Gönderen Konu: M.Ali Birand'ı Kaybettik  (Okunma sayısı 4410 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: M.Ali Birand'ı Kaybettik
« Yanıtla #40 : Ocak 18, 2013, 02:52:49 »
   Kendisi Belçika vatandaşıdır, hakkında açılmış davalar (dolandırıcılık) vardır. Bu davalardan yırtmak adına Belçika vatandaşlığına geçmiştir. Apo ile ilgili görüşleriyle, kamuoyunun nabzına şerbet vermeye çalışmış, tepkiyi görünce geri adım atmıştır. Gazeteciliğin en önemli ilkesi ''tarafsızlık'' kendisinde yoktur. Yıllarca iktidar ve ABD'nin maşalığını yapmıştır. Mandacıdır. AKP'yi 2001-2002'de ''denemek lazım'' diye diye başımıza getirenlerdendir. "Türkiye, Türklere bırakılmayacak kadar zengin bir ülkedir" ve "Şehit sayısı 5'ten azsa haber değildir" diyebilecek fikir yapısında bir adamdır. Ben M.Ali Birand'ı bu şekilde tanıdım. Neden Uğur Dündar ve Emin Çölaşan gibi objektif gazeteciler sektörden silinmişken, son dönemde sektörde kendi yıldızı parlamıştır, bir düşünmek lazım. 'Kör ölür, badem gözlü olur'....benim gözümde hep vatan haini kalıcak.

Hal böyleyken Mehmet Ali Birand'ı eleştirdik diye ölünün ardından konuşulmaz diyen  arkadaşlarımız 74 yıldır Mustafa Kemal ATATÜRK'ün ardından sövüp sayan tonla adam varken buna neden ses çıkartmazlar sorarım...

Kimsenin Bordo bereli klavye ustalığı yaptığı yok. İlla renk arıyorsanız  asıl sarı kırmızı yeşil paçavralarla ölüsü getirilenlere 1 haftadır medyada kimin çanak tuttuklarına bakın.

Bu tarz adamların mal varlığı 7 düvelini doyurur cinsten. Daha geçen sene tekne aldığını habire gösterip duruyorlar. Asıl bunlara değil kaç aydır PKK nın elinde esir olan ve haber alınamayan kamu görevlilerine üzülün. Kaç kişi terör örgütünün elinde haberiniz var mı...... Bunların aileleri yok mu? ne durumdalar biliyormusunuz...

Her şeyi geçtim Mehmet Ali Birand'a üzülen kardeşim senin şehrinde kaç şehit var sayı verebilirmisin 1 çırpıda .....Yaaaa  beni bırak açık yüreklilikle kendine itiraf et 1 tane sadece 1 tane senin şehrinden cenazesi kalkmış 1 şehidin adını hafızanda tutabildin mi.....

Bırakalım bu jargonları....Yeteneksizsiniz Türkiyenin tekararı varmış onu seyredin siz.....

+1 :alkis: ;)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ocak 18, 2013, 02:52:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ocak 18, 2013, 02:57:13 »
   Kendisi Belçika vatandaşıdır, hakkında açılmış davalar (dolandırıcılık) vardır. Bu davalardan yırtmak adına Belçika vatandaşlığına geçmiştir. Apo ile ilgili görüşleriyle, kamuoyunun nabzına şerbet vermeye çalışmış, tepkiyi görünce geri adım atmıştır. Gazeteciliğin en önemli ilkesi ''tarafsızlık'' kendisinde yoktur. Yıllarca iktidar ve ABD'nin maşalığını yapmıştır. Mandacıdır. AKP'yi 2001-2002'de ''denemek lazım'' diye diye başımıza getirenlerdendir. "Türkiye, Türklere bırakılmayacak kadar zengin bir ülkedir" ve "Şehit sayısı 5'ten azsa haber değildir" diyebilecek fikir yapısında bir adamdır. Ben M.Ali Birand'ı bu şekilde tanıdım. Neden Uğur Dündar ve Emin Çölaşan gibi objektif gazeteciler sektörden silinmişken, son dönemde sektörde kendi yıldızı parlamıştır, bir düşünmek lazım. 'Kör ölür, badem gözlü olur'....benim gözümde hep vatan haini kalıcak.

Hal böyleyken Mehmet Ali Birand'ı eleştirdik diye ölünün ardından konuşulmaz diyen  arkadaşlarımız 74 yıldır Mustafa Kemal ATATÜRK'ün ardından sövüp sayan tonla adam varken buna neden ses çıkartmazlar sorarım...

Kimsenin Bordo bereli klavye ustalığı yaptığı yok. İlla renk arıyorsanız  asıl sarı kırmızı yeşil paçavralarla ölüsü getirilenlere 1 haftadır medyada kimin çanak tuttuklarına bakın.

Bu tarz adamların mal varlığı 7 düvelini doyurur cinsten. Daha geçen sene tekne aldığını habire gösterip duruyorlar. Asıl bunlara değil kaç aydır PKK nın elinde esir olan ve haber alınamayan kamu görevlilerine üzülün. Kaç kişi terör örgütünün elinde haberiniz var mı...... Bunların aileleri yok mu? ne durumdalar biliyormusunuz...

Her şeyi geçtim Mehmet Ali Birand'a üzülen kardeşim senin şehrinde kaç şehit var sayı verebilirmisin 1 çırpıda .....Yaaaa  beni bırak açık yüreklilikle kendine itiraf et 1 tane sadece 1 tane senin şehrinden cenazesi kalkmış 1 şehidin adını hafızanda tutabildin mi.....

Bırakalım bu jargonları....Yeteneksizsiniz Türkiyenin tekararı varmış onu seyredin siz.....
türk insanı olarak herşeyi çok çabuk unutuyoruz çok duygusal bir toplumuz aslında ... herşeyden önce bir insan olduğu için üzüldüm üstüne basa basa söylüyorum sadece insan olduğu için üzüldüm....düşünce yapısını ve icraatlarını kesinlikle sevmediğim bir insandır ... ülkemizin bu hale gelmesine büyük katkılarda bulunmuştur  ... allah rahmet eylesin .... emek abi diyecek bir şey bırakmamışsın zaten ağzına sağlık  :alkis:  :alkis:
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #42 : Ocak 18, 2013, 03:04:02 »
 Birand ''Aman her şeye rağmen Allah rahmet eylesin, aman şöyle böyle olsun...'' diyenlere sesleniyorum. Hz. Ali der ki ''Her şeyi affedin; ama vatanınıza ihanet edeni affetmeyin.''
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ocak 18, 2013, 03:05:12 »
Birand ''Aman her şeye rağmen Allah rahmet eylesin, aman şöyle böyle olsun...'' diyenlere sesleniyorum. Hz. Ali der ki ''Her şeyi affedin; ama vatanınıza ihanet edeni affetmeyin.''

++++ 1881    :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '09
  • 82 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ocak 18, 2013, 03:07:39 »

Bu tarz adamların mal varlığı 7 düvelini doyurur cinsten. Daha geçen sene tekne aldığını habire gösterip duruyorlar. Asıl bunlara değil kaç aydır PKK nın elinde esir olan ve haber alınamayan kamu görevlilerine üzülün. Kaç kişi terör örgütünün elinde haberiniz var mı...... Bunların aileleri yok mu? Ne durumdalar biliyormusunuz...?

Bırakalım bu jargonları....Yeteneksizsiniz Türkiye'nin tekrarı varmış onu seyredin siz.....

Benim yazacağım herşeyi yazmışsın abicim.Sonuna kadar katılıyorum.
2007 Model Avensis 1.6 Elegant
1998 Model Corolla 1.6 Special GLİ
1998 Model Corolla 1.6 XEİ
2009 Model 1.6 E14 Corolla Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #45 : Ocak 18, 2013, 03:15:05 »
Son söz; pariste geberenlerin hasretine dayanamadı..
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ocak 18, 2013, 03:19:31 »
Son söz; pariste geberenlerin hasretine dayanamadı..
:alkis:  teröriste tören yapan tek ülke olduk.Hayaldi gerçek oldu
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #47 : Ocak 18, 2013, 03:29:04 »
Onun ölümüne üzülenler şu teyzemin ananemin babannemin yüzündeki ifadeye üzüldüler mi acaba
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Ocak 18, 2013, 12:14:38 »
İbrahim Emek Bilgiç bazen sivri dilli olsan da adamsın....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • 21 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Ocak 18, 2013, 13:22:13 »

+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Ocak 18, 2013, 18:21:20 »
İbrahim abi içimizden geçenleri ortaya dökmüş daha fazla bişey söylemeye gerek yok.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Ocak 18, 2013, 18:40:29 »
aynen katılıyorum, ibrahim abi,  gerekli yorumu yapmış.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Ocak 18, 2013, 18:52:27 »

Bu tarz adamların mal varlığı 7 düvelini doyurur cinsten. Daha geçen sene tekne aldığını habire gösterip duruyorlar. Asıl bunlara değil kaç aydır PKK nın elinde esir olan ve haber alınamayan kamu görevlilerine üzülün. Kaç kişi terör örgütünün elinde haberiniz var mı...... Bunların aileleri yok mu? Ne durumdalar biliyormusunuz...?

Bırakalım bu jargonları....Yeteneksizsiniz Türkiye'nin tekrarı varmış onu seyredin siz.....
:argh: :nija: :wacko: :huh: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :asikadam: :asikadam: :asikadam: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Ocak 18, 2013, 19:22:03 »

Sağol Hande Bayram.....(Çok mu resmi oldu ne)

aynen katılıyorum, ibrahim abi,  gerekli yorumu yapmış.
:argh: :nija: :wacko: ??? :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :asikadam: :asikadam: :asikadam: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:
İbrahim abi içimizden geçenleri ortaya dökmüş daha fazla bişey söylemeye gerek yok.
+1

Benim yazacağım herşeyi yazmışsın abicim.Sonuna kadar katılıyorum.
türk insanı olarak herşeyi çok çabuk unutuyoruz çok duygusal bir toplumuz aslında ... herşeyden önce bir insan olduğu için üzüldüm üstüne basa basa söylüyorum sadece insan olduğu için üzüldüm....düşünce yapısını ve icraatlarını kesinlikle sevmediğim bir insandır ... ülkemizin bu hale gelmesine büyük katkılarda bulunmuştur  ... allah rahmet eylesin .... emek abi diyecek bir şey bırakmamışsın zaten ağzına sağlık  :alkis: :alkis:

Arkadaşlar, inanın ben de bu kadar ağır konuşmak istemezdim vefat eden birinin arkasından ama, ne yazık ki artık bunalım ve buhran  seviyesinde çevremizde yaşadıklarımız. Geçen sene bir ara,  1 hafta bırakayım memleket meselelerini takip etmeyi  TRT 4 Müzik kanalını seyredeyim dedim, sırf ruhumu temizlemek adına ilgilenmeyeyim dedim....Malesef insan bu yaşananlar karşısında tutarsız kalamıyor 3. gün yine haberlerin karşısında buldum kendimi.....
     Neticede toplum olarak sosyal patlamanın eşiğindeyken bu çıkışlarımız normal çünkü canımız yanıyor, içimiz acıyor. Fikirlerime destek veren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sürç-i lisan ettiysek affola... ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Ocak 18, 2013, 19:42:57 »
Herkesi ve herşey affedebilirsiniz. Ancak vatana ihanet edenleri affetmek mümkün değil. Nihayetinde Vatanın yoksa neyin ollursa olsun kâr etmez. Bir hiçsin demektir. Ne insanlığını, ne dinini, ne hakkını, ne hukukunu koruyup kollayamaz, insan gibi yaşayamazsın. Umarım düşüncemin kimilerini kırmak ve küçümsemek değil de biraz farkındalık yaratmak olduğunu anlatabilmişimdir.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Ocak 18, 2013, 20:19:57 »
bakın buda tam tarihini hatırlamıyorum ama önceden yapılan bir röportaj ; ve dikkat edin şu an gidilen yolu anlatıyor orada ...!
ayrıca bu herife oldum olası kanım ısınmadı zaten ...!

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rWyvhyWK3GI
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Ocak 18, 2013, 20:37:05 »
 Allah rahmet eylesin. Gergin durumları bile gülerek anlatabilen ve çocukluğumda da 32. gün ile yer etmiş birisi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Ocak 19, 2013, 11:41:03 »

Ak parti ile söylenen dışında ben de katılıyorum, ölmüştür artık hesabı kitabı kendine aittir, ama hakkında "iyi adamdı" dersek zaafiyet olur bence.
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Ocak 19, 2013, 13:47:00 »
ALINTIDIR 

http://www.gazeteciler.com/gundem/kckden-birand-icin-bassagligi-mesaji-61553h.html

Birand için günün en ilginç başsağlığı mesajlarından biri de KCK'dan geldi. Efsane gazetecinin Kürt sorununa gösterdiği özel ilgiye vurgu yapılan açıklamada Abdullah Öcalan'la röportajı yapan ilk Türk gazetecinin de Birand olduğu hatırlatıldı. "KCK Yürütme Kurulu" adına yapılan açıklamada "Türkiye halkına ve bir dostunu kaybettiği için tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz.” denildi.

İşte KCK'nın Birand için yayınladığı başsağlığı mesajı:

“Değerli Türk gazetecisi ve aydını Mehmet Ali Birand’ın elim bir hastalık sonucunda yaşamını yitirdiği haberini üzüntüyle almış bulunmaktayız. Türk aydınları ve Türk basını açısından çok önemli bir değer olan Mehmet Ali Birand’ın ailesine, çalışma arkadaşlarına ve Türk basın camiasına başsağlığı diliyoruz.

ÖCALAN İLE İLK RÖPORTAJI YAPMA CESARETİNİ GÖSTERDİ

Türkiye’nin kendisi gibi insanlara en çok da ihtiyacı hissettiği bu dönemde Mehmet Ali Birand’ın yaşamını yitirmesi barış ve halklar adına önemli bir kayıptır. Türk sömürgeciliğinin geliştirdiği katı inkar ve yasak ortamını delerek Önder Apo ile röportaj yapma cesaretini ilk gösteren, bu yönüyle Türkiye’de gerçekleri ilk gören ve sorumlu yaklaşmayı bilen birisi olan Mehmet Ali Birand’ın bu zamansız vefatı yeri kolay kolay doldurulamayacak bir boşluk yaratacaktır.

ŞOVENİZMDEN UZAK GERÇEK BİR AYDINDI

Her şeyden önce barış isteyen bir insan olarak, Kürt sorununun demokratik çözümü, Önder Apo’nun özgürlüğü ve barışın gelişmesi için ciddi bir çaba sahibi olan, her türlü şovenist duygudan uzak gerçek bir aydın olan M. Ali Birand, özellikle son yılda yazdığı yazılarla Kürt sorununda demokratik çözümün çerçevesini ortaya koymaya çalışan bir yazar ve bir aydındı. Gerçeklere gözünü kapatmayan ve Kürt sorununun çözümünden yana tutumu yüzünden andıçlanmasına, kovuşturmalara ve sınırlamalara uğramasına rağmen o, vesayetçi yaklaşımlara ve baskılara boyun eğmeden alması gereken tutumu terk etmeyen demokrat bir aydındı. Mehmet Ali Birand’ı çok sevip, ona sahip çıkanların, onun düşüncesini ve taşıdığı amaçları da paylaşması önemli bir görev durumundadır.

Diyarbakır'da Cenaze Töreninde - Mehmet Ali Birand Anonsu

BİRAND'IN BARIŞ HAYALİNİ YAŞATMAK GEREK

Bu temelde barışı, demokratik çözümü ve halkların kardeşliğini geliştirerek Mehmet Ali Birandların düşüncesini ve hayallerini yaşatmak gerektiğini belirtiyor; tüm Türkiye halkına ve bir dostunu kaybettiği için tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz.”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Ocak 19, 2013, 14:00:56 »
Allah kahretsin ya kürdistan nedir ya kürdistan nedir ! Şerefsiz herifler kusura bakmayın ama yeter artık yani bıktım başımızdaki şerefizlerden yeter valla yeter !!!
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)