0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hem fikirim işini düzgün yapan kişiyi bulup onun ekmek yemesini sağlamak çok akıllıca şahsen ben öyle yapıyorum
Bir anımı paylaşmak istiyorum.Eskiden Honda Civic'im vardı. Honda forumunda takılırken yeni bir honda özel servisi açılmış ve forum üyelerine kampanyalı fiyatlar sunmuştu. Benim arabanında yağ ve filtreleri değişecekti. İyi dedim, gidip hem tanışayım, evimede yakındı. Uygunsa gerçekten arabamı hep oraya götürürüm diye sevinmiştim.Gittim servisee..Arabayı aldılar, yağı, suyu, filtreleri değişti. Herşey güzel, genel bakımları yapıldı ve trigerde değişti. Akşam arabayı teslim alacaktım. Pekte indirimli sayılmayacak bir fiyat verdiler, canınız sağolsun diyip servisten çıktım. Yola çıktığımda gaza basıyorum fakat araba gitmiyordu. Çekişinde ciddi bir düşüş vardı. Hemen geri döndüm servise, üstelik debriyajda da sertleşme vardı. Arabayı tekrar içeri aldılar ve 10 dk sonra yetkili personel "Debriyaj bitmiş, değişmesi gerekiyor." dedi. Tamam dedik. 2009 yılıydı ve 800 liraya debriyaj değişti. Orjinal parça taktık dediler, iyi olsun hehe dedim ve arabamı alıp çıktım. Kırmızı ışıkta durdum. Araba traktör gibi titremeye başladı. Bir süre aracı dinledim kenara çekip, araba resmen titriyordu. Döndüm geri servise. Dedim araçta sorun var, titreme yapıyor dedim.Aracı aldılar, 10 dk sonra personel geldi ve "Motor kulakları değişecek, artık çok yıpranmışlar." dedi ve yıpranmış-yırtılmış kulakları gösterdiler. Resmen yırtık vardı kulaklarda. Göz göre göre elle bıçakla kesilmişti adeta. "Yav bu imkansız, nasıl olur?" filan desemde durum değişmedi. Arabamın her zerresini ezbere biliyordum ve motor kulaklarında zerre kadar yıpranma yoktu, çünkü henüz 4-5 gün evvel motor temizliği yapmışi detaylı fotolar çekmiş ve forumda paylaşıp üzerinde muhabbetler etmiştik. O fotolardan biri buydu, motor kulağının net bir şekilde görünenini bulamadım: Servise dedim, bakın elimde daha 4-5 gün önce çekilmiş fotoğraflar var. Etmeyin eylemeyin, bu kulaklar sizin hatanız sonucu bu hale geldiler. Yok, kabul etmediler. Servisten çıkıp aksaray yedek parçacılarına gittim, kulağı buldum ve ertesi sabah yine aracı oraya götürecektim ve ücretsiz takacaklardı. Sabah tam 9' da servisin önündeydim. Bir de ne göreyim? Bir adamın arabasını servisin rampa girişine çekmişler, yarım debriyaj yaparak dumanlar çıkarıyorlardı. Beni görünce hemen araç çıktı gitti. O an anladım servisin çalışma stilini ve kampanyalarını. Gariban adam arabasını servise bırakmış, ustalar debriyajını yakıyor ve kendilerine iş üretiyor. Dolandırıcılığın son noktası. Dedim aracımın kulaklarını değiştirin. Bekledim ve değiştirdiler. Eve gelip geçtim internetin başına, bu konuları tek tek yazdım. Benim gibi yüzlerce kişide konuya takılmaz mı arkamdan. Servisi bir güzel afişe ettik. Yaptıkları ayıbın cezasınıda fazlasıyla ödemiş oldular. O gün tövbe ettim, daha öncesinde de yediğim bir çok kazıklardan dolayı servise gitmem diye. Ondan beridir aracımın bakımlarına kendim karar verip, parçaları alıp, herhangi bir ustaya pazarlık yaparak yaptırıyorum ve kafam rahat ediyor. En güzeli bu...
Abi seninkine yine iyi benimkinde balata değişmemişlerdi çıktım 150 km sonra değiştirmek zorunda kaldım.Diğer bir serviste poen filtresini takmamış çıkarıp.Şimdi ben nasıl güveneyimki bunlara.
Çay saatine denk gelseydi onlarıda yazarlardı ama olsun sonkara gittiğim zaman 5 kahve 2 çay 2 pasta 2 de poğça yiyorum acısını çıkartmaya çalışıyorum
ben 50000 bakımı için servise gittiğimde sanıyorum ki buji polen hava vs da değişecek diye yağ yağ filtresi için 300 tl para ödedim ya dışarda yaptırsaydım 150 200 tl ye bitirirdim şimdide 60000 bakım için 480 tl istiyorlar hesap yaptım parçaları özellikle şanjuman yağını servisten alacağım işçilik vs 200 tl diğer 280 tl ne için acaba
Abicim işte, olay , başında bekleyemediğinden kopuyor, alıyorlar arkaya, kafalarına göre takılıyorlar. Benim kendi ailemden var yetkili serviste eleman olarak çalışan, girdikleri zaman, otomobiller hakkında benim kadar bilgileri yoktu. Şimdi o adam, benim filtremi yağımı değişecek. Ben nasıl güveneyim ona, allahın gücüne gitmesin, kimseyi küçümsemek haddim değildir. Aralarında mutlaka kalifiye insanlarda vardır. Ama 800tl maaşla çalışan adam, bana 1-2 ufak işe 800tl işçilik çıkaracak. Buda tamamen firmaların bayilerin ayıbıdır.
Hasan bey bildiğim kadarı ile toyotanın orjinal parçaları servis dışında bulunmuyor yan sanayi olarak var yani.Özellikle yağ filtresi ve şanjuman yağının servisten alacağım he polen hava filtresi buji vs bu tarz şeyleri yan sanayi olarak kullanabiliriz sorun görmüyorum onlarda
Ama bir yağ filtresi ne kadar pahalı olabilir? İçinde altı üstü kartonbozması bir malzeme var sonuçta. Bu kadar sömürülmez ki ama? Bu fiyatlandırmalar hiç adil değil. Altımızda altı üstü Toyota var, el yapımı sırça elmas değil ki filtre dedikleri...
yani ufuk bey orjinal olma ihtimali yok.. serviste 18 + kdv di galiba.
Hava ve yağ filtresini orjinal kullanmakta fayda var sanırım. Onun dışında (aslında onlar da dahil) parçanın yan sanayi olmasından çok kaliteli olması önemli. Ve kalitenin bir fiyatı vardır. Ancak her pahalı ürün de kaliteli değildir.Bence yetkili servise gitmemek lazım, iyi bir özel servis bulmak lazım. Ama zor bulunuyor kanaatindeyim.
biz bugün yaptırdık 80.000 km bakım özel serviste 100 tl