0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Her şeyin başı eğitim eğitim diyeceğim de eğitim kurumlarının da ne durumda olduğu ortada... 2 yıl önce Okulumda nöbet görevindeyken bir öğrenci, giriş- çıkış yapması yasak olan bir kapıdan çıkmak istedi. "..... oradan çıkış yasak diğer kapıdan çıkman gerekiyor, bu kapıdan çıkamazsın dedim." Dedim de iş polise kadar vardı. "Seninle dışarıda görüşürüm" dedi. Üstüme yürüdü. Ben çaresiz kaldım. Bu yıl da aynı öğrencinin akrabası biri cama yumruk attı. Kolu çok derinden kesildi, kan fışkırdı , sanırım atardamarıyla beraber sinirler zarar gördü. Çocuğun koluna 40 dikiş atılmış ,30 gün rapor aldı. Şimdi bu öğrencilerin çok değil 5 sene sonra toplumdaki , trafikteki davranışlarını tahmin etmek çok zor değil sanırım. Çözüm olarak öfke kontrolü, empati kurma davranışları kazandırılmalıdır. Kolay değil sabahtan akşama kadar direksiyon sallamak. Bu sürücüler kamu hizmeti yapıyorlar. Elbette yanlış yapanları uygun bir yöntemle uyaracağız, gerekli yerlere bildireceğiz. Katil, mahkemede "sürücü bana küfür etti ben bunun için bıçağı korkutma amaçlı salladım" der. Bir bakmışsın 3-4 sene sonra yine toplumun arasına karışmış durumda. Böyle bir düzeni hiçbirimiz hak etmiyor. Bir insan kolay yetiştirilmiyor. Ne olursunuz biraz hoşgörü...biraz empati. "Tatlı söz yılanı deliğinden çıkarır." demiş atalarımız.
Bunlarla aynı adla isimlendiriliyoruz ya("insan") diyecek bir şey bulamıyorum.Yere tükürdüğü için uyaranları silah çekip vuranların yaşadığı bir ülkede yaşıyoruz.Sokak ortasında adam karısını dövüyor bir Allah'ın kuluda engel olmayı aklından geçirmiyor.Herkes bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığında.Kesinlikle eminim o otobüstekilerin yarısından fazlasıda olayın davasında şahit olmamıştır.Sırf mahkemeye gidip gelmemek için.........
Ertan bey millette bir taraftan hak veriyorum baksanıza şöför yolcuya inmesi için arka kapıyı kullanın dediği için öldürüldü millette bu gibi olayları gördükçe kendini bu gibi olaylara karıştırmak istemiyor bazen haberlerde duyuyoruz bu gibi olaylarda tarafları ayırmak için girenlerde bir çok kez zarar görüyor hatta ölebiliyorlar . Ondan millet bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı ile hareket ediyor . Şahsen ben böyle bir tartışmada ikili arasına asla karışmam .Burada olan ne yazık ki şöföre oldu kimisi kardeşim bıraksaydın inseydi diyebilir fakat bütün gün o direksiyonun başında oturmakta kolay değil Allah bilir o gün kaç kişiyi bu şekilde uyardı belki kimine kapıyı da açmıştır fakat belli bir noktadan sonra insanın sabrı kalmıyor ve karşısındakini bu kadar küçük bir şey için tersleyebiliyor terslemektede haklı fakat karşınızdaki insan değilse ve laftan anlamıyorsa da görmezden gelinebilir . Ama dediğim gibi o gün Allah bilir kaç kişiye göz yummuştur ve bu bardağı taşıran noktada da karşısındaki insan olmayınca bu gibi durumlar olabiliyor olmamalı fakat oluyor . Mahkeme konusunda size katılıyorum böyle durumlarda şahitlik yapmak gerekiyorsa gidip yapılmalı .
Elinde silah olsa anlarımda bıçak olan birisini 1 otobüs insan etkisiz hale getiremediği için öldü o otobüsün sürücüsü.Hadi bunu geçtim sırf erindikleri,tenezzül etmedikleri için belkide katil 3-4 sene yatıp çıkacak ve sonra bir başkasını öldürecek.Üsterine düşen görevi yapsalar 30-40 sene yatsa böyle bir şeyi tekrarlayamayacak.Haberlere çıkmıştı bir sürücü 2 sene arayla iki çocuğu ezmişti hani.İlk seferinde ailesi şikayetini geri alıyor tabi böyle olunca cezası çok olmuyor birde "iyi hal" diye bir kavramdan indirim yapınca cezada engellenemiyor.Çıkınca içeriden bir çocuğun daha ölümüne neden oldu.Yani bu bilinç değişmedikçe daha çok okuruz bu haberleri.Bakın avrupada suçlulara nasıl cezalar veriliyor,kaldıkları ortamlar nasıl.Birde bize bakın geçen gün bir polis memuru tanıdığımla konuşuyorum kışın suç oranı artıyor dedi.Neden diye sorduğumda aldığım cevap şu kalacak yeri yok adamın gidip birini yaralıyor 6 ay gibi cezası var 6 ay sonrada zaten yaza geliyor dedi.Buyrun karar sizin.Siz olsanız ne düşünürsünüz?
Öyle elbette ama kanunları belirleyende bizim tepkimiz sonuçta.Ağlamayan bebeğe mama vermezler.Sesimizi çıkarmadğımız sürece sorun yok sanılıyor.Artık öyle ki her akşam biriyle kavga edip karakola düşenler var ve resmen misafirliğe gidiyormuş gibide rahat rahat gidiyorlar.Tam bir döngünün ortasındayız aslında üst kısmımızda kanunları belirleyenler alt kısmımızda ise suçlular,katiller vs.İki tarafada bir şey yapamıyoruz ve iki tarafında yaptıklarını biz çekiyoruz.