0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Uygulama sorunsuz tamamlandı. Ancak başlangıç aşaması biraz sıkıntılı oldu. Ford servisi olduğu için Toyota'nın benzin dönüş hotumunu bulamadılar. En sonunda lifte kaldırarak alttan geçen borular üzerinden yakıt sistemine ulaşıldı ve cihazın boruları bağlandı. Würth marka (yaklaşık 150 cc) enjektör temizleyici 1,5 litre benzine karıştırıldı ve motor rölantide bu yakıt bitene kadar yaklaşık 90 dakika çalıştı. İşlem bu kadar.Ancak bir şey dikkatimi çekti. Uygulama yapmadan öncede böyle miydi bilemiyorum, ama uygulamadan sonra tam gaz yaptığımda benzin veya lpg farketmeksizin motor devri 6000 - 6500 devri geçmiyor. O devirden sonra sanki gaz yemiyor araç. Normal bir durum mu bilemiyorum. Daha önce hiç bu kadar tam gaz denememişim demek ki. Tam gaz yapılınca devir maksimum saati kaça kadar yükselir acaba?
Peki aracınızda neler değişti? Önerir misiniz bu işlemi bizede?
Anladım. Benim avensisin motorunda hiçbir sorun görmediğim için aslında gerek yok. Performansından oldukça memnunum.
Bu yakıt deposuna eklen enjektör temizleyiciler fazla kullanımda zararlı olur mu? İlaçlardaki doz aşımı gibi iki uygulama arası belli bir zaman geçmeli mi? Ya da her 6 ayda ve yılda bir depoya bu katkılardan konsa zararı mı olur?Bilen varsa beri gelsin
Hasan Ugur bey size bir soru sormak istiyorum daha öncede honda kullanmış şu an avensis kullanıcısı olarak bana detaylı cevap verebileceğinizi dününüyorum. Sorum şu yeni honda civic otomotik ile 1.6 avensis 132 lik bu iki oto performans acısından nasıl şehir içinde avensisin agır kaldıgı yokuşlarda iyi performans göstermediği belirtiliyor ama civicle arasında performans cokmu farklı ataklık bakımından bana biraz detaylı bilgi verirseniz sevinirim bu arada ben otomu cogunlukla uzun yolda kullanıyorum uzun yol içinde biraz farkını anlatırsanız memnun olurum şimdiden teşekkürler. not=sizi hondadan vazgeçirip avensise gelmenize ne sebep oldu tercih nedenizide yazarmısınız.
Bende honda ve Toyota nokta sın da ikilemde kalmıştım ama ben Toyota aldım daha doğrusu o denk geldi .Ama çok araştırma yaptım .Sanayiciler de ayni şeyi söylüyor.HONDA : Çok güçlü bir araç ama kaporta ve ön takım olarak zayıf.Yere çok yakın Türkiye şartlarında sıkıntı olur. Âmâ sorunsuz mükemmel araç .İkinci el pazarı Toyota ya göre nazlı hastası alıyor .Toyota : Konforlu ve rahat araç .Motor ve yakıt gayet sağlam ve uzun ömürlü. Ön takım ve kaporta gayet sağlam .İkinci el pazarı gayet iyi.