Gönderen Konu: montaj yardım ...  (Okunma sayısı 1403 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
montaj yardım ...
« : Ocak 08, 2013, 15:47:46 »
Arkadaşlar aracım için kapı altı lazer logo aldım Montajını kendim yapmak zorunda kalım mecburiyetten. Elektrik bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum. kapı açıldığı zaman yanmasını istiyorum Elektrik kablolarını nereye bağlamalıyım. Resim falan  ekleyebilirseniz sevinirim.
K.K.T.C.       TRNCNAVY

Toyota Club Türkiye

montaj yardım ...
« : Ocak 08, 2013, 15:47:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ynt: montaj yardım ...
« Yanıtla #1 : Ocak 08, 2013, 21:21:35 »
kimse yokmu ???
K.K.T.C.       TRNCNAVY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 08, 2013, 22:04:00 »
aloo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Ocak 09, 2013, 01:23:30 »
yardımcı olabilecek kimse yokmu ??
K.K.T.C.       TRNCNAVY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 09, 2013, 13:52:41 »
yardımcı olabilecek kimse yokmu ??
En kolayı içerideki tavan lambasından almanız olacaktır.Zaten o kapı açılınca yanacağından ekstra bir şeye gerek kalmaz.Muhmetemen sol taraftan iniyordur hattı.Direkten geçiyordur.Bence direğin oraya bir bakın hattı ordaysa işiniz kolay olur zaten.Önemli olan dediğim gibi hattın geçtiği noktayı bulmak sonrasında bağlayacaksınız zaten.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 09, 2013, 16:25:52 »
musa abi runx de bilmiyorum ama bizim e12 sedanda sol kapı direğinin ordan aşağıya iniyor ordanda sol kapı (bizim araçta şöfor kapısının) altından geçiyor şu hani genellikle ayaklarımızın sürttüğü yer varya oradan geçiyor işte onuda yerden yukarı doğru kaldırdığımda çıkmıştı ama biraz zor taktım. Eğer ölçü aleti (avometre, voltmetre, multimetre vb) varsa tavan lambasını çıkar orda KAPILAR KAPALI olsun ya sağdaki yada soldaki kablodan birine + probu ortadaki kabloyada - probu değdir hangisinde voltaj yoksa o kapı kablosuydu işte o kablonun rengine bak ondan sonra kapının altından bol aynı kabloyu ve şöyle yap kapının altındaki kablonun üstünü çok azcık sıyır avometrenin probu değecek şekilde ondan sonra bir probu buraya diğer probu da tavan lambasındaki kapı kablosuna değdir sonsuz direnç görüyorsan işte o kablo doğru kablodur. Yalnız bunuda kapı kapalıyken yap.
burda ben birşey yapmıştım ama resimler bende çıkmadı abi belki senin nette gözükür http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=44190.0
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 09, 2013, 16:27:11 »
kapı altı dediğim yer işte burası ama burası sağ kapı :) http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=48197.0 en alttaki resmin bir üstü :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Ocak 09, 2013, 19:31:17 »
musa abi runx de bilmiyorum ama bizim e12 sedanda sol kapı direğinin ordan aşağıya iniyor ordanda sol kapı (bizim araçta şöfor kapısının) altından geçiyor şu hani genellikle ayaklarımızın sürttüğü yer varya oradan geçiyor işte onuda yerden yukarı doğru kaldırdığımda çıkmıştı ama biraz zor taktım. Eğer ölçü aleti (avometre, voltmetre, multimetre vb) varsa tavan lambasını çıkar orda KAPILAR KAPALI olsun ya sağdaki yada soldaki kablodan birine + probu ortadaki kabloyada - probu değdir hangisinde voltaj yoksa o kapı kablosuydu işte o kablonun rengine bak ondan sonra kapının altından bol aynı kabloyu ve şöyle yap kapının altındaki kablonun üstünü çok azcık sıyır avometrenin probu değecek şekilde ondan sonra bir probu buraya diğer probu da tavan lambasındaki kapı kablosuna değdir sonsuz direnç görüyorsan işte o kablo doğru kablodur. Yalnız bunuda kapı kapalıyken yap.
burda ben birşey yapmıştım ama resimler bende çıkmadı abi belki senin nette gözükür http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=44190.0
Arkadaşlar verdiğiniz bilğiler için teşekkür ederim yarın deneyip takmaya çakışacagım Burdaki verdiğin linkteki resimler açılmıyor
K.K.T.C.       TRNCNAVY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 10, 2013, 17:40:42 »
Arkadaşlar verdiğiniz bilğiler için teşekkür ederim yarın deneyip takmaya çakışacagım Burdaki verdiğin linkteki resimler açılmıyor
Hmm tamam abi zaten fazla bir şey yoktu bagajdan tavan lambasına kablo çekmiştim o vardı:) orda kablo renkleride vardı :)