Gönderen Konu: yağmurlu havada gelen ses ve ilk çalışma sorunu  (Okunma sayısı 1761 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
yağmurlu havada gelen ses ve ilk çalışma sorunu
« : Ocak 08, 2013, 10:49:32 »
Merhaba..

Aracım 2001 corolla vvt-i 1.4  dür.
Yağmurlu havada aracım altına bir yerlere su giriyor ve egzost patlamış gibi  yada çok berbat bir ses geliyor su kuruyunca ses kalmıyor. Bu her yağmurlu havada tekrarlanıyor nereye su girerde böyle bir ses gelir tamircilerde bilmiyor.

ikinci sorunda aracımla LPG var ve sırarlı sistem. İlk marş basınca araç çalışıyor. Ama ilk marş basmada yada araba ufak bir hareket edip stop ettirirsem yeniden aracın çalışması çok zor oluyor belki 15-20dk beklemem yada 10-15 kere tekrar aracı çalıştırmak için kontak çeviriyorum..

İki sorunun çözümü ne olabilir?

Teşekkürler...
toyota corolla 2001 1.4 vvti - Arh+

Toyota Club Türkiye

yağmurlu havada gelen ses ve ilk çalışma sorunu
« : Ocak 08, 2013, 10:49:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
Ynt: yağmurlu havada gelen ses ve ilk çalışma sorunu
« Yanıtla #1 : Ocak 08, 2013, 10:56:34 »
Ayrıca iki sorun daha var onu söylemeyi unuttum.
Birincisi aracımda ilk marşa basınca bir tıkır tıkır bir ses geliyor ve 3-5 saniye sürüyor sonra geçiyor her marşta olmasa bile genelinde bu ses geliyor metal sürtünme sesimi yoksa başka bir sesmi anlamadım marş motorundan olma ihtimali nedir?

İkinciside arabamda abs var frene basınca ilk önce abs devreye giriyor sonra fren pedalı dibe inip absden çıkıyor araç sola doğru yönü dönüyor aracın abs beyinmi disklermi hidrolik sistemdemi bişi var anlamadım?

toyota corolla 2001 1.4 vvti - Arh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 13 kere teşekkür edildi
Ynt: yağmurlu havada gelen ses ve ilk çalışma sorunu
« Yanıtla #2 : Ocak 16, 2013, 23:36:36 »
Aracınızın ikinci marşta geç çalışması ile ilgili benzin pompasına baktırmanızı öneririm zira pompa yeterli miktarda benzini gönderememesi nedeniyle ikinci marşta geç çalışır. ilk marşta ise daha önce pompalanan benzin bulunduğu için çok rahat çalışır. Diğer sorularınıza ise cevap veremeyeceğim
2003 Laguna