Gönderen Konu: Neler Oluyor Bize (!)  (Okunma sayısı 1830 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
Neler Oluyor Bize (!)
« : Ocak 15, 2013, 15:05:35 »
 Arkadaşlar gündemi bu kadar hızla değişen başka bir ülke var mı bilmiyorum. Sevindirici bir olay yaşasak hemen ardından bırakın birkaç günü birkaç saat sonra üzüntüye sevk edecek ağır olaylar yaşıyoruz. Trafik kazaları, şehit acısı, geçim sıkıntısı nedeniyle yaşanan cinayetler ve şiddet, özellikle kadına uygulanan şiddet ... Bugün İzmit'te yaşanan aile faciası... İnanın psikolojik durumu en güçlü bir insan bile bu haberlerden bunalım geçirir. Artık yöneticilerimizden vaz geçtik, bilim insanlarımız, psikolog ve sosyologların veya hukukçuların , ekonomistlerin çok acilen baş başa verip olayın nedenlerini   ve çözüm yollarını konuşmalarını bekliyorum. Bir cana kıymak ya da birine kötülük yapmak bu kadar mı kolay...
"Eskiden ak akçe karagün içindir." atasözünü öğretirdik çok şükür şimdi "Harcadıkça para kazandıran kredi kartlarımız var." Ohh ne rahat..(!) Evine çocuğunun rızkını götüremeyecek ne insanlar var. Öyle bir ekonomi rakamlarla isterse dünyanın 1 numaralı ekonomisi olsun... İnsana değer vermeyen hiçbir öğe insancıl değildir. Devlet gerçek ihtiyaç sahiplerini mutlaka bularak çözüm bulmalıdır. Balık tutmayı öğretmesi gereklidir. Balık vermeyi değil... Çok üzgünüm çok...

Toyota Club Türkiye

Neler Oluyor Bize (!)
« : Ocak 15, 2013, 15:05:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Neler Oluyor Bize (!)
« Yanıtla #1 : Ocak 15, 2013, 15:12:13 »
Çok güzel bir konuyu ele almışsınız Ülgen Bey. Dünya kurulduğu günden beri sayısız üzücü olaylar oluyor. Ama artık tabiri caizse insan hayatını birinci sıraya koyan bir çağa başlamak gerekiyor. Atıyorum insan çağı adı altında her şeye rağmen insanları koruyup kollayan bir hayat sistemi oluşturulmalı. İnsanı ön planda tutan, her durumda insanı düşünen bir hayat oluşturulmalı. Şehit haberleri, gaz zehirlenmeleri falan artık tarihe karışmalı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 15, 2013, 15:50:09 »
Ben bu ülke için umudumu yitireli çok oldu....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 15, 2013, 15:59:51 »
Arkadaşlar gündemi bu kadar hızla değişen başka bir ülke var mı bilmiyorum. Sevindirici bir olay yaşasak hemen ardından bırakın birkaç günü birkaç saat sonra üzüntüye sevk edecek ağır olaylar yaşıyoruz. Trafik kazaları, şehit acısı, geçim sıkıntısı nedeniyle yaşanan cinayetler ve şiddet, özellikle kadına uygulanan şiddet ... Bugün İzmit'te yaşanan aile faciası... İnanın psikolojik durumu en güçlü bir insan bile bu haberlerden bunalım geçirir. Artık yöneticilerimizden vaz geçtik, bilim insanlarımız, psikolog ve sosyologların veya hukukçuların , ekonomistlerin çok acilen baş başa verip olayın nedenlerini   ve çözüm yollarını konuşmalarını bekliyorum. Bir cana kıymak ya da birine kötülük yapmak bu kadar mı kolay...
"Eskiden ak akçe karagün içindir." atasözünü öğretirdik çok şükür şimdi "Harcadıkça para kazandıran kredi kartlarımız var." Ohh ne rahat..(!) Evine çocuğunun rızkını götüremeyecek ne insanlar var. Öyle bir ekonomi rakamlarla isterse dünyanın 1 numaralı ekonomisi olsun... İnsana değer vermeyen hiçbir öğe insancıl değildir. Devlet gerçek ihtiyaç sahiplerini mutlaka bularak çözüm bulmalıdır. Balık tutmayı öğretmesi gereklidir. Balık vermeyi değil... Çok üzgünüm çok...

Çok güzel bir konuyu ele almışsınız Ülgen Bey. Dünya kurulduğu günden beri sayısız üzücü olaylar oluyor. Ama artık tabiri caizse insan hayatını birinci sıraya koyan bir çağa başlamak gerekiyor. Atıyorum insan çağı adı altında her şeye rağmen insanları koruyup kollayan bir hayat sistemi oluşturulmalı. İnsanı ön planda tutan, her durumda insanı düşünen bir hayat oluşturulmalı. Şehit haberleri, gaz zehirlenmeleri falan artık tarihe karışmalı...

Aslında olayı siyasete taşımadan (mümkün değil biliyorum) konuşmamız gereken ciddi bir soruna parmak basmışsınız. Her iki yorumda bir birine çok benzediği için ikisini birden alıntıladım. Konu insanı düşünmek olsa bile her zaman insanın kendi menfaati maalesef diğer insanların menfaatinden baskın çıkıyor. Bu baskının kaynağına bakıldığında beynimizin göre göre kabul ettiği yaşam düzenimiz ve bu yaşam düzenine para şapkası altında kötülük pompalayan politikalar.

Sorun çözmenin tek yolu temiz toplum olmaktan geçiyor, insan kendini düzeltmediği sürece dünyayı düzeltemez ve kendimizden başlayarak toplumu düzeltmemiz gerekiyor. Bizi insan yapan değerlerimize (sevgi, merhamet, yardımlaşma, komşuluk, saygı vb.) sahip çıkmadığımız sürece hangi politika, hangi araç hangi bilim adamı gelirse gelsin bu çarpıklık düzelmeyecektir.

Yaşlanıyor olmanın verdiği bir sakinlik midir bilmiyorum ama hayatımdaki hırslarımdan kurtuldukça daha düzgün ve yaşanabilir bir hayata sahip olmaya başladığımı düşünüyorum. Toplumu bu hırstan kurtarmak ne kadar mümkün bilmiyorum ama kurtaramadığımız sürece yukarıdaki örneklerin aynılarını sürekli duyuyor olacağız.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 15, 2013, 16:26:24 »
Bu tür toplara pek çıkmam ama tutamadım kendimi...

Tüm sıkıntıların temelinde ekonomik nedenler vardır.
Ekonomik nedenleri ister bireysel ister ülkesel boyutta inceleyelim varacağımız yer üretimdir.
Bir şey üretemiyorsan, tüketemezsin de...
Yok tüketiyorsan eğer borca giriyorsundur, bir zaman bir yerden, bir şekilde geri ödetirler...

Yoksa olayın demokrasinin azlığıyla çokluğuyla, ilerisiyle gerisiyle, ötesiyle berisiyle alakası yoktur.

Demokrasi güçlülerin zayıflara tahakküm kurmak için kullandıkları bir araçtır. Fakirin, garibanın milletvekili seçildiğini gördünüz mü hiç?

Demokrasi ise dert üstü murad üstü toplumlara uyar. Geri kalmış veya gelişmekte olan ülkelerde bünyeye uymaz, allerji yapar.

Aha örnek İngiltere namıyla bilinen Birleşik Krallık...
Kimse çıkıp ulan bu nasıl yönetim, bu çağda krallık mı olur, tüm ülke kralın malı, Londra kayıtlarda sarayın avlak arazisi gözüküyor, kimsenin tapusu yok....
demiyor. Kraliçe camdan el salladı mı delleniyorlar, hepsine bir haller oluyor.

(Devam edecem da bizim evin kraliçesi geldi okuldan, sonraya kalsın....)
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 15, 2013, 16:27:41 »
Aynen Hande ablayla aynı düşünüyorum.

Bu konuda bahsedilenler olsun ,öcalana tv verilmesi olsun nereye gittiğimizin göstergesi.Besle kargayı oysun gözünü aynı o hesap.Şehit aileleri kim bilir nasıl sinirleniyorlardır.Konuyu siyasete bağlamadan yazmaya çalıştım sürç-i lisan ettiysem affola.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 15, 2013, 16:31:04 »
Arkadaşlar siyaset olmadan milyarlarca yıl yaşadı insanoğlu. Yine sıkıntı vardı yine sıkıntı var. Yani başımıza hangi tuttuğumuz futbol takımı gelirse gelsin birşey düzelmez. Araba kötüyse istediğiniz şoförü oturtun koltuğa. Hiç bir anlamı yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 15, 2013, 16:39:28 »
Dünyada barisi saglamak isterseniz, politikacilari öldürün yeter, halklar anlasir.
Bernard Shaw

düşündükçe hak vermiyor değilim... :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 15, 2013, 17:54:38 »
 Uzun zamandır gördüğüm en güzel konu bence. Gerçekten böyle şeylerin farkında olan insanlar olduğunu bile görmek güzel, az da olsa ümit verici.
 Bu ve benzeri durumları analiz ederken çok yönlü bakmak gerek bence. Psikoloji, Sosyoloji ve bunlar ile bağ kurabilen Ekonomi gibi diğer bilimler. Tüm bunların özünde İnsan varken insan tüm bu sistemin kölesi olmuş, oldurulmuş durumda. Bunda herkesin suçu var bence, çünkü çevremizin ne kadar farkında değilsek o kadar suçluyuzda.
 Çözüm ise var ama herhalde böyle iyi ki insanlar çözüme dahil çok az şey yapıyor, bu konu gibi çok az tartışma olarak gündeme geliyor. Sadece sonucunu haber akışları içinde ya da topluma etkilerinde tehlike gördüğüm kimi programlarda, sadece maddi çıkar için gündeme geliyor. Oysa bu olayları yaşayanlar da duyguları, hayalleri olan insanlar.

Ha genel bir uyanış olur mu; evet olabilir ama o toplumun başına büyük bir şey gelince. Umarım olmaz mı diyeyim, yoksa demeyeyim mi, bilemiyorum. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 15, 2013, 18:12:37 »
Bu tür toplara pek çıkmam ama tutamadım kendimi...

Tüm sıkıntıların temelinde ekonomik nedenler vardır.
Ekonomik nedenleri ister bireysel ister ülkesel boyutta inceleyelim varacağımız yer üretimdir.
Bir şey üretemiyorsan, tüketemezsin de...
Yok tüketiyorsan eğer borca giriyorsundur, bir zaman bir yerden, bir şekilde geri ödetirler...

Yoksa olayın demokrasinin azlığıyla çokluğuyla, ilerisiyle gerisiyle, ötesiyle berisiyle alakası yoktur.

Demokrasi güçlülerin zayıflara tahakküm kurmak için kullandıkları bir araçtır. Fakirin, garibanın milletvekili seçildiğini gördünüz mü hiç?

Demokrasi ise dert üstü murad üstü toplumlara uyar. Geri kalmış veya gelişmekte olan ülkelerde bünyeye uymaz, allerji yapar.

Aha örnek İngiltere namıyla bilinen Birleşik Krallık...
Kimse çıkıp ulan bu nasıl yönetim, bu çağda krallık mı olur, tüm ülke kralın malı, Londra kayıtlarda sarayın avlak arazisi gözüküyor, kimsenin tapusu yok....
demiyor. Kraliçe camdan el salladı mı delleniyorlar, hepsine bir haller oluyor.

(Devam edecem da bizim evin kraliçesi geldi okuldan, sonraya kalsın....)
ingilterede kral kraliçe krallık hep sembolik, ingilizler biraZ MUHAFAZAKAR , GEÇMİŞE DEĞER VERİYORLAR
YOKSA DEMOKRASİNİN BEŞİĞİ İNGİLTERE,  polis bile silaH TAŞIMIYOR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 15, 2013, 18:28:06 »

+1 Cidden düzelmez hani ümit yok hadi gençler çabalasın etsin diyelim bizim nesil gerçekten ölü 90dan sonrası kimse yanlış anlamasın ama bitik ve daha da devam ederek geliyor. En basitinden ne alakası var diyeceksiniz ama meslek lisesinin önünden geçmeye insan korkuyor ve tiksiniyor. Neslin ne kadar kötü olduğunu 1 tane meslek lisesinin önünden geçerek anlayabilirsiniz ki benim okuduğum düz lise 3 tane meslek lisesinin arasındaydı sosyal tespit 4 sene içinde çok kolay yapabildim. Şu anda yanlış anlaşılırım muhtemelen işte bende meslek lisesi çıkışlıyım ne demek istiyorsun sen bana. Ben sana birşey demiyorum yada size birşey demiyorum sadece olan durumu yansıtıyorum sen gerçekten iyi biri olabilirsin içlerine karışmazsın ama %95i öyle. He tabi birde şöyle bir durum var çoğu kişi çocuklarıyla ilgilenmiyor gibi bir durum var heleki 14-20 yaş arasında yani tam liseye başlanıldığı dönem ve en asi olunduğu dönem. (kendimden biliyorum). Mantık şu bu çocuk büyüdü ne yaparsa arkasındayız okeyde herşey ne kadar herşey çocuğa sınırını belirtmiyorsun ki sen ona göre herşey mübah. Allahtan şunu diyebiliyorum babam iyiki bana belli yerlerde höt dedi ve durdum. Bunu şu dönemde anlıyorum o zamanlar acaip sinir bir durumdu. Mesela yan meslek lisesinde yaşanan bir olay. Çocuk tuvalette su attı diye çocuğu bıçakladı yetmedi bıçağı gözünün üzerinden soktu ve çocuk öldü diye biliyorum yanlış bilmiyorsam işte insanlık ki daha bu çocuk taş çatlasın 17-18 yaşında nereye kadar gider bu canilik bu saatten sonra düzeleceğini bende Hande ablaya katılarak söylüyorum.

Ayrıca açtığınız konu gerçekten güzel biraz uzun yazdım kusuruma bakmayın.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 15, 2013, 19:20:37 »
Modern zaman insanı, o kadar çok dışsal uyarıya maruz kalıyor; o kadar çok tüketim baskısı altında yaşıyor, o kadar çok yüksek tempoda yaşamak zorunda kalıyor ki vicdan, fedakarlık ve farkındalık gibi bir çok insani değer yok olup gidiyor. Çok fazla dezenformasyona, propagandaya ve manipülasyona maruz kalıyor.   Hakan'ın belirttiği gibi bu sistemin bir kölesi olup çıkıyor. Bu sistemin dışına çıkmak istiyor fakat bu sistemi kırmaya yönelik her girişime bilerek veya bilmeyerek karşı çıkıyor. Bu zinciri kırabilecek toplumsal bilinç şu anda ne dünyada ne de Türkiye'de mevcut. Dolayısıyla durumun daha da kötüye gideceğini düşünüyorum. Ta ki mevcut çarpık ekonomik düzenin neden olacağı bir küresel savaş ya da şu anda Yunanistan ve İspanya gibi bazı sıkıntılı Batılı ülkelerde yaşanan toplumsal olayların kamu düzenini tamamen bozacak şekilde tüm Batı'ya yayılması gibi felaketler insanların gözünü açana kadar. Tabi o zaman iş işten geçmiş olabilir ama insanoğlu en azından bir sonraki uyanışa kadar sürmek üzere temiz bir sayfa açmış olacaktır :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 15, 2013, 21:00:20 »
Biri umut mu dedi :) O nekine :D
Only when the last tree is cut down, the last river is polluted and the last fish is caught;will the white man realise money can't be eaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 15, 2013, 21:27:23 »
 Hayır, kalkıp araştırma yapıyorlar ve %80 lerde burafa yaşayan insanlar mutlu çıkıyor, külliyen yalan. Ha, bu şiddetten, saygısızlıktan, aşağlanmaktan, bilgisizlikten mutluluk duyulabiliyorsa o başka.

Aslında bundan güzel bir anket ortaya çıkabilir, "mutlu musunuz" şeklinde.
 Hmmm (düşünenadamsmilesı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 15, 2013, 22:31:31 »
Umidinizi kaybetmeyin bence Ali beyin imzasini geldi aklima Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 15, 2013, 22:32:15 »
Hayır, kalkıp araştırma yapıyorlar ve %80 lerde burafa yaşayan insanlar mutlu çıkıyor, külliyen yalan. Ha, bu şiddetten, saygısızlıktan, aşağlanmaktan, bilgisizlikten mutluluk duyulabiliyorsa o başka.

Aslında bundan güzel bir anket ortaya çıkabilir, "mutlu musunuz" şeklinde.
 Hmmm (düşünenadamsmilesı)

Meşhur bir karikatür vardır görmüşseniz anımsayacaksınızdır, üç tane yan yana insan beyinler küçüldükçe gülümseme artıyor :) Bence en büyük ödül verilesi bir karikatür.
Only when the last tree is cut down, the last river is polluted and the last fish is caught;will the white man realise money can't be eaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '12
  • 2 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 15, 2013, 23:17:04 »
Ben kendi adıma bir eleştiri yapmak istiyorum genel konuşmak istiyorum bu güzel ülkem için konuşmak istemiyorum ama bu terör olayları,kadına şiddet vs. gibi olaylara tabi ki bir dur denmesi gerekiyor ama aslında bu konuda insanların yaşam tarzına bağlıyorum  bir evlat evde neler yaşıyorsa dışarıya da o şekilde yansıtmayı başarıyor. Aileden şiddet gören bir kız gidip hamile bir kıza öldüresiye dövüyor üstüne ibretlik olsun diye kameraya çekebiliyor bu insan durduk yere yapmıyor ailesinden çevresinden ne gördüyse ona ayak uyduruyor aslında tabi ki yanlış ama bunların önüne geçebilmemiz için çekirdek den yani aile ve çevresinden başlamak gerek bence anlatabildiysem derdimi ne mutlu bana...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 16, 2013, 00:45:44 »
Ülgen Bey güzel bir konuya değinmiş. Siz dostlarda güzel paylaşımlarda bulunmuşsunuz. Yalnız şöyle bir gerçek var bunu en başta belirtmek istiyorum. Ülgen Beyin dediği gibi gündem dakikasında değişiyor her dakikada başka bir olay yaşanıyor. Bu tamamen teknoloji çağının getirmiş olduğu bir düzen. Yoksa bu duyduklarımız dünya var olduğundan beri yaşanıyordu ama haber bu kadar çabuk yayılmıyordu. Neyse asıl yazıma geleyim. Biraz uzun gibide olsa okursanız sizlere katkısı olur düşüncesindeyim. Yazılanların tamamını okumadım ama okuduğum kadarıyla hepiniz bir ümitsizliğe kapılmış gidiyorsunuz. Kimi ekonomik demiş, kimi modern çağın getirdiği duyarsızlıktan bahsetmiş. Buyrun birde benim bakış açımdan yaklaşalım.

Arkadaşlar ben Erzurum/Oltu cezaevinde psikolog olarak görev yapıyorum. Yeri geliyor karşıma en azılı mahkum çıkıyor yeri geliyor iftiraya kurban giden kader mahkumları çıkıyor. Kader mahkumu zaten garip ona diyecek bir lafım yok. Ama diğer geri kalan mahkum profilindeki gözlemlediğim en büyük eksikliklerden biri cehalet, diğeri aile yapısının bozukluğu. Bu iki unsurdan biri insanda eksik ise ne maddi imkanlar o toplumu kurtarır nede bu iki unsuru taşıyan bir birey çağın getirdiği zorluklar karşısında yıkılır.

Aslında söylenmesi gereken çok şey var ama uzun tutup sizleri sıkmak istemiyorum. Siz değerli forum dostlarımdan 2 isteğim var. İlk isteğim evli ve çocuğu olan büyüklerimden; çocuklarınızı TVden olabildiğince uzak tutun, çünkü günümüzde yayınlanan çoğu program bizim aile yapımıza uygun olmayan ve aile bütünlüğünü sarsmaya yönelik. Bunu biz büyükler ayırt edebiliriz ama çocuklarımız temiz bir sayfa ne görürlerse onu benliklerine işliyorlar. Aile bütünlüğüne büyük ölçüde önem verin lütfen.

İkincisi ise genç arkadaşlarıma. Özellikle dikkatimi çekti genç arkadaşlarım ne kadar da umutsuz. Arkadaşlar sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Bu ülke batmış, kurtuluşu yok diyerek ülkeyi batırmaya hep birlikte yardımcı olmayalım. Toplumun her bir parçası bireydir ve her birey kendisini ne kadar düzeltirse toplumda o yönde değişim gösterir. Umudunuzu kaybetmeyin hiç bir zaman.

Hakkınızı helal edin. "Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır"... Kalın sağlıcakla...
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
Neler Oluyor Bize (!)
« Yanıtla #18 : Ocak 16, 2013, 01:17:09 »
Siz de helal edin hocam, çok önemli bir konuya değinmişsimiz aile bütünlüğü ve TV belası konusunda %100 katılıyorum.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 16, 2013, 03:22:20 »
bızı bu karamsarlıga sürükleyen medya.onlar bu ülkeyi nasıl görmemizi istiyorlarsa bunu bir şekılde basarıyorlar.haberler özenle seçilerek bizlere sunuluyor.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...