Gönderen Konu: Aracım biraz ağırlaştı ve yakıt sarfiyatı yükseldi. Yardımlarınızı bekliyorum..  (Okunma sayısı 1776 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '20
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
merhaba  lar. t25 kasa 1.8 elegant otomatik avensis son zamanlarda ağırlaştı gitmiyor hissi veriyor. aracım lpg'li, ben ateşleme kablolarından şüpheleniyorum. çok yakın zamanda bujiler değişti ondan olmaz sanırım. yakıt göstergesi 11 seviyesine uzun bir otoban yolculuğundan sonra ancak düştü. tabi bunun lpg'de en az iki litre daha fazla olduğunu düşünürsek çok fazla olduğu aşikar. birkaç ay önce uzun yolda 6.5 lt/100 km civarında yakıt yakmıştım. buna benzer sorunlar yaşayıp çözüm bulan arkadaşlardan cvp bekliyorum. teşekkür ederim..
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
merhaba lar. t25 kasa 1.8 elegant otomatik avensis son zamanlarda ağırlaştı gitmiyor hissi veriyor. aracım lpg'li, ben ateşleme kablolarından şüpheleniyorum. çok yakın zamanda bujiler değişti ondan olmaz sanırım. yakıt göstergesi 11 seviyesine uzun bir otoban yolculuğundan sonra ancak düştü. tabi bunun lpg'de en az iki litre daha fazla olduğunu düşünürsek çok fazla olduğu aşikar. birkaç ay önce uzun yolda 6.5 lt/100 km civarında yakıt yakmıştım. buna benzer sorunlar yaşayıp çözüm bulan arkadaşlardan cvp bekliyorum. teşekkür ederim..
Aracınız kaç km de en son ne zaman bakım yapıldı ne değişti ne yapıldı bunları bilmeden fikir yürütmeye kalkarsak aracı baştan toplarız gibi görünüyor.Ama  ne durumda orjinal mi? Yeni değişmiş olsada orjinal değilse bu tür sorunlar olabilir.Lpg de kullandığınızda yol bilgisayarı ortalama tüketimi doğru göstermeyecektir.Dolayısıyla oraya bakarak değilde tam depo doldurum kaç km gittinizi lçmeniz daha sağlıklı olur.Aracınız hem 1.8 motor hemde otomatik havalarda soğudu bunlar hep yakıtı artıran etkenler.Ama yinede içim rahat etsin derseniz dediğim gibi hava filtresi,yağ filtresi bujileri kontrol(orjinal değilse değişim) birde maf sensörü ve boğaz kelebeği temizliğinden sonra diğer olasılıklar üzerinde durursunuz.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
haklısınız. yaklaşık 2000 km önce rutin bakım yani yağ, yağ filtresi, bujiler, polen filtresi değişti. ancak hava filtresi temizlendi. öncesinde bursadan eskişehire  ortalama 5.8 ile geldim. bakım sonrası eskişehirden ankaraya 6 lt ortalama ile geldim bunlar lpg de ki gerçek değerler değil bunun farkındayım. ancak şuan o düşük değerlerin yerini 11 lt civarı yüksek değerler  aldı benim aklıma takılan bu. kış olması bu kadar artmasına sebep midir? dediğiniz gibi depoyu tekrar fulleyip bi bakayım sonucu bildiririm. map sensörü ve boğaz kelebeği temizliği demişsiniz bunları ben kendim kontrol edebilirmiyim yoksa servise gitmelimiyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
haklısınız. yaklaşık 2000 km önce rutin bakım yani yağ, yağ filtresi, bujiler, polen filtresi değişti. ancak hava filtresi temizlendi. öncesinde bursadan eskişehire  ortalama 5.8 ile geldim. bakım sonrası eskişehirden ankaraya 6 lt ortalama ile geldim bunlar lpg de ki gerçek değerler değil bunun farkındayım. ancak şuan o düşük değerlerin yerini 11 lt civarı yüksek değerler  aldı benim aklıma takılan bu. kış olması bu kadar artmasına sebep midir? dediğiniz gibi depoyu tekrar fulleyip bir bakayım sonucu bildiririm. map sensörü ve boğaz kelebeği temizliği demişsiniz bunları ben kendim kontrol edebilirmiyim yoksa servise gitmelimiyim.
Biraz el beceriniz varsa yapabilirsiniz.Forumda ararsanız nasıl yapıldığına dair konular var.Soğuk hava yakıtı 2 katına bile çıkarabilir.Sonuçta ne kadar zorlanırsa o kadar yakar.Hatta soğuk hava değil sadece kullanım tarzı bile o kadar fark ettirir.Mesele normalde memlekete falan gittiğimizde 24 litre civarı yakardı arabam.(430 km yol) Bir gün acil bir işimiz çıktı yetişmemiz gerekti yolda mümkün olduğu kadar sıkıştırdım ve aynı yol aynı yükte tam 37 litre aldı depo.Yarı yarıya fark oldu bir anda.Birde hava ve polen filtrenize asla  hava tutturmayın.İlla temizlemek isterseniz boya fırçalarından alıp üstünden çok sert kuvvet uygulamadan temizleyin.20000 km de birde hava filtrenizi değiştirin.(orjinal olmak koşuluyla) Hava tutmak gözenekleri genişletiyor ve hem çok yakmasına hemde motora toz gitmesine neden oluyor.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
öncelikle ilk iş hava filtresini orjinali ile değiştirmek olacak. kullanımım etkisini biliyorum ama kullanım aynıyken tüketim arttı. havaların etkisi büyük o zaman bu durumda. bir sorum daha olacak. araç ilk kalkışta anlık yakıt gaza fazla basmasam bile ilk değerler olarak 70 lere falan çıkıyor. gaza kesinlikle yüklenmiyorum. bu normal mi? birde nerden geldiğini anlamadığım bir zırıltı var egzosdan olabilir mi? araç büyük vites düşük devirde bi zırıltı çıkarır ya onun biraz tiz hali bu  ses.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
öncelikle ilk iş hava filtresini orjinali ile değiştirmek olacak. kullanımım etkisini biliyorum ama kullanım aynıyken tüketim arttı. havaların etkisi büyük o zaman bu durumda. bir sorum daha olacak. araç ilk kalkışta anlık yakıt gaza fazla basmasam bile ilk değerler olarak 70 lere falan çıkıyor. gaza kesinlikle yüklenmiyorum. bu normal mi? birde nerden geldiğini anlamadığım bir zırıltı var egzosdan olabilir mi? araç büyük vites düşük devirde bir zırıltı çıkarır ya onun biraz tiz hali bu  ses.
İlk kalkışta 70 lt gibi değerleri görmeniz normal anlık tüketimde.Çünkü ne kadar düşük vites o kadar yüksek güç demek.Bu gücünde suyu benzinden geliyor tabi.Ama dediğim şeyleri uygularsanız içiniz rahatlar en azından.Zırıltı konusunda ise egzozun altında sabitleme vidası gevşemiş olabilir.Arka koltukların yatma mekanizmasından geliyor olabilir.Plakalıklardan olabilir.Cam fitillerinizden gevşeyen varsa ondanda olabilir.Yani dinleyip bulmak lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
teşekkürler ertan bey. havalar soğuk ısınsında şu temizlik işlerine bi bakayım..
umarım sonrasında değişim olur olumlu yönde.