Gönderen Konu: RAV 4 mü nissan QQ mı  (Okunma sayısı 14469 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Ynt: RAV 4 mü nissan QQ mı
« Yanıtla #40 : Ocak 24, 2013, 21:58:56 »
valla atilla bey o konu bence tam netliğe kavuşmamış bir konu ingilizlerin elinde land rover defender,discovery,range rover var amerikalılarda jeep wrangler ve hummer h1 (hummer la ilgisi olmayan h2 ve h3 ler konu dışı), japonlarda nissan patrol,land crusier, mitsubishi pajero var ve almanlarda taş gibi g serisi mercedes var bildiğim kadarıyla 3 diferansiyel kilidi olan tek suv
   şu anda dünyadaki seyyahların, gazeteci ve televizyoncuların afrika -asya çöllerinde kullandıkları arabalar discovery kanallarında gördüğümüz kadarıyla %99 landcurisier.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ocak 24, 2013, 21:58:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ocak 24, 2013, 23:46:12 »
11-12LT şehir içi.

Ave de öyle yakıyor :) ş. dışı 7-8 e düşer ozaman..
Bu muhabbetten sonra Rav4 fiyatlarına baktımda baya artmış.. Ben alırken ave ile hemen hemen aynıydı..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ocak 25, 2013, 10:36:52 »
Arazi ile gerçekten profesyonel olarak ilgilenen herkes bilir ki, Land Cruiser bu segmentin şahıdır.. Özellikle arap yarımadasında çöllerde bile kullanımda Land Cruiser 1 numaradır ki, emirler Toyota'dan başka arazi aracına para vermezler... Çünkü kum performansı üst düzeydir..

Ana konuya gelirsek, Rav4 kendi muadilleri içinde bence hem arazi hem asfaltta üst düzeyde..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ocak 25, 2013, 14:12:06 »
Serdar kardeşim ingiliz basını tabiki gelmiş geçmiş en iyi suv olarak range yi seçer, landcruiserin en iyi olduğunu sağır sultan bile bilirken.

Yorum diye buna derim. :)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ocak 25, 2013, 15:37:02 »
 Konu başlıktan biraz uzaklaşmış ama;
Landcruiser arazide kendini kanıtlamış bir araçtır bence. Fakat onun da farklı versiyonları(diferansiyel vs.) mevcut. Range ise bence arazi için pahalı bir araç.
Arazide çok başarılı olan bir aracın yolda da yetenekli olmasını ya da bunun tam tersini beklemek yanlış olur. Bu yüzden bu tarz kimi araçlar daha çok arazi, kimisi yol ve şehir olarak ağırlık basar. Bunu nispeten dengeleyen araçlarda vardır ancak bu seferde her iki uçtan da ödün vererek. Bu durumu Kış ve Slick lastik farkı gibi düşünebilirsiniz. Bunlara ek 4 mevsim olanlarda mevcuttur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ocak 25, 2013, 21:27:02 »
Konu başlıktan biraz uzaklaşmış ama;
Landcruiser arazide kendini kanıtlamış bir araçtır bence. Fakat onun da farklı versiyonları(diferansiyel vs.) mevcut. Range ise bence arazi için pahalı bir araç.
Arazide çok başarılı olan bir aracın yolda da yetenekli olmasını ya da bunun tam tersini beklemek yanlış olur. Bu yüzden bu tarz kimi araçlar daha çok arazi, kimisi yol ve şehir olarak ağırlık basar. Bunu nispeten dengeleyen araçlarda vardır ancak bu seferde her iki uçtan da ödün vererek. Bu durumu Kış ve Slick lastik farkı gibi düşünebilirsiniz. Bunlara ek 4 mevsim olanlarda mevcuttur.

zaten range rover ı diğer muadillerinden pahalı yapan arazide de yol üstünde gayet iyi olması
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Ocak 25, 2013, 23:41:02 »
zaten range rover ı diğer muadillerinden pahalı yapan arazide de yol üstünde gayet iyi olması
  range roveri arazide bilmem ama asfaltta yol tutuşunun iyi olmadığını discovery channell deki eski arabalara bir şans daha programında söylediler. benim rav4 98 model olmasına rağmen Yüksek hızlarda ip gibi gider.

Şehirler arası yol yasal hız sınırı en yüksek 120 km/h dir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Ocak 26, 2013, 01:09:14 »
  range roveri arazide bilmem ama asfaltta yol tutuşunun iyi olmadığını discovery channell deki eski arabalara bir şans daha programında söylediler. benim rav4 98 model olmasına rağmen yüksek hızlarda  ip gibi gider.

mesele sadece yol tutuş değil konforu,lüksü,kalitesi.
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Ocak 26, 2013, 10:47:00 »
mesele sadece yol tutuş değil konforu,lüksü,kalitesi.
hangi segmentte hangi kalitede olursa olsun bir arabada en mühim olan sorunsuzluk, yolda kalmamak ve ikinci elinin kuvvetli olmasıdır. sizlere bir olay anlatayım, kızımın sıfır aldığı 2000 model Astrası vardı, bana baba ben arabamı satıp Freelander alacağım dedi. ben cevaben acele etme bir araştırayım deyip, Renault servisi arkadaşım Recep ustaya sordum oda bana Freelanderin motorunun problemli olduğunu ve Rav4 alıp mutlu olmamızı salık verdi. biz onun dediği gibi astrayı satıp 2004 de sıfır Rav4 aldık. beş sene kızım kullandı, ağzına kadar kitap doldurup kamyonet gibi kullandık, beş sene kullandık periyodik bakım dışında en ufak problem yaşamadık. evlenincede  iki günde sattık, yani rav4 bizi hakikaten mutlu etti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Ocak 26, 2013, 18:13:21 »
hangi segmentte hangi kalitede olursa olsun bir arabada en mühim olan sorunsuzluk, yolda kalmamak ve ikinci elinin kuvvetli olmasıdır. sizlere bir olay anlatayım, kızımın sıfır aldığı 2000 model Astrası vardı, bana baba ben arabamı satıp Freelander alacağım dedi. ben cevaben acele etme bir araştırayım deyip, Renault servisi arkadaşım Recep ustaya sordum oda bana Freelanderin motorunun problemli olduğunu ve Rav4 alıp mutlu olmamızı salık verdi. biz onun dediği gibi astrayı satıp 2004 de sıfır Rav4 aldık. beş sene kızım kullandı, ağzına kadar kitap doldurup kamyonet gibi kullandık, beş sene kullandık periyodik bakım dışında en ufak problem yaşamadık. evlenincede  iki günde sattık, yani rav4 bizi hakikaten mutlu etti.

valla rav4 kendi aurisimi sattıktan sonra nissan xtrail ile birlikte almayı düşündüğüm araçlardan birtanesi freelander ise bana göre çakma land rover bence land rover adını kullanıp milleti kazıklamaya çalışmak aslında vergisinden ve kaskosundan yılmasam 2002-2003 land crusier 100vx istiyorum ama kullananlardan öğrenmek lazım nasıl bir araç
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Ocak 26, 2013, 18:49:05 »
valla rav4 kendi aurisimi sattıktan sonra nissan xtrail ile birlikte almayı düşündüğüm araçlardan birtanesi freelander ise bana göre çakma land rover bence land rover adını kullanıp milleti kazıklamaya çalışmak aslında vergisinden ve kaskosundan yılmasam 2002-2003 land crusier 100vx istiyorum ama kullananlardan öğrenmek lazım nasıl bir araç
  gezenbilir forumda bir kuple                                 

Yazılanların hepsini okudum.LPG sistemim Tartarini,depom arka tarafda bagajın altında stepnemin orada,yaklaşık 80.000 km ve çoğunluğu hayal edemiyeceğiniz sertlikde arazide(gezilerin birçogunda resimlerim mevcut)yaptım.Aracımda yükseltme kiti olduğu için çoğu aracın denemeye çekindiği yerlerede girdim ve çıktım.Araç muayeneden de tıpış tıpış geçtim.Yakıtım aracımın bu haliıyle şehir içi 325/350 krş yakıyor.

Gelelim aracın altındayken deponun vurma olayına,bunu detaylı anlatmıyacağım,sadece eğilip aracınızın altına arkadan detaylı bir şekilde bakmanız cevabını size otomatik olarak verecektir.Alta konan depoya çarpacak cisimler acaba oraya gelene kadar aracınıza önden arkaya kadar neler neler yapar bir düşünün.Yani Ön diferansiyel,motor karteri,şanzıman,yakıt deposu,arkadiferansiyele zara vermeyen hiçbirşey LPG deponuzada zarar veremez.Hele çarpacak şey (Allah göstermesin)bunları bi geçsin depoya gelene kadar akşam olur.Çünkü LPG deposu bu saydığım parçaların hepsinin üstünde. Saygılar.

Not: vx 100 için yorum yapmam çok gereksiz,bütün dünya ülkeleri değerlendirmelerinde 1 numara olmuş bir araç hakkında fazla konuşmaya gerek yok bence.
Moderatöre rapor et     Kayıtlı

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=29319.20#ixzz2J62haKo7

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Ocak 26, 2013, 19:06:24 »
offroadcıyız bizden       

bsayil 
Low 4. Vites, OFFR

Nereden
İSTANBUL
Gerçek İsim
M.BARBAROS SAYIL
Kan Grubum
0 Rh+

Cevap: Toyota Land Cruiser Vx 100 2000 Model Modifikasyon
hard off road a çok uygun olmayan önleri torsiyonlu bir araç olan vx 100 kamp ve ekspedisyon gezileri için çok ideal arazi şartlarında sizi utandırmayan sıkmayan bir araçtır ..
standart olarak orta ve arka diff lock a sahiptir ....

ayrıca zorlu şartlarda sağladığı konfor güçlü v8 motorun verdiği güven duygusu yaşanmalı ve yaşatılmalıdır diye düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Ocak 26, 2013, 21:48:45 »
 100vx sağlam yapılı, sınıfına göre nispeten uygun fiyatlı, oldukça büyük ve uygun lastikler ile arazide iyi bir araçtır. Bu tarz araçları kullanırken(arazi vitesli) özellikle diferansiyel kilitleme ve arazi viteslerinin teknik kullanımını öğrenmek gerekir. Yanlış kullanımda gereksiz ve büyük masraflar çıkabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Ocak 26, 2013, 22:48:53 »
yeni kasası da cıkıyor yakın zamanda baya hoş duruyor... rav 4 de geneli otomatik vites tercih edilmiş bundaki otomatik vites ile toyotanın hangi modelinde var örneğin corollada var mı
2004 COROLLA SOL
SEDAN BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Ocak 29, 2013, 12:57:37 »
Bence nissan QQ ile RAV 4 kesinlikle rakip olmaz. RAV4 ün en önemli rakipleri Subaru forester ve suzuki grand vitara dır. Land cruiser ile range rover arasında arazi performansı açısından kesinlikle land cruiser öndedir hatta mitsubishi pajero bile range den daha iyi olabilir .fiyat olarak aralarında ucuk fark olmasına ragmen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Grafik Tasarımcı
  • 28 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Ocak 29, 2013, 16:00:52 »
Ave de öyle yakıyor :) ş. dışı 7-8 e düşer ozaman..
Bu muhabbetten sonra Rav4 fiyatlarına baktımda baya artmış.. Ben alırken ave ile hemen hemen aynıydı..

Kerem abi bize pek koymaz araçların yakıt tüketimleri falan :) Rav 4 müş Land Cruisermış :)
2011 Toyota Auris     1.4 D4-D Comfort Plus                      http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43857.0
2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant Executive Otm.                http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37978.0
1999 Toyota Corolla  1.6 Luna                                           http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42078.0         Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Ocak 29, 2013, 16:58:04 »
Yeşil çevre programında land rover ile 6 000 km yol yaptılar.Kullandıkları yakıt bildiğin atık yag.Yalnız bir işlemden geçirip biodiesele çeviririyorlardı.Araç çöl ortamında baya iyi idi.Avuzturalya başkentten çıktılar kuzeye kadar gidip geri geldiler.Bir araba landi rover ı deve ile çektiler ama orasını görmesekte olur :))))))))
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Ocak 29, 2013, 17:49:07 »
Bence nissan QQ ile RAV 4 kesinlikle rakip olmaz. RAV4 ün en önemli rakipleri Subaru forester ve suzuki grand vitara dır. Land cruiser ile range rover arasında arazi performansı açısından kesinlikle land cruiser öndedir hatta mitsubishi pajero bile range den daha iyi olabilir .fiyat olarak aralarında ucuk fark olmasına ragmen.

bilmeden neden atıp tutuyorsunuz kilitlenebilir orta ve arka diferansiyeli ile,havalı süspansiyonu ile,terrarin response gibi yardımcı sistemleri ile range roverin arazide neler yaptığını hiç gördünüz mi,okudunuz mu? böyle kulaktan dolma sözlerle hangi bilginizi bizimle paylaşıyorsunuz
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Ocak 30, 2013, 10:42:56 »
bilmeden neden atıp tutuyorsunuz kilitlenebilir orta ve arka diferansiyeli ile,havalı süspansiyonu ile,terrarin response gibi yardımcı sistemleri ile range roverin arazide neler yaptığını hiç gördünüz mi,okudunuz mu? böyle kulaktan dolma sözlerle hangi bilginizi bizimle paylaşıyorsunuz

Serdar Bey ben hepsini kullandım. Neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum siz merak etmeyin. Siz de okuduklarınızla karar vermeyin bence. Kullanabilme şansınız olmayabilir en azından bir off road ile uğraşan arkadaşlarınız varsa bir sorun ya da forumlarda gerçek kullanıcılardan bilgi alın. dergilerde vs. basın organlarında reklam amaçlı cıkan yazılara bakmayın. Ama illa ki range rover benim için en iyidir diyorsanız da fikrinize saygı duyarım. Sonuçta bugun kia sportage ve hyundai tucson gibi arabalara arazi aracı diyenler var. Ben onlarada saygı duyarım. Sonuçta kimin ne aldığı alacağı beni ilgilendirmez parasını ben vermiyorum. Benim arazi araçları konusundaki tecrübelerimden kaynaklanan şahsi kanaatim ise fiyat performans olarak toyota, mitsubishi ve suzuki nin modellerinin iyi olduğundan yanadır. Saygılarımla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Ocak 30, 2013, 10:51:15 »
Burada yapılan paylaşımlar herkese açık ve tabi ki size de.Ancak mesajlarada sanki fazla duygusal davranmışsınız.Fikirler farklı ve bu çok normal.Herkes her aracı kullanamaz ama topluluklarda bilgi paylaşımları ilk elden olur ve genellikle tecrübe ile sabittir.Mesela benim hiç camy aracım olmadı ama gerek yaptığım araştırmalar gerekse camry sahipleri ile birebir yaptığım konuşma ve sürüşler sayesinde nerede ise kendi aracım kadar camry i size anlatabilirim.Aynı durum arazi araçları için geçerli.Mesela inşaat şirketleri arazi araçlarını kullanmaya mecburdur.Bizim firmada vw toureg var iki tane ama arabalar kan ağlıyor zira patronlar sadece asfaltta biniyor.Asıl yük garibim hilux ta :)
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...