Gönderen Konu: Frene Basınca Kesilen Üfleme Sesi  (Okunma sayısı 4603 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Frene Basınca Kesilen Üfleme Sesi
« : Ocak 15, 2013, 16:53:17 »
Hemen konuya giriyorum :D

İş yerine, ara sokaklardan geliyorum. Her tümsekte yavaşlayıp, tekrar hızlanırken fark ettim bu sesi.
Yavaşladığımda bir üfleme sesi duydum. Hızlanınca motor sesi sebebi ile ciddi azalıyor. Frene tam bastığımda ses tamamen kesiliyor.
Çekince tekrar başlıyor. Gugıl amcam, diğer marka araçların forumlarında aynı konunu açıldığını söyledi.
İncelemelerim sonucunda, fren westinghouse undan(kıl bir isim) diğer bir adı ile fren servosundan olduğunu okudum ve
sanayinin yolunu tuttum. Usta önceleri dalgasını geçsede, tur attıktan sonra kısık bir sesle beni onayladı :D
500 civarı masrafı olur deyince, ses bir anda kayboldu.

Bilgilendirme amaçlıdır.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Toyota Club Türkiye

Frene Basınca Kesilen Üfleme Sesi
« : Ocak 15, 2013, 16:53:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: Frene Basınca Kesilen Üfleme Sesi
« Yanıtla #1 : Ocak 15, 2013, 17:23:46 »
Hemen konuya giriyorum :D

İş yerine, ara sokaklardan geliyorum. Her tümsekte yavaşlayıp, tekrar hızlanırken fark ettim bu sesi.
Yavaşladığımda bir üfleme sesi duydum. Hızlanınca motor sesi sebebi ile ciddi azalıyor. Frene tam bastığımda ses tamamen kesiliyor.
Çekince tekrar başlıyor. Gugıl amcam, diğer marka araçların forumlarında aynı konunu açıldığını söyledi.
İncelemelerim sonucunda, fren westinghouse undan(kıl bir isim) diğer bir adı ile fren servosundan olduğunu okudum ve
sanayinin yolunu tuttum. Usta önceleri dalgasını geçsede, tur attıktan sonra kısık bir sesle beni onayladı :D
500 civarı masrafı olur deyince, ses bir anda kayboldu.

Bilgilendirme amaçlıdır.
,

Abi frene basınca vakum amaçlı dediğin kıl isimli yere bağlı ordan kelebekten hava çekiyorda onun sesi olmasın :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 15, 2013, 17:30:24 »
  Ercücüğümüz gerçekten güzel bir noktadan yaklaşmış bence Vedat. Westinghouse, fren pedalına yapılan basıncı yüksek miktarda arttırarak hidrolik sıvısını ve dolayısı ile fren pistonlarının ucundaki balataları diske(sisteme göre tambur da olabilir) ittirilmesini sağlayan bir cihazdır ve doğal olarak çalışmak için güce ihtiyaç duyar. Bu gücü de emme manifoldundan vakumla çeker(belki farklı sistemlerde vardır). Sesin tam geldiği yeri tespit edersen(hangi motor devirlerinde olduğu da!) daha iyi olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 15, 2013, 17:37:49 »
,

Abi frene basınca vakum amaçlı dediğin kıl isimli yere bağlı ordan kelebekten hava çekiyorda onun sesi olmasın :)
  Ercücüğümüz gerçekten güzel bir noktadan yaklaşmış bence Vedat. Westinghouse, fren pedalına yapılan basıncı yüksek miktarda arttırarak hidrolik sıvısını ve dolayısı ile fren pistonlarının ucundaki balataları diske(sisteme göre tambur da olabilir) ittirilmesini sağlayan bir cihazdır ve doğal olarak çalışmak için güce ihtiyaç duyar. Bu gücü de emme manifoldundan vakumla çeker(belki farklı sistemlerde vardır). Sesin tam geldiği yeri tespit edersen(hangi motor devirlerinde olduğu da!) daha iyi olabilir.
Tam nereden geldiğini bulamadım açıkçası. Ses sürekli geliyor. devir mevir hak getire Hakan Abi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 15, 2013, 17:58:29 »
 Sistemde kaçak ta olabilir, dikkatlice kontrol etmek lazım Vedat. Yakın zamanda bakım falan olmuş muydu, bir şeyler sökülüp takılmış mıydı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 15, 2013, 18:24:08 »
Yakın zamanda olmadı Hakan Abi. 8-9bin km olmuştur oynamayalı.