0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Öncelikle cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. Aracım benzinli tam otomatik. Araç çekilecek diye çok korktum. Otomatik olduğu için çok hassas olunması gerekiyordu. Aracın yüklenmesi için TOYOTA Servisin uygun olması durumunda kalmasını rica ettim.Her zamanki gibi kırmadılar , Neyse ki beyaz meleğimi çalışır bir durumda kurtarıcıya yükledik. Dünya kadar masraf, iş, tehlike, risk suçum, günahım, (suçumuz günahımız) ne arkadaş? Dünya kadar vergi öde, yetmez benzine dünyanın parasını ver, karşılığı bu mu olmalı ya? %99 sulu veya solvent karışımı yakıt neden olabilir dediler.Sonucu buraya yazacağım. Depo tam dolu duruyor. Bu yakıtı İstasyon sahibinin aracına verecem kullansın.
Çok geçmiş olsun. Arkadaşlar gerekli yolları göstermiş, bunları her daim dikkate alın. Yakıt fişlerini saklayın ve kötü yakıtta hemen depodan uygun şekilde(bunun kuralları vardır) numune aldırın. Yakıt istasyonunun sigortası da sizin zararınızı karşılayacaktır diye biliyorum eğer uygun adımları atarsanız. Ayrıca bunları aslında bakanlığa da bildirmekte fayda var, kesinlikle afişe etmeliler sorumlu yerleri. Bu fiyat(vergi) düzeyinde kaçak akaryakıtı önlemek çok kolay değil, bu da ayrı bir paradoks.
ayrıca şunuda belirteyim ' sulu benzin' olmaz suyun kütle ağırlığı benzinden fazla olduğu için eğer depoda su bile varsa dibe çöker.. ve her yakıt tankında bu gibi durumları önlemek için yaklaşık 1.000 litreye yakın bir bölme yapılır.. buradaki yakıtları pompalar basmaz.. ama siz istasyon tanklarına dolum yapıldığı esnada yakıt almışsanız durum değişebilir tabiki..
Hop bir şey yakaladık aslında Gülsüm abla benzinin içinde belli bir miktar su var bunu hepimiz biliyoruz aşikar belki bu alınan benzinin su katılma yada depolara dolum sırasında alındığı için içne fazla su basıldı. Araba giderken sorun yok karışıyor ikisi ama 5 gün içinde hiç çalıştırılmadan ve sarsıntı yaratılmadığı için su dibe çöküp pompa direk çekmişte olabilir ve sayede araç çalışmamış olabilir. Buda bir ihtimal.
olabilir.. ama bunu anlamak çok kolay depodan çıkan yakıtın tamamı bir kaba dökülür. biraz bekletilir.. su varsa su direk benzinden ayrılır.. 2 farklı sıvı görünür kap da..