Gönderen Konu: İnsanlık nerelere geldi !  (Okunma sayısı 1837 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
İnsanlık nerelere geldi !
« : Ocak 12, 2013, 02:21:06 »
Hatay'da 26 yaşındaki M. T., yolcu olarak bindiği özel halk otobüsünün ön kapısından inmesine karşı çıkan sürücü 25 yaşındaki Semir Bağdadi'yi bıçaklayarak öldürdü.

Olay, dün akşam Gündüz Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, kent içinde yolcu taşımacılığı yapan Semir Bağdadi yönetimindeki 31 J 065 plakalı özel halk otobüsü, durağa yanaştı. Ön kapıya gelen M.T. , buradan inmek istedi. Bağdadi ise yolcuların arka kapıdan inmesi gerektiğini, ön kapıdan yeni yolcuların araca bindiğini söyledi. Ancak Türkan, "Ben istediğim kapıdan inerim" diyerek uyarıyı dikkate almadı. Bu yüzden çıkan tartışma kısa sürede alevlenince Mustafa Türkan, sürücüyü tokatladı. Yolcuların tepki göstermesi üzerine Türkan, bu kez üzerinde taşıdığı bıçağı çekerek vatandaşları tehdit etti, ardından da Semir Bağdadi’yi bıçakladı. Bağdadi’nin bıçak çektiğini fark eden Türkan, sürücüyü 2 kez daha bıçaklayıp otobüsten inerek kaçtı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Semir Bağdadi, götürüldüğü Antakya Devlet Hastanesi’nde öldü.

Otobüsün güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülenen cinayetin ardından yakalanan şüpheli M. T., sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı. 1 çocuk babası olan Semir Bağdadi’nin cenazesi ise merkez Alazı Köyü’nde toprağa verildi.

http://www.internethaber.com/on-kapi-cinayeti-kamerada-video-galerisi-56982.htm

Yazık insanlık nereler gelmiş.İnanıyorum hepimizin kaybedecek çok şeyi var lütfen trafikte olsun nerde olursa olsun biraz daha sakin olalım  :(

Toyota Club Türkiye

İnsanlık nerelere geldi !
« : Ocak 12, 2013, 02:21:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: İnsanlık nerelere geldi !
« Yanıtla #1 : Ocak 12, 2013, 02:45:43 »
Valla böyle insan görünümlü ne olduğu belli olmayan mahluklar olduğu sürece böyle şeyleri çok okuruz
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 12, 2013, 03:14:09 »
Ne zamandır arabaya biber gazı alıp katacağım diyorum . Yarın ilk işlerim arasında olacak .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 12, 2013, 12:57:18 »
yorum bile yapamiyorum boyle insanlara  >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 12, 2013, 13:46:32 »
Allah muhafaza. Bıçaklayan gibilerle de karşılaştırmasın, bıçaklanan gibi de inat ettirmesin inşallah. Şoför doğru olanı yapmıştır ama devir bozuk malesef.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 54 ES ?
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: -
  • 19 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 12, 2013, 16:57:13 »
Çok üzüldüm görünce , ekmeğinin peşinde bir şöför kansızın biri yüzünden ölüyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 12, 2013, 17:42:09 »
 Her şeyin başı eğitim eğitim diyeceğim de eğitim kurumlarının  da ne durumda olduğu ortada... 2 yıl önce Okulumda nöbet görevindeyken  bir öğrenci, giriş- çıkış yapması yasak olan bir kapıdan çıkmak istedi. "..... oradan çıkış yasak diğer kapıdan çıkman gerekiyor, bu kapıdan çıkamazsın dedim." Dedim de iş polise kadar vardı. "Seninle dışarıda görüşürüm" dedi.  Üstüme yürüdü.  Ben çaresiz kaldım. Bu yıl da aynı öğrencinin akrabası biri  cama yumruk attı. Kolu çok derinden kesildi, kan fışkırdı , sanırım atardamarıyla beraber sinirler zarar gördü. Çocuğun koluna 40 dikiş atılmış ,30 gün rapor aldı. Şimdi bu öğrencilerin çok değil 5 sene sonra toplumdaki , trafikteki davranışlarını tahmin etmek çok zor değil sanırım. Çözüm olarak öfke kontrolü, empati kurma davranışları kazandırılmalıdır. Kolay değil sabahtan akşama kadar  direksiyon sallamak. Bu sürücüler kamu hizmeti yapıyorlar. Elbette yanlış yapanları uygun bir yöntemle uyaracağız, gerekli yerlere bildireceğiz. Katil, mahkemede "sürücü bana küfür etti ben bunun için bıçağı korkutma amaçlı salladım" der. Bir bakmışsın 3-4 sene sonra yine toplumun arasına karışmış durumda.   Böyle bir düzeni hiçbirimiz hak etmiyor.   Bir insan kolay yetiştirilmiyor.  Ne olursunuz biraz hoşgörü...biraz empati. "Tatlı söz yılanı deliğinden çıkarır."  demiş atalarımız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #7 : Ocak 12, 2013, 18:37:52 »
Her şeyin başı eğitim eğitim diyeceğim de eğitim kurumlarının  da ne durumda olduğu ortada... 2 yıl önce Okulumda nöbet görevindeyken  bir öğrenci, giriş- çıkış yapması yasak olan bir kapıdan çıkmak istedi. "..... oradan çıkış yasak diğer kapıdan çıkman gerekiyor, bu kapıdan çıkamazsın dedim." Dedim de iş polise kadar vardı. "Seninle dışarıda görüşürüm" dedi.  Üstüme yürüdü.  Ben çaresiz kaldım. Bu yıl da aynı öğrencinin akrabası biri  cama yumruk attı. Kolu çok derinden kesildi, kan fışkırdı , sanırım atardamarıyla beraber sinirler zarar gördü. Çocuğun koluna 40 dikiş atılmış ,30 gün rapor aldı. Şimdi bu öğrencilerin çok değil 5 sene sonra toplumdaki , trafikteki davranışlarını tahmin etmek çok zor değil sanırım. Çözüm olarak öfke kontrolü, empati kurma davranışları kazandırılmalıdır. Kolay değil sabahtan akşama kadar  direksiyon sallamak. Bu sürücüler kamu hizmeti yapıyorlar. Elbette yanlış yapanları uygun bir yöntemle uyaracağız, gerekli yerlere bildireceğiz. Katil, mahkemede "sürücü bana küfür etti ben bunun için bıçağı korkutma amaçlı salladım" der. Bir bakmışsın 3-4 sene sonra yine toplumun arasına karışmış durumda.   Böyle bir düzeni hiçbirimiz hak etmiyor.   Bir insan kolay yetiştirilmiyor.  Ne olursunuz biraz hoşgörü...biraz empati. "Tatlı söz yılanı deliğinden çıkarır."  demiş atalarımız.

Abi ne yaparsak yapak toplumumuzda bu gibi insanlar eksik olmucak gibi suç bunlarda değil bunları yetiştirenler de . Ben sen niye böyle değiliz ? Ben biber gazını alıp katacam bu gibilerle konuşulmaz bir fıs yüzüne sıktın mı o gözünü açana kadar siz oradan çoktan uzaklaşmış olursunuz . Bu gibi onun bunun çoçukları laftan anlayacak kapesitede değiller çünkü bugün bir köpek bile laftan anlarken maalesef aramızda anlayış özürlü bir çok kişi var. Bizim okulda da güvenlik görevlisinin kimlik takıntısı vardı kapıdan dışarı çıktınız mı isterseniz 1 mt çıkın geri girerken kimlik isterdi bir çok kişide sorun etmez gösterip girerdi ama bazı onun bunun çocukları adamla kavga ederdi .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 12, 2013, 20:53:25 »
bu adamın çocuğu varsa öksüz kaldı..böyle insan görünümlü yaratıkların da içimizde olması gerçekten can sıkıcı.. tüylerim diken diken oldu izlerken.. adam resmen itin biri yüzünden ölmüş.. cnabı hak geride bıraktıklarına sabır ve kolaylık versin.. umarım karısına maaş bağlanabilir.. (kayıt dışında da ağız dolusu sövüyorum ayrıca)
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 12, 2013, 21:27:24 »
Bunlarla aynı adla isimlendiriliyoruz ya("insan") diyecek bir şey bulamıyorum.Yere tükürdüğü için uyaranları silah çekip vuranların yaşadığı bir ülkede yaşıyoruz.Sokak ortasında adam karısını dövüyor bir Allah'ın kuluda engel olmayı aklından geçirmiyor.Herkes bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığında.Kesinlikle eminim o otobüstekilerin yarısından fazlasıda olayın davasında şahit olmamıştır.Sırf mahkemeye gidip gelmemek için......... :(
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #10 : Ocak 12, 2013, 21:59:50 »
Bunlarla aynı adla isimlendiriliyoruz ya("insan") diyecek bir şey bulamıyorum.Yere tükürdüğü için uyaranları silah çekip vuranların yaşadığı bir ülkede yaşıyoruz.Sokak ortasında adam karısını dövüyor bir Allah'ın kuluda engel olmayı aklından geçirmiyor.Herkes bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığında.Kesinlikle eminim o otobüstekilerin yarısından fazlasıda olayın davasında şahit olmamıştır.Sırf mahkemeye gidip gelmemek için......... :(

Ertan bey millette bir taraftan hak veriyorum baksanıza şöför yolcuya inmesi için arka kapıyı kullanın dediği için öldürüldü millette bu gibi olayları gördükçe kendini bu gibi olaylara karıştırmak istemiyor bazen haberlerde duyuyoruz bu gibi olaylarda tarafları ayırmak için girenlerde bir çok kez zarar görüyor hatta ölebiliyorlar . Ondan millet bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı ile hareket ediyor . Şahsen ben böyle bir tartışmada ikili arasına asla karışmam .

Burada olan ne yazık ki şöföre oldu kimisi kardeşim bıraksaydın inseydi diyebilir fakat bütün gün o direksiyonun başında oturmakta kolay değil Allah bilir o gün kaç kişiyi bu şekilde uyardı belki kimine kapıyı da açmıştır fakat belli bir noktadan sonra insanın sabrı kalmıyor ve karşısındakini bu kadar küçük bir şey için tersleyebiliyor terslemektede haklı fakat karşınızdaki insan değilse ve laftan anlamıyorsa da görmezden gelinebilir . Ama dediğim gibi o gün Allah bilir kaç kişiye göz yummuştur ve bu bardağı taşıran noktada da karşısındaki insan olmayınca bu gibi durumlar olabiliyor olmamalı fakat oluyor . :(

Mahkeme konusunda size katılıyorum böyle durumlarda şahitlik yapmak gerekiyorsa gidip yapılmalı .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 12, 2013, 23:37:35 »
Ertan bey millette bir taraftan hak veriyorum baksanıza şöför yolcuya inmesi için arka kapıyı kullanın dediği için öldürüldü millette bu gibi olayları gördükçe kendini bu gibi olaylara karıştırmak istemiyor bazen haberlerde duyuyoruz bu gibi olaylarda tarafları ayırmak için girenlerde bir çok kez zarar görüyor hatta ölebiliyorlar . Ondan millet bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı ile hareket ediyor . Şahsen ben böyle bir tartışmada ikili arasına asla karışmam .

Burada olan ne yazık ki şöföre oldu kimisi kardeşim bıraksaydın inseydi diyebilir fakat bütün gün o direksiyonun başında oturmakta kolay değil Allah bilir o gün kaç kişiyi bu şekilde uyardı belki kimine kapıyı da açmıştır fakat belli bir noktadan sonra insanın sabrı kalmıyor ve karşısındakini bu kadar küçük bir şey için tersleyebiliyor terslemektede haklı fakat karşınızdaki insan değilse ve laftan anlamıyorsa da görmezden gelinebilir . Ama dediğim gibi o gün Allah bilir kaç kişiye göz yummuştur ve bu bardağı taşıran noktada da karşısındaki insan olmayınca bu gibi durumlar olabiliyor olmamalı fakat oluyor . :(

Mahkeme konusunda size katılıyorum böyle durumlarda şahitlik yapmak gerekiyorsa gidip yapılmalı .
Elinde silah olsa anlarımda bıçak olan birisini 1 otobüs insan etkisiz hale getiremediği için öldü o otobüsün sürücüsü.Hadi bunu geçtim sırf erindikleri,tenezzül etmedikleri için belkide katil 3-4 sene yatıp çıkacak ve sonra bir başkasını öldürecek.Üsterine düşen görevi yapsalar 30-40 sene yatsa böyle bir şeyi tekrarlayamayacak.Haberlere çıkmıştı bir sürücü 2 sene arayla iki çocuğu ezmişti hani.İlk seferinde ailesi şikayetini geri alıyor tabi böyle olunca cezası çok olmuyor birde "iyi hal" diye bir kavramdan indirim yapınca cezada engellenemiyor.Çıkınca içeriden bir çocuğun daha ölümüne neden oldu.Yani bu bilinç değişmedikçe daha çok okuruz bu haberleri.Bakın avrupada suçlulara nasıl cezalar veriliyor,kaldıkları ortamlar nasıl.Birde bize bakın geçen gün bir polis memuru tanıdığımla konuşuyorum kışın suç oranı artıyor dedi.Neden diye sorduğumda aldığım cevap şu kalacak yeri yok adamın gidip birini yaralıyor 6 ay gibi cezası var 6 ay sonrada zaten yaza geliyor dedi.Buyrun karar sizin.Siz olsanız ne düşünürsünüz?
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #12 : Ocak 13, 2013, 00:11:29 »
Elinde silah olsa anlarımda bıçak olan birisini 1 otobüs insan etkisiz hale getiremediği için öldü o otobüsün sürücüsü.Hadi bunu geçtim sırf erindikleri,tenezzül etmedikleri için belkide katil 3-4 sene yatıp çıkacak ve sonra bir başkasını öldürecek.Üsterine düşen görevi yapsalar 30-40 sene yatsa böyle bir şeyi tekrarlayamayacak.Haberlere çıkmıştı bir sürücü 2 sene arayla iki çocuğu ezmişti hani.İlk seferinde ailesi şikayetini geri alıyor tabi böyle olunca cezası çok olmuyor birde "iyi hal" diye bir kavramdan indirim yapınca cezada engellenemiyor.Çıkınca içeriden bir çocuğun daha ölümüne neden oldu.Yani bu bilinç değişmedikçe daha çok okuruz bu haberleri.Bakın avrupada suçlulara nasıl cezalar veriliyor,kaldıkları ortamlar nasıl.Birde bize bakın geçen gün bir polis memuru tanıdığımla konuşuyorum kışın suç oranı artıyor dedi.Neden diye sorduğumda aldığım cevap şu kalacak yeri yok adamın gidip birini yaralıyor 6 ay gibi cezası var 6 ay sonrada zaten yaza geliyor dedi.Buyrun karar sizin.Siz olsanız ne düşünürsünüz?

Ertan bey bunlar aslına bakarsanız toplumun suçu değil . Maalesef kanunlarımızın suçu . Dediğiniz olaydaki sürücünün serbest kalmasının toplumla bir ilgisi yok sebebi cezai yaptırımlarımızın yetersiz kalması . Şahitlik konusunda size katılıyorum bir çok kişi gitmiyor fakat gidilmeli.

En basit örnek güvenlik görevlileri . Misal veriyorum bir bankayı soymak isteyen birini güvenlik görevlisi çekip vuramıyor çünkü vurdu mu kendi suçlu oluyor . Kanun izin vermiyor halbuki böyle olaylarda güvenlik görevlilerinin silah kullanma yetkisi olmalı o silahlar süs diye verilmemeli tabi bu durumda da güvenlik görevlileri iyi seçilmeli .

Gelelim sivil vatandaşlara bir olayda tarafların nasıl bir psikolojide olduğunu bilmeden o olaya karışmak bir sivil vatandaş için bence çok tehlikeli özellikle elinde kendini savunacak bir şeyi yoksa gerçi olsa da onu kullanıp karşı tarafa zarar vermekten yine başı ağırır . Yani olay yukarı tükürsem bıyık aşağı tükürsem sakal gibi bir şey oluyor . Ben bu gibi durumlarda tekrar söylüyorum beni ilgilendirmiyorsa karışmam . Çünkü kanunlar öyle bir şekilde düzenlenmiş ki hep kötü niyetli tarafı koruyor . Bunları yapanların çoğunun zaten kaybedecek bir şeyleri yok birde siz gidip bodoslama bunlara karışırsanız sonucu maalesef böyle oluyor ben elimden geldiğince bu tipleri alttan alır tartışmaya dahi girmem .

Sizin dediğinize de katılıyorum fakat bu gibi olaylarda gidip tarafları ayırmak veya etkisiz hale getirmek maalesef sizin bahsettiğiniz kadar kolay olmuyor zaten cezalarımızın gerekli kadar yaptırımı olsa bu olaylarda kolay kolay yaşanmaz . Tanıdığınız polis memurunun dediği gibi birini yaralamak 6 ay yap bunu 3 sene bakim yapabiliyor mu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ocak 13, 2013, 02:33:26 »
Öyle elbette ama kanunları belirleyende bizim tepkimiz sonuçta.Ağlamayan bebeğe mama vermezler.Sesimizi çıkarmadğımız sürece sorun yok sanılıyor.Artık öyle ki her akşam biriyle kavga edip karakola düşenler var ve resmen misafirliğe gidiyormuş gibide rahat rahat gidiyorlar.Tam bi döngünün ortasındayız aslında üst kısmımızda kanunları belirleyenler alt kısmımızda ise suçlular,katiller vs.İki tarafada bir şey yapamıyoruz ve iki tarafında yaptıklarını biz çekiyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #14 : Ocak 13, 2013, 02:46:19 »
Öyle elbette ama kanunları belirleyende bizim tepkimiz sonuçta.Ağlamayan bebeğe mama vermezler.Sesimizi çıkarmadğımız sürece sorun yok sanılıyor.Artık öyle ki her akşam biriyle kavga edip karakola düşenler var ve resmen misafirliğe gidiyormuş gibide rahat rahat gidiyorlar.Tam bir döngünün ortasındayız aslında üst kısmımızda kanunları belirleyenler alt kısmımızda ise suçlular,katiller vs.İki tarafada bir şey yapamıyoruz ve iki tarafında yaptıklarını biz çekiyoruz.

Aynen . Maalesef bir şey yapmıyoruz yapamıyoruz . Zaten bu gibi insanlarda bunun farkında olduğu için bunları yapabiliyor .