Gönderen Konu: TOYOTA yolda kalmaz, garajda kalır ):  (Okunma sayısı 2494 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
TOYOTA yolda kalmaz, garajda kalır ):
« : Ocak 06, 2013, 18:34:59 »
 Değerli Arkadaşlar, aracımın deposunu yılbaşı akşamı pompa otomatik kapanıncaya kadar doldurdum. Bugüne kadar aynı firmanın dışında bir firmadan yakıt almadım. İstasyonda yanaştığım pompayı bile değiştirmedim. Aracım 2012 Corolla Elegant 5150 km'de...Motor sıcakken pek sorun çıkarmadı. 2 km sonra eve gelip kapalı garaja parkettim. Yakıt aldıktan 5 gün sonra dün akşam garajdan  bir çıkayım dedim. Motor tekledi, çalışır gibi oldu..Sanki sandık sandık taş parçalarını motora koymuşlar da motor taşları öğütüyor gibi bir ses , şiddetli titreme geldi. Hemen motoru kapattım. Eyvah dedim kedinin biri kıyma oldu dedim. El feneriyle arabanın altına sağına soluna, motor kaputunu açtım, korku, endişeyle karışık olur ya can havliyle kedi bana saldırır diye düşündüm. Görüntüde hiçbir şey yok. Tekrar çalıştırdım bu sefer motor hiç çalışmadı. Marş basıyor, akü vs. sağlam bakımlı... Uzatmayayım arkadaşlar aramamla beraber ama TOYOTA 24 saat yolyardımı- kutlamak gerek -anında müdahele, koordinasyon ile en yakın servis tarafından arandım. Ben de gece vakti acelem olmadığı, yolda da kalmadığım için yarın sabah 06 Ocak 2012  saat 11'de gelin bakın dedim. Eskişehir TOYOTA servisi ekibi geldi onlar da çalıştırmadı ilk başta. 1603,1604,1605 motor arızalarını verdi. Kodlar gerekli yerlere iletildi. Yakıt konusunda bir problem düşünüldü. Hafifçe hava filtresinin oradan enjektör temizleyici sıkıldı. Biraz gürültülü çalışmayla motor çalıştı. Ancak bu sorunun tekrar oluşabileceği düşünülerek araç, kurtarıcıyla Ekişehir Sarar Servisi'ne çekildi. Arkadaşlar sizden ricam 1- Bu hata kodlarının ne olduğu konusunda bilgisi olan var mı? 2-
Eğer yakıttan  kaynaklı bir problemden olduğu tespit edilirse izleyeceğim yol , yöntem konusunda deneyimi olan var mı? Argo sözlüğünde ne kadar küfür varsa ---eğer yakıt kaynaklı bir sorun ise-- hepsini başta akaryakıt istasyonu sahibine ve bu istasyonları denetlemeyen kim  varsa sevgi (!) içerikli mesajlarımı iletiyorum. Araba şimdilik SARAR'da , ancak yarın bakılabilecek.

Toyota Club Türkiye

TOYOTA yolda kalmaz, garajda kalır ):
« : Ocak 06, 2013, 18:34:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
Ynt: TOYOTA yolda kalmaz, garajda kalır ):
« Yanıtla #1 : Ocak 06, 2013, 18:46:30 »
Geçmiş olsun ben yerinizde olsam servisten hata kodlarının neden kaynaklandığına dair bir yazı alırdım.Birde mutlaka deponuzdaki benzinden numune alın saklayın.Eğer yakıttan kaynak ise verilen rapor yakıtı aldığınız istasyona fişiniz ve bu rapor ile gidip yetkili birisiyle konuşun.Masrafları karşılamak zorundalar.Baktınız işi yokuşa sürüyorlar önce genel merkezleriyle iletişime geçersiniz o da olmazsa elinizdeki numune ile mahkemeye başvurabilirsiniz.İçerisindeki maddeler her firmada farklılık gösterir katkı bakımından ve dolayısıyla nereden aldığınız kolayca tanımlanır.Hiç bir şekilde geri durmayın,korkmayın bu konuda yasalar arkanızda.Daha önce arkadaşımın aracına benzin almıştık 50 km gidemeden araç stop etti ve bir daha çalışmadı.Servisten dediğim gibi rapor aldık ve istasyonla konuştuk kabul etmezlerse mahkemeye vereceğimizi ima ettik ve zorluk çıkarmadılar servisteki işlemlerin faturasının bir kopyasını götürüp ücreti tahsil etmiştik.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 06, 2013, 18:53:19 »
Hata kodlarını bilmiyorum ama yakıt kaynaklı ise canınızı sıkmayın kesinlikle düzelir ve masrafı istasyon karşılar.LAftan anlamazlarsa hiç tartışmaya girmeyip direkt mahkemeye başvurunuz.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 06, 2013, 19:00:57 »
Geçmiş olsun . Yakıttansa bir şekilde sorun halledilir . Zaten araç garantili olmasa bile masrafları yakıt aldığınız istasyon karşılamak zorunda . Bir arkadaşımın arabasına benzin yerine mazot katıldı ve marşa basıldı . Tüm masrafları istasyon karşılamıştı .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 06, 2013, 19:08:23 »
Öncelikle geçmiş olsun.Yanlış yakıt konmuş olabilir mi?Aracınız benzinli mi dizel m?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 69 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 06, 2013, 19:22:45 »
 Öncelikle cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. Aracım benzinli tam otomatik. Araç çekilecek diye çok korktum. Otomatik olduğu için çok hassas olunması gerekiyordu. Aracın yüklenmesi için TOYOTA  Servisin uygun olması durumunda kalmasını rica ettim.Her zamanki gibi kırmadılar , Neyse ki beyaz meleğimi çalışır bir durumda kurtarıcıya yükledik. Dünya kadar masraf, iş, tehlike, risk suçum, günahım, (suçumuz günahımız) ne arkadaş? Dünya kadar vergi öde, yetmez benzine dünyanın parasını ver, karşılığı bu mu olmalı ya? %99 sulu veya solvent karışımı yakıt neden olabilir dediler.Sonucu buraya yazacağım. Depo tam dolu duruyor. Bu yakıtı İstasyon sahibinin aracına verecem kullansın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 06, 2013, 19:32:05 »
Öncelikle cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. Aracım benzinli tam otomatik. Araç çekilecek diye çok korktum. Otomatik olduğu için çok hassas olunması gerekiyordu. Aracın yüklenmesi için TOYOTA  Servisin uygun olması durumunda kalmasını rica ettim.Her zamanki gibi kırmadılar , Neyse ki beyaz meleğimi çalışır bir durumda kurtarıcıya yükledik. Dünya kadar masraf, iş, tehlike, risk suçum, günahım, (suçumuz günahımız) ne arkadaş? Dünya kadar vergi öde, yetmez benzine dünyanın parasını ver, karşılığı bu mu olmalı ya? %99 sulu veya solvent karışımı yakıt neden olabilir dediler.Sonucu buraya yazacağım. Depo tam dolu duruyor. Bu yakıtı İstasyon sahibinin aracına verecem kullansın.
İstasyonu bildirebilir misiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 06, 2013, 19:43:30 »
Benzine solvent katma olayı oldukça çok oluyor hatta öyleki normalde solvent satılmaz sadece devlet tarafından veya onun belirlediği kurumlar tarafından belirli belgeleri olanlara satılır.Bu nedenle bu solventi katma işini yapacak olanlar genelde boya üretim tesisi kurarlar ve sonra buranın adına aldıkları solventi benzine ve diğer yakıtlara katarlar.Daha önce defalarca haberlere çıkmıştı http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/723784-kacak-akaryakita-yeni-tedbirler-geliyor   O yüzden dikkatli olmak lazım ve her aldığımız yakıtın fişini en azından yakıt bitene kadar atmamamız  bizim yararımıza olacaktır.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 06, 2013, 20:09:52 »
Epdk ya  şikayet edin kibir daha yapamasın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2916 kere teşekkür etti
  • 3281 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 06, 2013, 20:19:54 »
 Çok geçmiş olsun. Arkadaşlar gerekli yolları göstermiş, bunları her daim dikkate alın. Yakıt fişlerini saklayın ve kötü yakıtta hemen depodan uygun şekilde(bunun kuralları vardır) numune aldırın. Yakıt istasyonunun sigortası da sizin zararınızı karşılayacaktır diye biliyorum eğer uygun adımları atarsanız. Ayrıca bunları aslında bakanlığa da bildirmekte fayda var, kesinlikle afişe etmeliler sorumlu yerleri.
 Bu fiyat(vergi) düzeyinde kaçak  akaryakıtı önlemek çok kolay değil, bu da ayrı bir paradoks.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 07, 2013, 10:42:01 »
Çok geçmiş olsun. Arkadaşlar gerekli yolları göstermiş, bunları her daim dikkate alın. Yakıt fişlerini saklayın ve kötü yakıtta hemen depodan uygun şekilde(bunun kuralları vardır) numune aldırın. Yakıt istasyonunun sigortası da sizin zararınızı karşılayacaktır diye biliyorum eğer uygun adımları atarsanız. Ayrıca bunları aslında bakanlığa da bildirmekte fayda var, kesinlikle afişe etmeliler sorumlu yerleri.
 Bu fiyat(vergi) düzeyinde kaçak  akaryakıtı önlemek çok kolay değil, bu da ayrı bir paradoks.
Hakan 2 istasyon mükellefim olduğu için kesin söylüyorum.Sigorta sadece hatalı dolum yapılırsa yada markerli ve faturalı olduğu halde yakıttan kaynaklı hasar olursa öder.Burada anladığım kadarı ile hatalı dolum yok.Araç yeni olduğu için depoda artık filanda yoktur.( 5300 km de) .Enerji piyasası denetleme kurumuna şikayet olursa bu istasyona yakıt veren ana bayi sorgulanır ve hatalı çıkarsa çırasını yakarlar ki yakmalıdırlar da.İstasyon kaçak yakıt satıyorsa bari bunu x yada y markası altında yapmasın.Ekmek çalanda ,banka soyan da kanun önünde hırsızdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 69 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 07, 2013, 11:58:16 »
 Değerli arkadaşlar EPDK'nın sitesine girdim. Şikayet için bir sürü mevzuat var. İstasyona yazılı bildirim olacakmış 30 gün cevap süresi sonrasında istasyon gerekli adımları atmazsa EPDK şikayeti dikkate alacakmış. Bu iş mahkemede biter de...  Servisten net bir bilgi bekliyorum. Daha istasyona ve bağlı bulunduğu şirkete haber vermedim. Arkadaşlar forumu ve kendimi zor durumda bırakmamak adına şirket ismi yazamıyorum ama aklınıza gelen dünya çapında bir firma dersem 1. veya 2. olarak mutlaka bu şirketi söylersiniz. Türk şirketi değil... 56 bin lirayı sokakta bulmadım. Anlaşılan suyu benzinli satmışlar. Necip Türk Milleti biraz daha uğraşırsa suyla çalışan motoru icat edecek.Tam da yerli motor olur  işte. Bu konuda denetim yetkisine sahip herkesle iyi (!) dileklerimi ve sevgilerimi (!) iletiyorum. Tabi en başta sevgili istasyon sahibine yoksa alınır...İşin şakası bir yana arkadaşlar sulu benzin vakasında araca ve motora yapılacak onarımlar veya değişimler hakkında bilgisi olan var mı? Paylaşırsanız sevinirim. İstasyondan sonra sadece 4 km gittim. Kalıcı hasar bırakmış mıdır? Motorda hasar bırakmışsa aracın yenisini mahkeme kananıyla  isteyeceğim. Bir ıvır zıvır için TOYOTA dünya kadar tazminat ödüyor bunlar da ödesin. TOYOTA'nın bile bu olaya müdahil olmasını isteyeceğim. Aracımın kurtarıcıya alınması bile TOYOTA'nın karizmasını çizer. TOYOTA yolda kalmaz ama garajda kalabilir.Yalnız arkadaşlar TOYOTA'nın değerini iyi bilelim. Müthiş bir koordinasyon var. Sağolsunlar. Herkese  "SU KATKISIZ" depolar dileklerimle. Sinir katsayım çok yüksek devirlerde...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 07, 2013, 12:13:14 »
Öncelikle çok geçmiş olsun..

baştan yapmış olduğunuz aksaklıklar var.. bu gibi durumlarda almış olduğunuz firmanın merkezine direk şikayetinizi bildirmeniz gerekirdi. servisde de firmanın eksperi gelmeden kesinlikle aracınıza dokundurmamanız gerekirdi. eksperle beraber servisde araçdan numuneler alınır bu numunelerden bir tanesinide size verirlerdi. gerekli incelemeyi ana firma emin olun titizlikle yapar. zira bir ayıp varsa yakıttan dolayı o istasyonun suçudur. aynı şekilde o benzin istasyonundan da numuler alınır ve size teslim edilir.. bu işlemler resmi bir şekilde yapılmaktadır. her numune şişesi mühürlenmekte vs. ama siz bunları yapmamışsınız.

size önerim su olur servisden aracınızın içindeki yakıttan tutanaklar beraber numene almanız. eğer servis aracınızın bu duruma gelmesini yakıta bağlıyorsa servisden de arızanın yakıttan kaynaklandığına dair bir yazı almanız.. ondan sonra direk ana bayiyi arayarak şikayetinizi bildirin. hemen ilgilenecektirler. ama servis bu yazıyı vermezse size bilinki aracınızda farklı bir hasar vardır ;)  ayrıca şunuda belirteyim eğer yakıtta herhangi bir sorun yoksa firma size karşı markayı lekelemekten dava açar.. bu yüzden servisden o yazıyı almadan işlem yapmayın.. nacizane tavsiyem bu olur size..

ben bu işin içindeyim.. inanın neler görüyoruz.. servislerin, tamircilerin hemen sıyrılmak için söyledikleri yakıttandır kelimesidir..  ama sizinki gerçekten yakıttansa o istasyona gerekli işlemler yapılmalıdır.. şikayetinizden vazgeçmeyin kesinlikle..!
Topraktan geldik toprağa gideceğiz.. Mühim olan çamurlaşmamak..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 07, 2013, 12:16:02 »
ayrıca şunuda belirteyim ' sulu benzin' olmaz :)  suyun kütle ağırlığı benzinden fazla olduğu için eğer depoda su bile varsa dibe çöker.. ve her yakıt tankında bu gibi durumları önlemek için yaklaşık 1.000 litreye yakın bir bölme yapılır.. buradaki yakıtları pompalar basmaz.. ama siz istasyon tanklarına dolum yapıldığı esnada yakıt almışsanız durum değişebilir tabiki..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 07, 2013, 13:16:55 »
ayrıca şunuda belirteyim ' sulu benzin' olmaz :)  suyun kütle ağırlığı benzinden fazla olduğu için eğer depoda su bile varsa dibe çöker.. ve her yakıt tankında bu gibi durumları önlemek için yaklaşık 1.000 litreye yakın bir bölme yapılır.. buradaki yakıtları pompalar basmaz.. ama siz istasyon tanklarına dolum yapıldığı esnada yakıt almışsanız durum değişebilir tabiki..

Hop bir şey yakaladık aslında Gülsüm abla benzinin içinde belli bir miktar su var bunu hepimiz biliyoruz aşikar belki bu alınan benzinin su katılma yada depolara dolum sırasında alındığı için içne fazla su basıldı. Araba giderken sorun yok karışıyor ikisi ama 5 gün içinde hiç çalıştırılmadan ve sarsıntı yaratılmadığı için su dibe çöküp pompa direk çekmişte olabilir ve sayede araç çalışmamış olabilir. Buda bir ihtimal.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 07, 2013, 13:21:12 »
Hop bir şey yakaladık aslında Gülsüm abla benzinin içinde belli bir miktar su var bunu hepimiz biliyoruz aşikar belki bu alınan benzinin su katılma yada depolara dolum sırasında alındığı için içne fazla su basıldı. Araba giderken sorun yok karışıyor ikisi ama 5 gün içinde hiç çalıştırılmadan ve sarsıntı yaratılmadığı için su dibe çöküp pompa direk çekmişte olabilir ve sayede araç çalışmamış olabilir. Buda bir ihtimal.

olabilir.. ama bunu anlamak çok kolay depodan çıkan yakıtın tamamı bir kaba dökülür. biraz bekletilir.. su varsa su direk benzinden ayrılır.. 2 farklı sıvı görünür kap da..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 07, 2013, 13:27:14 »
olabilir.. ama bunu anlamak çok kolay depodan çıkan yakıtın tamamı bir kaba dökülür. biraz bekletilir.. su varsa su direk benzinden ayrılır.. 2 farklı sıvı görünür kap da..

Evet o yapılabilir. Birde şöyle bir durum var servis hava filtresinin kapağını açıp oradan bir sıvı yollayarak çalıştırmış arabayı o sırada zaten ilk marş almış oluyor araba ve pompa depoda bir girdap yaratıp zaten benzini çekmeye başlamış ve çalışmış araba muhtemelen istasyona dolum yapılırken alındığı için benzin su olayı muhtemel oluyor.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2916 kere teşekkür etti
  • 3281 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 07, 2013, 13:36:01 »
 Gülsüm hn. çok detaylı bilgiler vermiş. Yalnız yakıta olmaması gereken şekilde su karıştırıldığı kesin tespit edildi ise, bu depoda çökme olayını Coating yardımcılar ile de çökmeyi önler şekle dönüştürebilir kimileri. Buna uygun Coating var mı, yakıtta nasıl uygulanabilir bilmiyorum ama bunlara da kafa yoran düzenbazlar olabilir. Burada Coating ler konusunda uzman, iyi bir kimyacı varsa eminim durumu daha net açıklayabilir.
 Yakıta başka bir madda karıştıtmaları ya da yukarıda söylendiği gibi araç kaynaklı problem olma olasılığını da göz ardı etmemek gerek.
 Gelişmeleri merak ediyorum.
 Tekrar çok geçmiş olsun.

Not: araç çalıştırılmadan, tüm depo boşaltılıp, yakıt filtresi de  değiştirilmeli bence olası zararların önüne geçmek için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 07, 2013, 13:41:33 »
şimdi beyfendinin aracındaki olasılıklar üzerine konuşuyoruz.. su bile olsa araçda beyfendi hiçbişey talep edemez.. çünkü yetkililere bilgi vermemiş.. kimse kabul etmez o ürünü.. nerden bileceğiz sizin su karıştırmadığınızı diyebilirler.. burda da kızmayın kesinlikle bu şekilde yapan çok fazla insan var.. arabasının tamiratını bedavaya getirmeye çalışan çok insanımız var malesef.. böyle bir sorun yaşayan olursa hemen bilgi vermelidir ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 69 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ocak 07, 2013, 14:48:46 »
 Aracım "0" sayılabilecek, herhangi bir sorunu olmayan 91 km hızı kadranında görmeyen üzerinde titrediğim, benden başka sadece yetkili servis elemanlarının sürücü koltuğuna oturduğu bir araç... Sürekli tamir gören eski püskü bir araç olsa kötü niyetli biri belki depoya su vb. yabancı madde katar ama öyle özellikteki bir arabaya da onarımı bedavaya getirmek gibi bir amacın peşinde olmak için akılsız olmak gerekir. Araç zaten extra garantiyle 5 yıl garantide... Aracın kurtarıcıya bindirilmesi sırasında yaşadıklarımı ben bilirim.
 Sorunun ne olduğu konusunda yetkili servisten bilgi almadan yakıt firmasına baş vuramazdım. Zaten yetkili servis olası  sebepleri söyledi. Ya solvent ya da su kaynaklı... Ancak az önce servisten gelen bilgi, problemin "motorun boğulmasından" kaynaklandığı yönündedir. Bu bilgi yazılı belge niteliğinde değil tabi.  Çok şükür beyaz meleğime birşey olmamış.  Ancak bir daha aynı yerden  benzin almayacağım. Sabıkalı bir yer olmasına rağmen,( genel merkezin siz endişelenmeyin biz kontrol ediyoruz) demesinden sonra yakıt almaya başlamıştım.  Olumlu veya olumsuz cevap yazıp görüş belirten tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.