Gönderen Konu: 2013 Auris CVT Şanzıman  (Okunma sayısı 16085 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
2013 Auris CVT Şanzıman
« : Ocak 15, 2013, 23:48:06 »
2011 model 1.33 Comfort aracımızı kaza nedeniyle elden çıkardıktan sonra Opel Astra ve VW Golf üzerinde bir süre araştırma yaptım. Aslında turbo motorların performansı gerçekten ilgi çekiyor. Ancak gerek Astra gerekse de VW Golf ile ilgili o kadar çok şikayet ve arıza okudum ki bunlardan soğudum. Tabi daha önce VW ile yaşadığımız olumsuz tecrübede bu kararda etkili oldu. Yaklaşık 8 yıl kullandığımız Polo'ya verdiğimiz servis parası ile yeni bir  Polo daha alabilirdik. Motor bloğu dışında değişmeyen parçası kalmamıştı neredeyse. Servis bakımlı aracın 2 defa'da gece otoyolda kalmasını hiç hesaba katmadım bile. Sonuçta tekrar Auris almak üzere yeni Auris'i beklemeye karar verdik. Atmosferik olsun sorunsuz olsun. Bugün yeni kasanın en geç Mart ayı başına kadar piyasaya verileceğini ve 1.6 motor seçeneğiyle CVT şanzımanın geleceğini öğrendim. Aslında manuel vites kullanmayı her zaman tercih ettim. Ancak bu defa otomatik vitesli bir Auris almayı planlıyorum. CVT şanzıman ile ilgili çok çelişkili bilgiler okudum. Çok övgü yapan da var, performansı kısıtladığını söyleyende var. Özeelikle Youtube'da izlediğim bir video'da aklımı biraz daha karıştırdı. Araca hızlanması için yükleniyor ama belirgin bir ivmelenme yok. Kesinlikle hızlı araç kullanmam ve kurallara uyarım. Dolayısıyla performans açısından benim tarzımda kullananları üzmeyebilir. Ancak araç sollamada olduğu gibi bazen gerçekten ani hızlanmalara ihtiyaç duyuluyor. Bu durumda CVT şanzımanlı bir araç nasıl tepki veriyor? Böyle durumlarda diğer otomatik şanzımanlarda olduğu gibi ben manuel olarak sisteme müdehale edebilirmiyim? Youtube'da izlediğim Auris 1.6 CVT testinin bağlantısını aşağıya ekledim.(ENG) 2013 Toyota Auris / Corolla 1.6 CVT - Review and Test Drive. Tüm toyota'cılara iyi akşamlar.
2004 Corolla Verso Elegant 1.6 VVT-i (2004-...)
2011 Auris 1.33 Comfort (2011-2013)
2013 Auris 1.6 Valvematic Premium Multidrive S (2013-2017)
2017 C-HR 1.2T 4x2 Diamond Premium (2017-...)

Toyota Club Türkiye

2013 Auris CVT Şanzıman
« : Ocak 15, 2013, 23:48:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ynt: 2013 Auris CVT Şanzıman
« Yanıtla #1 : Ocak 16, 2013, 00:13:06 »
Bence en güzel tercih olur 1.6 Cvt almak tabi eğer benzinli araç düşünüyorsanız.

Açıkcası Cvt şanzıman kullanmış biri olarak hiç de bahsettiğiniz gibi bir durum duymadım ve de yaşamadım.
Avensiste ve Yariste kullanma fırsatım oldu gaza yüklenildiğinde gereken vites değişimi yapıp aracın ivmelediğini gördüm. Şöyle bir durumdan bahsetmiş olabilirler; araç eco kullanımda minimum devirlerde vites değişikliği yapıyor ve gaz tepkimeleri hafif oluyor gibi yaniyakıttan tasarruf ve emisyonda azalma yaşıyor bu da hem kesenize hem de çevremize doğamıza zararı en aza indirmeye çalışıyor.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '12
  • 24 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 16, 2013, 09:59:53 »
Ahmet bey,

Bende sizin gibi sakin arac kullanan birisiyim. Yeni Yarisi almadan önce bende cok arastirma yaptim ve ayni soru işaretleri ile bende polodan vazgectim ve test sürüşünden sonra  cvt yarisi almaya karar verdim. İnanin bana 1.33 motor ile hic bir sıkınıtı cekmiyorum, siz 1.6 ile hic cekmezsiniz.

Evet ani ivmelenmesi bir manuel gibi degil ama endişelendirecek gibi de degil. Ayrica sport modu var ki seri kullanımda manuel şanzımanı aratmıyor diyebilirim.

Artı yönlerinide görmenizi isterim. 3000 devire kadar arac cok sessiz ki seri kullanım haricinde arac hic bir viteste 3000 deviri gecmiyor. Sürekli 1500-2500 devir aralıgındasınız. Vites gecişi yok. Benim gibi sessizlik ve yakıt ekonomisi arıyorsanız kesinlikle CVT size cok uygun.

Ayrica bildigim kadarıyla CVT de japonlar cok iyi. Bakımları düzenli yapıldıgı halde sorun cıkartan neredeyse yok denecek kadar az.

Extra garantil ile 5 yıl garanti kapsamında arac.. İçiniz rahat olsun.

Yaris III Style CVT 1.33 VVT-i + Görüş paketi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '14
  • 42 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 03, 2016, 16:25:45 »
Selamlar Forum Ahalisi,
Tekin Bey bizim araçların kavramasının da tork konvertörlü olduğunu belirtmiş.
O halde kayış-kasnaklar ve tork konvertörü ayrı bölümlerde farklı yağlarla mı çalışıyor?
Bu yağların veya yağın değişim periyodu (km/yıl) nedir?
Çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 03, 2016, 20:03:32 »
Selamlar Forum Ahalisi,
Tekin Bey bizim araçların kavramasının da tork konvertörlü olduğunu belirtmiş.
O halde kayış-kasnaklar ve tork konvertörü ayrı bölümlerde farklı yağlarla mı çalışıyor?
Bu yağların veya yağın değişim periyodu (km/yıl) nedir?
Çok teşekkür ederim.

Konuya baktığım için gördüm yoksa ismim geçtiği için değil.. :)

Tork konvertörü ve Kayış-Kasnaklar aynı şanzıman yağı ile çalışıyorlar zira Kayış - Kasnaktan ziyade Diferansiyel daha çok yağa ihtiyaç duyuyor.

Sizin CVT versiyonunuzda da değişim periyodu yine 40.000km veya 3 yıl olabilir. Kullanıcı El Kitabından kontrol ediniz.

Şanzıman Yağınızı periyodunda mutlaka yetkili serviste değiştiriniz.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 19, 2017, 19:45:40 »
İyi geceler arkadaşlar.  düşük hızda gelen çizik sesi veya kayış sesine benzer ses var araçta .20 km 30 km hız  arası duyulan bir ses.bu ses frene basınca kesilmiyor. Aracı gösterdim frenlerden geliyor diye ama sesin şanzumandan geldiğini söyledi. Haf ya sonu servise götüreceğim aracı. 2013 1.6 otomatik 25000 km de böyle sesi duymak hoş değil valla. Gruptaki diğer arkadaşlarda belirttiğim durum var mı.iyi geceler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 19, 2017, 20:29:22 »
Son dönemde Rusyadaki Corollalarda CVT şanzımanda güncelleme yapıyorlar. Teknik servis bülteni yayınlanmış. Bu konuda bilgisi olan var mı?
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 23, 2017, 10:35:47 »
2013 auris otomatik vites aracı lifte kaldırıp 30 km hıza çıkardığımızda şanzımandan ince bir ses geliyor. Ya aracın şanzımanında sıkıntı var yada çalışma sesi. Yazdım ama kimsede cvp vermedi. Sanırım sizin aracınızda böyle bir ses yok.cam açıkken özellikle dar sokaklardan geliyorken.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 23, 2017, 11:57:58 »
2013 auris otomatik vites aracı lifte kaldırıp 30 km hıza çıkardığımızda şanzımandan ince bir ses geliyor. Ya aracın şanzımanında sıkıntı var yada çalışma sesi. Yazdım ama kimsede cvp vermedi. Sanırım sizin aracınızda böyle bir ses yok.cam açıkken özellikle dar sokaklardan geliyorken.

Seslerin nereden geldiğini ayırt etmek zor oluyor, başka birşey de olabilir. En iyisi serviste kontrol ettirin.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 23, 2017, 13:37:22 »
Sesin geldiği yer şanzıman.servis sese normal dedi disklerden dedi ama ses diskten gelmiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 23, 2017, 17:02:18 »
cvt kayis sesidir. düz yolda cok dusuk devirde de içerden duyuluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 23, 2017, 18:15:18 »
cvt şanzımanda kayış yokmuş zincir varmış. 30 ile giderken Tiz bir ses duyuluyor.başka auris olsa deneyeceğim ama çevremde de yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 25, 2017, 16:57:46 »
dün servise tekrar gittim.servis diskte ısrar etti ve bende tamam temizleyin ama geçmeyecek ses dedim.Ve sonuç geçmedi:) test sürüşüne çıktığımızda sesi duyduk tekrardan araçtan anormal bir ses gelmediğini vites geçişlerinin sorunsuz olduğunu söylediler.Artık sesi duymamaya karar verdim aracın garantisini 2 yıl uzattım.ne olur ne olmaz diye.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 25, 2017, 19:40:30 »
Rusya'da ya da başka ulkelerde bulten de olsa bize sira zor gelir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 27, 2017, 10:31:47 »
cvt şanzımanda kayış yokmuş zincir varmış. 30 ile giderken Tiz bir ses duyuluyor.başka auris olsa deneyeceğim ama çevremde de yok

Cvt şanzıman, kayış-kasnaktan oluşur. Triger ise zincirli ikisi farklı şeyler.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '15
  • 59 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 28, 2017, 10:10:37 »
Toyotanın tüm modellerinde triger zincir ile diye biliyorum.
2009 corollamızda öyleydi
Burası basra değil izmit körfezi :)