Gönderen Konu: Gaz kesmeme problemi  (Okunma sayısı 1511 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Gaz kesmeme problemi
« : Ocak 07, 2013, 20:42:36 »
Merhaba 2008 model aracımızda, vites değiştirirken bosta gaza basar gibi bir ses geliyor 1-2 saniye gibi. Bu durumu daha önce yaşan kişiler varmı ve bir sorun teşkil edermi sizce ?   :(

Toyota Club Türkiye

Gaz kesmeme problemi
« : Ocak 07, 2013, 20:42:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
Ynt: Gaz kesmeme problemi
« Yanıtla #1 : Ocak 07, 2013, 23:57:07 »
Bu konu daha önce de sorulmuştu. Eski bir auris sahibi olarak diyorum ki yaşadığınız normal. Bende de aynısı oluyordu. Yeni mi aldınız aracı? Ben araca alışana kadar her vites değiştirdiğimde aynısı oluyordu. Ayağınızı gazdan tam olarak çekmeden debriyaja basıyorsunuz muhtemelen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Ocak 08, 2013, 20:57:25 »
daha önce otomatik araç kullanıyorduk, manuele gecince acemilik cektigimizi düşünüyorduk fakat bizimle alakası yokmus evde 3 şöför var hepside aynı hatayı yapıyor olamaz.  :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Ocak 09, 2013, 23:54:17 »
Bir fikri olan yokmu acaba yada bu durumu yaşayan ? :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 10, 2013, 00:38:40 »
Vites değiştirirken yavaşça deneyin bi de...Ayağınızı gazdan çekin tamamen, debriyaja bastığınızda devir yine de yükseliyor mu? Ben hala anormal bir durum olmadığını düşünüyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 10, 2013, 01:26:12 »
Araçlarınız gaz telli değil sensörlü o yüzden tepkimeler 1-2 saniye kadar geç kalıyor mesela boşta hafif basıp çekin biraz geç cevap gelecek motora çektiğinizi algıladıktan 1-2 saniye sonra kesiyor yada ayağınızı gazdan çektiğinizi 1-2 saniye sonra algılıyor olay bundan ibaret sıkıntı yapmayın ;)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ocak 16, 2013, 21:43:11 »
Baskıya falan zararı yokmudur sizce.  Başka bi aracda da denedim aynı sorunu yaşamadım, sensör kalibre edilebiliyormu acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 17, 2013, 00:57:07 »
Baskıya falan zararı yokmudur sizce.  Başka bir aracda da denedim aynı sorunu yaşamadım, sensör kalibre edilebiliyormu acaba ?

Valla bu konuya birşey diyemem ama sprint booster diye bir alet var gecikmeleri önlüyor ve araç dahada ataklaşıyor araç gaz teli varmış gibi hareket ediyor bunu tavsiye edebilirim size..
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Ocak 18, 2013, 22:02:53 »
teşekkür ediyorum araştırayım sprint boosterı bakayım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 19, 2013, 02:08:36 »
Konuyu bir hafta kadar önce okudum ve o günden beri dikkat ediyorum aynı olay bende de var seri vites değiştirirken yani gazdan çekip hemen debriyaja basarsam devir 200-300 artıyor ama sakin bir değiştirmede kesinlikle böyle bir durum olmuyor sanırım yukarıda bahsedildiği gibi tepki süresi ile alakalı.
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.