0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bu toyotalar iycice cıvıttı kardeşsen en iyisi sat kurtulhonda falan alırsın
Meşhur K.A. tavsiyesine bir şekilde uydum sayılır.Sonra yeni araç bakalım dedik. Bu aşamada Honda'ya da uğradık. Kapıdan girdik, biri karşıladı, "En fazla 1.6 dizel araç bakıyoruz" dedik. Bizde dizel yok cevabıyla afalladık. Konuya bu kadar yabancıyız yani.Sonra eve geldim. Babamla karşılaştım. "HONDA'ya bakın" dedi. Forumda da var bir arkadaş aynısını söylüyor dedim.Akşam misafir geldi. Konu açıldı. "HONDA'ya da bakmadan karar verme" dedi. Yakıt cimriliğini filan anlattı. (Lahavle)Bugün araçlar konusunda uzman bir mühendis arkadaşla tanıştım. Oturduk sohbet ettik. "HONDA al kafan rahat olsun" dedi. Kendisinin Accordu varmış. Eşine de yeni Civic almış. Ve biz bugün tekrardan Honda'ya gittik. Ama yok kardeşim istediğimiz gibi bir modeli.Motordan başka elle tutulur bir şeyi yok. Donanım yok. Yakıt tasarrufu yok. Bir tek Jazz az yakıyor görünüyor. O kasayla kıyaslarsan o da az sayılmaz. Hap kadar alet.
1.6 dizeli bekleyin hb isterseniz bu yıl sedan kasada 2 yıl ya da daha erken
Onu sordum özellikle. Avrupa'da satılıyormuş dizeller. Ama Türkiye'de yakıt standardı yok diye getirmiyorlarmış.Yakıt kalitesine çok bağımlıymış.Bugün bir de VW TSI motorların yakıta çok hassas olduğunu öğrendim. Kalitesiz yakıtta pistonlar deforme oluyormuş.
Honda Civic Eco aldım otomatik vites araç alma zorunluluğum yüzünden. 6 yıl garantisi bozulmadan lpg seçeneği olan en düzgün araç olduğunu düşünüyorum. Dizelin tadını vermiyor ama ne yapalım dizel otomatik teknolojisi bize uymadı otomatik derdiniz yoksa en iyi seçim D4D olur, otomatik dizel istiyorsanız 2.0 motor seçeneğine bakmak gerek, tabi bütçeye uyarsa.
Aslında 1.6 ve otomatik demem o nedenleydi.Ama tam kesinlik yok henüz. Hastaneden randevu alındı ama daha gidilmedi. O nedenle rapor durumu daha kesinlik kazanmadı. D4D yi ben sildim defterden. Zaten üretimi durduruldu. Yeni BMW motora dönülecek.Otomatikte ise bir tek VW ve Ford dizeller tam otomatik dediler. Diğerleri hep multimod. Peguet ve Fiat multimodları test sürüşüyle deneyeceğim. (308-Bravo)Honda lpg sorun olur diye söyledi uzman arkadaş. LPG soğutmaya katkı sağlamadığı için motorun iç sıcaklığı daha yüksek oluyormuş.(Araç seçmiyle ilgili ayrıntılı bir konu açmak istiyorum aslında.)
VW'nin 1.6 dizelleri DSG şanzıman yani tam otomatik değil, fordu bilmiyorum yanlış bilgi vermeyim. Honda kısmında şöyle bir bilgi vereyim Eco olan modellerde manifolt vb. Aksam lpg için uyarlanmış geliyor. Bu araçta yeni nesil lpg kitlerindeki yüksek devirde benzin katkısı sağlayan sistemi devreye solmanıza bile gerek yok. 6 yıl garanti verdiklerine göre motora güveniyorlardır.
O zaman Toyota'ya devam hocam:)
Toyota düzgün bir dizel motor arayışında. BMW motorla şansını tekrar deneyecek. Tutturamazsa işi bu sefer gerçekten zor.Benim için zaten Toyota diye bir marka yok artık.
Otomatikte ise bir tek VW ve Ford dizeller tam otomatik dediler. Diğerleri hep multimod. Peguet ve Fiat multimodları test sürüşüyle deneyeceğim. (308-Bravo)
Yakıt tüketimi nasıl?CC yok sanırım. BT var mı otomatiklerde?