0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
valla atilla bey o konu bence tam netliğe kavuşmamış bir konu ingilizlerin elinde land rover defender,discovery,range rover var amerikalılarda jeep wrangler ve hummer h1 (hummer la ilgisi olmayan h2 ve h3 ler konu dışı), japonlarda nissan patrol,land crusier, mitsubishi pajero var ve almanlarda taş gibi g serisi mercedes var bildiğim kadarıyla 3 diferansiyel kilidi olan tek suv
11-12LT şehir içi.
Serdar kardeşim ingiliz basını tabiki gelmiş geçmiş en iyi suv olarak range yi seçer, landcruiserin en iyi olduğunu sağır sultan bile bilirken.
Konu başlıktan biraz uzaklaşmış ama;Landcruiser arazide kendini kanıtlamış bir araçtır bence. Fakat onun da farklı versiyonları(diferansiyel vs.) mevcut. Range ise bence arazi için pahalı bir araç.Arazide çok başarılı olan bir aracın yolda da yetenekli olmasını ya da bunun tam tersini beklemek yanlış olur. Bu yüzden bu tarz kimi araçlar daha çok arazi, kimisi yol ve şehir olarak ağırlık basar. Bunu nispeten dengeleyen araçlarda vardır ancak bu seferde her iki uçtan da ödün vererek. Bu durumu Kış ve Slick lastik farkı gibi düşünebilirsiniz. Bunlara ek 4 mevsim olanlarda mevcuttur.
zaten range rover ı diğer muadillerinden pahalı yapan arazide de yol üstünde gayet iyi olması
range roveri arazide bilmem ama asfaltta yol tutuşunun iyi olmadığını discovery channell deki eski arabalara bir şans daha programında söylediler. benim rav4 98 model olmasına rağmen yüksek hızlarda ip gibi gider.
mesele sadece yol tutuş değil konforu,lüksü,kalitesi.
hangi segmentte hangi kalitede olursa olsun bir arabada en mühim olan sorunsuzluk, yolda kalmamak ve ikinci elinin kuvvetli olmasıdır. sizlere bir olay anlatayım, kızımın sıfır aldığı 2000 model Astrası vardı, bana baba ben arabamı satıp Freelander alacağım dedi. ben cevaben acele etme bir araştırayım deyip, Renault servisi arkadaşım Recep ustaya sordum oda bana Freelanderin motorunun problemli olduğunu ve Rav4 alıp mutlu olmamızı salık verdi. biz onun dediği gibi astrayı satıp 2004 de sıfır Rav4 aldık. beş sene kızım kullandı, ağzına kadar kitap doldurup kamyonet gibi kullandık, beş sene kullandık periyodik bakım dışında en ufak problem yaşamadık. evlenincede iki günde sattık, yani rav4 bizi hakikaten mutlu etti.
valla rav4 kendi aurisimi sattıktan sonra nissan xtrail ile birlikte almayı düşündüğüm araçlardan birtanesi freelander ise bana göre çakma land rover bence land rover adını kullanıp milleti kazıklamaya çalışmak aslında vergisinden ve kaskosundan yılmasam 2002-2003 land crusier 100vx istiyorum ama kullananlardan öğrenmek lazım nasıl bir araç
Ave de öyle yakıyor ş. dışı 7-8 e düşer ozaman.. Bu muhabbetten sonra Rav4 fiyatlarına baktımda baya artmış.. Ben alırken ave ile hemen hemen aynıydı..
Bence nissan QQ ile RAV 4 kesinlikle rakip olmaz. RAV4 ün en önemli rakipleri Subaru forester ve suzuki grand vitara dır. Land cruiser ile range rover arasında arazi performansı açısından kesinlikle land cruiser öndedir hatta mitsubishi pajero bile range den daha iyi olabilir .fiyat olarak aralarında ucuk fark olmasına ragmen.
bilmeden neden atıp tutuyorsunuz kilitlenebilir orta ve arka diferansiyeli ile,havalı süspansiyonu ile,terrarin response gibi yardımcı sistemleri ile range roverin arazide neler yaptığını hiç gördünüz mi,okudunuz mu? böyle kulaktan dolma sözlerle hangi bilginizi bizimle paylaşıyorsunuz