Gönderen Konu: carbon clean avensis  (Okunma sayısı 2679 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Edeb Yâ Hû!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '96
  • 66 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
carbon clean avensis
« : Ocak 14, 2013, 11:11:01 »
2008 1.6 elegant aracıma carbon clean uygulaması yaptırmak istiyorum. Şu an aracım yaklaşık 70 binde. 60 bindeyken BRC marka LPG taktırdım. Hamdolsun şu an herhangi bir şikayetim yok. Sadece bakım ve koruma amacıyla bu uygulamayı yaptıracağım inşallah. Yakıt tüketimi de makûl seviyelerde. Şehirdışı 100 km/ 7 litre civarında.
Carbon Clean Türkiye resmi sitesinden yetkili uygulama merkezlerinin listesine ulaştım. Zira muadil uygulama ve ürünlerde bazı sıkıntılar yaşanmış. Yakınımda bir Ford yetkili servisi var. Orada yapacaklar. Fiyat olarak da 75 TL istediler. Makinaya bağlanıp 1,5 saatlik bir işlem yapılacakmış. Ancak, cihaza bağlanmadan sadece depoya bir sıvı eklemesi yapılırsa onun da fiyatının 50 TL olacağını söylediler.
Sonuçları bekleyip göreceğiz inşallah.
Her Yusufun bir Züleyhâsı vardır. Mühim olan, gömleğinizin nereden yırtıldığı...

Toyota Club Türkiye

carbon clean avensis
« : Ocak 14, 2013, 11:11:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Edeb Yâ Hû!
  • 66 kere teşekkür etti
Ynt: carbon clean avensis
« Yanıtla #1 : Ocak 14, 2013, 17:50:35 »
Uygulama sorunsuz tamamlandı. Ancak başlangıç aşaması biraz sıkıntılı oldu. Ford servisi olduğu için Toyota'nın benzin dönüş hotumunu bulamadılar. En sonunda lifte kaldırarak alttan geçen borular üzerinden yakıt sistemine ulaşıldı ve cihazın boruları bağlandı. Würth marka (yaklaşık 150 cc) enjektör temizleyici 1,5 litre benzine karıştırıldı ve motor rölantide bu yakıt bitene kadar yaklaşık 90 dakika çalıştı. İşlem bu kadar.
Ancak bir şey dikkatimi çekti. Uygulama yapmadan öncede böyle miydi bilemiyorum, ama uygulamadan sonra tam gaz yaptığımda benzin veya lpg farketmeksizin motor devri 6000 - 6500 devri geçmiyor. O devirden sonra sanki gaz yemiyor araç. Normal bir durum mu bilemiyorum. Daha önce hiç bu kadar tam gaz denememişim demek ki.
Tam gaz yapılınca devir maksimum saati kaça kadar yükselir acaba?
Her Yusufun bir Züleyhâsı vardır. Mühim olan, gömleğinizin nereden yırtıldığı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 14, 2013, 17:53:28 »
Uygulama sorunsuz tamamlandı. Ancak başlangıç aşaması biraz sıkıntılı oldu. Ford servisi olduğu için Toyota'nın benzin dönüş hotumunu bulamadılar. En sonunda lifte kaldırarak alttan geçen borular üzerinden yakıt sistemine ulaşıldı ve cihazın boruları bağlandı. Würth marka (yaklaşık 150 cc) enjektör temizleyici 1,5 litre benzine karıştırıldı ve motor rölantide bu yakıt bitene kadar yaklaşık 90 dakika çalıştı. İşlem bu kadar.
Ancak bir şey dikkatimi çekti. Uygulama yapmadan öncede böyle miydi bilemiyorum, ama uygulamadan sonra tam gaz yaptığımda benzin veya lpg farketmeksizin motor devri 6000 - 6500 devri geçmiyor. O devirden sonra sanki gaz yemiyor araç. Normal bir durum mu bilemiyorum. Daha önce hiç bu kadar tam gaz denememişim demek ki.
Tam gaz yapılınca devir maksimum saati kaça kadar yükselir acaba?
kesiciye giriyordur o devirlerde normal
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 14, 2013, 17:54:36 »
Kesiciye ne zaman giriyor bilmiyorum ama ben bolca yapıyorum 6000 devir üzerini. Honda'dan kalan alışkanlık işte...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 14, 2013, 17:55:16 »
Peki aracınızda neler değişti? Önerir misiniz bu işlemi bizede?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Edeb Yâ Hû!
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 14, 2013, 18:06:23 »
Peki aracınızda neler değişti? Önerir misiniz bu işlemi bizede?
Hasan Bey; işleme başlamadan önce servis yetkilisine şunu sordum: Motorun şu anki durumu ile uygulama sonrası durumunu karşılaştırabileceğimiz ölçüm sisteminiz var mı? Örneğin emisyon değeri, ses veya vuruntu tespiti v.s. Ancak olumlu bir cevap alamadım. Uygulama öncesi ve sonrası için böyle bir çalışma yapılmadı. Dolayısı ile elimizde somut veriler bulunmadan bir şey söylemek çok isabetli olmayabilir. Ancak http://www.carboncleanturkiye.com/sayfalar.asp?KatID=2&ID=31 bu linkte böyle sonuçlar alınmış. Ben de bu verilere güvenerek uygulama yaptırma kararı aldım. Fiyat çok abartılı gelmediği için fazla düşünmedim açıkçası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 14, 2013, 18:10:08 »
Anladım. Benim avensisin motorunda hiçbir sorun görmediğim için aslında gerek yok. Performansından oldukça memnunum. Gaz tepkimesi bu ağırlıktaki bir araç için fazlasıyla iyi. Yakıtında da anormal değerler yok. Muhtemelen benim için gerek yok carbon clean'a. Düşünüyordum bir ara ama vazgeçtim. Zaten sık sık üst devirlere çıkarıyorum motoru, dolayısıyla kurum murum pislik ne varsa çıkıp gidiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Edeb Yâ Hû!
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 14, 2013, 18:12:37 »
Cihazın haznesine koydukları Würth marka enjektör temizleyiciyi depoya doğrudan koymaları halinde 50 TL fiyat istemişlerdi. Aynı ürün 25 TL ye az ilerde satılıyor. 25 TL si fazladan yani.
Ancak cihaz ile birlikte uygulama yapıldığında nasıl bir artısı oluyor onu bilemiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 15, 2013, 00:17:41 »
Anladım. Benim avensisin motorunda hiçbir sorun görmediğim için aslında gerek yok. Performansından oldukça memnunum.
Carbon Clean şampuan bazlı bir temizleyicidir yanlış uygulamalar yapılmaması halinde motora ve parçalarına hiçbir zararı yoktur. Aracınızda sorun olmasa da motor aksamını temiz tutmak adına her 40000'de bir yaptırın derim. Bence sorun olmasını beklememelisiniz.
Only when the last tree is cut down, the last river is polluted and the last fish is caught;will the white man realise money can't be eaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Edeb Yâ Hû!
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 15, 2013, 17:42:55 »
Bu yakıt deposuna eklen enjektör temizleyiciler fazla kullanımda zararlı olur mu? İlaçlardaki doz aşımı gibi iki uygulama arası belli bir zaman geçmeli mi? Ya da her 6 ayda ve yılda bir depoya bu katkılardan konsa zararı mı olur?
Bilen varsa beri gelsin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 15, 2013, 18:16:19 »
Bu yakıt deposuna eklen enjektör temizleyiciler fazla kullanımda zararlı olur mu? İlaçlardaki doz aşımı gibi iki uygulama arası belli bir zaman geçmeli mi? Ya da her 6 ayda ve yılda bir depoya bu katkılardan konsa zararı mı olur?
Bilen varsa beri gelsin :)

Her 10.000de bir tam depoya enjektör temizleyici atarsanız hiç bir sıkıntı çekmezsiniz enjektörler için güzel olur :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 50 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 16, 2013, 02:04:43 »
      Hasan Ugur bey size bir soru sormak istiyorum daha öncede honda kullanmış şu an avensis kullanıcısı olarak bana detaylı cevap verebileceğinizi dününüyorum.
      Sorum şu yeni honda civic otomotik ile 1.6 avensis 132 lik bu iki oto performans acısından nasıl şehir içinde avensisin agır kaldıgı yokuşlarda iyi performans göstermediği belirtiliyor ama civicle arasında performans cokmu farklı ataklık bakımından bana biraz detaylı bilgi verirseniz sevinirim bu arada ben otomu cogunlukla uzun yolda kullanıyorum uzun yol içinde biraz farkını anlatırsanız memnun olurum şimdiden teşekkürler.
   not=sizi hondadan vazgeçirip avensise gelmenize ne sebep oldu tercih nedenizide yazarmısınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 16, 2013, 10:22:02 »
      Hasan Ugur bey size bir soru sormak istiyorum daha öncede honda kullanmış şu an avensis kullanıcısı olarak bana detaylı cevap verebileceğinizi dününüyorum.
      Sorum şu yeni honda civic otomotik ile 1.6 avensis 132 lik bu iki oto performans acısından nasıl şehir içinde avensisin agır kaldıgı yokuşlarda iyi performans göstermediği belirtiliyor ama civicle arasında performans cokmu farklı ataklık bakımından bana biraz detaylı bilgi verirseniz sevinirim bu arada ben otomu cogunlukla uzun yolda kullanıyorum uzun yol içinde biraz farkını anlatırsanız memnun olurum şimdiden teşekkürler.
   not=sizi hondadan vazgeçirip avensise gelmenize ne sebep oldu tercih nedenizide yazarmısınız.

Bir yakın abim 2011 model sıfır otomatik Honda Civic Premium almıştı. İlk km'den itibaren çok performanslı bir araçtı. Vtec özelliği çok güzel birşey. Herkes toyotanın vvt-i sistemini över ama vtec'i de kullanan bilir. Emsal 1.6 motorlar arasında açık ara farkla performanslı bir araç. Özellikle vitesi S konumunda kullanırsanız tam bir canavar oluyor. Uzun yol olarak o arabayla ankaraya gittim geldim. Sürücü konumu çok güzel tasarlanmış. Uzun yolda daha iyi anlaşılıyor bu. Sessiz sayılabilecek, performansı süper ve tamamen sorunsuz taş gibi bir arabadır.

Benim Hondam 2002 modeldi. Bende D sınıfı geniş araba merakı vardı ne zamandır. Arkadaşımın opel vectrası vardı ve çok hoşuma gidiyordu büyük olması. D sınıfı merakımı bütçeme en uygun olarak giderebileceğim tek mantıklı araba avensisti. Bende öyle yaptım. Ama hondayı hala arıyorum. Gerek performansı, gerek sürüş keyfi, gerek o motorun senfonik sesini unutmak mümkün değil...

Size tavsiyem, eğer daha evvel hiç honda sahibi olmadıysanız kesinlikle honda almanızdır. Her ne hikmettir bilinmez, honda kullanan herkes hondanın bir ruhu olduğunu iddia eder. Bence seçiminizi hondadan yana kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 16, 2013, 11:22:07 »
Bende honda ve Toyota nokta sın da ikilemde kalmıştım ama ben Toyota aldım daha doğrusu o denk geldi .Ama çok araştırma yaptım .Sanayiciler de ayni şeyi söylüyor.
HONDA : Çok güçlü bir araç ama kaporta ve ön takım olarak zayıf.Yere çok yakın Türkiye şartlarında sıkıntı olur. Âmâ sorunsuz mükemmel araç .İkinci el pazarı Toyota ya göre nazlı hastası alıyor .

Toyota : Konforlu ve rahat araç .Motor ve yakıt gayet sağlam ve uzun ömürlü. Ön takım  ve kaporta gayet sağlam .İkinci el pazarı gayet iyi.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 16, 2013, 12:08:01 »
Bende honda ve Toyota nokta sın da ikilemde kalmıştım ama ben Toyota aldım daha doğrusu o denk geldi .Ama çok araştırma yaptım .Sanayiciler de ayni şeyi söylüyor.
HONDA : Çok güçlü bir araç ama kaporta ve ön takım olarak zayıf.Yere çok yakın Türkiye şartlarında sıkıntı olur. Âmâ sorunsuz mükemmel araç .İkinci el pazarı Toyota ya göre nazlı hastası alıyor .

Toyota : Konforlu ve rahat araç .Motor ve yakıt gayet sağlam ve uzun ömürlü. Ön takım  ve kaporta gayet sağlam .İkinci el pazarı gayet iyi.

Alçak olması meselesi bir şehir efsanesi olmuş durumda. Ben yeterince eg, ek, es7 ve fd6 kasa kodlu honda civicleri kullandım. Zırt pırt altını sürten bir araç algısı uyanıyor insanda ama kesinlikle öyle birşey yok. Reno 12 toros beklentisindeki eski toprak insanların gözünde elbette alçak bir araç honda civicler. :)

Kaportası zayıf diyenlere gelelim,

Bundan yaklaşık 2 yıl evvel düz bir yolda 60 km hızla orta şeritten gidiyordum. Karşı yoldan aşırı hızlı bir tır savrularak geldi ve bana yandan çarptı. Aracım tırın çarpma etkisiyle duvara fırladı paramparça oldu. Yanımda annemde vardı. İndiğimizde şoktaydım. Tır tam benim şoför kapısına çarpmıştı ve çelik barlar benim hayatımı kurtarmıştı. Ve kapı içi döşemesi bile yerinden fırlamamıştı. Ben bizzat büyük bir kaza yaşayan biri olarak bunu söylüyorum, yeterince sağlam bir otomobildir hondalar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 16, 2013, 12:33:06 »
Valla o kadarını bilmiyorum ama toyota ve hondanın arasındaki en büyük fark biri ekonomi canavarı biri performans deniyor ama ben modlu civic 2005e bindim çok büyük fark göremedim. Aynı şeyler benim aracıma yapılsa aynı performansı sergiler. Ayrıca hondanın fren durumu toyotadan belli bir şekilde kötü en azından vtecIIlerde öyleydi.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 50 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ocak 17, 2013, 00:58:41 »
   Hasan bey cevabınız için cok teşekkür ederim benimde yaptıgım araştırmalara bakılırsa honda yeni kasalar bi oncekine gore daha yüksek ayrıca yalıtımı daha iyi otomotik vites de tercihim olduğu için sanırım büyük ihtimalle yeni kasa elegant lpg li otomotik civic alacagım ama uzun yıllar toyota kullanıcısı olarak yeni auris hatta yazı bekleyip yeni corollayı gormekte istiyorum cunki sonradan pişman olmak istemiyorum alacagım otoyu en az 10 yıl kullanırım onun için acele etmiyeceğim tum secenekleri gozden gecirecegim ama su an hondaya cok yakınım acıklamalarınız için tekrar teşekkürler.
  Not= toyotoya da her zaman gönül borcum var cunki yıllarca hiç sorun cıkartmadan bana eşlik etti ondanda vazgeçmek cok zor gercekten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota'yı seviyorum.
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 202000
  • Model Yılı: '10
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 22, 2013, 21:07:42 »
Bir önceki aracıma ben de carbon clean yaptırmıştım. Çok bir etkisini göremedim. Bence tam depoya atılan kaliteli yakıt katkıları aynı işi görüyor. Ben şu an öyle yapıyorum.
2010 Yaris 1.33 Terra Sport