Gönderen Konu: Laptop batarya  (Okunma sayısı 995 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Laptop batarya
« : Ocak 13, 2013, 22:19:28 »
Sonunda dizüstünün pili tükendi 5 yıla yaklaşmıştı, yenisini almak gerekecek ama hangisi dandik Çin malıdır, değildir değildir ve 1-2 yıl sonra bozulmaz bilmiyorum.
İnternetten 2-3 yer buldum ama bir de şu Kadıköy'de hemen Gold'un çaprazına düşen bir dükkanda sadece batarya satıldığını görmüştüm bir ara fakat kartlarını almayı akıl edemedim , dükkan ismi de hatırımda değil. O dükkanın ismini ve tlf bilen var mı acaba?

Batarya Medion MD96684 laptop modeli için olacak. 11.1V 6600 mAh, 9 hücreli yani.  Gerçi alacağımız 6 hücreli olsa yeter, zaten piyasadan alınanlar da  öyle oluyor galiba. İçine baktım MOLICEL 18650H pil var. Kendim değiştirmeye kalksam başka bir dert . Koruma falan olabilir çalışmayabilir.

Taze ;) ve kaliteli laptop bataryası satan bildiğiniz yerler var mı?

Toyota Club Türkiye

Laptop batarya
« : Ocak 13, 2013, 22:19:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: Laptop batarya
« Yanıtla #1 : Ocak 14, 2013, 02:48:01 »
Sonunda dizüstünün pili tükendi 5 yıla yaklaşmıştı, yenisini almak gerekecek ama hangisi dandik Çin malıdır, değildir değildir ve 1-2 yıl sonra bozulmaz bilmiyorum.
İnternetten 2-3 yer buldum ama bir de şu Kadıköy'de hemen Gold'un çaprazına düşen bir dükkanda sadece batarya satıldığını görmüştüm bir ara fakat kartlarını almayı akıl edemedim , dükkan ismi de hatırımda değil. O dükkanın ismini ve tlf bilen var mı acaba?

Batarya Medion MD96684 laptop modeli için olacak. 11.1V 6600 mAh, 9 hücreli yani.  Gerçi alacağımız 6 hücreli olsa yeter, zaten piyasadan alınanlar da  öyle oluyor galiba. İçine baktım MOLICEL 18650H pil var. Kendim değiştirmeye kalksam başka bir dert . Koruma falan olabilir çalışmayabilir.

Taze ;) ve kaliteli laptop bataryası satan bildiğiniz yerler var mı?
Bilemiyorum ama bence servisten almanız yararınıza olur.Batarya laptopun sigortasıdır.En ufak bir sorun bilgisayarı çöp yapabilir.5 senelikmiş zaten max 100 liradır bataryası.Dışarıdada 50 lira isterler en az.Zaten orjinali 5 sene gitmiş,diğer alacağınız 1 sene gitmez bunu garanti edebilirim size.Çok yakın arkadaşım ısrarıma rağmen dinlemedi aldı ve 9.ayında bozuldu ve yeni bir bataryayla beraber batarya şarj ünitesinide değiştirmek zorunda kaldı.Ama tabii karar sizin yinede.Bu sitede yazılanlar falan eğer doğruysa(söylemişler ama yinede!) bir bakın isterseniz http://www.laptopservis.com/
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Ynt: Laptop batarya
« Yanıtla #2 : Ocak 14, 2013, 02:57:11 »
inci pc'yi mi söylüyorsunuz. 2.el satarlar genelde ama 0 parçada bulunabilir. yazıcıoğlu pasajının en güvenilir dükkanlarından biridir. 5 senedir pc toplarım 2.el ram bile aldım en ufak sıkıntımda geri aldılar yenisini verdiler.
onun dışında laptop bataryaları kolay kolay bozulmazlar. genelde senkronizasyonu bozulur. bunu düzeltmek için bilgisayarın şarjını tamamen bitirip ve bilgisayarın açma tuşuna basınca hiç tepki veremeyecek duruma getiriyoruz sonra 1 gün civarında şarjda tutup yine bitirip aynı şekilde dolduruyoruz. 3 dolumdan sonra eski performansına gelir bataryalar genellikle... sizin bataryanız gerçi 5 yıl olmuş ömrünü tamamlamış olabilir ama forumdaki diğer arkadaşlara bilgi olsun diye paylaştımç...
...Wir Leben Autos...