0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
şu an satış gerçekleşir problem olmaz, ama muhtemelen sattığınız adam yaklaşık bir ay sonra bu cezayı ödemek zorunda kalabilir.
ceza yazılırken ruhsattaki sahibi ve adresi neyse ceza ona gelir. satıştan sonraki kişiye gitmez... sadece plakaya gıyaben yazılan cezalar sistem sorgusunda sahibi kimse ona GİDEBİLİR.... gidebilir diyorum çünkü sistemde araç tescil tarihi görüldüğü için eğer memur dikkatli ise bunu fark edip önceki sahibine yani ceza tarihindeki sahibine tebligat çıkarır....
unutmadan aşağıda ki linke tıklayıp bilgilerinizi girerek trafik cezaları kısmından kontrol edebilirsiniz.https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp
herkese merhabalar, siz degerli forum uyelerine bir sorum var. gecen hafta aracim cekildi. cekildigi otoparka gidip cekici ve otopark ucretini odeyip arabayi otoparktan aldim. otoparktaki polis adrese ceza gelecegini soyledi. bu ceza henuz gelmedi. yarin notere gidecegim. merak ettigim ise su: bu gelmeyen trafik cezasi odenmeyen mtv gibi aracin devrini engeller mi? yoksa ben aliciyla anlasip devri gerceklestirebilir miyim? zamanim cok sikisik ve cezayi bekleyecek zamanim yok... cevaplariniz icin simdiden cok tesekkur ediyorum....
trafik cezaları satışa engel değil.
o bişey mi abi? 2010 yılında verdiğim linkten sorgu yaptım 2008 yılında doblo aracıma 230 tl ceza yazılmış faizle 600 tl olmuş haberimiz yok bir araştırdım (detayı çok uzun kısaca yazıyorum) adam kırşehirli soyadımız aynı araçların markası modeli rengi aynı plakalar bir rakamla değişik bu kadar mı tesadüf olur? mahkeme vergi dairesi vırt zırt derken cezadan yırttım tam ama o ara af çıktı sanırım emeklerim boşa gitti
Değil trafik cezası belediyenin yazdığı cezalar bile satışa engeldir. Yeterki sisteme girilmiş olsun. Sisteme girilmemiş olanlar engel değil.
Boşa gitmemiş. Af sınırı 120tl idi. Bunun yukarısı affa girmemişti.