande ablamız gelse doktor olarak daha iyi fikir verebilir size.
Bulduğum doktor bu konuda uzman bir doktor fakat bazı sitelerde okuduğum kadarıyla kolu 1 ay sarılı kalıp sonrasındada 3-4 ay fizik tedaviyle anca hareket ettirebilenler(yine tam olarak değil) ve tekrarlayan durumlar okudum.Kafamda baya çelişki oluştu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 19, 2013, 20:35:55 »
Babamda var tam elinin eklemine yakın bi yerde ismini bilmiyordum öğrendim sayende teşekkürler. Şimdiden geçmiş olsun.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 19, 2013, 22:45:04 »
Babamda var tam elinin eklemine yakın bir yerde ismini bilmiyordum öğrendim sayende teşekkürler. Şimdiden geçmiş olsun.
Teşekkürler, rahatsız etmiyorsa sorun yok.İlk zamanlar bendede rahatsız etmiyordu son 1 aydır artık canımdan bezdirdi.Haftaiçi doktora gideceğim bakalım ne şekilde operasyon yapacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 19, 2013, 22:47:45 »
bilgim yok ama çok geçmiş olsun arkadaşım umarım kısa bir sürede sağlığına kavuşurusun ..
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 19, 2013, 22:53:56 »
bilgim yok ama çok geçmiş olsun arkadaşım umarım kısa bir sürede sağlığına kavuşurusun ..
Teşekkürler  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 20, 2013, 16:35:59 »
Aramızda bu durumdan muzdarip veya çevresinde bu ameliyatı geçiren yok mu? Yarın gidiyorum doktora,gideceğim doktoru çok beğeniyorlar ama yinede bir hasta veya hasta yakını ağzından bilgilendirilmek beni daha çok rahatlatır gibi geliyor.