0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Laptopu Tv. 'ye bağlıyorum, öyle izliyorum. Aslında Powerdvd de 3d oynatmıyorum, normal oynatıyorum, tv de 3d tuşuna basıyorum. En rahat öyle oluyor sanki. Tabi başka fikirler varsa deneyebilirim. Powerdvd de 3d yapınca sanki istediğim gibi olmuyor. Bu iyi oldu işte, altyazıyı 3d olarak nasıl gömdüğünüzü anlatabilir misiniz? Pc den normal oynatıp, tv de 3d yapmayı deneyin, belki daha iyi sonuç olur.
Bir haftasonu müsait olunca bilgisayarla tv yi bağlayıp 3D film ve oyun performansını test edeceğim. Normal oyunlarda bilgisayarı tv ye bağlayıp 3D hale getirebiliyormuyuz bunu merak ediyorum. Oyun ismi olarak şunları örnek vereyimcod mw3, Medal Of Honor gibi fps tarzı oyunlar.
bilgisayarı tv'ye bağlayıp oyun oynamış biri olarak şunu söyleyebilirim. ekran kartınızın ancak kaldırabildiği bir oyunu televizyonda oynayamazsınız çünkü televizyonun çözünürlüğü full hd ise genellikle 1920*1080p formatında iken bir dizüstü bilgisayar için 1366*768 civarında bir şeyler oluyor. bu durumda benim gibi ets-2 oynayan biri, oyun ayarlarından çözünürlüğü düşürmek durumunda kalıyor. o zaman da görüntü kalitesi düşüyor. ekran kartınızın 3 boyut desteği ya da özelliği yoksa televizyona bağlayıp oyunu çalıştırmaya kalktığınızda hata verip oyuna girememeniz muhtemeldir. bunun dışında 3 boyut olayına girmeden de iyi bir ekran kartı eşliğinde son derece zevkli oyunlar çıkartabilirsiniz. 2 boyutu 3 boyuta çeviren tv'de durum nasıl gerçekleşir pek bilemiyorum fakat denemek gerekir.
dediğiniz şekilde deneyeceğim. alyazı gömmek ile uğraşamam derseniz sbs dosyasının yanına indirdiğiniz tr altyazıyı film dosya ismi ile aynı yaparak eklerseniz tvniz altyazıyı otomatik tanıyacaktır. eklemek isterseniz ise mkvmerge isimli program ile ben bunu gerçekleştiriyorum. nette resimli anlatımları mevcut. belki yasaktır diye link vermiyorum. ama isterseniz eve gidince de anlatabilirim.
Evet, video dosyası ile altyazı dosyası ismi aynı olunca bazı programlar otomatik görüyor dosyayı, Gom gibi bazıları ise video oynarken alt yazıyı sürükleyip oynatıcı üstüne bırakınca yine alıyor ama Powerdvd de bu olmuyor. Sanırım alt yazıyı videoya gömmek gerekiyor. Bu konuda bilgiler gerçekten işime yarayabilir. Peki alt yazıyı gömmediğimizde, harici bellek ile tv ye direk bağladığımızda, alt yazı ile video ismi aynı olunca alt yazı otomatik olarak videoda çıkıyor mu? Tabi 3d olarak.
Bazı belgeseller gerçekten çok iyi, koleksiyonunu yapmaya çalışıyorum. 3D alt yazıyı videoya mı gömüyorsun yoksa harici belleği takınca tv algılıyor mu direk Eyüp? Çocukların seyrediş şeklini görmek herhalde her şeyden daha büyük zevktir. Bazıları güzel oluyor gerçekten, hele ki ışıkları kapayınca. Belgeseller cazip ama daha gelişecek yolu olduğu kesin.
Video TS 'lerde farklı alt yazı eklerken hangi yöntemleri kullanıyorsunuz?
Bu iyimiş işte. Ben kullandığım player programın aramasından ya da çevirisinden çözüm bulmaya çalışıyorum genelde. Bazen işe yaramayabiliyorlar. Seninki de iyi bir alternatif oldu.