Gönderen Konu: 97 Corolla Cam kapanma sorunu  (Okunma sayısı 1417 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
97 Corolla Cam kapanma sorunu
« : Ocak 07, 2013, 14:01:16 »
Merhaba Arkadaşlar,

1997 model Toyota Corolla GLİ'm var.Aracı 2001 yılında, ikinci el olarak almıştım. Ancak aldığımdan beri bir sorun var ki hala çözemedim. Aracın sol ön kapı camı, bazen, gerek indirirken gerek kaldırırken, yarıda kalıyor. Bir kaç saniye bekledikten sonra, düğmeyi tıkladıkdan sonra biraz daha kalkıyor gene duruyor. Gene bekleyip gene tıklayınca, tamamen kapanıyor. Bu olay bazen birkaç tıklama da, bazen 2 tıklamada gerçekleşiyor. Ama çoğu zaman da, normal olarak tek tıklama da kapanıyor. Bu kararsız durumda kurtulmak için,elektrikçilerin tavsiyesi ile 2 kez cam motorunu sardırdım, 2 kez çıkma kollektör ve hatta en son çıkma motor ve kople mekanizma taktırdım, gene sonuç değişmedi.
Tam bir serseri mayın gibi. Bir kaç kez, cam kapatma modülüne basıp gittiğimde, dönüşümde yine sol ön camın kapanmamıış ve bazen de yarıda kalmış olduğunu gördüm. Güya toyota servise gitmedik ki kazıklanmayalım diye, ama bunca senede yaptığım tüm masraflar, belki de servis masrafını geçmiştir. Aklımda bir tek şüphe kaldı. O da, komple cam kumanda kolu. Acaba diyorum sorun onda mı ? Çünkü, 2 kez de, değiştirmiş olduğum kollektörler yandı, araba duman içinde kaldı. Bu arada, cam kumanda kolu da bayağı ısınmıştı. Artık kollektörün yanmasından gelen ısı mı, yoksa kendisi de ayrıca mı ısındı bilmem. Hatta son yakma olayımda, yeni değiştirdiğim düzeneği denemek için ,yolda giderken sol ön camı ard arda belki 5-10 kez indir kaldır yapınca,birden gene aşırı ısınma ve dumanlar,kokular oluştu. Hadi diyelim ki 5 -10 kez indirip kaldırmaya dayanamadı. Ama aynı olayı sırf denemek için sağ ön cam ve diğer camlara da yapıyorum, onlarda hiç bir sorun yok.
Aynı sorunu yaşamış arkadaşlar varsa, tavsiyelerini bekliyorum. Dediğim gibi, aklımda bir tek cam kumanda kolunun arıza ihtimali kaldı. Ama o da arızalı olsa hiç çalışmaması gerekmez mi ? Arızalı bir cam kumanda kolu, bazen kendi düğmesinden indirme kaldırma yaparken, bazen de cam modülü vasıtasıyla açık camı kapatırken böyle kesiklik yapar mı ?
Paylaş:   

Toyota Club Türkiye

97 Corolla Cam kapanma sorunu
« : Ocak 07, 2013, 14:01:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Ynt: 97 Corolla Cam kapanma sorunu
« Yanıtla #1 : Ocak 24, 2013, 13:53:16 »
geçmiş olsun onu iyi bir kriko hastanesine götürün sorun hallolur bence benimkine sonradan elektrikli cam takılmış sol taraf kapanmıyordu cam motorunu doğan l ilk çıkan modeldeki kullanılmış dedi usta cam kapanmıyordu camın oturduğu rayları ayarladı lastikleri bide orjinal çıkma cam motoru takıldı yağ gibi oldu sizinki cam sıkışmasından olabilir