Gönderen Konu: arac noter devri hakkinda yardiminiza ihtiyac duyuyorum!  (Okunma sayısı 6775 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
Ynt: arac noter devri hakkinda yardiminiza ihtiyac duyuyorum!
« Yanıtla #20 : Ocak 09, 2013, 01:03:12 »
Bir saf vatandaş hikayesi:
2005 yılında bir ceza yemiştim. Doğrudan kesilip imzalatıldı. Makbuz bana verildi.
Attım bir kenara nasıl olsa birgün af gelir dedim ödemedim.
Bu arada muayeneden geçtim. Aracı sattım. Çünkü sisteme girilmemişti.
Neyse 2010 yılında af çıktı. Dedim gidip sorayım bu ceza niye sisteme girilmemiş. İleride büyüyüp iyice başıma bela olmasın.
Neyse aldım makbuzu gittim vergi dairesine. Memur aldı baktı, inceledi.
Neyse sebebi anlaşıldı. Polis tc numarasını yazarken bir rakamı yanlış yazmış sonra üzerinden düzeltmiş bastırarak. Ama otokopi makbuz vergi dairesine giden kopyada numara anlaşılamıyor.
Memur tc numaramı sordu. Haa tamam o yüzden girilememiş dedi.
Cezayı bir güzel sisteme girdi. İşte o zaman öğrendim 120tl sınırını. Ceza da 126tl idi.
Ve ben ayağımla gitmesem kesinlikle ödemek zorunda kalmayacağım cezayı faiziyle birlikte (taksit sınırının altında olduğu için) tek seferde şşrrraak diye ödedim.

Dürüst vatandaş diyelim.

Soruya cevap vereyim;

Emniyet ve Maliye'nin bilgisayar sistemleri entegre değil, bu nedenle trafik cezası makbuzu matbu kopyası bağlı bulunduğunuz vergi dairesine ulaşıp oradaki memur arkadaşlar sisteme girene kadar satış açısından kayda girmemiş demektir. Ehliyete/plakaya yazılan cezaların tahsili 6183 sayılı amme alacakları kanunu kapsamında olduğundan tahsil takibi vergi dairesi tarafından yapılır. Ehliyete yazılan cezalar ceza puanı takibi için emniyet sisteminde de kayıt altındadır ana tahsil takibini emniyet yapmaz.

Yukarıda verilen adreste vergi/ceza borcu çıkmıyor ve aracınızda rehin kaydı yoksa satışa engel bir durum yoktur.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 09, 2013, 01:03:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 09, 2013, 01:48:56 »
Dürüst vatandaş diyelim.

Soruya cevap vereyim;

Emniyet ve Maliye'nin bilgisayar sistemleri entegre değil, bu nedenle trafik cezası makbuzu matbu kopyası bağlı bulunduğunuz vergi dairesine ulaşıp oradaki memur arkadaşlar sisteme girene kadar satış açısından kayda girmemiş demektir. Ehliyete/plakaya yazılan cezaların tahsili 6183 sayılı amme alacakları kanunu kapsamında olduğundan tahsil takibi vergi dairesi tarafından yapılır. Ehliyete yazılan cezalar ceza puanı takibi için emniyet sisteminde de kayıt altındadır ana tahsil takibini emniyet yapmaz.

Yukarıda verilen adreste vergi/ceza borcu çıkmıyor ve aracınızda rehin kaydı yoksa satışa engel bir durum yoktur.

2918 sayılı kanuna göre gıyapta yazılan cezaların tebliğ işlemlerine 7 gün içinde başlamak gerekiyor. Aksi durumda cezalar iptal edilebiliyor.
Bu nedenle tebligat kanununda yapılan bir düzenlemeyle; aracın kayıtlı olduğu vergi dairesindeki panoda ilan edilen cezalar tebligat başlangıcı sayılıyor.
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 09, 2013, 15:56:37 »
2918 sayılı kanuna göre gıyapta yazılan cezaların tebliğ işlemlerine 7 gün içinde başlamak gerekiyor. Aksi durumda cezalar iptal edilebiliyor.
Bu nedenle tebligat kanununda yapılan bir düzenlemeyle; aracın kayıtlı olduğu vergi dairesindeki panoda ilan edilen cezalar tebligat başlangıcı sayılıyor.

Mevzuatta düzenleme yapıldı 14 gün içerisinde tebliğ edilmesi gerekiyor.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"