Gönderen Konu: suzuki swift almayı düşünüyorum. önerileriniz...  (Okunma sayısı 11156 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
selam arkadaşlar suzuki swift almayı düşünüyorum. ama karar veremedim. uzun vadede sorun yaşatmayacak bir araç olsun istiyorum. eşimin de kullanabileceği, şehir içinde kullanılacak bir araç olacak. kullanan veya bilgisi olan arkadaşların tecrübelerini bekliyorum. teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Buca Atatürk Orta Okulu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: suzuki swift almayı düşünüyorum. önerileriniz...
« Yanıtla #1 : Ocak 09, 2013, 09:58:54 »
Murat Bey;

Dediğiniz aracı bir ara amcam almayı düşümüştü.Amcamda Fiat Linea vardı.Gittik İzmir Özdemir SUZUKİ'ye ...Suzuki swift'i  inceledik.Ama malzeme kalitesi çok düşük diye amcam vazgeçti.Motoru hakkında bir fikrim yok Ancak hakikaten kapılar , ön konsül diğer aksan çok zayıf ve kalitesiz.Amcam Fiat'ın malzeme kalitesizliğinden bahsederken suzuki'yi gördükten sonra "Benim  Linea daha kaliteli imiş" dedi.Tabi alacak olan sizsiniz.Sizin bir araçtan beklentileriniz nelerdir bilemem ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 09, 2013, 09:59:40 »
tam bilmem o arabaları ama yeni modeli SX4 çok hoşuma gitti yakından inceleme şansım oldu 1,6 120 bg olması lazım hb kasaları suv gibi yani
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 935 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 09, 2013, 11:00:50 »
Piyasası olmayan bir araç servis ve yedek parça konusunda sıkıntı yaşayabileceğinizi düşünüyorum .Araç tercih ederken her zaman bir öngörüm vardır oda şudur kalabalık bir trafiğe çıktığınızda trafikte en  çok hangi araçları görüyorsanız o araçlar iyi arabadır. Halkımız araç konusunda gerçekten çok bilinçlendi o sebepten  bence sizde beni yöntemi deneyin. Ben hiç pişman olmadım aracı beğenmesem de piyasa arabası olduğu için hemen sattım sıkıntı olmadı
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 12, 2013, 10:57:37 »
yücel kardeşim, halkımızın araç seçimleri yüzünden maalesef kaliteli, donanımlı  araçlar  gerçek değerlerini göremiyor. benim de şöyle bir tecrübem oldu: oto yedek parçacısı hangi markanın çoksa o markayı almayacaksın, çünkü parçaya ne kadar çabuk ulaşıyorsan o aracın o kadar çok parçaya ihtiyacı oluyordur. maalesef tecrübeyle sabittir. örnek, resimdeki daihatsuyu 2 sene kullandım. donanım, teknik anlamda piyasadaki 100 aracın 95 inden üstündü. piyasası, parçası çok olmayan bir araçtı. 2 yıl zarfında keyifle kullandım, rutin yağ bakımlarının haricinde hiçbir sorunum olmadı. satmayı istemeyerek değerinin üzerinde bir fiyatla satış ilanı verdim ve maalesef diyorum yazdığım fiyata istemeyerek sattım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 12, 2013, 11:38:44 »
swift kullanan arkadaşım yakıttan şikayetçi idi.Bagaj desen zaten yok.İşe gidip gelmek için olabilir.4*4 olması karlı bölgelerde çok işe yarıyor.Bir komik bir anı var.Bende şahit oldum.Aracın altında bulunan akslar dışarıda olduğu için üzerine yabancı madde sarılabiliyor.Bizim olayda akslara sarmaşık dolandı ve temizleyene kadar hem güldük hem zorlandık.Bunun dışında güzel araba.Lpg düünürseniz tankı nereye koyacağınızı bulmanız lazım.Kötü araç değil ama ben almam.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1131 kere teşekkür etti
  • 2376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 12, 2013, 11:42:13 »
yücel kardeşim, halkımızın araç seçimleri yüzünden maalesef kaliteli, donanımlı  araçlar  gerçek değerlerini göremiyor. benim de şöyle bir tecrübem oldu: oto yedek parçacısı hangi markanın çoksa o markayı almayacaksın, çünkü parçaya ne kadar çabuk ulaşıyorsan o aracın o kadar çok parçaya ihtiyacı oluyordur. maalesef tecrübeyle sabittir. örnek, resimdeki daihatsuyu 2 sene kullandım. donanım, teknik anlamda piyasadaki 100 aracın 95 inden üstündü. piyasası, parçası çok olmayan bir araçtı. 2 yıl zarfında keyifle kullandım, rutin yağ bakımlarının haricinde hiçbir sorunum olmadı. satmayı istemeyerek değerinin üzerinde bir fiyatla satış ilanı verdim ve maalesef diyorum yazdığım fiyata istemeyerek sattım.

Bir yedek parçacı olarak dediklerinize canı gönülden katılıyorum.

Not/Ek bilgi: Daihatsu bütün parçaları japonyada üretilen tek japon seri otomobil üreticisidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 12, 2013, 12:54:05 »
ben şahsen beğeniyorum swift'i. burada yorumlayan arkadaşlar eski makyajsız kasasından bahsediyor sanırım, ben yakından inceleme fırsatı buldum birkaç defa. öncelikle ekonomik bir araç. donanım seviyesi de gayet iyi. motorundan dolayı vergi avantajı da var. malzeme kalitesi de yaris'ten aşağı değil. tek zayıf noktası el freni bölgesindeki işçilik biraz zayıf gelmişti bana o kadar. tasarım olarak yaris'ten 2-3 tık önde bence. bagajı küçük evet bu da satın alacak kişiye kalmış bir durum. türkiye'deki ikinci el piyasasına ben de katılmıyorum. mazda da kaliteli ve sorunsuz araçtır ama malesef yeterli ilgiyi görmüyor ülkemizde. ben olsam yaris yerine swift tercih ederim bu sınıfta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 12, 2013, 13:51:31 »
Bir suzuki servisi iki sene önce, 4X4 olanlar iyi demişti ama nedendir, niyedir bilmiyorum.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.