Gönderen Konu: TOPLUMUN AĞZINDAN KONUŞAN BACAĞIN FOTOĞRAFI  (Okunma sayısı 2858 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
TOPLUMUN AĞZINDAN KONUŞAN BACAĞIN FOTOĞRAFI
« : Ocak 17, 2013, 01:32:25 »

Kanada'da yaşayan Rosea Lake okul projesi için kadınlara etek boyları nedeniyle yakıştırılan sıfatları bacağına yazarak çektirdiği fotoğrafı sosyal medyada yayınladı.

Kanada’nın Vancouver kentinde yaşayan üniversite öğrencisi Rosea Lake kadınların etek boyları nedeniyle toplumda bazı sıfatlarla nitelendirildiklerini anlattığı projesi için bileğinden kalçasına kadar etek boylarına isim verdi. “Toplumun ağzından” konuşan bacağının fotoğrafı Tumbler’da yayınlandıktan sonra yüzbinlerce yorum aldı.
     Daily Mail gazetesinin haberine göre Capilano Üniversitesi’nden grafik tasarım okuyan Lake’in paylaştığı kareyi internette paylaşan ve tartışan kişi sayısı 270 bini geçti. Kadınların etek boylarına göre yargılanmalarının önüne geçmek için böyle bir kareyi yayınladığını söyleyen Lake sözlerine şöyle devam etti: “Çok kısa bir etekle sokağa çıkan bir kadına baktığımda onun hafif meşrep olduğunu düşündüğümü fark ettim. Toplum olarak önyargılardan uzaklaşmamız gerektiğini düşünüyorum.”

http://rthaber.com/haber/201301167/-Etek-boyu-yorumu-nu-yuz-binler-paylasti-.html

Dostlar yukarıda alıntı yaptığım haber ile alakalı yorumlarınızı merak ettiğim için burda konu açmayı uygun gördüm...Maalesef genellikle toplumun değer yargıları insanların şahsi özgürlüklerinin önüne geçebiliyor, ama ne yaparsın ki toplum içinde yaşayan sosyal varlıklarız, ahlaki bazı kurallara istesekte, istemesekte uymamız gerekmekte diye düşünüyorum ....

Toyota Club Türkiye

TOPLUMUN AĞZINDAN KONUŞAN BACAĞIN FOTOĞRAFI
« : Ocak 17, 2013, 01:32:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Ynt: TOPLUMUN AĞZINDAN KONUŞAN BACAĞIN FOTOĞRAFI
« Yanıtla #1 : Ocak 17, 2013, 01:45:31 »
Medeniyet dediğin açmakda bedeni
 desenize hayvanlar bizden medeni. Demiş usta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 17, 2013, 02:51:40 »
Sizin şahsi özgürlüğünüzün toplum hayatına etkisini değerlendirmek gerek. İnancım gereği bu dünya hayatının bir sınav olduğun bilerek yaşamaya çalışıyorum, bu tür konular açıldığında hep aşağıdaki hikaye gelir aklıma. Buradan yola çıkarak her geçen gün sınavın zorlaştığını düşünüyorum  :islik:  :islik: :islik:

Alıntı
İki kardeşten biri köyde çobanlık yaparken diğeri şehirde yaşıyordu. Köyde yaşayan “Bu zamanda şehre gitmek, oranın günahlı hayatına karışmak çok kötü. Ben köyün çobanlığını yapayım, günahlardan uzak kalayım” düşüncesi içerisindeydi.

Çoban, dağda koyunları, keçileri otlatıyor, bütün namazlarını vaktinde kılıyor, namahreme nazar etmiyordu. Bütün gün zikirle, fikirle, şükürle yaşıyordu. Bir süre sonra manen bir hayli ilerledi, kerametlere bile mazhar oldu.

Çoban, şehirde yaşayan kardeşini ziyaret etmek istedi. Otlattığı koyunlarından bir miktar süt sağarak bir bez torbaya doldurup ağzını bağladıktan sonra şehrin yolunu tuttu. Ayakkabı tamircisi olan kardeşinin dükkânına varınca torbadaki sütünü duvardaki bir çiviye asıp oturarak sohbet etmeye başladı.

Bu sırada bir bayan gelerek ayakkabısını çıkarıp topuğunu gösterdi. Kardeşi ayakkabıyı tamirle uğraşırken bayan çıplak ayakla beklemeye başladı. Kadın az sonra ayakkabısını giyip giderken ormanda görmediğini gören çobanın zihninde değişik düşünceler oluşmaya başladı. İşte o sırada yukarıdan bir şeyler dökülmeye başladı. Başlarını kaldırıp yukarıya baktıklarında bunun süt damlası olduğunu anladılar. Çobanın zihni bulanıklaşmaya başladığı anda torbadaki süt de damlamaya başlamıştı.

Ayakkabı tamircisi kardeş “İnsanlardan kaçarak dağ başında veli olmak kolay şey. Bütün mesele işte bu insanların içinde veli olabilmekte” dedi. Çoban, “Haklısın kardeşim. Demek senin manen yükselmene mani bu gibi manzaralar” dedi. Ayakkabıcı kardeş, “Nereden çıkardın bende manen yükselme olmadığını?” diye sordu.

Çoban, “Baksana, bir anda düştüm senin yanında. Sen ise her gün bunlarla yüz yüzesin. Yükselmen mümkün mü?” diye cevap verdi.

Ayakkabı tamircisi, “Asıl mesele bunların içinde kendini muhafaza etmektedir. Rabb’ime şükürler olsun ben kendimi şimdiye kadar muhafaza ettim, bundan sonra da muhafaza ederim, inşAllah” dedi.
Bundan sonra ayakkabı tamircisi kardeş, şehadet parmağını ağzına götürüp dilinin ucuyla ıslattıktan sonra doğruca torbanın süt akan yerine Bismillah diyerek bastırdı. Şıp şıp diye akan süt anında kesildi. Bir anlık sessizliği çobanın feryadı bozdu. Kucakladığı kardeşine “Sen haklıymışsın kardeşim! Asıl mesele, dağ başına kaçmak değil, insanlar içine girmek, onların arasında durumunu muhafaza etmekmiş” dedi.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 17, 2013, 02:57:22 »
Sizin şahsi özgürlüğünüzün toplum hayatına etkisini değerlendirmek gerek. İnancım gereği bu dünya hayatının bir sınav olduğun bilerek yaşamaya çalışıyorum, bu tür konular açıldığında hep aşağıdaki hikaye gelir aklıma. Buradan yola çıkarak her geçen gün sınavın zorlaştığını düşünüyorum  :islik: :islik: :islik:

Güzel hikaye... ;)

Sizin derken beni mi kasteddiniz misal mi verdiniz anlayamadım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 17, 2013, 10:32:17 »

Sizin derken beni mi kasteddiniz misal mi verdiniz anlayamadım...

Yok, karşılıklı konuşma şeklindeki bir diyalog görüntüsü oluşturmak için bu şekilde ifade etmiştim.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 17, 2013, 12:27:53 »
Güzel bir konuya değinmiş arkadaş, çok kısa etek giyedebilir insanlar olması gerektiği (genel olarak normal karşılanan) boyda da giyebilirler. Fakat ben çok kısa giyenlerin amacını anlayamıyorum.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 17, 2013, 12:36:09 »
bizim ülkeye uyarlarsak işveli ile düzgün arasında bir de tinerci çizgisi olması gerekiyor. işveliden yukarısı "yollu" şeklinde ortak bir paydada toplanabilir. ilerleyen yıllarda o kısımlara bir de idam çizgisi eklenir. herkes izlemeye devam eder.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 17, 2013, 14:02:12 »
medeniyet insanın kendine yakışanı giymesidir....  :P
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 17, 2013, 14:42:36 »

İki kardeşten biri köyde çobanlık yaparken diğeri şehirde yaşıyordu. Köyde yaşayan “Bu zamanda şehre gitmek, oranın günahlı hayatına karışmak çok kötü. Ben köyün çobanlığını yapayım, günahlardan uzak kalayım” düşüncesi içerisindeydi.

Çoban, dağda koyunları, keçileri otlatıyor, bütün namazlarını vaktinde kılıyor, namahreme nazar etmiyordu. Bütün gün zikirle, fikirle, şükürle yaşıyordu. Bir süre sonra manen bir hayli ilerledi, kerametlere bile mazhar oldu.

Çoban, şehirde yaşayan kardeşini ziyaret etmek istedi. Otlattığı koyunlarından bir miktar süt sağarak bir bez torbaya doldurup ağzını bağladıktan sonra şehrin yolunu tuttu. Ayakkabı tamircisi olan kardeşinin dükkânına varınca torbadaki sütünü duvardaki bir çiviye asıp oturarak sohbet etmeye başladı.

Bu sırada bir bayan gelerek ayakkabısını çıkarıp topuğunu gösterdi. Kardeşi ayakkabıyı tamirle uğraşırken bayan çıplak ayakla beklemeye başladı. Kadın az sonra ayakkabısını giyip giderken ormanda görmediğini gören çobanın zihninde değişik düşünceler oluşmaya başladı. İşte o sırada yukarıdan bir şeyler dökülmeye başladı. Başlarını kaldırıp yukarıya baktıklarında bunun süt damlası olduğunu anladılar. Çobanın zihni bulanıklaşmaya başladığı anda torbadaki süt de damlamaya başlamıştı.

Ayakkabı tamircisi kardeş “İnsanlardan kaçarak dağ başında veli olmak kolay şey. Bütün mesele işte bu insanların içinde veli olabilmekte” dedi. Çoban, “Haklısın kardeşim. Demek senin manen yükselmene mani bu gibi manzaralar” dedi. Ayakkabıcı kardeş, “Nereden çıkardın bende manen yükselme olmadığını?” diye sordu.

Çoban, “Baksana, bir anda düştüm senin yanında. Sen ise her gün bunlarla yüz yüzesin. Yükselmen mümkün mü?” diye cevap verdi.

Ayakkabı tamircisi, “Asıl mesele bunların içinde kendini muhafaza etmektedir. Rabb’ime şükürler olsun ben kendimi şimdiye kadar muhafaza ettim, bundan sonra da muhafaza ederim, inşAllah” dedi.
Bundan sonra ayakkabı tamircisi kardeş, şehadet parmağını ağzına götürüp dilinin ucuyla ıslattıktan sonra doğruca torbanın süt akan yerine Bismillah diyerek bastırdı. Şıp şıp diye akan süt anında kesildi. Bir anlık sessizliği çobanın feryadı bozdu. Kucakladığı kardeşine “Sen haklıymışsın kardeşim! Asıl mesele, dağ başına kaçmak değil, insanlar içine girmek, onların arasında durumunu muhafaza etmekmiş” dedi.

uzun zamandır tam anımsayamadığım ama bazı yerleri aklımda kalmış parçaları birleştirerek çok aradığım, arayıpda bulamadığım bir kıssadan hisse idi...

hay Allah razı olsun üstad,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 17, 2013, 15:20:13 »
Allah akıl fikir versin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 17, 2013, 16:08:03 »
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 17, 2013, 16:24:58 »
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ocak 17, 2013, 17:03:33 »
amin....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 17, 2013, 17:12:08 »
anladık da yüzsüz ne alaka :D
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ocak 17, 2013, 19:05:35 »
O değil de hatunda selülit  var biraz...... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 17, 2013, 21:02:58 »
hiç güzel bi bacak değil, yüzeysel bir çalışma olmuş:) , bacağın sahibi teyzeme saygılar
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 17, 2013, 22:38:51 »
asıl eteği yerde sürünenlerden korkacaksın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 18, 2013, 11:10:22 »
Giyinmenin inanış sistemleri açısından şekli ve önemi konulu kısa bir yazı.

http://www.kurandasevgi.gen.tr/kkadin/bolum6/baslik6.htm
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ocak 18, 2013, 11:57:14 »
Giyinmenin inanış sistemleri açısından şekli ve önemi konulu kısa bir yazı.

http://www.kurandasevgi.gen.tr/kkadin/bolum6/baslik6.htm

teşekkür butonu yok burdan edeyim teşekkürü....