Gönderen Konu: 93 corolla Radyatör suyu değiştirme  (Okunma sayısı 2343 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
93 corolla Radyatör suyu değiştirme
« : Ocak 08, 2013, 17:27:13 »
merhaba arkadaşlar 93 corolla Radyatör suyu değiştirmek istiyorum nasıl olacağını bilen varmı yoksa bir motorcuya mı gitmem lazım

Toyota Club Türkiye

93 corolla Radyatör suyu değiştirme
« : Ocak 08, 2013, 17:27:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: 93 corolla Radyatör suyu değiştirme
« Yanıtla #1 : Ocak 08, 2013, 19:49:48 »
Radyötörün sol alt kısmında vanası var onu gevşet motor soğukken tabi radyatördeki bütün su boşalsın. Daha sonra radyatörün su konulma yerinde baya bir su daha boşalt içinde kalan partükül ve çamur aksın tam anlamı ile olmasa da baya temizlenir. Daha sonra radyatörün alttaki vanasını kapat benzinlikten almış olduğun YEŞİL renkli 3 litre antifrizi radyatöre boşalt üstüne de alabildiği kadar su aracını çalıştır kaloriferi sıcak konuma getir araç termostat açana kadar bekle  termostat açınca bir miktar azalma olur onu da tamamla daha sonra aracını normale kullan ve hararetini takip et .Ayrıca bu işlemden bir gün sonra motor suyuna bak yedek su seviyesi max ta ise vede ranyötör kapağını açtığında su görüyorsan sıkıntı yok devam edebilirsin .eksik ise su ise tamamla işlem tamamdır ileriki günlerde suyunu kontrol edersin.Ha ben bunları yapamam dersen benzinliklerde antifiriz alana 5-10 lira bahşişle bu işlemi yaparlar
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Ocak 09, 2013, 10:18:18 »
yücel kardeşim allah razı olsun tıpayı buldum çok sağol hallettim işimi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 09, 2013, 10:55:52 »
Eyvallah rica ederim
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • /][
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 162000
  • Model Yılı: '97
  • 6 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 11, 2013, 01:02:00 »
motor buloğunun suyunuda boşaltmanı tavsiye ederim.ana konuda kullanım klavuzundan tapanın yerini gösteren resim var.ben öyle yaptırdım.tüm suyu boşalttır.dişarıda 3 litre antifirizle saf suyu karıştır.sonrada radyatörden yavaş yavaş boşalt.iyice havasınıda aldırt.tahliye bidonunada su koymayı unutma.ara ara kontrol et.sistem havayı attıkça buradan takviye yapar
97 xei stw atiker sıralı lpg