Gönderen Konu: Yokuş yukarı çıkamadım  (Okunma sayısı 6474 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
Ynt: Yokuş yukarı çıkamadım
« Yanıtla #20 : Ocak 09, 2013, 00:14:29 »
Lastik alırsanız tüm sorun çözülür, jeep alırsanız yeni sorunlarınız olabilir. Bu arada kısmen de olsa Kemal beyi dinlemiş olursunuz :)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 09, 2013, 00:14:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 09, 2013, 00:55:53 »
bu toyotalar iycice cıvıttı kardeş
sen en iyisi sat kurtul
honda falan alırsın

Meşhur K.A. tavsiyesine bir şekilde uydum sayılır.

Sonra yeni araç bakalım dedik. Bu aşamada Honda'ya da uğradık. Kapıdan girdik, biri karşıladı, "En fazla 1.6 dizel araç bakıyoruz" dedik. Bizde dizel yok cevabıyla afalladık. Konuya bu kadar yabancıyız yani.
Sonra eve geldim. Babamla karşılaştım. "HONDA'ya bakın" dedi. Forumda da var bi arkadaş aynısını söylüyor dedim.
Akşam misafir geldi. Konu açıldı. "HONDA'ya da bakmadan karar verme" dedi. Yakıt cimriliğini filan anlattı. (Lahavle)
Bugün araçlar konusunda uzman bir mühendis arkadaşla tanıştım. Oturduk sohbet ettik. "HONDA al kafan rahat olsun" dedi. Kendisinin Accordu varmış. Eşine de yeni Civic almış.

Ve biz bugün tekrardan Honda'ya gittik. Ama yok kardeşim istediğimiz gibi bir modeli.
Motordan başka elle tutulur bir şeyi yok. Donanım yok. Yakıt tasarrufu yok. Bir tek Jazz az yakıyor görünüyor. O kasayla kıyaslarsan o da az sayılmaz. Hap kadar alet.

Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 09, 2013, 01:02:29 »
Meşhur K.A. tavsiyesine bir şekilde uydum sayılır.

Sonra yeni araç bakalım dedik. Bu aşamada Honda'ya da uğradık. Kapıdan girdik, biri karşıladı, "En fazla 1.6 dizel araç bakıyoruz" dedik. Bizde dizel yok cevabıyla afalladık. Konuya bu kadar yabancıyız yani.
Sonra eve geldim. Babamla karşılaştım. "HONDA'ya bakın" dedi. Forumda da var bir arkadaş aynısını söylüyor dedim.
Akşam misafir geldi. Konu açıldı. "HONDA'ya da bakmadan karar verme" dedi. Yakıt cimriliğini filan anlattı. (Lahavle)
Bugün araçlar konusunda uzman bir mühendis arkadaşla tanıştım. Oturduk sohbet ettik. "HONDA al kafan rahat olsun" dedi. Kendisinin Accordu varmış. Eşine de yeni Civic almış.

Ve biz bugün tekrardan Honda'ya gittik. Ama yok kardeşim istediğimiz gibi bir modeli.
Motordan başka elle tutulur bir şeyi yok. Donanım yok. Yakıt tasarrufu yok. Bir tek Jazz az yakıyor görünüyor. O kasayla kıyaslarsan o da az sayılmaz. Hap kadar alet.

1.6 dizeli bekleyin hb isterseniz bu yıl sedan kasada 2 yıl ya da daha erken

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #23 : Ocak 09, 2013, 01:05:45 »
1.6 dizeli bekleyin hb isterseniz bu yıl sedan kasada 2 yıl ya da daha erken

Onu sordum özellikle. Avrupa'da satılıyormuş dizeller. Ama Türkiye'de yakıt standardı yok diye getirmiyorlarmış.
Yakıt kalitesine çok bağımlıymış.
Bugün bir de VW TSI motorların yakıta çok hassas olduğunu öğrendim. Kalitesiz yakıtta pistonlar deforme oluyormuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Ocak 09, 2013, 01:10:31 »
Onu sordum özellikle. Avrupa'da satılıyormuş dizeller. Ama Türkiye'de yakıt standardı yok diye getirmiyorlarmış.
Bugün bir de VW TSI motorların yakıta çok hassas olduğunu öğrendim. Kalitesiz yakıtta pistonlar deforme oluyormuş.
O zaman Toyota'ya devam hocam:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Ocak 09, 2013, 01:13:40 »

Honda Civic Eco aldım otomatik vites araç alma zorunluluğum yüzünden. 6 yıl garantisi bozulmadan lpg seçeneği olan en düzgün araç olduğunu düşünüyorum. Dizelin tadını vermiyor ama ne yapalım dizel otomatik teknolojisi bize uymadı :) otomatik derdiniz yoksa en iyi seçim D4D olur, otomatik dizel istiyorsanız 2.0 motor seçeneğine bakmak gerek, tabi bütçeye uyarsa.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #26 : Ocak 09, 2013, 01:30:38 »
Honda Civic Eco aldım otomatik vites araç alma zorunluluğum yüzünden. 6 yıl garantisi bozulmadan lpg seçeneği olan en düzgün araç olduğunu düşünüyorum. Dizelin tadını vermiyor ama ne yapalım dizel otomatik teknolojisi bize uymadı :) otomatik derdiniz yoksa en iyi seçim D4D olur, otomatik dizel istiyorsanız 2.0 motor seçeneğine bakmak gerek, tabi bütçeye uyarsa.

Aslında 1.6 ve otomatik demem o nedenleydi.
Ama tam kesinlik yok henüz. Hastaneden randevu alındı ama daha gidilmedi. O nedenle rapor durumu daha kesinlik kazanmadı.

D4D yi ben sildim defterden. Zaten üretimi durduruldu. Yeni BMW motora dönülecek.

Otomatikte ise bir tek VW ve Ford dizeller tam otomatik dediler. Diğerleri hep multimod.
Peguet ve Fiat multimodları test sürüşüyle deneyeceğim. (308-Bravo)
Honda lpg sorun olur diye söyledi uzman arkadaş. LPG soğutmaya katkı sağlamadığı için motorun iç sıcaklığı daha yüksek oluyormuş.

(Araç seçmiyle ilgili ayrıntılı bir konu açmak istiyorum aslında.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Ocak 09, 2013, 01:37:32 »
"Peguet ve Fiat multimodları test sürüşüyle deneyeceğim. (308-Bravo) "

Toyota'dan sonra yukarıdakiler bence iyi seçim olmaz Özer Hocam.307 kullandım bitmek bilmeyen elektrik ve elektronik arızaları oldu.Muğla'nın dik yamaçlarında çok yolda kaldım 2009 model araba hararet yapıyordu.Fransız,İtalyan hiç içim ısınmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Ocak 09, 2013, 01:39:02 »
Aslında 1.6 ve otomatik demem o nedenleydi.
Ama tam kesinlik yok henüz. Hastaneden randevu alındı ama daha gidilmedi. O nedenle rapor durumu daha kesinlik kazanmadı.

D4D yi ben sildim defterden. Zaten üretimi durduruldu. Yeni BMW motora dönülecek.

Otomatikte ise bir tek VW ve Ford dizeller tam otomatik dediler. Diğerleri hep multimod.
Honda lpg sorun olur diye söyledi uzman arkadaş. LPG soğutmaya katkı sağlamadığı için motorun iç sıcaklığı daha yüksek oluyormuş.

(Araç seçmiyle ilgili ayrıntılı bir konu açmak istiyorum aslında.)

VW'nin 1.6 dizelleri DSG şanzıman yani tam otomatik değil, fordu bilmiyorum yanlış bilgi vermeyim. Honda kısmında şöyle bir bilgi vereyim Eco olan modellerde manifolt vb. Aksam lpg için uyarlanmış geliyor. Bu araçta yeni nesil lpg kitlerindeki yüksek devirde benzin katkısı sağlayan sistemi devreye solmanıza bile gerek yok. 6 yıl garanti verdiklerine göre motora güveniyorlardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #29 : Ocak 09, 2013, 01:41:40 »
VW'nin 1.6 dizelleri DSG şanzıman yani tam otomatik değil, fordu bilmiyorum yanlış bilgi vermeyim. Honda kısmında şöyle bir bilgi vereyim Eco olan modellerde manifolt vb. Aksam lpg için uyarlanmış geliyor. Bu araçta yeni nesil lpg kitlerindeki yüksek devirde benzin katkısı sağlayan sistemi devreye solmanıza bile gerek yok. 6 yıl garanti verdiklerine göre motora güveniyorlardır.

Yakıt tüketimi nasıl?
CC yok sanırım. BT var mı otomatiklerde?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ocak 09, 2013, 01:42:04 »
Atmosferik motorlarda Lpg nin 5-6 yılda bir zararı olmaz diye biliyorum.Bir de sizin kullandığınız Eco modelinde supaplar güçlendirilmiş oluyor galiba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #31 : Ocak 09, 2013, 01:43:58 »
O zaman Toyota'ya devam hocam:)

Toyota düzgün bir dizel motor arayışında. BMW motorla şansını tekrar deneyecek. Tutturamazsa işi bu sefer gerçekten zor.
Benim için zaten Toyota diye bir marka yok artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Ocak 09, 2013, 01:46:06 »
Toyota düzgün bir dizel motor arayışında. BMW motorla şansını tekrar deneyecek. Tutturamazsa işi bu sefer gerçekten zor.
Benim için zaten Toyota diye bir marka yok artık.
Haklısınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ocak 09, 2013, 09:55:36 »

ford artık 1.6 dizel otomatik üretmiyor diye biliyorum. gerçi oda otomatik vites değildi cvt şanzımandı ve dizelde çok sıkıntılı bir şanzıman.

eniştemde 2006 ghia x modeli vardı 8 lt altına düşmüyordu ayrıca arkadaşına sattıktan 2 hafta sonra şanzımanı indirmişti.

ford servisinde bir arkadaşım satış danışmanı olarak işe başladı servise oraya götürdüm aracı, ustalar şanzımana dikkat edin manuelde kullanmayın çok nazlı bir şanzıman her an zarar görebilir demişti.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ocak 09, 2013, 11:12:17 »
Bence araçta sorun yok aracın özelliğinden dolayı kaymayı patinajı ve savrulmayı önleyici sistemlerinden biri ve birkaçı sebebiyle araç fazla gazı yememmiş uygun lastik olursa sanırım başınız ağrımaz.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ocak 09, 2013, 11:45:18 »
Eğer bir Honda'nız olsaydı o yokuşu rahat rahat çıkabilirdiniz. :)
Honda mükemmel bir araçtır.

Bahsettiğiniz sorun TRC sisteminden kaynaklanıyor. Patinaja düşmemek için devri düşük tutuyor ve araç otepkileri veriyor. Bu konuda Toyota Avensis'e oranla Honda Civic'in VSA sistemi daha etkili iş görüyor. Bizim mahallede denedik, Honda'nın motor tepkisi çok iyi cevap verdiği için karda daha iyi ilerliyor VSA ile birlikte. Benim Avensis 1 gömlek düşük performans gösterdi.

Not: Honda fanatiği olduğum doğru. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ocak 09, 2013, 11:53:31 »
Konu değişmiş ama araç devri artmadığına göre tamamen sorun çekiş kontrol sistemini devre dışı bırakmadığınızdan kaynaklanıyor. Kaygan dik yokuşları buzlu, kumlu vs. çekiş kontrol sistemi ile çıkamazsınız. Kapattığınız zaman ise sağa sola savrulmadan araca hakim olmak sizin maharetinize kalıyor.
  Şunu da unutmamak gerekir ki kabak lastikler ya da yaz lastikleri de erken patinaja geçeceğinden çekiş kontrol çalışma gereğini normalden önce duyup patinaj yapan lastiklere fren uygulayıp sizi olduğunuz yerde bırakır. Hangi marka alırsanız alın sistem mantığı aynı çalışıyor.
2012 Yaris 1.33 Cool MultidriveS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Ocak 09, 2013, 12:30:39 »
Yakıt tüketimi nasıl?
CC yok sanırım. BT var mı otomatiklerde?

CC var, BT yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '20
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ocak 13, 2013, 12:14:48 »
trc otomatik olarak mı devreye giriyor? bende dün çok az bir meyilde yukarı çıkamadım. araç otomatik ejt snw tuşuna da bastım ama basılmamış halinden farklı bir şey olmadı. trc devreye girmedi sanırım bir sıkıntı olabilir mi?
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 50 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mart 04, 2013, 23:34:24 »
    Bende bu yıl emektar corollamı degiştireceğim yeni corollayı bekliyorum beğeniresem yeni corolla beğenmezsem civiv otomotik önceliğim olacak  hondayı cok araştırdım bi kaç kez kullandım yeni civic bi önceki kasaya göre cok daha donanımlı ayrıca yalıtımıda oldukca iyi yeni corollayı gormeden honda alırsam ğişman olma korkusuyla bekliyorum.