Gönderen Konu: 2007 ve üzeri modellerdeki MMT problemi ve Yetkili Servis Çözümü hk.  (Okunma sayısı 2698 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kimi zaman mutlulukta taraf tutar.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 62000
  • Model Yılı: '10
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar;

Uzun zamandır Toyota kullanıcısı olarak genel açıdan bana en az problem yaşatan marka olduğunu söyleyebilirim.
Elbette ki araçların sağlamlığı ve kalitesi tartışılmaz..

Toyota'nın MMT şanzumandaki vuruntulu, sarsıntılı geçiş problemi şu an ki 2007 Corolla elegant MMT aracımı almadan öncesinde de malumum idi.. Fakat ben yine de bir mmt satın aldım işin acığı bundan hiç korkmadım da.
Önceki toyotalarımızın da Muğla Ya-TU yetkili servisinde bakımları yapılıyor idi. çokta memnundum işin acığı bu memnuniyetimi ikiye katlayan durum ise geçtiğimiz ay gerçekleşti..

Aracımı rutin bakımı için servise götürdüm. şanzıman için herhangi bir şikayet belirtmediğim halde (vuruntulu ve sarsıntılı çalıştığının farkındaydım fakat bir çözümü olduğunu bilmiyordum) ; şanzumanın güncelleneceğini herhangi bir ücret alınmayacağını bunun fabrikasyon kaynaklı bir problem olduğunu aracın garanti süresinin dolmuş olmasına rağmen, "uygun bir zamanınızda aracınızı getirirseniz 4 saatlik bir çalışma sonucu problemsiz bir şekilde aracı teslim edeceğiz" şeklinde bir bildiride bulundular. aracı 1 hafta sonra yetkili servise bıraktım, 3.5 saatlik süre sonunda teslim aldım. Hakikaten problem tam anlamıyla ortadan kalkmıştı.. üstelik değiştirilen parçalara (daha doğrusu şanzumanın %80lik bölümüne:)) garanti verdiler.Toyota'yı bir kez daha sevdim. Servisiyle ,üretimiyle, satış sonrası hizmetleriyle bu marka benim için bir mercedes bir bmw bir audi bir volvo ile eş ! 

Ama yine de artık bir değişiklik zamanı diyorum :) Bir insignia tecrübesi yaşamak için aracımı satılığa cıkarttım. Hayırlısı ise olacak..

Bu tarz güncellemeleri yaşayan bir çok arkadaşımız vardır muhakkak.Benim beklemediğim bir gelişme oldu garantisiz bir aracın bu tarz bir güncelleme yapılması Toyota'ya olan güvenimi bi kez daha arttırdı.

Hepinize kazasız, dertsiz sürüşler..  :)
Mercedes-Benz C180 BlueEffc. AMG - 1.6cc Komp. 156HP | 250 Tork..
Kia Sorento X-Force EX Premium     - 2.5cc CRDI   170HP | 400 Tork..

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
   Motorun bazı parçaları ve şanzımanın garantisi veya arızasına göre iyi niyet garantisi uygulayabiliyorlar.Vw Crafter aracımın direksiyon pompası değişimi iyi niyet garantisi kapsamında değiştirilmişti.Mesela o aracımın şanzıman ve diferansiyeli 200 bin km garanti kapsamındaydı.
   Size naçizane önerim paranızın yettiği kadarlık bir Audi almanız.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
"Servisiyle ,üretimiyle, satış sonrası hizmetleriyle bu marka benim için bir mercedes bir bmw bir audi bir volvo ile eş ! "Bir insignia tecrübesi yaşamak için aracımı satılığa cıkarttım. Hayırlısı ise olacak.."

Bu oldu mu şimdi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
Merak etmeyin aracın 1-2 aylık kullanma sürecinde tabi bu ne kadar yol gideceğinize bağlı yine aynı şeyler oluyor..Biz şanzıman indirdik normal bir şekilde çıkmaya çalıştığımız yokuşta tak dedi geri geri gelmeye başladı..Bir sürü parça vs şanzıman değişti ayarlamalar yapıldı fakat bir süre sonra yine vuruntu vs.gibi sıkıntılarla devam ediyor..Bu zamana kadarda toyotanın bu şanzumandan dolayı iyi niyetlerine hiç şaşırmadım örtpas etmekten başka hiç birşey değil..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
   Motorun bazı parçaları ve şanzımanın garantisi veya arızasına göre iyi niyet garantisi uygulayabiliyorlar.Vw Crafter aracımın direksiyon pompası değişimi iyi niyet garantisi kapsamında değiştirilmişti.Mesela o aracımın şanzıman ve diferansiyeli 200 bin km garanti kapsamındaydı.
   Size naçizane önerim paranızın yettiği kadarlık bir Audi almanız.

yüksek km veya düşük model bir araç almak istemiyorum işin açığı.. a4 dizeller takibimde 2005-6 uygun bir araç bulursam arayıştayım.

"Servisiyle ,üretimiyle, satış sonrası hizmetleriyle bu marka benim için bir mercedes bir bmw bir audi bir volvo ile eş ! "Bir insignia tecrübesi yaşamak için aracımı satılığa cıkarttım. Hayırlısı ise olacak.."

Bu oldu mu şimdi?

:) valla son 10 yıldır neredeyse , japon araçları harici bir araç kullanamadım.  2005 Toyota Corolla sedan 1.6 , 2007 Toyota Corolla 1.6 comfort, 2003 Toyota Avensis 2.0 Exec.Comf. ve 2000 Mitsubishi Carisma GT-Mivec ... bir değişiklik gerekiyor artık. toyota benim performans beklentilerimi cevaplayacak araçları türkiye ye getirmiyor .. kücük motor yüksek performans artık günümüzün yeni trendi ..  ee gidipte bir gt86 da alamıyoruz malum. 1.4 dizeli yakıt için tercih ettik ama  15 saniye de 100e cıkacak bir araçta beklemiyordum. herneyse, Hakkımızda hayırlısı diyelim :)

Merak etmeyin aracın 1-2 aylık kullanma sürecinde tabi bu ne kadar yol gideceğinize bağlı yine aynı şeyler oluyor..Biz şanzıman indirdik normal bir şekilde çıkmaya çalıştığımız yokuşta tak dedi geri geri gelmeye başladı..Bir sürü parça vs şanzıman değişti ayarlamalar yapıldı fakat bir süre sonra yine vuruntu vs.gibi sıkıntılarla devam ediyor..Bu zamana kadarda toyotanın bu şanzumandan dolayı iyi niyetlerine hiç şaşırmadım örtpas etmekten başka hiç birşey değil..

bu tip şanzumanların sıkıntılı olduğu bir gerçek toyota da.. fakat ben şu an için memnunum.. şöyle bir durumda var tabi, arkadaşımda 2011 modeli var 6 ileri mmt modeli. o da  rampada telefon la konuşmak için durduğunda tekrar vitese alamamış aracı, ilerleyememiş. nitekim garanti kapsamından değişim yapıldı. gelgelelim örtpas etmek mi iyi niyet mi tabi ki bakış acısı ile alakalıdır.  1998 de babamın bir sıfır aldığı Corolla GLI'si vardı.. araç hala marmariste bi arkadaşta tık demiyor gelmiş 400.000 e .. toyota iyidir :)herşeyiyle iyidir. mutlak suretle kusursuzu ALLAH yaratır :)) olacaktr böyle hatalar. Allah kaza bela vermesin, dertsiz sürüşler dilerim ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
yüksek km veya düşük model bir araç almak istemiyorum işin açığı.. a4 dizeller takibimde 2005-6 uygun bir araç bulursam arayıştayım.

:) valla son 10 yıldır neredeyse , japon araçları harici bir araç kullanamadım.  2005 Toyota Corolla sedan 1.6 , 2007 Toyota Corolla 1.6 comfort, 2003 Toyota Avensis 2.0 Exec.Comf. ve 2000 Mitsubishi Carisma GT-Mivec ... bir değişiklik gerekiyor artık. toyota benim performans beklentilerimi cevaplayacak araçları türkiye ye getirmiyor .. kücük motor yüksek performans artık günümüzün yeni trendi ..  ee gidipte bir gt86 da alamıyoruz malum. 1.4 dizeli yakıt için tercih ettik ama  15 saniye de 100e cıkacak bir araçta beklemiyordum. herneyse, Hakkımızda hayırlısı diyelim :)

bu tip şanzumanların sıkıntılı olduğu bir gerçek toyota da.. fakat ben şu an için memnunum.. şöyle bir durumda var tabi, arkadaşımda 2011 modeli var 6 ileri mmt modeli. o da  rampada telefon la konuşmak için durduğunda tekrar vitese alamamış aracı, ilerleyememiş. nitekim garanti kapsamından değişim yapıldı. gelgelelim örtpas etmek mi iyi niyet mi tabi ki bakış acısı ile alakalıdır.  1998 de babamın bir sıfır aldığı Corolla GLI'si vardı.. araç hala marmariste bir arkadaşta tık demiyor gelmiş 400.000 e .. toyota iyidir :)herşeyiyle iyidir. mutlak suretle kusursuzu ALLAH yaratır :)) olacaktr böyle hatalar. Allah kaza bela vermesin, dertsiz sürüşler dilerim ..

Hayırlı olsun o zaman kazasız sürüşler keyifli tecrübelerinizi de paylaşırsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Hayırlı olsun o zaman kazasız sürüşler keyifli tecrübelerinizi de paylaşırsınız.

eğer istediğimiz fiyattan giderse aracımız hayırlısıysa tecrübe ettikçe paylaşım yapacağım tabi.
İyi dilekleriniz için çok teşekkürler ismail bey :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
Teşekkürler Adem abi..sen iyisimi sat kurtul :D Alman iyidir..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Teşekkürler Adem abi..sen iyisimi sat kurtul :D Alman iyidir..

:D :D yok yahu öyle bir sıkıntımız kalmadı artık mesele yok şimdilik. yine de alıcısı cıktı mı verelim gitsin tabi kardeşim :)
bi deneyelim bakalım almanı :D bi japon bi alman birde iskandinav deneriz sonra :D
onlara da taş gibi diyorlar :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
   İskandinavların sağlamlığı...

İşte Volvo'nun Efsanevi Sağlamlığı video izle
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
   İskandinavların sağlamlığı...

İşte Volvo'nun Efsanevi Sağlamlığı video izle

BU NEDİR BÖYLE :)))  :D :D :D tank gibi tank... o nasıl bir şasidr öyle.. kaputu dahi tam anlamıyla eğmeyi başaramadı adam. şaşırdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
iskandinavlara cevap olsun buda :D   volvoya bunları yapsınlarda görelim ;) :D :D

3. vidyoyuda seyredin  1 . 2 . 3 . devamıdır.

volvoya 1. vidyodaki gibi sadece deniz testini yapsınlar yeter bence :D  ayrıca bir binanın çatısına koyup binayı havaya uçursunlar bakalım ozaman volvo çalışacakmı ;)

Killing a Toyota part 1 - Top Gear - BBC

Top Gear - killing a Toyota Pt 2 - BBC

Top Gear - killing a Toyota Pt 3 - BBC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
Mesut abinin paylaştığı videoları daha önce hayranlıkla izlemiştim.İzlemeyenler için önerilir.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
iskandinavlara cevap olsun buda :D   volvoya bunları yapsınlarda görelim ;) :D :D

3. vidyoyuda seyredin  1 . 2 . 3 . devamıdır.

volvoya 1. vidyodaki gibi sadece deniz testini yapsınlar yeter bence :D  ayrıca bir binanın çatısına koyup binayı havaya uçursunlar bakalım ozaman volvo çalışacakmı ;)

Mesut bey; toyota ölmüyor da ben öldüm videolarda :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Videolar harika ciddi sağlam araçmış :)
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))