0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ecu yu derken arızayı silmek ise onu yaptık;e cihaz bağlayıp sıfırlama yapıldı, ama ondan önce rolanti ayarına manuel müdahele olmuş olabilir,eski haline getirmek çok zormu acaba,,
mustafa kırbıyık arkadaşım boğaz kelebeğini temizledi iseniz devir yükselmesi bir müddet devam edecektir,sonra düzelir .Akü kutup başını çıkarırsanız araçta lpg var ise onun ayarını da sıfırlamış hatta aracın kendi ayarını da sıfırlamış olursunuz,bu ne doğurur derseniz aracınız az yakıyorsa ayarlar gittiği için yeniden ayar gerekir.aracınız hali hazırda çok yakıyorsa gene yeniden ayar ama hiç olmazsa yakıt sarfiyatından kurtulmuş olursunuz.bu arada sıfırlama işlemini yapacaksanız lpg ayarından önce yarım depo benzinde kullanmanızı tavsiye ederim.saygıyla kalın.
ben arada kafam esince sıfırlıyorum ECU yu ama gazın ayarı hep aynı ,sanıyorsam eprom türü bir hafıza olayı var gazda dostum aküyü çıkarsanda sıfırlamıyor kendini .
Aynen öyle oldu akü sökme işe yaramadı , ilk calışmada rolanti normal gibi ; fakat motor ısınmaya başlayınca ,rolanti devri yavaş yavaş 1400 1500 lere geliyor ve orda sabit kalıyor,,
son durum nedir ? o günden beri ?