0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selam arkadaşlar..C.tesi günü belediyemiz sağ olsun bir çukur açmış,ne uyarı var nede set..ışıklandırmanın az oldugu bir caddede yağmurunda etkisi ile görüş mesafesi azdı ve malumunuz çukura düşmek üzereyken son anda fark edip ani bir firen ile abs ler devreye girdi..Bir ses geldi,aracı sağa çekip ön tampona baktım acaba bir şeymi çarptı diye oda yok..Herhangi bir hasar olmadı atlattık derken..Pazar Sabah aracı çalıştırdım ABS uyaraı ışığı sönmedi..Bir çok kere kontak aç kapa yapmama rağmen ışık sönmedi..Akşama kadar o şekilde kullandım,bazen söndü bazende uzun süre sönmedi..Neyse ustam ile bilgisayara bağlatmaya gidecekken,koltuğu ayarlamak için çekti ve itti,ABS ışığı söndü,uzunsüre yolda test ettik ABS normal çalıştı ve ışık yanmadı..Usta koltukla ilgil birkaç şey söyledi ama(Soket veya kablo ile ilgili)Acaba diye bir şüphe kaldı içimde..Sizce koltuk ile alakalı bir durum olma şansı nekadar..Bu ABS soketinin sürücü veya yolcu koltugu altından geçme şansı varmıdır..Araç 2008 Toyota Yaris Terra Dizel..Fikir ve düşünceleriniz bekliyorum..Not:Biraz uzattım kusura bakmayın..
koltuğun altında herhangi bir bağlantı soketi olabilir ama hiç bir fikrim yok yinede geçmiş olsun ....
Bilen birine götür bence yarın öbür gün daha büyük sıkıntı çıkarmısın.
Tavsiyen için teşekkür ederim..Ustama götürdüm,bilgisayara bağlatmaya gidiyorduk hata kodunu öğrenmek için ama uyarı ışığı kapanınca bilgisayarda çıkmaz dedi..Şuan için beklemedeyiz gibi..
Teşekkür ederim Mehmet bey..Koltugu en ileriye itince soketler görünüyor ama onların emniyet kemeri soketi oldugunu düşünüyordum..Tam emin olsam sökücem ama emin olmam gerek..
Geçmiş olsun. Yol bilgisayarı ayarında "hafızada mesaj var" sekmesi mevcut mu aracınız da?
Abicim jantların içini bir yıkatır mısın.Bazen çukura falan girince çamur vs jantın içinde birikiyor.Terker dönerken sapmaya neden oluyor sanırım ve abs ışığı yaktırıyor.Birde kaliperlerin arkasındaki kablolarda sıyrılma falan vardıysa ıslanmış olabilir
Abi alıntı yapim derken teşekkür ettim . Eski sistemden şikayetçiydin yeni sistem sana uğurlu geldi . Abi o kablolar eminiyet kemeri ikazı ve hava yastığı için boşuna onlarla uğraşma . Diğer taraftan Ertan beyin dediği gibi jantların içini bir yıkatın .
herhangi bir tekerin abs sensörü takılı kalmıştır. muhtemelen arkalardan biri. araç hareket halindeyken el frenini çekip bırakın. motor çalışmazken fren pedalına sert basın. takılan abs yi böyle halletmiştim 2 kez.ama sizin sorun zaten geçmiş. aklınızda bulunsun diye yazdım.
Abi şu şekilde yabancı bir site var www.yarisworld.com diye. Bir sürü konu var bayağıda kapsamlı. 2007 model Yaris ABS sorunu üzerine farklı farklı şeyler anlatmışlar. Google Çeviri kullanarak biraz araştırdım, göz atmalısın derim abi:http://www.yarisworld.com/forums/showthread.php?t=11583