Gönderen Konu: 2011 Corolla Ses Sistemim  (Okunma sayısı 3110 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür edildi
2011 Corolla Ses Sistemim
« : Ocak 16, 2013, 23:50:53 »
Arkadaslar Merhaba.Evvela bu mesaji mobil cihazimin klavyesinden yazmak zorunda kaldigimdan imla hatalari icin hepinizden ozur dilerim.Sizlerle 2011 corolla aracima kurdugum ses sistemi ile ilgili nacizhane paylasimda bulunmak istiyorum. Kullandigim malzemeleri yazmak isterim;

- Piranha dispatcher 8 inc oto teybi.Teyp; Benim isimi fazlasi ile gordu. Tek kanal anfi tek kanal subwofer cikisi var.Kullanma kilavuzunda cikis gucu 4X45 gibiydi yanlis hatirlamiyorsam cok ahim sahim degil. Ama en azindan beni , orjinal teybe cevirici kullanarak anfiye ulasmak zorunda birakmadi.Cevirici kullanacak arkadaslarin bosuna ugrasmamalarini istemem .Degismis ,dusmus bir sesi anfi ile yukseltmeye calismaktan baska bir sey degil.Navigasyonu ;Musteri hizmetlerinden Ridvan beyin katkilari  ve benim gps anteni kablo boyunu kisaltmam nedeniyle guzel calismakta.Gps antenini aracin ici sol direk tarafi kismina cift tarafli bant kullanarak sabitledim.Radyosu ve televizyon  icin brawoo marka anten kullandim.Anten detayini aciklayacagim.Televizyon sabit ve Ankaranin yusek yerlerinden cekmekte,seyir halinde örnegin Elmadaga arac ile seyrettigimde verim alamadim.Unutmadan soyleyeyim televizyon kisminda bolge secenegi Yunanistan olmali.Radyo, kullandigim anten sayesinde guzel cekmekte.Tv antenini ic dikiz aynasi ustune cift tarafli bant ile sabitledim.Teybin montajini kendim yaptim.Direksiyondaki tuslar ile teybi eslestirebiliyorsunuz.Bluetootuh ile cep telefonunu eslestirip arama yada gelen aramalari kabul edebilirsiniz.16 gb hafiza karti kullaniyorum,avi formati uzantili filmleri cok akici olmasada ufak takilmalarla izleyebiliyorum.Filmleri ayni boyutta teybin kablolu usb girisinden seyretmeye calistigimda takilmanin arttigini gozlemledim.Tus renklerini teybin bordu uzerindeki smd ledleri sarisi ile degistirerek renk butunlugu sagladim.Toplamda yirmi adet smd led var. Bordun resmini yukluyorum.Ledleri Ankarada ............... isimli işyerinde değiştirdim.Teybin kamerasını kullanmadım .

- ALPINE SPG 17 cs compenent takim.Bu kompenent takimini on kapilya kullandim.Sunu soylemeliyim orjinal hoparlorler inanilmaz kotu.Kapi iclerine asagida bahsedecegim izelasyon malzemesini hem uygun zemin olmadigingan hemde kapinin agirligina etki edecegi ve hepimizin bildigi kapi ile pandizotlarin arasindaki siyah renk yapistirici ile tutulu bulunan naylonu deforme etmek istemedim.Giriş seviyesi hoparlörler.

-ALPINE SPG 69 C3 oval hoparlor.Orjinal arka hoparlorde inanilmaz kotu.Oval hoparlorun yerleri hazir.Varolan vida delikleri ile benim aldigim hoparlorun deliklerinin olculeri ayni degil.Bir santim kalinliginda medefe tahta parcasini oval hoparlorun ovali ve hoparlor deliklerine gore kesip bictikten sonra akilli vida kullanarak yerlerine sabitledim.Medefe kullanmaktaki amacim titresimden dogabilecek sikintilari giderebilmekti.Hoparloru yerine takarken akilli vidalari sarjli matkabin ucuna benim uzatma diye bildigim aparati kullandimTahminimce bu  aparat butun montajcilarda bulunur.Giriş seviyesi hoparlörler.

ALPINE PMX-F640 4 kanal anfi.Anfiyi bagaja koltugun arkasina monte ettim.Anfi guzel memlunum sistemin ayni markadan olusmasi maksadli olarakta iyi bir tercih oldu..

ALIPNE SBG 844BR 20 cmlik refleks subwofer.Guzel, giris seviyesi olarak tatmin edici.

- BRAWOO RN Televizyon ve radyo anteni.Radyo anteni cikisini piranhanin radyo girisine taktim herhangi bir degisim gerektirmedi.Orjinal antenin sadece elektirik kablosunu soyarak piranhanin radyo anteni elektrik kablosuna uladim,ayrica sunu ekleyim,piranha kutusundan cikan kablolar sayesinde orjinal tesidatin hic bir kablosunu kesmek zorunda kalmiyorsunuz.Tv anteni kisminda brawoonun sma konnektorunu,bnc konektoru kullanip  bir kucuk sma konnoktore dusurerek piranhanin tv antenine bagladim,guzel sonucta aldim.Radyo antenini ic dikiz aynasinin bulundugu yere, bisikletciden aldigim fren telini kilavuz yaparak,sol diregin oradan direksiyon kismi boslugundan teybe ulastirdim ayni yontemi gps anteni icinde kullandim.Orjinal teybi tutan gogusteki gumus renkli iki adet parcayida kizimin  oyun hamuru kesmede kullandigi plastik bicak ile yerinden cikardim.Anteni,bnc ve diğer konnektörleri .............isimli işyerinden aldım.

Henkel Teroson Sp100 .Ses yalitimi ve titresimi engelleyebilmek icin kullandim. malzemeyi isi tabancasi ve rulo kullanarak subwoferi  koyacagim bagaj kismina ve arka koltuk altina amotorce ve bana gore dosedim.Malzemeyi Ankarada ......... ticaretten satin aldim,fiyatini suan hatirlayamiyorum.Isyerinin adini ve web adresini uygun olmayabilir dusuncesi ile yazmiyorum,modarator arkadaslar uygun bulursa malzeme, isyeri ve kisi adlarini paylasabilirim.

Turnike serumu. 5 mm kalinligindaki malzemeyi bagaj fitilinin icine silikon spreyi kullanarak, fitil üzerinde bulunan küçük deliklerden girerek dahil ettim.Ayrica silikon spreyi kapi pandizotlari ve diger birlesme noktalarinda yeterince kullandim.Ayrıca bagaj kapagı iç kısmında bulunan pandizotuda sp 100 ve piramit sünger kullanarak izole ettim.Piramid süngerler yapı marketlerde plaka halinde satılıp kolay ulaşılabilen malzemeler.Bahsettiğim medikal serum Ankarada ........... Ticaretten metresi bir liradan aldım.

Aldığım sistemin montajını kendi imkanlarım ile yaptım. Hama kablo seti kullandım.Montajı anlatmak bence uzun olur zaten yeterince kafanızı ağrıttım.Yazdığım ürünler piyasada bulunan ürünler.Örnegin sp100 ile kaplama yapmak göreceli, kimi boşluk kalmayacak şekilde kaplamak ister kimi asgari şekilde , olmasada olur..Kurdugum sistemden memlunum. Sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım.İyi günler.

Toyota Club Türkiye

2011 Corolla Ses Sistemim
« : Ocak 16, 2013, 23:50:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Online Bulmaca Sitesi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: 2011 Corolla Ses Sistemim
« Yanıtla #1 : Ocak 22, 2013, 23:18:28 »
Öncelikle elinize sağlık, çok güzel olmuş...

Bende 2009 corolla aracımda Dispatcher kullanıyorum...
Cihazdan oldukça memnunum fakat tek rahatsızlık veren husus mavi led ışıklandırması...
Görüyorum ki araç rengi olan turuncu ile değiştirmişsiniz ve çok klas olmuş. Olması gerekende bu idi tabiki...

Bu konuda sizden detaylı bilgi almak isterim, acaba işlemi siz mi yaptınız veya nereye yaptırdınız!
Ledler falan bordda değişim işlemi zor mu v.s.
Cevap için şimdiden teşekkürler...
Sus artık yeter!
Sır perdelerini pek o kadar yırtma.
Çünkü bize, kırıkları sarıp onarmak, sırları örtmek yaraşır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 23, 2013, 10:45:39 »
Güzel çalışma olmuş, keyifle binin.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 23, 2013, 12:54:13 »
Elinize sağlık güzel bir çalışma olmuş. Tv ve radyo anteni konusunda bir iki konuyu sormak isterim. Şehirlerası yolda radyo yayınlarında zayıflama var.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • TOYOTA GİBİ ADAM
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 23, 2013, 17:10:21 »
hocam böyle bir uygulamanın  ne kadar maliyeti oldu size

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 23, 2013, 22:59:31 »
''Bu konuda sizden detaylı bilgi almak isterim, acaba işlemi siz mi yaptınız veya nereye yaptırdınız!
Ledler falan bordda değişim işlemi zor mu v.s.
Cevap için şimdiden teşekkürler...

Arkadaslar merhaba . Şimdi mavi tuş renklerinin bulunduğu iki adet borda teybin ön yüzündeki plastik çerçeveyi metal kısım ile bir tutan 7-8 adet vidayı ve 4 adet biri ide soket kabloyu akabinde karşımıza çıkan 7-8 adet vidayı dikkatlice sökerek ulaşıyoruz. Söylediğim gibi iki adet kart var , üzerlerinde onar dan yirmi adette  smd led var.Bu ledler mavi renkli. Ledlerin boyu yaklaşık 0.5 yada 1 mm kadar. Sarı renk led bulduktan sonra  gerekli takımlar ile bunların değişimi mümkün.Zor bir işlem değil.Tabiki biraz hatta bir kaç yıllık tecrübe istiyor. Gerçi altı ayda işi çözen gençlerimiz var, meleke işi. Bu işlemi yapan yeri size yönetici arkadaşların izin vermesi halinde yazabilirim.İyi akşamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 23, 2013, 23:05:36 »
Elinize sağlık güzel bir çalışma olmuş. Tv ve radyo anteni konusunda bir iki konuyu sormak isterim. Şehirlerası yolda radyo yayınlarında zayıflama var.

Seyit abi özelden de yazdığım üzere anten çok güzel iş görüyor. Radyo şehirler arası yolda da çok güzel çekiyor.Anteni , antende yaptığım değişiklikleri ilk mesajımda anlattım.Yine de sorularınızı beklerim.İyi akşamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 23, 2013, 23:08:28 »
Mehmet Ali Bey iyi dilekleriniz için  teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 23, 2013, 23:21:37 »
Can Bey ; uygulamanın maliyetini kabaca yazayım , hatırladığım kadarı ile , güncel fiyatlar bilgilerine model ve marka belirttiğim için internetten çabuk ulaşılabilir.
- 17 cm hoparlör 150 lira
-Oval hoparlörler  175 lira
-Anfi  345 lira
-Subwofer 250 lira
-Anten 60-70 lira
-Ledler 30 - 40 lira diyelim sökme takma
-teyp 650 - 700 lira
-Montaj kablo 30-40 lira
-serum lastiği atıyorum 10 lira
-Sp 100 kutu içinde 6 adet var 60- 70 lira paketi.
-Bnc konnektörler tahmini 20 lira
-Montaj ;Ankarada o kadar çok fiyat aldım ki 250 liradan başladı 100 tl.ye kadar düştü.umarım size fikir olmuştur yazdıklarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 23, 2013, 23:35:25 »
Arkadaslar mavi ledlerin bulundugu kartin fotografini cekip yukledim.fotografin goruntulenmesi konusunda sikinti yasayan varmi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 27, 2013, 23:57:10 »

Seyit abi özelden de yazdığım üzere anten çok güzel iş görüyor. Radyo şehirler arası yolda da çok güzel çekiyor.Anteni , antende yaptığım değişiklikleri ilk mesajımda anlattım.Yine de sorularınızı beklerim.İyi akşamlar.

Tamer teşekkür ederim. Mesajlarını aldım. Bahsettiğin anteni Kızılayda Menekçe Sokakta bir elektronikçide 35 Tl'ye buldum. Konnektörleri de alıp anteni değiştirmeyi düşünüyorum. Radyo anteninin uzun yolda iyi çekmesi güzel. Tv anteni ise zaten karasal yayın olduğu için pek güzel değil, hele de hareket halinde iken. O yüzden çok önemli değil.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 23000
« Yanıtla #11 : Ekim 31, 2013, 14:09:23 »
merhaba sisteminiz çok güzel olmuş.ekranı nereden aldınız acaba aynısından almak istiyorum yardımcı olurmusunuz?ve siz memnunmusunuz bu cihazdan.cevap özeldende verebilirsiniz.teşekkurler