Gönderen Konu: ABS Sorunu !!!  (Okunma sayısı 2436 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
ABS Sorunu !!!
« : Ocak 14, 2013, 20:59:56 »
Selam arkadaşlar..C.tesi günü belediyemiz sağ olsun bir çukur açmış,ne uyarı var nede set..ışıklandırmanın az oldugu bir caddede yağmurunda etkisi ile görüş mesafesi azdı ve malumunuz çukura düşmek üzereyken son anda fark edip ani bir firen ile abs ler devreye girdi..Bir ses geldi,aracı sağa çekip ön tampona baktım acaba bir şeymi çarptı diye oda yok..Herhangi bir hasar olmadı atlattık derken..Pazar Sabah aracı çalıştırdım ABS uyaraı ışığı sönmedi..Bir çok kere kontak aç kapa yapmama rağmen ışık sönmedi..Akşama kadar o şekilde kullandım,bazen söndü bazende uzun süre sönmedi..Neyse ustam ile bilgisayara bağlatmaya gidecekken,koltuğu ayarlamak için çekti ve itti,ABS ışığı söndü,uzunsüre yolda test ettik ABS normal çalıştı ve ışık yanmadı..Usta koltukla ilgil birkaç şey söyledi ama(Soket veya kablo ile ilgili)Acaba diye bir şüphe kaldı içimde..Sizce koltuk ile alakalı bir durum olma şansı nekadar..Bu ABS soketinin sürücü veya yolcu koltugu altından geçme şansı varmıdır..Araç 2008 Toyota Yaris Terra Dizel..Fikir ve düşünceleriniz bekliyorum..
Not:Biraz uzattım kusura bakmayın..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Toyota Club Türkiye

ABS Sorunu !!!
« : Ocak 14, 2013, 20:59:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: ABS Sorunu !!!
« Yanıtla #1 : Ocak 14, 2013, 21:02:00 »
Bilen birine götür bence yarın öbür gün daha büyük sıkıntı çıkarmısın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 14, 2013, 21:02:45 »
Selam arkadaşlar..C.tesi günü belediyemiz sağ olsun bir çukur açmış,ne uyarı var nede set..ışıklandırmanın az oldugu bir caddede yağmurunda etkisi ile görüş mesafesi azdı ve malumunuz çukura düşmek üzereyken son anda fark edip ani bir firen ile abs ler devreye girdi..Bir ses geldi,aracı sağa çekip ön tampona baktım acaba bir şeymi çarptı diye oda yok..Herhangi bir hasar olmadı atlattık derken..Pazar Sabah aracı çalıştırdım ABS uyaraı ışığı sönmedi..Bir çok kere kontak aç kapa yapmama rağmen ışık sönmedi..Akşama kadar o şekilde kullandım,bazen söndü bazende uzun süre sönmedi..Neyse ustam ile bilgisayara bağlatmaya gidecekken,koltuğu ayarlamak için çekti ve itti,ABS ışığı söndü,uzunsüre yolda test ettik ABS normal çalıştı ve ışık yanmadı..Usta koltukla ilgil birkaç şey söyledi ama(Soket veya kablo ile ilgili)Acaba diye bir şüphe kaldı içimde..Sizce koltuk ile alakalı bir durum olma şansı nekadar..Bu ABS soketinin sürücü veya yolcu koltugu altından geçme şansı varmıdır..Araç 2008 Toyota Yaris Terra Dizel..Fikir ve düşünceleriniz bekliyorum..
Not:Biraz uzattım kusura bakmayın..
koltuğun altında herhangi bir bağlantı soketi olabilir ama hiç bir fikrim yok yinede geçmiş olsun ....
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 14, 2013, 21:03:48 »
koltuğun altında herhangi bir bağlantı soketi olabilir ama hiç bir fikrim yok yinede geçmiş olsun ....
Teşekkür ederim Mehmet bey..Koltugu en ileriye itince soketler görünüyor ama onların emniyet kemeri soketi oldugunu düşünüyordum..Tam emin olsam sökücem ama emin olmam gerek..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 14, 2013, 21:07:28 »
Bilen birine götür bence yarın öbür gün daha büyük sıkıntı çıkarmısın.
Tavsiyen için teşekkür ederim..Ustama götürdüm,bilgisayara bağlatmaya gidiyorduk hata kodunu öğrenmek için ama uyarı ışığı kapanınca bilgisayarda çıkmaz dedi..Şuan için beklemedeyiz gibi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 14, 2013, 21:53:15 »
Tavsiyen için teşekkür ederim..Ustama götürdüm,bilgisayara bağlatmaya gidiyorduk hata kodunu öğrenmek için ama uyarı ışığı kapanınca bilgisayarda çıkmaz dedi..Şuan için beklemedeyiz gibi..
Abicim jantların içini bir yıkatır mısın.Bazen çukura falan girince çamur vs jantın içinde birikiyor.Terker dönerken sapmaya neden oluyor sanırım ve abs ışığı yaktırıyor.Birde kaliperlerin arkasındaki kablolarda sıyrılma falan vardıysa ıslanmış olabilir
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 14, 2013, 22:35:05 »
Teşekkür ederim Mehmet bey..Koltugu en ileriye itince soketler görünüyor ama onların emniyet kemeri soketi oldugunu düşünüyordum..Tam emin olsam sökücem ama emin olmam gerek..

Abi alıntı yapim derken teşekkür ettim .  Eski sistemden şikayetçiydin yeni sistem sana uğurlu geldi . :D

Abi o kablolar eminiyet kemeri ikazı ve hava yastığı için boşuna onlarla uğraşma .  Diğer taraftan Ertan beyin dediği gibi jantların içini bir yıkatın .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 14, 2013, 23:01:09 »
 Geçmiş olsun.
Benim bildiğim; sisteme yazılan hata kodu diagnosis bağlantı ile işlemcide her daim görünebilir.
 Koltuk altında bağlantılar vardır ama Abs kablolarının oradan geçtiğini zannetmem, yine de emin olmak gerek.
Abs sensörleri ve soketlerinin kontrolü iyi olabilir.
 Yol bilgisayarı ayarında "hafızada mesaj var" sekmesi mevcut mu aracınız da?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 15, 2013, 00:17:14 »
herhangi bir tekerin abs sensörü takılı kalmıştır. muhtemelen arkalardan biri. araç hareket halindeyken el frenini çekip bırakın. motor çalışmazken fren pedalına sert basın. takılan abs yi böyle halletmiştim 2 kez.

ama sizin sorun zaten geçmiş. aklınızda bulunsun diye yazdım.
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 15, 2013, 12:28:04 »
Geçmiş olsun.
 Yol bilgisayarı ayarında "hafızada mesaj var" sekmesi mevcut mu aracınız da?
Teşekkür ederim Hakan bey..Tam emin değilim ama olsaydı gözüme çarpardı..Sanırım yok..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 15, 2013, 12:29:32 »
Abicim jantların içini bir yıkatır mısın.Bazen çukura falan girince çamur vs jantın içinde birikiyor.Terker dönerken sapmaya neden oluyor sanırım ve abs ışığı yaktırıyor.Birde kaliperlerin arkasındaki kablolarda sıyrılma falan vardıysa ıslanmış olabilir
Mantıklı,en kısa sürede tazzikli su tutayım..Teşekkür ederim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 15, 2013, 12:32:28 »
Abi alıntı yapim derken teşekkür ettim .  Eski sistemden şikayetçiydin yeni sistem sana uğurlu geldi . :D

Abi o kablolar eminiyet kemeri ikazı ve hava yastığı için boşuna onlarla uğraşma .  Diğer taraftan Ertan beyin dediği gibi jantların içini bir yıkatın .
Yeni sistem tam istediğim gibi,Teşekkür et butonu çok iyi olmuş..Bir kaç ay önce konusunu yapmıştım..Ama değişik bir sistem gelicekmiş..Beklemedeyiz:)
Jantları en kısa sürede yıkatayım bakalım,inş.Sıkıntı çamurdandır..Bayadır aracı yıkamıyorum..3 aydır yıkatmıyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 15, 2013, 12:37:59 »
herhangi bir tekerin abs sensörü takılı kalmıştır. muhtemelen arkalardan biri. araç hareket halindeyken el frenini çekip bırakın. motor çalışmazken fren pedalına sert basın. takılan abs yi böyle halletmiştim 2 kez.

ama sizin sorun zaten geçmiş. aklınızda bulunsun diye yazdım.
Özer bey, öncelikle teşekkür ederim,büyük bir ihtimalle sizin ve arkadaşların dediği gibi..B.paşa ikeanın en alt kattaki garajı bomboş..Oraya indim aracı resmen drift yaptrıdım el fireni ile 90 derece döndüm,fireni pompaladım, ani kazıklama frenler yaptım hemen hemen yazdıklarınızın hepsini yaptım olmamıştı,Ama dün ustama götürdüğümde işini bitirmesini beklerken, sensörlerdenmi acaba diye bütün tekerlere tekme attım özellikle arka tekerlere :) sonra ustam araca binip koltugu çekince kayboldu diye düşünmüştüm ama şim acaba o tekmelerden sonra sensör kendinemi geldi acaba...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ocak 15, 2013, 12:38:42 »
Bu arada çoklu alıntı bende görünmüyor,tek tek yazdıgım için kusuruma bakmayın..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 15, 2013, 13:35:27 »
Abi şu şekilde yabancı bir site var www.yarisworld.com diye. Bir sürü konu var bayağıda kapsamlı. 2007 model Yaris ABS sorunu üzerine farklı farklı şeyler anlatmışlar. Google Çeviri kullanarak biraz araştırdım, göz atmalısın derim abi:
http://www.yarisworld.com/forums/showthread.php?t=11583

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 15, 2013, 13:37:08 »
Konuyla alakası yok ama sedan yarisle ilgili bir konuda buldum: http://www.yarisworld.com/forums/showthread.php?t=41807

:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ocak 16, 2013, 17:38:50 »
Abi şu şekilde yabancı bir site var www.yarisworld.com diye. Bir sürü konu var bayağıda kapsamlı. 2007 model Yaris ABS sorunu üzerine farklı farklı şeyler anlatmışlar. Google Çeviri kullanarak biraz araştırdım, göz atmalısın derim abi:
http://www.yarisworld.com/forums/showthread.php?t=11583
Teşekkür ederim kardeşim, genelde araştırmamda hep bu site çıkıyor ama bu sitenin yorumlarda neyi kastetiğini bir türlü anlayamıyorum..Çeviri çok zayıf..